Opera (Stable / Beta / Developer)

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja Warre, 18.12.2006.

 1. ...tai ei mitään...
   
 2. cbel1

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2011
  Viestejä:
  76
  Tämäkin on niin typerää suunnittelua ettei tosikaan. Mistään tuota ei saa tietenkään toimimaan siten, että se aukeaa uudeksi aktiiviseksi välilehdekseen. Tuollaisenkin asetuksen säätämisen koodamiseen Operan tiimiltä menisi arvioilta viisi minuuttia, muttei sitäkään voi tehdä kunnolla. :mad:
   
 3. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Opera ihan fiksusti luo omat profiilinsa eri kehitysasteille (Stable, Next, Developer). Mutta entä jos haluaa, riskeistä huolimatta, että olipa mikä noista edellisistä asennettuna, käytettäiin samaa profiilia? Onko mahdollista yksinkertaisesti, vai pitääkö kopioida vain näiden profiilien sisältöjä ristiin?

  Haluan siis se että tuorein tilanne profiilista on käytössä, olipa itse ChOpera mitä haaraa tahansa. Osaan varmuuskopioida profiili-kansiot, joten voin ottaa riskin että Developer rikkoo vaikka stablen :)
   
 4. Teura

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2004
  Viestejä:
  2 005
  Symlinkkaa profiilit?
   
 5. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Hmm, ehkä voisi kokeillakin kun on aikaa. Jotenkin epäilen että tulee vaikeuksia, mutta eipä tuo kokeilematta selviä. Kiitos vinkistä. :)
   
 6. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Bookmarksit ovat nyt vihdoin Opera 25 developerissa.

  Alunperin Opera meinasi ettei perinteisiä bookmarkseja tule ollenkaan, joten O15, joka oli eka webkit/blink versio, ei siinä ollut valmiutta bookmarkeille. Joten O16 jouduttiin uudelleen koodaamaan, jotta bookmarksit pystyttiin rakentamaan päälle.

  Nyt vihdoin reilun vuoden päivien päästä Opera on jo kehitysvaiheessa O25.

  Nyt kun bookmarksit ovat valmiina, jotka Opera teki uudella omalla tyylillään, saa nähdä miten aikaa vienyt bookmarks-projekti vaikuttaa seuraaviin Operan versioihin.

  Olettavaa luulisi, että uusia/vanhoja ominaisuuksia tulee nopeammalla aikavälillä. Sillä kuitenkaan Opera 25 ei vielä oikein vakuuta esimerkiksi Firefoxin rinnalla.

  Itse näkisin Operassa mieluiten nopeastikin uusina vanhoina ominaisuuksina tab stackin ja notes.

  Speed Dial 2 on aivan erinomainen ominaisuus. Siitä huolimatta Opera on kehittänyt uuden 'start page' -ominaisuuden. Miten se helpottaa ja kätevöittää itse netin käyttöä, surffaamista, jää nähtäväksi.

  Se on totta että lukuisat selainten ominaisuudet jotka tänä päivänä ovat standardeja melkein joka selaimessa, kuten tabbed browsing, sai alkunsa Operassa. Opera on ollut pioneeri monessa selaimien ominaisuuksissa.
   
 7. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Edit: Ne jotka Operaa haluavat kokeilla, ovat ns. super users, kannattanee valita next -stream. Next on kyllin vahva jokapäiväiseen selaamiseen.


  ps. Se muuten on kummallista kun Opera18/19 versioiden jälkeen selaimessa ei voi vaihtaa cachen sijaintia. Kummallista että sellainen optio on poistettu......? Onneksi se onnistuu switch:illä... mutta metsään menee tuollaisten optionsien poisto.
   
 8. PetoItse Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  946
  Tullut nyt testailtua tuota Opera developer 25 ja ihan lupaavaltahan tämä alkaa vaikuttaa, jotain kokemuksia ja ominaisuuksia mihin muutosta haluaisin:
  Fontin renderöinti eri kuin muissa selaimissa? Jotenkin pehmeämpi.

  Ehdottomasti Mouse Gesture Tabin vaihto takaisin! (Eli Oikea hiiri+rulla)
  Bookmarks sivupaneeli takaisin.
  Uudesta Speed Dialista pitäisi saada tuo SD-Bookmarks-Discovery palikka pois ja käyttäjän pitäisi saada ottaa Discover kokonaan pois päältä.
  Tabin esikatselu pitäisi saada optio että haluaako sen koko ruudulle vai samanlainen kuin Prestossa että pieni ikkuna jossa näkyy avattava sivu.
  Optio sille että avautuuko uusi välilehti nykyisen välilehden viereen vai kaikkien välilehtien perälle.
  Roskakori suljetuille välilehdille tuohon UI:hin.
  Tab-stacking mieluusti takaisin.

  Näitä kun saadaan takaisin niin varmasti vaihtuu itsellä uudempaan versioon Opera, suunta on tällä hetkellä oikea.
   
 9. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Tämä. Onneksi tähän on laajennuksia, muuten ei kestäisi. Satuin asentamaan Chromelle tarkoitetun mutta Operallekin kai löytyy suoraan.

  Edit. Vielä kun saisivat että kirjanmerkkipalkista avatut osoitteet aukeaisivat uuteen välilehteen. Ja joo, tiedän javascript kikan ja hiiren keskipainikkeella painamiset jne. mutta kun ei ole se mitä etsin/kaipaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2014
 10. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
 11. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Olin aikoinaan Operan kanssa aktiivinen, en jaksa enää. Ne tykkää iskeä päätä seinään, kunnes puolipökerryksissä keksivät pyörän uudelleen tyyliin: "Hei kaverit, pitäiskö ChOperassa olla kirjanmerkit? Wau! Innovaatiota!".

  Mutta ilmoitelkaa te jotka jaksatte tapella näiden norskien ajatuksen juoksun kanssa :D
   
 12. PetoItse Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  946
  Foorumeille ja heidän blogiinsa tuon saman rimpseen postasinkin, aika korkealla tällä hetkellä niin joku tarkkasilmäinen sen voikin huomata (ja upvotea) ;)
   
 13. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  petoitse, mihin ketjuun niistä?
   
 14. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  olen nyt Opera Nextin ja Firoefoxin välilllä. Luultavasti päädyn loppujen lopulksi Operaan.
   
 15. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  No eipä ihme. Voiko hitaampaa selainta juuri olla kuin Firefox.
   
 16. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 565
  Tuohon ei ilmeisesti saa opera 12:sta (tai pikemminkin opera 9:n) näppisoikiteitä edes laajennosten kautta? En ainakaan löytänyt. Etenkin ctrl+z:n (äskettäin suljetun tabin uudelleen avaaminen) puuttuminen ottaa päähän. Samaten F12 takaisin!
   
 17. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Jospa ne tulisivat takaisin uusina innovaatoina versiossa 576 tjsp. :D
   
 18. J4n1

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  4 994
  Onkos kellään hajua, miten Chromen Speed dial 2:n lisäosan saisi toimimaan Operalla? Lisäosa on nyt siis jo asennetu Operalle, mutta ei suostu sitä avaamaan kun otan uuden välilehden auki.

  Tästä siis kyse: Speed Dial2
  https://chrome.google.com/webstore/detail/speed-dial-2/jpfpebmajhhopeonhlcgidhclcccjcik


  Edittiä heti perään:

  Tuon osoitteen kun pistää, niin menee Operassa Speed Dial 2:n pääsivulle
  Koodi:
  chrome-extension://jpfpebmajhhopeonhlcgidhclcccjcik/newtab.html 
  Mutta edelleen uusi välilehti aukeaa Operan omaan pikavalintaikkunaan :(. Oisko tuohon jotain käskyä, että uuden välilehden avatessa Opera menisi aina tiettyyn osoitteeseen?

  edit2:

  Noniin, Custom New tab -lisäosalla saa määrittää mihin uusi välilehti aukeaa. Tämähän alkaa muistuttaa Firefoxin kanssa säätämistä, kun jokaiseen pieneen juttuun aina lisätä vain lisää lisäosia :D:D:D
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2014
 19. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Niino, Firefox on kyllä delleenkin yleivoimainen selain, Opera on hyvä kakkonen, Chrome kolmosena niille jotka haluaa, ja sen jälkeen IE yms muut.
   
 20. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Vanha Opera hakkasi kirkaasti Firefoxin.
   
 21. leripe Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2012
  Viestejä:
  1 365
  Onko jotai plugaria, jolla saisi opera nextin booksmarks barille vain linkkien pikkukuvakkeet/iconit kuten vanhassa operassa?

  Edit: Ja toinen kysymys, mistä tuo opera nextin booksmarks importti hakee noita kirjanmerkkejä? Ei ainakaan tästä opera 12:sta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2014
 22. J4n1

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  4 994
  Opera Linkin kautta tulivat omat kirjanmerkit.
   
 23. leripe Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2012
  Viestejä:
  1 365
  No se voi ollakkin, mutta nuo kirjamerkit on jostain vanhemmasta synkronoinnista eikä uuden tilin teko ja synkkaus näemmä auta. :confused:

  Edit: Sain päivitettyä ainakin tällä tavalla: Poistin nextin ja tein uuden link tunnuksen, johon synkkasin opera 12. Sitten poistin opera 12 ja asensin puhtaasti uusiksi, synkkasin siihen linkin ja sitten asensin nextin ja nyt se löysi päivitetyt kirjanmerkit.

  Edit2: Nyt taidan saada tästä uudesta operasta jo korvikkeen tälle vanhalle, vihdoin rupeaa kaikki sivut taas toimimaan! :kippis: :smoke: :comp:
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2014
 24. Niin se pari vuotta sitten ilmestynyt versio. Kaksi vuotta on pitkä aika ja FF on mennyt menojaan. Opera ei näe edes takavaloja enää.
   
 25. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Minulla on FireFox käytössä "FF on mennyt menojaan" noin ei todellakaan voi sanoa, FF on todella rajoitunut verrattuna vanhaan Operaan se että nettisuvujen tuki nykyisellään on siinä parempi on aivan eri asia kuin selaimen ominaisuudet.

  Esimerkiksi niin yksinkertainen nettisivuihin liittyvä asia kuin kuikamonta ikkuna/välilehteä voi olla yhtäaikaa auki kaatamatta selainta niin tässäkin vanha Opera on vieläkin Fire Foxia edellä, tuohon kun lisätään vielä selaimen varsinaiset ominaisuudet niin Fire Fox ei näe edes Operan takavaloja.

  Tähän ei edes ole tulossa muutoksia kun Fire Fox on omaksunut Cromen tyylin karsia ominaisuuksia.

  Iso läjä lisäosia ei voi korjata tilannetta kun semmoinen viritelmä ei koskaan voi olla yhtä vakaa ja luotettava kuin alusta-asti kaikki ominaisuudet sisältävä yhtenäinen ohjelma.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti