Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Voi hyvin olla näin. Sitten kannattaa kahmia osakkeita alesta. En ole utse tutustunut keissiin, enkä tiedä millaisia korvauksia tällaisista noin teoriassa voidaan vaatia.
   
 2. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Ei tuo skandaali välttämättä hirveästi vaikuta kovin pitkällä ajalla. Kyse on "vain" päästömittauksissa huijaamisesta. Varmaan suurin osa ostajista ei välitä asiasta sen kummemmin, kun ei se heidän käytännön elämään vaikuta. Uusiin autoihin volkkari tekee varmaan jotain muutoksia että päästöt saadaan kuntoon, muutenkin tulossa muutoksia noiden päästöjen mittaukseen joten muutoksia autoihin pitää tehdä joka tapauksessa.

  Volkkari on muutenkin brändinä nin vahva. Ei ole paljoa nuo DSG ja TSI ongelmatkaan vaikuttaneet myyntiin.
   
 3. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Luin aikaisemmin että 77€ lisälaite per auto olisi riittänyt pitämään päästöt normien alla. Ja nyt jos mietitään niin volkkari tekee vuodessa nettovoittoa muistaakseni 12 miljardia. Periaatteessa das auto saattaa tehdä 2015 vieläkin + vuoden vaikka joutuisi maksamaankin korvauksia.

  Julkiset anteeksipyynnöt, muutama miljoona luonnonsuojeluun ja selvitys kuinka pienestä asiasta olikaan kyse niin eiköhän kuluttajat taas hykertele tyytyväisenä.
  Niinkuin Tuoppi tuossa kirjoittikin DSG-TSI ongelmatkaan eivät ole tainneet juuri vaikuttaa yhteen mailman suurimmista vaiko peräti suurimman autonvalmistajan myynteihin.

  http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...yt-skandaalin-77-euron-lisalaitteella-3487002
   
 4. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Minä yllätyin, tai no, en siis lopputuloksesta vaan selityksestä. Selitys on kyllä jotain naurettavan ja uskomattoman väliltä...

  Miten ihmeessä tuo nyt on veroteknisesti vaikeaa, miten tuo eroaa vaikkapa työmatkavähennyksista joista silpaistaan ~600e päältä pois tai ehkä parempi esimerkki olisi ulkomaiset osingot joista silpaistaan päältä "maksetut ulkomaiset verot, max 15%, jotta saadaan se summa jota verotetaan". Ihan samalla kaikkien osingojen kokonaissummasta olisi voinut vetää vielä päältä 500e ja loput verolle...
   
 5. Kisko ja sen Kaveri

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  2 619
  [​IMG] 113,60 € +7,17%

  VOLKSWAGEN VZ
   
 6. khufu

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2014
  Viestejä:
  623
  Vokswagenin markkina-arvo on laskenut noin 74 miljardista eurosta noin 56,6 miljardiin euroon. Eli tuosta on hävinnyt vajaat parikymmentä miljardia. USA:ssa ensiuhkaus oli, että pelkästään sakkoja voi tulla jopa 37500 dollaria per päästörajoituksia rikkova auto, eli 16 miljardia euroa (480 000 myytyä autoa). Tuskinpa tuollainen sakko menee ikinä läpi, mutta tämän lisäksi tulee kustannuksia takaisinkutsuista ja korjauksista, mahdollisista vahingonkorvauksista sekä imagotappioista ja brändin näivettymisestä. Ja noita saman softan sisältäviä autojahan oli toimitettu asiakkaille ympäri maailman 11 miljoonaa kappaletta, joten mahdollista on että joutuvat ongelmiin vielä muuallakin. Ja saattaahan se tietysti olla, että sama ongelma paljastuu vielä konsernin bensa-autoistakin (tässä tapauksessa uskon, että tulilinjalle joutuvat myös kilpailijat).

  En sano, etteikö Volkswagen voisi olla hyväkin sijoitus. Minun on hiukan vaikea hahmottaa onko tämä päästögate tuhonnut yhtiön arvosta enemmän vai vähemmän kuin tuon vajaat 20 miljardia euroa, johon markkina tällä hetkellä vahingon arvottaa. Lukujen valossa vahingon voi minusta helposti arvottaa 10 miljardia tuosta isommaksi tai pienemmäksikin. Sen kuitenkin sanon, että ei kannata silmät kiinni tuijottaa laskuprosentteja ja ajatella hinnaltaan romahtaneen osakkeen olevan hyvä sijoitus, vaan tutkia näitä tapauksia tarkemmin.
   
 7. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  Volkkarin suhteen ainakin itselle tulee pohdittavaksi jonkinmoinen sijoittamisen etiikka. Päästöt mitä pimitettiin on karsinogeenisiä joiden takia jengiä ihan oikeasti kuolee merkittäviä määriä. Ei nyt jotenkin nappaisi sijoittaa rahaa firmaan joka haluaa maksimoida voitot kusetuksella ja ihmisten terveyden kustannuksella ja vielä massiivilla skaalalla. Samaan aikaan toki mainostaen "vähänpäästöisiä" dieseleitään kirkkain silmin. Mutta kaikille tämä ei välttämättä ole ongelma, minulle kuitenkin on :kahvi:
   
 8. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  https://www.google.com/finance?q=NYSE:BP

  BP:n deepwater horizon öljypäästö oli ehkä kokoluokaltaan vastaava ison firman musta joutsen.

  BP:n osake ADR romahti 50% kahdessa kuukaudessa (60USD -> 30USD) vain pompatakseen nopeasti takaisin 45 USD:hen, jossa firma säilyi sen jälkeen vuosia pudoten vasta nyt muiden ölppäfirmojen mukana öljyn hinnan laskiessa.

  Tästä voidaan vähän arvioida kuluja firmalle:
  http://www.reuters.com/article/2015/07/02/us-bp-gulfmexico-settlement-idUSKCN0PC1BW20150702

  Siitä vaan vertailemaan ja miettimään paljonko on oikea kurssi VW:lle vastaavan kämmennyksen jälkeen. Veikkaan että taas kerran markkinat ylireagoivat ensihätään, mutta veikkaanko niin paljon että pistän omia pelimerkkejä likoon sen puolesta... Empä tiedä.
   
 9. amoult

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  293
  Kotimaisia osakkeita ei ole tullut pariin vuoteen ostettua, mutta nyt vahvan dollarin ja Helsingin pörssin alavireen takia alkaa Fortum (13,81 eur) ja Nordea (9,830 eur) kiinnostamaan.
  Nordea ainakin nosti tulostaan mukavasti viime osarissa ja Fortumin kassa pullistelee käteistä Ruotsin verkkojen myynnistä. ..ja "Osinkot" kovat ;)
   
 10. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  No joo-o. Fortumissa tulee nyt olemaan ihan älytön osinkoprosentti, mutta ainakin lähitulevaisuus näyttää vähän hähmäiseltä. Jos vähentää käteiskassan P/E:tä laskiessa, niin alhainenhan se on, mutta näyttää siltä, että tulos tulee lähivuosina vain hiipumaan, joten vaikea ennustaa 5v päähän. Toivottavasti kassaa käytetään fiksusti ja saadaan paremmin tuottavaa liiketoimintaa. Toivottavasti tuulivoimapelleilyyn tulee jotain järkeä mahdollisimmaan pian. Absurdia, että koko sähkömarkkina pilataan maksamalla muutamalle ulkomaiselle pääomasijoittajalle valtavia tukia kannattamattomasta liiketoiminnasta. Varsinkin kun valtio omistaa puolet Fortumista, joten kustaan niin sanotusti omiin muroihin.

  Nordean tilanne taas minusta näyttää paljon valoisammalta. Tulos ja osinko tullee tältä vuodelta kasvamaan ja tämän hetken hinnalla osinkotuotto voi olla jopa 8%. Riskinä lähinnä talouden yleinen hyytyminen, jos ei Suomen asioita saada kuntoon, tai jos venäjä/kiina tilanne pahenee. Kuitenkin näen, että Nordea tulee lähivuosina parantamaan edelleen ja siten lähivuosina voi tämän päivän hintaan tulla jopa 10% osinkoa.
   
 11. Smallspender 2.0

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2013
  Viestejä:
  115
  Kun täälläkin taas on ollut noista saksalaisyhtiöistä puhetta Volkswagenin myötä, niin onko kellään tietoa siitä, että mitä Nordnetillä maksaa todistus maksetuista osingoista ja veroista joka käsittääkseni tarvitaan jos noita Saksaan liikaa maksettuja veroja aikoo hakea takaisin Saksan verottajalta? Ainakaan itse en nimittäin tuohon ihan suoraa vastausta Nordnetin sivuilta löytänyt ja lähetinkin asiasta kyllä jo heidän asiakaspalveluunsa kyselyn.
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 459
  ei jumalauta.

  eikö tää laskettelu lopu ikinä...
  salkku vaan jatkaa sulamistaan.
  vituttaa niin prkleesti kun ei tullut myytyä tovi sitten :(

  Nyt ei varmaan auta kuin tankkailla vaikka kuukauden intervallilla niin paljolla kuin perse kestää?
   
 13. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  ^ ymmärrän pointtisi, mutta eikös tuo enemmänkin oo ollut viime viikkoina tommosta sahaavaa liikettä eestaas? Ainaki itellä näyttää Nordnet:n toi 1kk kehityskäyrä että se kuoppa on aina hitusen korkeemmalla kuin mitä edellinen pohja oli. Tosin tän pv:n reilu 2% lasku oli pieni poikkema tuohon "kaavaan".

  Ite stressasin joskus vuosi sitten samoilla asioilla, ja oli kiinni Superrahastoissa muutama 10e, nyt silloiselle käyttäytymiselle osaa jo naureskella :) Kyllä ne sieltä nousee, pakkohan niiden on. Se, että milloin - sitä en lähde ennustamaan. Mutta itse aion kk-säästämistä jatkaa ihan samalla lailla kuin ennenkin, ehkä jopa snadisti aggressiivisemmin kuin aiemmin koska "on halpaa".
   
 14. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  Eipä tässä nyt noin paljon tule murehdittua, mutta en minäkään oikein ymmärrä tota jenkkien meininkiä. Kaikki mahdolliset uutiset käännetään negatiiviseksi. Jenkeissä on edelleen kuitenkin P/E luvut aika suuria ja varaa siinä mielessä lasketellakin. Suomessa kuitenkin lasketaan aina jenkkien perässä, vaikka alkaa jo olla alle kympin p/e:tä ja osinkotuotot lähempänä kymmentä kuin viittä prosenttia. Noh, kiva se on tankata, mutta ei tosiaan enää oikein likviditeetti riitä. Toivottavasti nyt tuloskausi saa jotain tolkkua markkinaan Suomessakin. Toki odotuksia huonommilla tuloksilla muutamalle seuratulle isoimmalle yritykselle juututaan näihin pelkotiloihin.
   
 15. Feni

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2013
  Viestejä:
  22
  Parempihan se sillon on ostaa kun halvalla saa. Jos ihan kauheesti veivaat salkkua niin ainoot voittajat on välittäjä ja verottaja. Kannattaa mielummin tarkastella osakkeiden fundamentaaleja: onko mikään kriittisesti muuttunut siitä kun ostit (kalliimmalla?) samaa osaketta aiemmin. Jos vastaus on ei, niin ihan hyvällä mielillähän sitä sitten ostaa lisää halvemmalla.

  Ja asiasta toiseen: Onko kenelläkään salkussa Emerson Electricciä (NYSE:EMR)? Mitä mieltä olette yrityksestä tällä arvostustasolla? Tähän osinkokuninkaaseen olen iskenyt silmäni, ja tarkoitus olisi mahdollisesti huomenna vetäistä liipasimesta jos rohkeus riittää. Isoin pelkoni on oma ymmärtämättömyyteni alasta/aloista, vaikka olenkin yrittänyt mahdollisimman paljon aiheesta ja yrityksestä opiskella.
   
 16. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Haha tiedän tunteesi :) Salkusta 70% öljy-yhtiöissä ja 10% Nokiassa 10% Marine harvestissa 10% Scanfillissä = Kyllähän toi välillä kirpaisee kun 1 päivän aikana salkku ensin nousee 5% ja sitten päätyykin 6% miinukselle..
   
 17. Taklaasukka Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  795
  VW:n ostoa kannattaa lykätä. Nythän on puhuttu vain VW:n myymistä autoista.

  Tuulettimeen on tulossa vielä isosti paskaa Dodgen linjastosta(samat VW:n toimittamat koneet 2009 alkaen). Sieltä se suurin pommi tulee.
  Avenger,caliber,journey,Nitro jne... On myyty meinaan paljon.
  Seat ja Skeida akselista en tiedä ovatko volkkarin pannuja käyttäneet.

  Maltti on valttia tässä.
   
 18. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Melko hurjaa kyytiä ollut markkinoilla lähiaikoina. Omistamistani Seligssonin rahastoista on 1/3 hävinnyt ilmaan mikä houkuttelisi pistämään "ylimääräiset" rahat sinne. En ihan hirveästi pörssiä seuraillut muutaman viime kuukauden aikana mutta uutisista olen saanut sen kuvan että ongelmia on joka puolella. Onko jollain näkemyksiä missä vaiheessa laittaa ostot menemään. Tarkoitus vetää melkein jokaiseen Seligssonin passiviseen rahastoon. Olen päättänyt siirtää 80% sijoituksistani rahastoihin kun ei tällä hetkellä ole kiinnostusta käyttää aikaa tutkimiseen ja seuraamiseen kuin olisi tarpeellista.

  Bittiumilta oli tullut ostotarjous jolla saa 5.06€ per osake. En haluaisi kuitenkaan myydä kaikkea pois vaan jäädä bittiumin osakkeen omistajaksi samalla määrällä. Bittiumin sivuilla lukee että Optio oikeuksista maksetaan 4,51€ kpl. Nordnetissä ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa kuin myydä osakkeet tuolla 5.06€ hinnalla. Jos en tee asialle mitään saan tuon 4.51€ automaattisesti joulukuussa? Onko näillä valinnoilla verollisesti millainen merkitys? Ensimmäinen vaihtoehto on normaali myynti normaaleilla veroilla ja jälkimmäinen pääomanpalautus 25.5% verolla?

  Minulla olisi Talvivaaran osakkeet -1180€ tappiolla. Niitä ei ilmeisesti pysty kuitenkaan myymään kun kaupankäynti kyseisellä osakkeella on pysäytetty? Haluaisin hyödyntää nuo tappiot muttei tällä hetkellä taida olla mahdollista?
   
 19. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  Itsellä Bittiumit ollut salkussa JOTista asti, joten tappioita on muistaakseni jotain 7000 € niissä. Odottelen ensi vuoteen, kun luovutustappiot saa vähentää kaikista pääomatuloista. Pienennän noilla tappioilla verotettavaa osinko- ja vuokratuloa sitten.
   
 20. 4ntti

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  613
  Miten on minulta mennyt tämä kokonaan ohi? Inffoa tästä?
   
 21. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  On budjettiehdotuksessa, ei vielä hyväksytty, eikä tarina kerro, mitä verovuotta tuo tulee koskemaan. Mutta ehdotus on, että luovutustappiot saa vähentää kaikista pääomatuloista - esim. osingoista.
   
 22. amoult

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  293
  Eri yhtiöihin ja maihin hajautuksesta usein muistutetaan, mutta tosiaan sektorihajautusta kannattaa pitää myös silmällä.

  Jaksoinpa vihdeoin väkertää taulukkolasketaan oman osinko-salkun jakauman sektoreittain:
  Korkolaput 1.53%
  Basic Materials 3.64%
  Consumer Cyclical 7.96%
  Consumer Defensive 15.58%
  Energy 9.70%
  Financial Services 11.21%
  Healthcare 9.69%
  Industrials 3.28%
  Real Estate 11.40%
  Technology 4.23%
  Telecom 11.43%
  Utilities 10.34%

  ..hmm pitäisikön katsella jotain teknologia puulaakia seuraavaksi :think:

  Mites muut pidättekö silmällä, ettei tule haalittua tavaraa kassiin liikaa yhdestä sektorista?
   
 23. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Jeps. tosiaan tietoinen riski menossa itsellä öljy-yhtiöt on tipahtaneet niin maan perkeleesti ja tässä on mun mielestä selkeä mahdollisuus todella isoihin voitoihin. Riskiäkin on kyllä riittävästi.
   
 24. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  Hei,


  Hallitus päätti syksyn 2015 budjettiriihen yhteydessä, että luovutustappio säädetään vähennyskelpoiseksi myös muista pääomatuloista. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2016 alusta.


  Ystävällisin terveisin


  -------

  VM/vero-osasto
   
 25. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Hienoa! Tarkoittaakohan tuo, että kun muutos tulee vuomaan ensi vuonna, niin jo tämän vuoden tappioita saa vähentää tämän vuoden pääomatuloista, kun verotus ensi vuonna tapahtuu? Tuo pitää melkeinpä kysyä erikseen, sillä tuosta vastauksesta se ei käy ilmi. Mutta kyllähän tämä antaa taas uusia mahdollisuuksia vähentää verojaan!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti