Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

 1. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Voi tippua jopa 30%, en ihmettelisi yhtään vaikka enemmänkin! Siinä on pojilla ihmettelemistä kun pinna tai pari sukelletaan päivittäin eikä loppua näy
   
 2. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Tuollaista laskua ei tapahdu ilman suurempaa kriisiä esim Kreikan, Venäjän tai jonkin mustan joutsenen toimesta ja jos tuo olisi ennustettavissa markkinat siihen olisi jo reagoineet. Tällaiset perustelemattomat huutelut voisi pitää siellä Suoli24:lla.
   
 3. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  No paljonko James5:lla on omaa rahaa kiinni mielipiteensä tukena että laskee? Jos ei yhtään niin silloinhan tuo huutelu on vain tuulen huminaa ja sopii tosiaan sinne suoli24 palstalle. Tai ehkä jopa Kauppalehteen, sielläkin yllättävän paljon molemminsuuntaista turhaa hypetystä nykyään. Mitä vahvempi mielipide niin yleensä sitä vähemmän on itsellä pelissä.
   
 4. Xhawk

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2001
  Viestejä:
  422
  Onko kenelläkään kokemuksia IT-yrityksistä EU:n alueella? Mihin kannattaisi sijoittaa, jos haluaa sijoittaa muuallekkin kuin Suomeen?
   
 5. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  En pelaile ikinä laskun puolesta, mutta käteistä on laskua odottamassa. Prosentteina aika tarkalleen 15-75 tällä hetkellä osake-käteissuhde. Dipeistä aina lisää kyytiin
   
 6. secu

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2003
  Viestejä:
  1 231
  Jos ainoat perustelut laskun puolesta on se, että on noustu, niin ei olla kovin vankalla pohjalla. Nyt kun Marion rahasinkokin on vasta toista kuukautta käynnissä ja korot makaavat alhaalla, vaaditaan aikamoisia kriisejä että tehtäisiin massiivinen korjausliike alaspäin. Esimerkiksi pankkisektorilta tällaista kriisiä on enää turha odottaa, kun säädöksiä on kiristetty. Euroopalle nämä keskuspankin toimet tarjoavat mukavan kickstartin talouteen rahoituksen saatavuuden ja Euron heikkenemisen takia, joten ainakin itse odotan yritysten tulosten lähtevän kasvu-uralle. Siinä vaiheessa kun talouden elpyminen alkaa näkyä, siitä syntyy kierre, joka ruokkii itse itseään. Yritykset uskaltavat investoida, syntyy työpaikkoja, syntyy kulutusta, yritysten tulokset paranevat jne.*

  Holdailu on edelleen paras vaihtoehto varsinkin niille, jotka haluavat pitkäjänteisesti kasvattaa varallisuuttaan. Aina kun lähtee pelailemaan laskun puolesta myymällä omistuksensa ottaa aktiivisesti näkemystä markkinoista, maksaa enemmän välityskuluja (+verot luovutusvoitoista) ja lopulta todennäköisesti jää pakkasen puolelle liikkeen seurauksena. Lisäksi sen ajan kun odottelee romahdusta inflaatio syö omistusta ja jää ilman osinkoja sekä useimmiten jää laatuyhtiöiden tapauksessa junasta sinne kuuluisalle asemalle huutelemaan sitä romahdusta. ;)

  Itse aion edelleen jatkaa ostamista joka kuukausi oli sitten nousuja tai laskuja takana. Mitään pikavoittoja ei ole haussa vaan pitkäjänteisesti yritän kasvattaa pääomatuloja. Osingot sijoitetaan uudelleen ja joka palkasta sitten vähän reilummin päälle. Hajautusta oon hakenut ETF:illä Nordnetin kuukausisäästöohjelman kautta, mutta suurin osa menee edelleen suoriin osakeostoihin.

  * Toki Suomen tuntien seuraava hallitus tukahduttaa orastavan kasvun verotuksella ja tulonsiirroilla. Siksi en omistakaan kuin yhtä selvästi Suomen markkinoille keskittynyttä firmaa.
   
 7. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Miksi? Itse ainakin lisäsin eilen 300kpl melkein pohjilta.
   
 8. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Markkinoilla on aivan törkeästi löysää rahaa ja EKP ampuu singolla vaan lisää. Mihin sijoittajat sen rahan oikein laittaisivat jos eivät osakkeisiin? Valtiolainojen korot ovat pakkasella ja yrityslainoissakin turvallisimpina pidetyt firmat saavat rahaa nollakorolla.

  Real-estateissakin hinnat ovat jo ihan astronomiset paikoitellen ja ainoastaan aivan top-end kiinteistöissä voi olla paineita ylöspäin kun top 1% katselee itselleen uusia penthouseja.

  No, tyyliin Kiinan talouden sakkaaminen pahasti voisi kyllä lyödä pelkoja perseisiin, nostella korkoja, laskea osakkeiden tuotto-odotuksia ja tehdä käteisestä nykyistä halutumpaa.

  Mutta eiköhän sielläkin ole tarvittaessa haluja ampua rahoituskanuunalla kotimaista kulutusta ylöspäin jos mikään muu ei auta.
   
 9. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Jonkinlainen näkemys tuokin, mutta jos on varma että laskee 15-20% tai yli niin jokainenhan laittaisi rahaa kiinni niin paljon kuin saa ja kehtaa sen puolesta. Jos taas ei olekaan niin varma vaan se lasku onkin vain oletus "koska noustu" tai joku muu syy, niin ei sitä ehkä kannata foorumeillakaan tarjoilla varmana skenaariona. Bear 3x:llä tekee jo hyvän tilin tuolla laskulla.
   
 10. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 307
  Hyvä kolmikko. Itse säästän lapsille kuukausittain seligsonin pharmaan.. lisäksi kertasijoituksia teen muksuille muihin seligsonin rahastoihin tarpeen mukaan.
   
 11. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460
  Ite oon pistäny seligsonin top25 brands, top25 pharmaseuticals, aasian rahastoon ja suomirahastoon. Tänään pistin pikkusen myös kehittyviin. Suomirahaston vois alkaa pikkuhiljaa myymään pois ja pistää se vaikka nordnetin superrahastoon kun varmaan melkeen sama tuote on kyseessä?

  Oon käyttänyt seligsonilla noita virtuaaliviivakooja ja manuaalisesti maksanut aina mutta voisko tuon laittaa sillee että maksas virtuaaliviivakoodilla ja laittas jatkuvaan maksuun kerran kuussa ?
   
 12. larez

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2011
  Viestejä:
  470
  Onnistuu suoraan henkilökohtaisella viitteellä. Tiedot löytyy kohdasta merkintä ja kohta 1, sitten vaan verkkopankista toteutumaan se kuukausittain.
   
 13. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Noiden Bear-vipujen holdaaminen yhtään pidempiä aikoja on todella typerää. Vaikka 15% kurssilasku realisoituisikin esim. 6kk aikana, niin sopivalla sahausliikkeellä 3x vivulla voinee tulla vaikka tappiota. En kyllä ole laskenut tarkemmin, mutta pidemmällä aikavälillä nuo vipu-bearit ovat todella huono idea.
   
 14. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Pidemmällä kyllä, mutta kyllä sieltä jotain aina käteen jää jos arvaus on oikein ja alkuperäinen aikajana mitä käsiteltiin oli kai jokusia kuukausia. Sivuttaisliike noille on myrkkyä.
   
 15. -Cone-

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  1 435
  "Normaali matematiikka", eli epäsymmetrinen käytös nollan ylä ja alapuolella syö noiden viputuotteiden arvot esim.

  Osake putoaa päivässä 10 %, putoaa viputuote 30 %
  • osakkeen arvo päivän alussa 10e, lopussa 9e
  • viputuotteen arvo päivän alussa 10e, lopussa 7 e
  Jotta nousisi takaisin samaan arvoon, pitäisi osakkeen nousta
  • osakkeen arvo päivän alussa, 9e, nousua siis tarvitaan 11 %, jotta päästään takaisin 10 euroon
  • viputuotteen arvo päivän alussa 7e, osakkeen pitäisi nousta siis 14,3 %, jotta viputuote nousisi takaisin 10 euroon (+43 %)

  Yleensä korjausliikkeissä tapahtuu voimakasta volaa, joten bear-serteillä on kohtuu vaikea tehdä fyffee, ainakaan holdaamalla. Nämä siis sertifikaateilla, sitten warret vielä erikseen joissa tulee mukaan juoksuaika, joka tekee liikkeellalaskijoiden osto/myyntispredeillä kikkailuineen, arvonmuodustuksesta täyttä arpapeliä.
   
 16. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Warret ja optiot ovat mielestäni paljon vähemmän arpapeliä, kunhan ostat tarpeeksi pitkän juoksuajan kamaa. Lopullinne arvonmääritys on tietysti epäintuitiivinen ja kannattaa katsoa tarkkaan se, että millä kurssitasoilla ja päivillä homma toimii.

  Jos näkemys kertoo, että seuraavan 6-9kk ajalla mennään alaspäin "selkeästi", niin jotain vuoden tai kahden pituista lappua kun ostaa, niin kyllä siellä pitäisi positiviista heiluntaa olla.

  Toki noihin ei kannata koskea, jos ei ole valmis menettämään kaikkea...
   
 17. Tuolta saa ainakin vähän luettua noista erilaisista hommeleista. Esim turbowarrantti daxiin. Osto nousun puolesta ja myynti laskun puolesta. Täytyy vaan olla hyvä näkemys mihin suuntaan mennään ja juuri nyt en osaa itse sanoa siitä mitään. Ehkä nousua mieluummin mutta kuinka kauan. Jos tietty pisteluku ylittyy tai alittuu niin lapulla ei ole enää arvoa. Ihan aina ei ole myynti/ostolaitoja välttämättä, mutta yleensä ne kumminkin löytyy. Vipua on kohtalaisen paljon että pienikin muutos näkyy hinnassa. Ei kannata ottaa knockout rajan lähettyvillä olevaa.
  https://www.nordnet.fi/bnp?cmpi=news-bnp
   
 18. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Toi Seligsonin top25 pharma on kyllä käsittämätön tuote. Kuukaudesta toiseen on fiilis että tulee tehtyä ostoja huipulta mutta niin se vaan vuodesta toiseen on tasaisessa nousussa. Milloinhan tuo mahtaa loppua? :O
   
 19. Inkkari--

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  1 003

  Mietin tätä itsekin viikko-pari takaperin Pharman ja Global 25 Brandsin osalta, joissa minulla oli selkeästi ylipainoitus. Vähensin ylipainoitusta, eikä se tuosta nyt prosenttia enempää ole "vielä" ponkaissut. Parhaiten kyllä horssaa Russian Prosperity, 4kk vanha erä +42%.
   
 20. Urgenus

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2008
  Viestejä:
  125
  Onko jotain rajaa siihen, että paljonko pitää olla osakkeita, jotta voi hakea jotain vähennyksiä verotuksessa niihin liittyen?

  Esim. osa tietokoneen hinnasta, tai nettiyhteydestä tms?

  Olen opiskelija, ja myin osakkeeni (muutama tuhat euroa) ja nyt sitten luonnollisesti napsahti mätkyjä :D

  Myin osakkeeni ja nyt vielä keväällä myyn loput rahasto-souudet, jotta voisin hakea toimeentulotukea kesälle, jos ja kun en saakkaan kesätöitä ensi kesälle. Omistuksia kun ei saisi ilmeisesti olla.

  Perustulo olisi kyllä mahtava asia, niin olisi voinut pitää osakkeet ja rahastot. Kaikki hankittu tiukalla säästämisellä, kun luokkatoverit on ryypänny rahansa...
   
 21. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Ei ole mitään tiettyä rajaa. Muutama tuhat euroa jos oli kiinni niin sehän on jo ihan merkittävä summa näin maalaisjärjellä ajateltuna ainakin.

  Siitä vaan vähennyksiä hakemaan.
   
 22. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Pidä myös mielessä, että nuo katsotaan tuloksi kun tarkastellaan opintotuen tulorajoja. Ja niissä ei vähennyksiä tunneta (paitsi kaupankäyntikulut) - ei normivähennyksiä, eikä luovutustappioiden vähennyksiä.
   
 23. MkH

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  3 626
  Samaa löytyy itseltänikin. En voi valittaa.

  Väestön vanheneminen on yksi tämänhetken megatrendejä ja niin ovat vanhuuden tuomat sairaudet. Sanoisin että nyt eletään aika lailla lääkeyhtiöiden kulta-aikoja: osataan parantaa oireet, osataan parantaa osa sairauksista, mutta sairauksien syntymistä ei osata estää. Lääketieteen avulla ihmiset elävät pitempään ja koska ihmiset elävät pitempään he tarvitsevat enemmän lääkkeitä. Nanoteknologian, DNA-manipulaation ja vastaavien teknologioiden hyödyntäminen sairauksien ennaltaehkäisyssä ja parantamisessa on kuitenkin vielä suht kaukaista tulevaisuutta.

  Yksittäiset lääkeyhtiöt tuntuvat kuitenkin olevan aika riskipitoisia kohteita. Omalle kohdalle liian riskipitoisia.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015
 24. Kansanparantaja

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  366
  Juurikin näin. Jos olisit lääkevalmistaja ja pystyisit valmistamaan HIV-lääkkeen, joka parantaa sairauden tai version, joka vain lieventää oireita jonka ansiosta potilas voi elää esim 30 vuotta lääkettä jatkuvasti nauttien, niin kumman version toisit markkinoille? Taidamme kaikki tietää vastauksen...
   
 25. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Emme tiedä. Jos olisit lääkevalmistaja ja markkinoilla on jo oireet lievittävä versio, niin luultavasti haluaisit valmistaa sen kokonaan parantavan lääkkeen. Kilpailu (myös ei-kaupallisten toimioiden tutkimus) ja patenttien raukeaminen pitää huolen siitä, että kehitystä tapahtuu. Ja sitä myös tapahtuu.

  Esim. rokotteet ovat osoitus siitä, että myös sairauden syntymistä osataan estää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti