Onko teillä suvussanne/lähipiirissänne samanlaista tyyppiä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Osteri-Ossi, 06.04.2021.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Osteri-Ossi

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2021
  Viestejä:
  3
  Eli henkilö lainaa rahaa tai ostaa toisilta tavaroita, mutta jättää ne vain kylmästi maksamatta. Kun tiedustelet että koskas maksat, niin ilmoittaa vaan, että ei ole rahaa. Sitten jos sanot vieväsi asian eteenpäin poliisille, niin ilmoittaa että ei ole mitään ostanut/lainannut. Ei hän ole kenellekään velkaa. Kaveri on siis ihan perheellinen työssäkäyvä tyyppi, ei mikään narkkari. Kyseinen kaveri käytti vielä mitä säälittävämpiä tekosyitä, jotta saisi rahaa. Milloin oli saamassa häätöä, milloin lapsilla oli nälkä, koska ei ollut ruokaa, milloin tarvittiin apteekista lääkkeitä jne.

  En ole ainoa suvussani, jolle on näitä källejä vuosien mittaan tehnyt. Ongelmana vain se, että koska kyseessä sukulainen joka oli kyllä ennen luotettava tyyppi, niin eihän kukaan mitään velkakirjoja hänen kanssaan tehnyt.

  Rahojen saamisesta takaisin olemme luopuneet vuosia sitten ja tästä tyypistä "lainailuineen" on tullut lähinnä joku sisäpiirivitsi. Sitä olemme sukulaisten kanssa miettineet, että mikä selittää tämän käytöksen? Onko kyseessä joku persoonallisuushäiriö, vai eikö kaverilla vain ole minkäänlaista omatuntoa. Miten joku hemmo muuttuu tuollaiseksi, miten joku kehtaa tehdä tuollaista ja elellä niin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut. Onko kyseessä dementia? Hyvä politiikkohan tästä kusettajasta olisi tullut. Rehellisesti sanottuna olisin pistänyt kaverin maksamaan, jos hänellä ei olisi lapsia. Niin olisi moni muukin.
   
 2. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 394
  Minun henkilökohtainen mielipide on että hölmöläisten hommaa koko rahojen lainailu - sellainen joka rahaa haluaa lainaksi on jonkinlaisessa hädässä ja lähtökohtaisesti jo heikoilla hangilla taloudellisesti.

  Itse en ole ehkä em. syistä lainannut rahaa juuri koskaan, muutenkin se että joku pyytää rahaa "lainaksi" nostaa omat niskakarvat pystyyn.

  Jännä juttu muuten, jos oikein muistan, suuri syy sukulaisten vihanpitoon taisi olla juuri raha ja/tai omaisuuskiistat.
   
 3. Osteri-Ossi

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2021
  Viestejä:
  3
  Hyvä neuvo (jälkikäteen), myöhemmin tältä kaverilta menivät kyllä lainahanat kiinni, vaikka kehtasi vielä pyytää lisää lainaa. Ihmetteli vielä miksei hänelle lainata, tällä kertaa maksaisi aivan varmasti, olisi jo maksanut jos olisi tilinumero. Oikeastaan noita tapahtumia voisi kutsua petoksiksi, koska hänelle ei ollut koskaan mitään aikomustakaan maksaa takaisin. Sukulaisia et voi valita, ystävät voit. Suosittelen kyllä myös noudattamaan periaatetta, että ei lainaa kenellekään mitään. Säälille ei kannata antaa tässä tapauksessa valtaa.

  Ei tuollakaan äijällä ole ollut koskaan minkäänlaista katumusta näiden asioiden suhteen, keneltäkään ei ole pyytänyt anteeksi tai pahoitellut asioita. Tai ehkä ehdottanut, että maksaisi vaikka 100e/kk velkojaan takaisin. Ymmärrys puuttuu kokonaan siitä mitä nämä kusetukset aiheuttivat muille ihmisille. Asenne on, että mitään ei ole koskaan tapahtunut. Valitettavasti tuollaisia tapahtumia ei pysty unohtamaan edes Total Recall tyylisessä mielentaivutuskoneessa.

  Isoin kysymys lieneekin, että mitä tälle kaverille tapahtui? Lapsena kuin toisesta puusta veistetty, kaveria jopa katsoi jollain tasolla ylöspäin. En tiedä voiko sosiopaatti olla lapsena suhteellisen normaali ja joskus aikuisena nämä piirteet vasta puskevat esiin käytännön tasolla. Jonkinlainen omatunto kaverilla on ollut, mutta hyvin löyhä.
   
 4. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 026
  Onhan tämä aika harhaista vastapuoleltakin. Jos kaverin täytyy jatkuvasti vippailla muilta, niin ei sillä ole heittää satasta kuukaudessa velkoihin. Tuskin sillä on satasta kuussa edes elämiseen ruoan ja laskujen jälkeen ja siksihän se koko ajan vippailee.
   
 5. Osteri-Ossi

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2021
  Viestejä:
  3
  Tapahtumista on jo vuosia aikaa ja kaverilla olisi ollut taloudellisesti mahdollisuus maksaa velkansa moneen kertaan takaisin, mikäli siis jonkinlainen omatunto ja itsekunnioitus löytyisi.
   
 6. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  875
  Älä ikinä lainaa rahaa kenellekään.

  Jos välttämättä haluat kaveria auttaa raha-asioissa, pistä hänet tekemään TYÖTÄ rahan eteen. Eli tulkoon siivoamaan kämppääsi 10e tunnille. Silloin sitä rahaa ei tarvitse maksaa takaisin, koska on ansaittua. Tuo on mielestäni se kaikkein järkevin tapa auttaa rahatonta ihmistä ja saada itsekin jotain vastineeksi.

  Rahaahan et tule näkemään ehkä koskaan jos lainaat sitä. Oma BPD-kaveri oli masentunut ja ahdistunut, joten tuo kikka ei toimi, että hän tekisi töitä. Toista kun ei huvita tehdä mitään. Silloin ei tosin rahaakaan tule, paitsi ehkä sossusta, tosin sekin vaatii hieman paperityötä että sieltä saa mitään tukea.

  Minä en lainaa rahaa kenellekään, ethän sinäkään ole kävelevä Otto-automaatti?

  Mulla oli aikoinaan yksi BPD-kaveri (epävakaa persoonallisuus), persaukinen kaikki ulosotossa, ja kun ostin tavarana jotain mitä halusi KERRAN, niin ne pyynnöt eivät lakanneet KOSKAAN. Rahoja et näe.

  Olin hyväksi käytettävä, vain rahan takia kaveerasi, että maksoin hänen laskuja. Jos en maksanut, kuului kamalaa huutoa, että olen narsisti, sydämetön tai idiootti kun en taaskaan näe toisen murheita.

  Toisen perseily taloudenhallinnassa ei ole sunkaan vastuulla.

  Minun neuvo on, että sano ettei kuulu budjettiisi tai vielä parempi sano että et riskeeraa.

  Mä myös autan mielelläni noita rahankyselijöitä työnhaussa tai Huuto.netin käytössä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2021 klo 22:04
 7. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 394
  Mitä tämä lause tarkoittaa?

  "kun ostin tavarana jotain"Siis sinä ostit tavarana jotain? (mitä tämä edes tarkoittaa)
  "mitä halusi"? Siis kuka halusi, sinä vai kaverisi halusi?
  "Kerran?" Kerranko hän vaan jotain tavaraa halusi?
  "pyynnöt ei lakanneet" mitkä pyynnöt?
   
 8. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  875
  Siis BPD-kaveri pyysi maksamaan laskuja, ostamaan tavaraa, esim. pyykinkuivaustelineen ja kaikkea muuta kotiin. Kerran ostin, oletti että ostan jatkossakin, niinpä ostin tuhansilla kaikkea. Imurin, maton, astioita, tyynyjä, you name it... Laskuja makselin jatkuvasti, koska jos et sä maksa, niin oot huono.

  Kaveri oli ulosotossa ja hänellä oli siellä 20 000 euroa ellei enemmänkin. Velkaa.

  Pyynnöt eivät lakanneet, joka kuukausi makselin laskuja, lyhentelin velkoja ja ostin tavaraa.

  Jos en maksanut, kuului vinoilua, haukkumista ja uhriutumista.

  Ei olisi ollut toki pakko, mutta... oli sentään kaveri kysymyksessä. Siksi annoin tässä menevän vinkin sellaisille, jotka ovat samassa tilanteessa. Pistäkää ne kerjäläiset töihin teille ja maksakaa palkkaa.

  Ja kyllä, kyseinen kaveri ei ole enää kaverilistalla.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2021 klo 20:21
 9. AverageWhiteMale

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2010
  Viestejä:
  46
  Mulla oli 2 kaveria jotka lainasi ahkerasti. Toinen pyysi ehkä 50e kerralla ja seuraavan vasta kun edellinen oli maksettu. Hän osti niillä käytännössä aina kaljaa.

  Toinen lainasi enemmän 100-300e kerralla ja uutta pyysi usein vaikka edellistä ei ollut maksanut vielä. Tämä oli ikävämpi, etenkin kuunnella selityksiä miksi ei eilen voinut maksaa.

  Päätin pistää molemmat poikki kerralla. Odottelin takaisinmaksut ja kun tuli uutta pyyntöä niin sanoin etten juuri nyt voi lainata tms. Molemmat oli hieman näreissään ... joka paljasti sen että oli tosiaan aikaikin laittaa poikki.

  Ihme kyllä tämä jälkimmäinen pahempi tapaus on edelleen kaveripiirissä ja asiat sujuu normaalisti. Toinen ehkä otti hieman itseensä, mutta ei voi mitään lainatkoon kaljarahat muualta tai juokoon sen verran vähemmän sossurahapäivän jälkeen että riittää seuraavaan rahapäivään saakka.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti