Onko MuroBBS näivettymässä pois?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tyyta, 31.07.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 419
  Itsellä ei tule enää niin usein käytyä täällä. Ennen vanhaan (ehkä jotain reilu vuosi takaperin vielä) kävin kymmeniä kertoja päivässä katsomassa onko mitään uutta. Vähän aikaa jaksoin sitä uutta forumia katsella mutta ei sitäkään enää käytännössä yhtään.
   
 2. Kyllä tää BBS-puoli taitaa olla pikkuhiljaa tässä? Sen verran hiljasta on meininkin nykyään täällä.
   
 3. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Onhan tää aika hiljainen paikka nykyään.
   
 4. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Onks tää hiljanen paikka nykyään?
   
 5. On.
   
 6. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 142
  Kyllähän tämä foorumi aika kuollut alkaa olemaan, jos viestimääriä katsoo. Vienyt vaihtoehtoinen foorumi kaikki asiakkaat.
   
 7. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 288
  Ei ainakaan kaikkia asiakkaita, hirveää vänkäystä ja jankkausta turhan monessa asiathreadissa. Osa varmaan jättänyt foorumit muutenkin vähemmälle tämän hiipuesa.
   
 8. lobo3

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  452
  Ei kai täällä kukaan muuten käy, kuin katsomassa kuinka kuollut paikka tämä on.

  Suurin osa asiallisista kirjoittajista ja "atk"-ihmisistä ovat siirtyneet sinne paremmalle foorumille.
   
 9. Eiköhän kaikki sovita, että lopetetaan tänne kirjoittelu kokonaan.
   
 10. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Eiköhän kaikki tehdä silleen kun ite halutaan.
   
 11. OMG-LOL-WTF

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  1 307
  Hiljaista on. Saman verran tai vähemmän tulee viestejä vuorokaudessa, kuin ennen tunnissa tai kahdessa. Aikansa kutakin ja lienee tämä foorumi tulossa elinkaarensa päähän, ainakin nykymuodossaan.
   
 12. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Forumit yleensäkin on vanhaa kauraa. Jotkut tykkää, mutta nykyisin on muita parempia palveluita pilvin pimein.
   
 13. Mitä on nämä paremmat palvelut?
   
 14. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Facebook, Reddit, Youtube... foorumit on menneen talven lumia. En muista milloin olisin viimeksi reksiteröitynyt uudelle. Varmaan samoja aikoja kun viimeksi joininut uudelle kanavalle irkissä.
   
 15. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  806
  Sääli, että foorumit häviävät, koska esimerkiksi Redditissä ja Facebookissa kunnollinen keskustelu on liki mahdotonta. Facebook on umpisekava ja Redditissäkin viestit sujahtelevat sekalaisiin väleihin eikä niitä saa kunnolla aikajärjestykseen.
   
 16. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Pitää paikkansa. Täälläkin rupeaa olemaan vuosikymmenen ikäisiä keskusteluja, noissa nykyisissä medioissa puhutaan yleensä maksimissaan päivistä. Toki keskustelukulttuuri on mennyt myös enemmän ohi huutamiseksi, röllelyksi ja omissa kuplissa pyörimiseksi.
   
 17. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 992
  Toisaalta Redditin up/down-votettaminen on kyllä jumalan lahja. Täällä saattaa jossain asia-triidissä olla trolli meuhkaamassa muutaman päivän ajan paskoen koko triidin.
   
 18. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Itse pidin enemmän slashdotin tyylistä, mutta yleisesti tuo käyttäjien oma moderointi on kyllä hyvä juttu.
   
 19. seatech

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  355
  Facebook: en ole käyttänyt, en käytä, en tule käyttämään. Ei kiinnosta julkisesti levitellä esim. omia henkilötietoja, eli kirjoittaa vieraille ihmisille omalla nimellä

  Reddit: tuleeko mieleesi montakin threadia (ja missä subissa?), jotka on aloitettu edes viikko sitten ja keskustelu käy aktiivisena? Saati sitten vuosi tai pari sitten. Forumeilla ihan normaalihommia. Koko ideologia on täysin eri ja keskustelut on erittäin kertakäyttöisiä. Jodel on muuten kopioinut formaatin ylä- ja alaveneineen ja tehnyt siitä mobiiliystävällisen ja vain ja ainoastaan mobiiliystävällisen. Reddittiä on yhtä helvettiä käyttää mobiiliselaimella, koska en halua enkä tarvitse siihen mobiilisoftaa, mutta mobiilisoftan vähintään puoli ruutua täyttävät mainokset tunkevat eteen _koko_ ajan.

  Youtube: Onkin todella näppärää, että aloittaakseen keskustelun pitää tehdä video ja replytessä vastaavasti ei ole mahdollista tehdä videota. Koska en kuitenkaan halua tuomita vain oman käsitykseni perusteella, voit varmaan laittaa pikaisesti kourallisen videoita, joiden kommenteissa käydään suurimmaksi osaksi rakentavaa keskustelua? Rakentavaa keskustelua ei ole kehuminen, haukkuminen, mainostaminen, emojivoittoiset kommentit tai käytettävän kielen vaihtaminen kesken keskustelun.

  Oliko vielä muita parempia palveluja?
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2018
 20. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 447
  Mikään ei pakota käyttämään oikeaa nimeä tai levittämään henkilötietojasi. On minullakin sinne useampi tunnus.
   
 21. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Twitteri ja Instagram toki, Twitch, laudat ja chanit. Enkä ole käskyttänyt käyttämään, tai olemaan käyttämättä kuten sinä, mitään noista palveluista. Ne on vaan ajaneet foorumeiden ohi. Ei nykyään jengi oo tatti punasena ja suu vaahdossa viikosta toiseen ja kuukausi tolkulla vaihtamassa ajatuksia jostain aiheesta.

  Eli voit ihan rauhassa kritisoida palveluita ja saat todennäköisesti miut siihen nyökyttelemään monille kritiikin aiheista. Mutta se ei poista sitä, että käyttäjät äänestää jaloillaan ja käyttää noita mainittuja palveluita, ei foorumeita.

  edit. unohtui vk.com suositumpi kuin reddit, yle, twitch tai instagram suomessa! Lähteenä alexa.com
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2018
 22. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  806
  Kuitenkin Facebookissa on esimerkiksi sellaisia ryhmiä kuin Sähköautot - nyt!, Uusi energiapolitiikka ja Suomen ekomodernistit. Niissä (usein) korkeasti koulutetut ihmiset yrittävät käydä faktapohjaista keskustelua.

  Keskustelu on kuitenkin surkuhupaisaa, koska samat aiheet ja kysymykset toistuvat uudestaan ja uudestaan. Välillä joku aina hermostuu siitä, että toinen ei käytä hakua. Jos tahtoisi palata johonkin aikaisemmassa keskustelussa vilahtaneeseen tietoon tai tilastoon, sitä on hyvin vaikea tai mahdoton löytää.

  Kukaan ei taatusti hyödy siitä, että keskustelu käydään Facebookissa, mutta jostain syystä niin kuitenkin tehdään. Sen sijaan että osaajien tieto kertyisi yhteen pitkään ketjuun, josta voisi tehdä hakuja ketjun sisäisellä haulla, tieto on pitkin Facebookia pieninä palasina.

  Lopulta käy niin, että ihmiset hermostuvat toistamaan samoja asioita ja keskustelu näivettyy. Kukaan ei jaksa loputtomiin aloittaa alusta.

  Näin käy Redditissäkin. Se tulee tiensä päähän, koska ihmiset kyllästyvät samoihin toistuviin aiheisiin, jotka katoavat heti kun ovat päässeet alkuun.
   
 23. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 676
  Pöh ja pah, itse ainakin käytän laajalla skaalalla eri sosiaalisia medioita, foorumeitakin on useampi. Jos ei ole kielivammainen suosittelen erityisesti OCUK:ta. Jos jokin tietty aihe kiinnostaa ei yhdestä paikasta vain saa kaikkea sitä perspektiiviä mitä useampi mesta tarjoaa. Lisäksi, se on vain hyvä juttu että on useampikin saitti jopa Suomessa jossa foorumitoiminta on edelleen aktiivista. Mitä se on juuri sinulta pois vaikka myös murobbs tarjoilee edelleen aktiivista keskustelua?

  Se on totta että >Youtubesta on tullut melko merkittävä tekijä niin laitetestauksen saralla, uutuuksien esittelyssä kuin mielipidevaikuttajanakin. Eri alustoja on jo niin paljon että perinteiset foorumit ovat siltä osin varmasti puristuksessa.
   
 24. Zalmari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2004
  Viestejä:
  1 162
  Mielestäni on kuitenkin jokseenkin järjetöntä että enemmistön mielestä nuo palvelut ovat "parempia" kuin perinteiset foorumit. Millä tavalla? Foorumeihin verrattuna kaikki ovat melko kertakäyttökamaa, kuten aiemminkin täällä on mainittu niin niissä ei ole kunnollista hakutoimintoa ja keskustelu näivettyy nopeasti, tai sitten niissä on merkkirajoitus, tai sitten täytyy olla aina aloituksessa kuva/video jne.

  Eivätkö ihmiset halua keskustella enää asioista pitkäjänteisesti?
   
 25. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Eivät halua, etenkään jos pitää lukea tuhat sivua ennen keskusteluun osallistumista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti