Opera (Stable / Beta / Developer)

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja Warre, 18.12.2006.

 1. Tcav

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  2 080
  Itselleni ainakin kirjainmerkkien puuttuminen (hallinta, synkronointi), tabien ryhmittely ja yleinen muokattavuus. Sitten kaikkea, mitä ennen oli sisäänrakennettuna, joutuu nykyään hankkimaan lisäosina, kuten exif-viewer.

  Näistä huolimatta olen jo muutaman uudemman version käyttänyt uudempaa Operaa, kun vanha vaan ei ole toimivuudeltaan enää hyvä. On tämä uudempi Opera myös mielestäni Firefoxia ja Chromea kivempi käyttää, puutteista huolimatta. :comp:
   
 2. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
 3. mrkukov

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  2 378
  Stack tabit, toimivat hiirieleet, se että selain ei kaadu 100+ tabillakaan, mailit, fast forward, muokattavuus (mm. osoiterivin vieressä ja start barissa 50 pikakuvaketta), navigoi näppiksellä, tietoturva... jne.

  Sitten kehittäjän näkökulmaa: editoi lähdekoodia, ota suoraan käyttöön (toimii myös css/js), feikkaa headerit, autoreloadit, yms.
   
 4. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Itse käytän tällähetkellä Foxia tuo Tabien hallinta (mihin aukeaa (alle-päälle loppuun-alkuun-välille), siirtäminen, alaryhmiin ryhmittely) on se jota kaikkein eniten kaipaan toinen on sittan kunnollinen Zoomaus jota ei sitäkään löydy mistään muusta selaimesta kuin vanhasta Operasta (miten Foxin zoomin saa nollattua 100% arvoon).

  Kaiken muun saa joko välttävästi toimimaan laajennuksilla tai pärjäilee ilman.
   
 5. Teura

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2004
  Viestejä:
  2 005
  Aero Peekin puute, alt-click pitäisi voida muuttaa vastaamaan normaalia painallusta eikä lataamaan klikatun linkin koneelle sekä yleinen muokattavuuden puute yläpalkissa (turhat ikonit pois, en tarvitse siellä mitään aloitussivu-nappia ja muuta).

  Kaikilla tuntuu olevan hieman erilaiset puutteet, mutta yhtä kaikki ne pakottavat pysymään 12.x-Operassa. Koneella tosin on myös 20-versio jota käytän vain Twitchin katsomiseen, ja seuraamiseen että josko se siitä pikkuhiljaa kehittyisi. Hiljaista on ollut sillä rintamalla.
   
 6. Tcav

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  2 080
  Nyt alkoi Google näkymään vanhalla ulkoasulla ja hakuasetuksista katsottaessa väittää, että käytän Safaria. Nextilläkin sama juttu. Onkos muilla tällaista ongelmaa?

  Edit:

  Jahas eli Google alkoi taas kusemaan Opera-käyttäjien nilkoille:

  https://forums.opera.com/discussion/1833710/google-search-result-changed-display-/p1

  Edit2: Ja tällä lisäosalla voi selaimen user-agentin vaihtaa vaikka Chromeksi, jonka jälkeen Google luulee selainta Chromeksi ja näyttää sivut normaalisti: https://addons.opera.com/en-gb/extensions/details/user-agent-switcher/?display=en
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2014
 7. 0nanias

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  432
 8. J4n1

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  4 994
  Tuli touchpadista mieleen, että loistava lisäosa läppäreille https://addons.opera.com/en/extensions/details/open-in-background-with-long-press/?display=en

  Avaa pitkällä painalluksella taustavälilehteen, eli toimii samoin hiiren rullalla klikkaamalla.
   
 9. ????

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2008
  Viestejä:
  184
  Minulla on vielä yhdessä läppärissä Opera 21 ja huomasin saman asian. Eilen kun testasin niin ongelma näytti korjautuneen, poislukien reverse image search.

  Tällä lisäosalla saa user-agentin spoofattua siten, että sitä ei tarvitse räplätä joka kerta kun käynnistää selaimen: https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher-for-c/djflhoibgkdhkhhcedjiklpkjnoahfmg

  ....

  Pitää vielä sen verran näitä Operan haukkumisia ottaa takaisin, että kyllähän tämä tällaisena kevytselaimena kuitenkin pesee ainakin nykyisessä versionumerossa Chromen ja Safarin. Paska vain ettei tästä pääselaimeksi ainakaan itselläni ole.
   
 10. Tcav

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  2 080
 11. SiiliMulkeroinen

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2013
  Viestejä:
  3 219
  Rupesinki miettimään että mitä helvettiä tapahtui. Samoten youtubekin meni "rikki" yhessä vaiheessa. Mutta tein järjestelmäpalautuksen (toisista syistä) ja asensin uusimman version takas niin lähti pelittämään.
   
 12. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Opera (uusin kehitysversio) varastaa kaikkiin selaimiin tallennetut salasanat.

  Opera varastaa salasanat pilveen - Uutiset - Tietokone

  Siis myös muiden valmistajien selaimista ei vain Operan eri versioista.

  Itse olen käyttänyt Opera Synciä mutta en koskaan tallentanut sinne salasanoja.
   
 13. Tom Selleckin kalapuikot

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  2 438
  Tuota ominaisuutta on "hieman" kritisoitu Opera desktop team blogissa ja ympäri nettiä, kysymättä nappaa ainakin oletusselaimesta kaikki edellä mainitut tiedot. :facepalm:

  Työntekijän vastaus:

  Ei hyvää päivää, olisiko joku kysymysdialogi: "kyllä/ei" ollut fiksumpi ratkaisu? Kivahan sitä on jälkikäteen poistaa tiedot selaimesta ja pilvestä. Eikä varmasti löydy ihmisiä, joilla on eri selaimet, eri asetuksilla, eri käyttötarkoitusta varten. :facepalm:


  22-versiossa tuli "teemat"==aloitussivun taustakuva, ~vuosi sitten puhuivat teemoista, kuinka se oli heidän tutkimusten mukaan yksi kaivatuimmista ominaisuuksista ja tässä on tulos.

  No nyt löytyy suosikkien tuontityökalu, ilman minkäälaista hallintatyökalua, mitä helvettiä ne oikein ajattelee tuolla? Satoja sivuja sikin sokin speed dialiin ja bookmarks bariin, ei kiitos.

  e: on tämä kyllä niin menetetty tapaus, en tiedä viittikö tuota enää testata edes virtuaalikoneissa
   
 14. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Mulla on vanhassa Operassa yli 3000 (Operaa on tullutkäytettyä hyvin monia vuosia) suosikkia järjestettynä kansiohin ja alikansioihin omaan järjestykseen (ts ei aakkostettuna) kun yritin tuodan ne uuteen Operaan lopputuloksena oli sekahärdelli mistä ei voinut löytää mitään ja minkä järjestäminen (jos se olisi mahdollista) veisi loppuiän.

  Muuten miten Firefoxiin saa tehtyä tupla kirjanmerkkejä ts sama kirjanmerkki erikategorioden alla kun se liittyy kumpaankin asiaan.
   
 15. mirri55

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2008
  Viestejä:
  1 008
  Ovatkohan nuo palkanneet naisia kehitystiimin johtoon vai miten tuo Chroperan kehitys vaikuttaisi olevan niin järjettömän surkeaa? Vuoden vai kaksiko ne ovat jo kehitelleet eikä ilmeisesti muistuta edes etäisesti vanhaa Operaa, mutta tekevät jotain täysin epäolennaisia päivityksiä, jotka eivät kosketa millään tavoin vanhan käyttäjäkunnan toiveita. Käytän vielä toistaiseksi 12.17, mutta seuraavan kerran kun päivitän tai uudelleenasennan käyttöjärjestelmän, niin siirryn todennäköisesti Firefoxiin.
   
 16. Onko muilla tullut tän 22 version jälkeen ongelmaa, että aika-ajoin sivu mitä selaan muuttuu täysin mustaks. Sit ku scrollaa tai päivittää sivun se menee taas normaaliks. Valikot ja muut näkyy normisti.

  edit: jos on muita tabeja auki, niidenkin sivut muuttuu mustaks.
   
 17. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Sama täällä, 12.17 käytössä eikä oikeastaan ole mitään syytä vaihtakaan pois (tietoturvan saa kuntoon kyllä näillä vanhoilla versioillakin). Ainoa on että jostain syystä ei avaa enää Googlen hakutuloksia automaattisesti uuteen välilehteen kuten olen asettanut Googlen tekemään. Voipi olla joku oma vikakin. Ei jaksa kiinnostua selvittämään.

  Mutta joo, Opera kyllä on menneen talven lumia. Enpä ihmette kun tulee se päivä kun kerrotaan Operan lopettavan. Se voi olla piankin.
   
 18. Tom Selleckin kalapuikot

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  2 438
  En kyllä yhtään ihmettelisi, jos näin tapahtuisi.

  "Facelift" lässähti käsiin kuin pannukakku ja tuskin tuolla ainakaan rahaa tahkotaan. Koodaarit Googlen leiriin ja Opera keskittyy mainontaan.

  e: Presto-versioidenki käyttö alkaa olla kortilla, yhä harvempi sivusto sitä tukee ja päivittäisessä käytössä saa melkeimpä olla toinen selain auki sen vierellä.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2014
 19. vonDarling

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  755
  Joo-o. Luulen että Opera on tosiaan kuolemassa. 12.17 oli ominaisuuksiltaan helvetin hieno, vakaa selain. Nämä uudet versiot ovat sitten jotain ihan muuta. Ei voi käsittää mitä siellä Operalla ajatellaan, kun kutakuinkin kaikki parhaat ominaisuudet on jätetty pois ja ilmeisesti pysyvästi.

  Onko sattunut kukaan seuraamaan, miten Operan käyttäjien määrän kehitys on mennyt "faceliftin" jälkeen? Itse kyllä ihmettelen suuresti jos käyttäjämäärä ei ole tippunut Opera 12:n ajoista.
   
 20. Tom Selleckin kalapuikot

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  2 438
  Netmarketsharen mukaan toukokuu 2013 1.49% -> toukokuu 2014 1.16%, O15 julkaistiin näihin aikoihin vuosi sitten.

  e: korjattu

  e2: wikimedia näyttää vielä kamalampia tuloksia vuodentakaiseen http://stats.wikimedia.org/archive/squid_reports/
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2014
 21. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Opera tekee nykyään rahansa mobiiliselaimilla ei niitä pöytäkoneselain kiinnosta kun ei sillä synny tuloja.
   
 22. vonDarling

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  755
  Jepjep, hyvä laskusuhdanne käynnissä. Tokkopa siitä mitään kuitenkaan oppivat. :( Opera on aina ollut kummallisen jästipäinen ja "luova" valinnoissaan, ja innovoinut erilaisia kummallisia ideoita jotka sitten myöhemmin on vähin äänin kuopattu, mutta nyt lähti kyllä aivan täysin lapasesta.
   
 23. leripe Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2012
  Viestejä:
  1 365
  Jahas eihän tuolle uudelle operalle ole vieläkään tullut kirjanmerkkien hallintaa :D
  Ja näemmä ei enää pysty edes importtaamaan vanhasta kirjanmerkkejä.
  Jollakin addonilla sain importattua, mutta ei selain osaa sieltä addonista niitä hakea kun kirjoittelee address barille.
  Kaippa se on pakko ruveta virittelemään johonkin toiseen selaimeen kaikki. :facepalm:
   
 24. Tcav

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  2 080
  Siisti preview-ominaisuus muuten tullut next-versioon; näyttää koko tabissa olevan web-sivun, kun pistää kursorin välilehden painikkeen päälle.

  Mutta vaikka kiva onkin, niin keskittyisivät nyt niiden alkuperäisten ominaisuuksien tuomiseen takaisin.
   
 25. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Häh? Yritätkö nyt sanoa, että tab-preview ei ole ollut ominaisuus 12.x versiossa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti