Operaattori soitti

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja hysteri, 27.01.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hysteri

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2011
  Viestejä:
  8
  Sain tänään puhelun ADSL-operaattorin tietoturvaosastolta. Viestintävirasto oli ilmoittanut heille, että liittymääni on tehty eilen porttiskannausta. Kyselivät, onko tietoturva kunnossa ja minkälainen modeemi käytössä.

  Olin nukkumassa kun soittivat, eikä oikein ajatus kulkenut ja meni puhelu hieman ohi. Nyt vasta hoksasin, että eilen testailin valvontakameran liittämistä nettiin, että voin kotoa pois ollessa tutkia mitä rosvoja milloinkin pihalla kulkee. Nojoo, se nyt ei ole tämän asian pointti.

  Kyseessä on siis jokin kiinan valmiste cctv-vempele. Nettikaapeli oli eilen vehkeessä kiinni jolloin testasin miten toimii. Puhelimeen latasin MEye-softan jolla homman saikin toimimaan. Nyt aloin miettimään asiaa että onko operaattoreilla tapana soitella asiakkaille porttiskannauksen vuoksi? Käsittääkseni sitä kuitenkin jatkuvasti tapahtuu enkä oikein usko, että aivan normaalin skannuksen vuoksi viestintävirasto ottaa asiaan kantaa? Vai ottaako?

  Voisiko olla mahdollista, että tuossa cctv-purkissa tai MEye softassa on jotain hämärää ja se/ne ilmoittaa ip:t ja portit suoraan jollekin taholle, josta sitten aletaan touhuamaan jotakin?
   
 2. kippi

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2007
  Viestejä:
  45
  Valvontakamerat on varmaan yks eniten hakkeroiduista laitteista. Voi hyvinkin olla, että operaattori on sulle soittanut. Kannattaa nyt vähintään vaihtaa admin salasana yms. Kiinasta ja muualta maailmasta kokeillaan paljonkin nettiyhteyksiä ja nimenomaan et mitkä portit on auki. On hauskaa katsottavaa ollut joskus FTP logi kun siellä on kirjautumisyrityksiä joku 1000 vartissa.
   
 3. Satelite

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2004
  Viestejä:
  4 594
  Itsellä aikanaan yrittivät ssh:n tunnusta hakkeroida mutta meni heidän ip osoite droppilistalle kun tarpeeksi monta kertaa yrittivät salasanaa aikanaan väärin. Ellen väärin muista niin kiinasta tai jostain muista aasian maista yrittivät.
   
 4. Ja osa noista kiina ip-kameroista on aikamoisia pommeja jo lähtiessään. Itsellä ainakin kerran vuosia sitten ostettu halpis IP kameran ohjelmistoa valmistajan sivuilta ladatessa alkoi virusturva huutamaan. Väitti että softapaketti sisälsi pöpöjä. Jätin asentamatta. pari kuukautta myöhemmin kun kurkkasin sivustoa uudestaan mutta eipä enää löytynyt.
   
 5. Pulshu

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  2 241
  Haiskahtaa vähä epäilyttävältä kameralta kyllä. Tuskin on ihan sattumaa että heti kun oot ekaa kertaa sen kytkeny verkkoon niin alkavat testailla miten siihen pääsis kiinni. :-D
   
 6. Joppe

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2001
  Viestejä:
  233
  Kaikkihan on mahdollista kun on veronmaksajien pohjaton pajatso käytössä, mutta eikös tuo nyt kuulosta hieman raskaalta ja yliampuvalta prosessilta, että Viestintävirasto seuraisi jotain yksittäisen osoitteen porttiskannailuja ja vielä raportoisi siitä operaattorille, joka vielä vaivautuisi soittelemaan asiakkaalle?

  Edit: Oliskohan tuo nyt kuitenkin edes niin, että OP:n koneelta on alettu skannailemaan muuta maailmaa eikä toisinpäin? Tarina muuttuisi jotenkin niin paljon loogisemmaksi sen jälkeen. :)
   
 7. Ihmemies

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2002
  Viestejä:
  1 364
 8. Nurffe

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2007
  Viestejä:
  1 737
  Joo tuskinpa operaattori soittelee jos joku sun osotteeseen porttiskannausta ajelee.. Se taas jos itse paukutat suomessa käytössä olevia ip-avaruuksia läpi niin voi tullakin soittoa että mitäs mitäs

  Kuulostaa laadukkaalta kameralta kyllä. Heittäisin vesilintua ja äkkiä
   
 9. MiikaH

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2004
  Viestejä:
  464
  Aivan. Ei tietenkään sinulle soiteta jos joku skannaa sinun IP:si portteja. Sitähän tapahtuu koko ajan.

  Todennäköisesti kamerassa oli tunnettu tietoturva-aukko ja ne hakkerit alkoivat ajaa porttiskannausta oman liittymäsi kautta elleivät myös saaneet sitä kautta saastutettua reititintä tai jotain muutakin laitetta.

  Suomalaiset operaattorit reagoivat aika helposti epäilyttävään liikenteeseen. Eräältä tutulta olivat katkaisseet koko netin kun saastunut kone lähetteli roskapostia ja liittymän omistajan puhelinnumero oli vaihtunut joten varoituksetkaan eivät menneet perille.
   
 10. hysteri

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2011
  Viestejä:
  8
  Kyseessä on kovalevyllä oleva tallennin johon liitettynä 8 kameraa. Normaalisti laite ei ole netissä, vaan tallentaa kovalevylle jos liikettä pihalla havaitsee. Antaapa siis olla ilman nettiyhteyttä.
   
 11. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 864
  Kyllä silloin on kyseessä ihan todellinen ongelma, ja silloin on lähtenyt varmasti satoja tai tuhansia roskaposteja.
  Niistä tulee automaattiset varoitukset, joita operaattorit saavat. Ja joutuvat puuttumaan ihan lainkin perusteella siihen. Tehokkain keino on katkaista linja.
  Ja luulen, että saastuneen koneen omistaja on yleensä hyvinkin kiitollinen.
   
 12. doffel Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  4 841
  Siis eihän viestintävirasto tai muu viranomaistaho kuin sen puoleen ISP:kään tiedä että onko jonkin asiakkaan IP:tä skannattu vai ei.

  Kyllä se liikenne on sun koneelta tai laitteesta lähtenyt ulospäin. Oletko mahdollisesti skannanut jotain tiettyä porttia isommasta IP avaruudesta, yrittäen etsiä sitä kameraa? ISP:n laitteet seuraa tiettyjä ulospäinlähteviä yhteyksiä.
   
 13. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Eikös omien SMTP palvelimien ylläpito ole kuluttajaliittymistä estettykin nykyään juuri tuon roskapostin takia?

  VArmasti jo jonkunverran apua on siitä että käyttää jotain itse keksittyjä 5 numeroisia portteja noissa kameroissa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti