Ongelmia juuri kasatun koneen kanssa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Haggispro, 21.03.2018.

 1. Haggispro

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2012
  Viestejä:
  96
  Hei!

  Kokosin eillen koneen osista itselleni (uusista). Kone ei näyttänyt signaalia näytössä, kun sitä yritin ihan vain integroidulla näyttiksellä ja emolevyn debug ledeistä punaisena välkkyen vaihtelee CPU ja RAM ledit. Purin äsken vielä koneen ja pistin uudelleen kasaan, tarkistaen esimerkiksi pinnit kaikista mahdollisista kohdista. Uusi yritys ja sama lopputulos. Ei voi enää käsittää ja hermot täysin loppu, kun mitään ratkaisua en itse löydä. Mikä tässä oikein voi mättää?

  Ehdotuksista iso kiitos jo etukäteen.

  Osat:
  I5-8600K, Cooler Master Hyper 212 Evo CPU cooler

  Kingston 16GB (2X8GB) Hyper X Fury, DDR4 2666MHz, CL16

  MSI Z370 Gaming Plus, ATX emolevy

  Seasonic 620W S1211-620 ATX-virtalähde

  Samsung 250GB 850 EVO SSD

  Fractal Design Define C, ATX kotelo

  Aloin tässä juuri miettiä, onkohan tuo emolevy päivitetty Jimmssillä, vai siitäkö tämä johtuu, että siinä ei ole uusinta biossia? Huomasin emolevyn Jimms sivulla, että päivitys maksaisi 15e. Miten tämä päivitys onnistuu?
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018
 2. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  - Prossukannan ympäristössä majaileva lisävirtaliitin varmasti paikoillaan?
  - Muistit liitetty oikeisiin slotteihin? (ohjekirjan mukaan prossukannasta laskettuna 2 ja 4 paikka, DIMMA2 ja DIMMB2)
  - Voi kokeilla myös vain yhdellä muistikammalla, jos auttaa niin sitten muistikammoissa tai emolevyn muistisloteissa vikaa.

  Nuo ledit viittaa prossussa/prossukannassa olevaan ongelmaan ja muistiongelmaan joten niiden ympäristössä ongelma varmaankin on.
  Manuaalissa lukee englannista suomennettuna "jos ei kuvaa ja piippaa 3 pitkää piippausta niin laita vain yksi muistikampa DIMMA2 muistipaikkaan, jos 1 pitkä ja 2 lyhyttä piippausta niin asenna näytönohjain uudelleen tai kokeile toisella näytönohjaimella"

  Eihän ensimmäisellä kasauskerralla ole jäänyt ylimääräisiä ruuveja tai emolevyn kannakkeita koteloon joka olisi tehnyt oikosulun olemalla kotelon ja emolevyn välissä väärässä paikassa?
  Eihän virtalähteen joku liitin ole ottanut kotelon runkoon kiinni ja aiheuttaa oikosulkua? (epätodennäköistä mutta olen onnistunut kerran tässä ja polttanut onneksi vain virtalähteen)
   
 3. DocWeird

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  5 702
  Pitäisi ensimmäisestä V10 BIOSista asti tukea kaikkia prosia, ml . I5-8600K.

  Jos ysittäisillä, eri muistipalikoilla, eri muistipaikoissa on kokeiltu niin tarkista CPU socketti vääntyneiden pinnien varalta (jos on niin valmistaudu Jimmsin ollessa kyseessä "ite rikoit" -takuuvääntöön - olihan emopaketti korkkaamaton?).
   
 4. Haggispro

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2012
  Viestejä:
  96
  Kiitokset kummallekin vastaajalle!

  Jos tarkoitat prossun lisävirtaliittimelle tuota CPU PWR paikkaa niin joo kyllä siihen olen pistänyt 2x4pinniset PSU johdot. Muistit kyllä oikeassa paikassa ja vaihdeltukin, sekä kokeiltu yksittäin.

  Koneesta ei kuulu mitään piippauksia, kun yritin sitä itsekin kuunnella, mutta se tosiaan ei pidä mitään ääntä oikeastaan, vaikka päälle meneekin.

  Ei ole irronneita ruuveja tai muuta ylimääräistä kopassa. Ymmärtääkseni ei myöskään tuo virtalähde homma ole kyseessä.

  Itsekin oletin, että syynä vääntynyt pinni tai muu, mutta tarkastin ne mielestäni todella hyvin toisen kasaamisen yhteydessä.

  Kyllä alkaa hiukset harmaantua...
   
 5. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Jostain jos saat toisenmerkkisen muistikamman lainaan niin sillä voisit kokeilla onko kyseessä yhteensopivuusongelma muistien kanssa.
  Noi on aina vähän hankalia diagnosoitavia yksinään jos ei ole arsenaalia sopivia varaosia joilla testata missä komponentissa vika on.

  Nimimerkillä: vaihdoin-emolevyn-ja-muistit-mutta-vika-olikin-prossun-muistiohjaimessa
  Pitkään käytössä ollut kellottamaton kone alkoi kaatuilla randomilla ja memtesti herjasi muisteista, vaihdon ne toisiin mutta ongelma ei poistunut. Vaihdoin sitten emolevynkin (kun biosin päivitys failasi kaatumiseen) mutta ongelma ei poistunut. Lopulta tyrkkäsin prossun duunissa yhteen HP:n pakettikoneeseen ja kappas kun kaatuilu siirtyi prossun mukana tuohon HP:n koneeseen niin prossussahan se vika sitten oli. Hatutti jonkin verran nuo turhat vaihdot.
  Ihana harrastus tämä tietotekniikka välillä.
   
 6. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Korokepalat laitettu emon ja kotelon väliin? Fractalin koteloissa on samat kierteet korokepaloissa ja kotelon rei'issä korokepaloille --> emon saa helposti kiinni ilman niitä jolloin se vetää oikarin ja suojaukset estävät bootin.
   
 7. FireExit

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2016
  Viestejä:
  477
  Voisitko ottaa kunnollisia kuvan/kuvia josta näkee miten kone on kasattu? Sekin helpottais ongelman rajaamisessa.
   
 8. Haggispro

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2012
  Viestejä:
  96
  Pahoittelut myöhästyneestä viestistä. RAM tikussa oli ongelma atk-huolto firman mukaan ja näin hommasin uudet. Kone siis käynnistyy yhdellä RAM-tikulla tietyssä slotissa ollessaan, mutta kone ei tunnista/aukea kun ram tikku missä tahansa muussa slotissa tai yhdessä kummatkin kiinni.

  Selvästihän tämä vaikuttaa emolevy ongelmalta, mutta löytyykö teiltä ideoita muista mahdollisista ongelmista, joita pystyisin vielä kokeilemaan ennen emolevyn lähettämistä takuuseen?

  Kiitoksia taas paljon jo vastanneilla ja seuraaville vastaajille!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti