Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. eskof

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  248
  Tarkoittaako yllä oleva, että osingoistakin voi vähentää luovutustappiot? Tämähän on kätevää, sillä aina joku osake on tullut vähän alaspäin ja pienellä myynti/ostoveivillä saa realisoitua tappiot (eri päivinä).
   
 2. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Kyllä, näin pitäisi olla. Vähennys tehdään siis siitä osasta osinkoja, jotka ovat verotettavaa tuloa, eli 85% brutto-osingoista. Tappiollisilla erillä saa siis veiveillä pienennettyä osinkoveroja. Kiitän päätöksestä.
   
 3. Highway

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  819
  Onko tuo Norjakin niin kovin kiinni öljyssä, kun tippuu koko ajan, meinaan siis superrahastoa. Milloin on ostopaikat? tänään näkyi taulussa 4,5% alaspäin
   
 4. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  On se. 18% superrahastosta on pelkkää statoilia ja sitten on muita öljyalaan liittyviä yrityksiäkin joku toinen mokoma.

  Tuo nordnetin sivu ei kyllä oikein vaikuta luotettavalta. Päiväys on 24.9. eli viivettä on. Lisäksi siinä lukee arvo 87.38NOK ja muutos -1.51NOK = -1,7%, mutta samaan aikaan alla lukee tosiaan päivässä -4,5%. Eilenhän Norjassakin oli kyllä reilu nousupäivä.
   
 5. Taivasvaeltaja

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2013
  Viestejä:
  384
  Noi rahastot päivittyy aina päivän myöhässä.
   
 6. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Volkkarilta ilmoitus, että huijaukset koskivat myös yli 2 miljoonaa audia. Kohta varmaan ilmoitus et ainii, ja koskee myös tommosta 10 miljoonaa skoodaa..
  Siinä voidaan koputella osakkeelle jo 80 euron hintoja
   
 7. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Outokumpu on enää reilut 2 euroa. Markkina-arvosta on sulanut 5 vuodessa 93 % ja markkina-arvo kokonaisuutenaan enää reilu 900 ME. Sikäli nostaa taas mielenkiintoisen veivipaikan, koska näyttää taas menevän pessimismi yli. Olen noita muutamaan otteeseen tehnyt hyvällä osumatarkkuudella, volaa kun näyttää löytyvän. Metallimiehet ovat kovasti kiinnittämässä huomiota osinkojen jakoon, mun puolesta voisi laittaa heidät näin aluksi maksamaan omien yritystensä tappiot.

  Lisäsin tänään ensimmäistä kertaa Outoteciä, edelliset myin pois 2011. Tosin lähi/keskiaikavälin toimialatrendi kokonaisuutenaan näyttää todella heikolta. Samaa voisi sanoa myös YIT:stä. Erikoinen vuosi sikäli, että suurin osa ostoista on mennyt kontraamiseen. Tosin viime aikainen pudotus on pudottanut pahimpia yliarvostuksia, esim. Berkshiren arvostus näyttää taas vaihteeksi kiinnostavalta.
   
 8. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Outokumpuun liittyen:
  http://www.bbc.com/news/uk-england-34377756

  Euroopasta vissiin lähtee kapasiteettia ainakin vähän pois tuon myötä. Vaikuttaakohan keskipitkällä aikavälillä Outokummun kannattavuuteen, vai onko peli vasta alkanut?
   
 9. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  SSAB on myös laskenut viime aikoina kuin lehmän häntä. Yhtiö tekee kuitenkin voittoa toisin kuin eräät ja näkymiä ei olla päivitelty huonompaan suuntaan. Fuusion kustannussäästöjäkin pukkaa vielä vuoden mittaan lisää. Ostin jo reilun 3€ hintaan (B) ja nyt tarjolla 2,46€, ehkä missasin jotain tärkeää...pitäisi löytää joku syy miksi ei ostaa lisää :think:
   
 10. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Kenet tämä yllätti:

  -
  -
  -
  -
  -

  Tuo nyt oli ihan päivänselvä asia, että koko konsernin tuotteet ovat samassa veneessä.
   
 11. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Miksei vaikka Nucor? Osinkoaristokraatti, joka on nostanut osinkoaan yli 25 vuotta. Tällä hetkellä tarjoaa melkein 4 % osinkotuoton. http://seekingalpha.com/symbol/NUE
   
 12. Hesenkastike

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2015
  Viestejä:
  111
  Mitenkäs tuon osakkeiden verotus voitosta menee tasan tarkkaan, eli missä ilmoitetaan?

  Jos vaikka myyn yli 1000e edestä vuodessa osakkeita ja tästä tulee voittoa, niin otetaanko tämä voitto siis seuraavassa verotuksessa huomioon verottajan toimesta vai pitääkö itse tehdä tämä laskelma lisäksi verotukseen vai mitenkä?
   
 13. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  No miksipä ei, yritin tutustua tuohonkin tapaukseen kun kerta ehdotit :kahvi: Vähän kyllä hankalia nuo rapakon takaiset yritykset tavalliselle tallaajalle kun ei ole juuri mitään käsitystä toimintaympäristöstä yms. eikä varmaan ihan heti moista kykene muodostamaankaan. Melkoinen sokko-ostos sanoisin mutta osinkohistoria kuulostaa vakuuttavalta. Kyseisen puljun kurssi näkyy olevan jos ei nyt vapaapudotuksessa, niin tasaisessa laskussa ainakin. Pitää vähän katsella josko hyppäis mukaan. Näkyy olevan kurssi -30% 1v.
   
 14. platinumi

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2013
  Viestejä:
  207
  Yleensä tieto osakekaupoistasi menee suoraan välittäjältäsi verottajalle. Esitäytetystä verolomakkeestasi sitten tarkistat näiden tietojen oikeellisuuden ja teet tarvittavat korjaukset ja vähennykset. Voittosi otetaan huomioon kuluvan vuoden verotuksessa, ja tappioita saat vähennellä muutaman vuoden eteenpäin jos niitä jää käytettäväksi.
   
 15. Juz1

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  311
  Montako miljuunaa teit shorttaamalla?
   
 16. Feni

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2013
  Viestejä:
  22
  Tänään lisätty Gilead Sciencea hintaan 95 USD. Bioteknologia ja pharma on tankannu nyt 3 kk aikana aika paljon. Biotech ETF IBB on tullu 400 -> 290 USD. Syy miksi ostin lisää Gileadia:

  Syynä pudotukseen on USA:ssa käytävä keskustelu reseptilääkkeiden hinnoittelusta. Osa onkin varmaan kuullut kuinka tämä entinen hedge rahastonhoitaja Martin Shkreli osti valmistusoikeudet Daraprim-nimiseen lääkkeeseen, jota käytetään mm. AIDS:n ja joidenkin syöpien hoitoon. Oston jälkeen hän nosti lääkkeen hintaa 13.5 -> 750 USD per pilleri. Tämä avasi keskustelun lääkkeiden hinnasta, johon mm. Hillary Clinton on sittemmin ottanut kantaa ja esittänyt oman ohjelmansa reseptilääkkeiden hinnan laskemiseksi mikäli valitaan Valkoiseen Taloon.

  Suunnitelman pääpointit ovat:
  - Antaa MediCarelle oikeus neuvotella lääkkeiden hintoja.
  - Sallia lääkkeiden tuonti ulkomailta.
  - Poistaa lääkefirmojen mainostamiseen liittyviä verohelpotuksia.
  - Huonontaa biologisten lääkkeiden patenttiaikaa.

  Kuitenkin hyvä huomioida, että republikaanit hallitsevat senaattia vielä ~3 vuotta, joten ehdotus ei tätä ennen ole varmastikkaan menossa läpi. Itse uskon lisäksi että jos Hillary Clinton valitaan uudeksi presidentiksi, niin tulevat vaalilupaukset unohtumaan ihan yhtä nopeasti kuin muiltakin poliitikoilta. Mahdollisesti joku vesitetty versio ehdotuksesta tulee menemään läpi. Tässä vaiheessa ollaan kuitenkin aika pitkällä tulevaisuudessa ja Gilead tulee tekemään rahaa ennen muutosta paljon (2Q15 hepC myynti 4,899 mrd USD, kaikki lääkkeet 8,1 mrd USD).

  Tämän lisäksi Gilead otti juuri 10 mrd USD velkaa. Mihin raha tullaan käyttämään? En tiedä, mutta ainoat vaihtoehdot ovat yritysosto tai omien osakkeiden takaisin ostaminen. Mutta nyt kun koko sektori tankkaa, niin on hyvä olla salkussa firmaa joka voi halutessaan lähteä ostoksille. Morgan Stanleyn pitämässä konferenssissa muutama viikko sitten Gileadin COO sanoi että "Tutkivat useita eri ostokohteita" ja "odottavat kliinisten tutkimusten tuloksia".

  Globaalimmassa taloudessa ovat lisäksi Kiina huolet. Gileadilla ei ole kuitenkaan merkityksellistä määrää myyntiä Kiinassa, joten en näe erityisenä riskinä yritykselle. Tietenkin jos Kiinan ongelmista seuraa seuraava 2008-tyyppinen meltdown, niin kaikkihan siinä tietenkin kärsivät.

  Tässä yksinkertaistettu teesi miksi ostin kyseistä osaketta lisää. Onko kukaan muu tankannut pharmaa/bioteknologiaa nyt lähiaikoina?
   
 17. baarijakkara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  183
  Erittäin hyvä jako. Ja kyllä, sektorijakaumaa tulee seurattua aina uuden ostoksen yhteydessä. Noita ideaalisia jakaumia on monenlaisia mutta pääpiirteittäin noin monessa "oppaassa" suositellaan (basic materials ja IT pienellä, consumer defensive isoimpana siivuna)

  Montako putiikkia sulla on keskimäärin per sektori? 2-3? (Toki jos olet Nordnetissä ja Sharevillestä salkku löytyy niin olisi mielenkiintoista vilkaista)
   
 18. Tice

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  256
  Mä tankkasin eilen lähes pohjilta Discovery Labsia (NASDAQ: DSCO). Erittäin riskipitoisena penny stock pelisijoituksena satelliittisalkkuun, keskipitkällä horisontilla. Firmalla on Phase 2b trialit edessä, lääkkeen on edellisissä trialeissa todettu toimivan, P2A tulokset pitäisi tulla Q4/15. Jos tämän tulokset ovat kiistattomat, oletan osakkeen nousevan suosta. Jos ei, firman jatko saattaa olla vaakalaudalla. Tuohon eilisen $0.3 päätöshintaan lääkkeelle itselleen ei enää jää käytännössä arvoa ollenkaan, niin oli pakko jo ostaa pitkän seurannan jälkeen.
   
 19. amoult

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  293
  Tällä hetkellä se on just toi 2-3 per sektori. Sharevilleen en ole jaksanut pahemmin tutustua enkä ole sitä käyttöön ottanut.
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tässä hieman lisää luovutustappioista:

  http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-esittaa-muutoksia-verolakeihin
   
 21. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Tuli Bittiumilta (ent. Elektrobit) pari päivää sitten kirje kotiin koskien tuota omien osakkeiden lunastusta. Mitä ehdin aiheesta pari artikkelia löytää niin konsensus on että kannattaisi mahdollisesti realisoida ainakin osa voitoista. Keskihinta itselläni on n. 1.50€ tienoilla ja lunastushinta 5.06€ joten pistäähän se hieman miettimään kun saisi osan ainakin realisoitua ihan kohtuu hyvällä voitolla.

  Tosin mitään tarvetta rahalle ei ole niin voisi toki olla tekemättä mitään, mutta onko sekin tyhmää tässä kohti kun tulevasta ei ole mitään hajua ja arviot yhtiön arvosta osakkeiden poistumisen jälkeen on aika hajanaisia...Ilmeisesti tässä on joka tapauksessa järkevin odotella tuonne 16.10 asti jonne tarjous on voimassa, ennen kuin tekee mitään manööverejä.

  2000kpl noita on salkussa joten olisiko viisainta vaikkapa 1000kpl hukata ja jättää loput odottamaan mitä tuleman pitää? Onko muita samassa veneessä?
   
 22. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  Teräsmarkkinat ovat kohtuudella globaalit, joten sama heikkous näkyy kuin täällä peräpohjolassakin. Tärkein on se, että mikä firma selviää / tuottaa parhaiden pitkällä aikavälillä. Outokummun ja SSAB:n pitkän aikavälin (10 vuotta+) tuotto on ollut laskeva, varsinkin Outokummulla. Nucor taasen on pärjännyt yllättävänkin hyvin vaikka markkinatilanne on ollut pääsääntöisesti heikko. Tätä tosin tukee firman osinkoaristokraattistatus, eli business on hyvin hanskassa. Toki lyhyellä aikavälillä yleensä se volatilein tarjoaa parhaat veivipaikat.
   
 23. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
 24. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Ihan loogista, koska laki tulee voimaan silloin niin ei tartte miettiä mitään "mitä jos"-skenaarioita vuodelle 2015.

  Teoriassa tuo olisi voinut koskea jo vuotta 2015 koska kenenkään etua ei kaiketi olisi _ehkä_ heikennetty tai ehkä olisikin jos ottaa huomioon kaikki osinkoansat lopputuloksen laskennassa... Ja toisaalta, miksi valtio antaisi rahaa pois.
   
 25. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Osaisiko joku vastata kysymykseeni?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti