Ongelma näytön jäätyminen

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja HuikeeJAMI, 14.09.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. HuikeeJAMI

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Viestejä:
  83
  Heippa,

  Elikkä otsikon mukaisesti näyttö välillä jäätyy niin selaimella (Chrome) kuin pelissäkin. Äänet junnaa taustalla ja hetken päästä palautuu normaaliksi.

  Kuvat osista: https://gyazo.com/09dd5238e6bc1a46358ff8a3d8c94109

  Mistä kannattaa alottaa? Olen uusavuton näiden kanssa joten kaikki niksit on tervetulleita ja arvostan erittäin suuresti!
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2020
 2. Nysse

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2013
  Viestejä:
  5
  Pöytä vai läppärikone? Ensimmäisenä aloittaisin imuroimalla, koska suuri osa jumittumisista johtuu jäähdytyksen puutteesta.
  Pöytäkone on helppo putsata, virtajohdot irti, sitten sivupelli irti, sitten imurilla pölyt pois, varsinkin prosessorin tuulettimesta.
  Kun imuroit konetta sisältä, pidä kokoajan kiinni toisella kädellä imurin letkusta ja toisella tietokoneen kopasta, näin ei synny staattiselle sähköiskulle mahdollisuutta, se ei ole sinulle vaarallinen, mutta staattinen isku tuhoaa helposti elektronisia komponenteja.

  Jos koneessa on takuu, vie myyjälle, hän on vastuussa koneen toimivuudesta takuuajan.
  Ei toki tarkoita, sitä, jos kone on pölyä täynnä ja siksi ei toimi. Mutta fiksu myyjä putsaa sen edullisesti ja kertoo sinulle kuinka valttää tulevaisuudessa ko. ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2020
 3. HuikeeJAMI

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Viestejä:
  83
  Pöytäkone. Pidän huolta ettei koneeseen kerry pölyä säännöllisesti mm. pyyhkimällä ja imuroimalla pölyt kahesti viikkoon. Toki kokeilin nyt kommentin jälkeen vielä tehdä, mutta ongelma on vielä sama.

  Takuuta löytyy vielä, ostin osat tosissaan Jimmsiltä niin voiko olla jossain ajureissa /muisteissa vika?
   
 4. Nysse

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2013
  Viestejä:
  5
  No tuolla siisteydellä ei kyllä pöly/lämpö ongelmasta ole kyse, muutaman vuoden vanhassa läppärissä tai pöytäkoneessa saattaisi olla.
  Tutkailin nettiä ja ko. näytönohjaimessa näyttää olleen melko paljon samankaltaisia ongelmia., Valitettavasti en hetikään ratkaisua löytänyt.
  Useassa kohdin epäiltiin virtalähdettä, mutta nähdäkseni sinulla on ihan kelvollinen laite, siis riittävän tehokas.

  Laita Googleen hauksi: geforce rtx 2070 super crash

  Sieltä löytyy paljon keskustelua ko. laitteesta.
  Englanniksi ovat, itsekään sitä kovin taida ja yleensä käännän Chromessa Googlella suomeksi. No välillä kyllä aika hassuja käännöksiä, mutta useimmista saa juonesta kiinni.

  Tässä pari linkkiä, ensimmäisessä kaveri epäilee GPU:n lämpöjä (60 C), joka laukaisisi ongelman, kun katsot linkkiä hänen kuvakaappaukseen, näytönohjaimen ja muistien herzit putoo hetkellisesti alas, voisin kuvitella käyttäytyvän samoin kuin sinunkin kone?
  Toisessa linkissä on ratkaistu kaatumisongelma näennäismuistin asetuksia muuttamalla, ottamalla automaatti pois ja asettamalla uusi max. koko. (Siinäkin linkki kuvakaappaukseen, miten tapahtuu).   
 5. HuikeeJAMI

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Viestejä:
  83
  Kävin noita tekstejä läpi ja kummallakin oli ongelmana, että pelit crashaa (jota itellä ei ainakaan vielä ole) Omalla kohalla hetken junnaa ja sit palautuu ja jatketaan siitä, mutta oisko mitään hajua ajureista? Voisin ne kokeilla päivittää mutta ei pienintäkää hajua mitä pitäisi ladata :D
   
 6. Nysse

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2013
  Viestejä:
  5
  Niin tuossa ekassa linkissä olleesta kuvasta sain käsityksen, että GPU:n hertsit putosi hetkellisesti alas ja sitten nousi ylös? Kuten sinulla, hetken junnaa paikoillaan ja sitten toimii?
  Ei näköjään anna liittää linkkiä kuvaan? Se on tän tekstin perässä:
  Here is a Screenshot i took in GPU Tweak (imgur)

  Täällähän niitä ajureita löytyy:
  https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/drivers/
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti