Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja sendi, 23.02.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Ei taida enää tulla kahden miljardin ostotarjouksia.
   
 2. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  Tämä ahneus tuntuu olevan nyt tällainen muotisana, että tätä viljellään oksetukseen asti joka paikassa. Avaisitko vähän, mitä sinä tällä ahneudella tarkoitat? Että firman omistajat ovat pitäneet omistuksestaan kiinni? Onko se aina lyhytnäköistä ahneutta? Vai mitä tarkoitat tällä.
   
 3. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Kerro ensin vaikka kuinka se ahneus sanan käyttäminen on kommunismia. Yleensä tällaiset ränttäyksen tulevat sellaisista ajatuskuluista.

  Jos omistuspohjaa olisi laajennettu, ei avainhenkilöitä olisi välttämättä lähtenyt firmasta. Sitten voidaankin ihmetellä miksei hommat enää toimi. Sijoittaja toki pistää rahojaan firmaan, mutta tietenkin luit rivien välistä tekstistäni että sijoittajan ei pidä saada mitään koska maailmahan on sinulle musta-valkoinen, eikö niin?
  Sijoittaja teki väärän sijoituspäätöksen. Ei sijoittanut firman tekijöihin, jolloin vuoden lopulla voi käsissä ollakin huomattavasti vähemmän virtuaalirahaa mutta toki vielä se 68% ja sehän on tärkeää. Normaalisti jos aloittelevaan firmaan tulee enkelisijoittaja niin hän saa sijoittaa mutta samalla hän myös osallistuu firman kasvatukseen omalla asiantuntijuudellaan. Mitä tuota artikkelia luin niin tässä tapauksessa se pääomistaja ei välttämättä ole ollut aivan parasta firmalle.

  Lyhytnäköistä on pitää kiinni 68% osuudesta ja saada 500Me firma kuin että sitoittaa muut menestykseen ja omistaa 51% 2000Me firmasta.
   
 4. niko.m

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  1 179
  Ahneus tai vauhtisokeus, laajennetaan erittäin nopeasti ja kohta potkitaan porukkaa pihalle. Ei sitoututeta avainhenkilöitä (hyvin pienellä omistuksella esimerkiksi). Laajentuminen moneksi eri yksiköksi, johtajien erilaiset visiot tulevaisuudesta ymsymsyms. Monessa yrityksessä kuitenkin asiantuntijataso on se tärkein (firmasta riippuen myös myyntipuoli saattaa olla tärkeä/tärkeämpi), jos asiantuntijataso tyhjenee nopeasti, rupeaa lähes kaikki firmassa sakkaamaan. Asiantuntijoita on myös vaikea haalia lisää, ainakaan valmiina.

  Sanotaan että jopa 500 hengen yrityksissä on helposti +10 asiantuntijaa joiden menettäminen kirpaisee tuntuvasti.

  Tosin sitouttamiseen ei aina tarvita osuutta yhtiöstä, vaan hyvä työilmapiiri, hyvät esimiehet/johtajat ja yhtiön visio/strategia kaikki vaikuttavat tähän. Muuten riskinä on että nuo asiantuntijat laittavat oman firman pystyyn tai vaihtavat firmaa. Onhan Suomessakin näitä "pakolaisfirmoja", usein tuntemattomampia, mutta silti isohkoja.
   
 5. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Heti alkuun todettakoon että tämä ei oo läppä, provo tai haaveilua.

  Noniin, asiaan. Äitini on miettinyt vuosikaudet sijoitusasunnon tai kesämökin ostoa, mutta vatvomiseksi menee. Oon koittanu aina välillä ehdotella, että pääasia että tekis niillä jotain muuta kuin pitäis pankin paskatilillä; sijoittas itseensä tai laittais ees siivun rahastoihin/ETF:iin/muualle.

  No, nyt näyttäis että vihdoinkin saattais olla tuo rahastot ihan realistinen vaihtoehto. Sanotaan että jos hän raaskii vain osan laittaa, esim 20 000€ ja kohteena ois Nordnet niin meneekö pahasti metsään jos ohjeistan laittamaan ainoastaan World ja Emerging Markets -ETF:iin? Lisäkysymys, mikä mielestänne järkevä ajallinen hajautus tuommoselle summalle?
   
 6. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Laittaisin osan vaikka Suomi Superiin, koska kuluttomat lunastukset ja verraton veroetu.

  Ja hajauttaisin ainakin vuoden ajalle ostot, niin minimoi riskin ostaa koko rahalla huipuilta. Tietenkin riippuu, että tulisiko jatkossa rahaa sisään jollain summalla kuukausittain vai ainoastaan tuo 20k?
   
 7. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  366
  Elektobitistä omat otettu pois, eli sen mitä sijoitin. Tuotto yli 100%. Nyt johonkin arpa lappuun kiinne ne ja katellaan miten käy.
   
 8. Messmaker

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  1 765
  ^Hyvää nousua ollut viikon verran
   
 9. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Sanoisinpa jopa, että hyvää nousua jo vuoden 2011 lopusta lähtien. Oma Suomi-salkku noussut hyvin tasaisesti siitä lähtien. Yhteensä jotain +110%.
   
 10. mika74

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2004
  Viestejä:
  31
  Sietääkö äitisi että saldo voi mennä myös miinukselle. Jos ei siedä niin en lähtisi suosittelemaan mitään.
  Muutenhan nuo ovat aika varmoja parkkipaikkoja rahalle.
   
 11. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Talkin' to me? :D Oletan näin.

  Nähtävästi ei siedä, koska helvetin nihkeeltä rupes kuulostamaan kun vähän kerroin asioista - taitaa tosin myöskin olla sitä sukupolvea että ei paljo kiinnosta opetella jotain web-käyttöliittymiä, eli Nordnet:kin on jo sellainen jossa mennään epämukavuusalueelle, pelottaa tms... kyllä sekin "minnuu pelottaa jos menee miinukselle ne" on jo ainakin kerran melko suoraan mainittu. Huoh. Sääliks vaan käy niitä rahoja joita inflaatio nakertaa tilillä vuodesta toiseen.
   
 12. Schopenhauer

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2012
  Viestejä:
  292
  Laitoin just viiskymppii S-pankin tarjoamaan rahastoon, aiemmin oli joku 20 e tuulipukuboonuksia.. Onkohan tulossa paljon profittia lähiaikoina?
   
 13. Brunberg

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  1 769
  Jos tollasen rahan jakaa vaikka vuodelle niin kai siinä aika isot sudenkuopat välttää? Miinuksellehan se menee, että törisee, jos tulee jotain pahaa kuoppaa vaikka vuoden päästä mutta ei kai se pikavoitto mikään rahaston periaate olekaan?

  Luulis tuolla olevan parin vuoden päästä työstä riippumattomassa taloudellisessa tilassa?

  Tohon voit vastata, että ne menee inflaation verran miinuksella koko ajan. Nythän se on kyllä aika matalalla...
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2015
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Seligson on vielä helpompi kuin Nordnet. Avaa äidillesi tili ja siirrä omaa rahaa pariin rahastoon muutama kymppi ja näytä, miten homma menee. Toista sama parin kuukauden välein, niin ehkä asia ei enää tunnu niin pelottavalta.

  Näytä myös 10v (tai 50v) käppyrä, jotta ymmärtää, että ylä- ja alamäkiä tulee, mutta pitkällä aikavälillä tuo on helppo ja hyvä keino vaurastua.
   
 15. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Välimallin ratkaisu olis varmaan se, että siirtäis mun pankkitilille sen minkä nyt verovapaasti saa lahjoittaa, ja sijoittaisin ne vuoden hajautuksella vaikka Nordnet:ssä. Sinnehän taitaa voida tehdä toisen salkun, eikös se sillä hoituisi nätimmin - meinaan, että olisi sitten aina kotosalla käydessä helpoin näyttää kehitystä. Kiitokset kommenteista jo tässä vaiheessa, katotaan miten täs käy.
   
 16. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Neo Industrial, mitä v****a?
  Osaako joku selittää?
   
 17. villevirtanen123 Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2014
  Viestejä:
  361
  Jos ei saa mennä missään nimessä miinukselle ja äidillä ei ole kiinnostusta hoitaa tilisiirtoja itse netti- tai muussa pankissa, niin kuulostaa siltä, että pienimmän riesan tie on sanoa äidille, että marssii kaupungin pankit läpi ja ottaa parhaimman määräaikaistalletuksen minkä saa.
   
 18. joonak

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  110
  Jep, ja mikä tota Afarakkia vetää kans ylös?
   
 19. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Tarkoitatko että hetkellisesti miinukselle vai 10v aikajanalla olisi miinuksella? Tottakai mahdollisia skenaarioita molemmat, mutta jälkimmäisen realisoitumisen mahdollisuutta pidän melko pienenä. Kyllähän 20000€ "menee miinukselle" kymmenessä vuodessa myös pankkitilillä koska inflaatio. En ymmärtänyt tuota tilisiirtokeissiä, koska kerran kun luot Nordnet-tilin, laitat ison könttäsumman rahaa tilille ja teet kk-säästöohjelman niin aikalailla itekseen se siellä puksuttaa ilman action pointteja.
   
 20. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
 21. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 876
  Itse antaisin äidin tehdä omat päätöksensä, turha kenenkään toisen rahoja on painostaa pörssiin.

  Anna äidillesi joku perustason sijoituskirja, esim. Saario tms. niin hän saa hieman näkemystä asiaan ja voitte jatkaa keskustelua.
   
 22. Cumbo

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2010
  Viestejä:
  1 506
  Koska sitä sanaa käytetään suomalaisessa politiikassa lähes jatkuvasti luomaan sellaista käsitystä, että ne jotka tekevät perse ruvella töitä ja onnistuvat sillä ansaitsemaan jotain tekevät jotain väärin. Koska kaikki mikä on yli 2000 € kuussa on ahneutta ja kaikilta muilta pois.

  Ehkä. Veikkaan kuitenkin, että suurempi ongelma on työilmapiiri, eikä tämä mainitsemasi ahneus. Aika harva taitaa lähteä firmasta pelkästään siksi, että ei saa osakkuutta.. Ja vaikka sen osakkuuden saisikin, niin ei se taida niin paljon tuon kokoisessa yhtiössä sitouttaa, että pa*kaa jaksaisi kovin pitkään katsoa/kuunnella.

  Ketä tarkoitat tässä sijoittajalla? Omistajaa? Vai uusia osakkaita (, joita ei siis otettu)? Tämä menee ihan ohi.

  Mutta siis pointtihan oli se, että mitä tekemistä ahneudella oli tämän kanssa? Jos pääosakas ei halua luopua omistuksestaan, niin miksi hänen täytyy olla ahne?
   
 23. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  En myöskään tunnista ahneutta, vaan pelkästään tyhmyyttä ja itsensä jalustalle nostamista noista Hed:eistä.

  Melkein kaikki ovat ahneita, joten se ei ole mitenkään erityistä.

  Monet menestys tekee myös sokeiksi omille virheilleen ja antaa valheellisen kuvan omasta erehtymättömyydestä. Itsevaltainen firman luotsaus on harvoin tie pitkäaikaiseen menestykseen, sillä parhaat tekijät lähtevät aina menemään paskasta työilmapiiristä.
   
 24. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Ahneus on kyllä talous-, moraali- ja sosiaalipolitiikkakeskustelussa harvinaisen väärinkäytetty termi, jolla lähinnä pyritään asettamaan oma halu saada enemmän rahaa arvokkaammaksi kuin jonkun toisen halu saada enemmän rahaa. Keskimäärin multa pääse pieni oksennus aina kun joku käyttää termiä.

  Itselleni ahneus on sitä, että rikkoo lakia tai esim. valehtelee oman edun tavoittelussa. Se ei ole ahneutta, että joku saa enemmän palkkaa. Se ei ole ahneutta, että omistaja myöntää optioita haluamalleen työntekijälle. Se ei ole ahneutta, että laittaa matkakulut verovähennyksiin, eikä se, että perustaa laillisen holding-firman.

  Ahneutta ei ole myöskään se, että myy firmansa nyt, eikä ota riskiä, että saisi 2v päästä 10x-summan (tai ei mitään). Jokaisella on oma tarve saada rahaa kulloinkin ja oma riskinkantokyky. Ahneutta ei ole se, että omistaja käyttää oikeuttaan päättää omistustensa myynnistä.
   
 25. niko.m

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  1 179
  Kuten Gordon Gekko sen sanoi, "greed is good".
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti