Ongelma Moccamasterin virtajohdon kanssa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Sweeet, 08.05.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sweeet

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2008
  Viestejä:
  7
  Eli keittimen virtajohto jäi lieden viereen lieden ollessa päällä ja pääsi hieman sitten sulamaan. :mad: Johto ehti sulaa jonkin verran, yhdestä kohtaa näkyy alla oleva kuparijohto. Kupari näkyy maksimissaan n. millin kokoisella alueella jos sitäkään. Eli muutoin johdon sulanut muovi peittää alla olevan johdon. Testasin keittimen ja toimii moitteetta eikä johto kuumene sulaneen osan kohdalta.

  Kysymys siis kuuluu: voinko peittää turvallisesti sulaneen osan esim. jollain sähköteipillä ? Vai pitääkö minun joko a) vaihtaa virtajohto kokonaan tai b) katkaista johto ennen vaurioitunutta osaa ja laittaa siihen uusi pistokepää?

  Kertokaahan viisaammat mielipiteenne asiaan. :)
   
 2. DeNiWar

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2001
  Viestejä:
  5 389
  Johdon päivittäminen kokonaan uuteen on ainoa oikea korjauskeino, ja suosittelisin kapineen viemistä valtuutettuun huoltoliikkeeseen asennettavaksi ellei sähköalan perusteet ole hallussa.
  Johdon voi korvata, viallisesta/väärintehdystä korjauksesta lähtenyttä henkeä ei.

  Voi sen johdon katkaista ja laittaa uuden pistokkeen jos ei johto jää liian lyhyeksi, mutta kun verkkojännitteestä on kyse niin ammattilaisen tekemänä varmenpi toimenpide jos itsellä ei ole aiempaa kokemusta aiheesta.
   
 3. Käykö Keuhko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  5 226
  Jos siihen laittaa teippivirityksen tutkimatta asiaa paremmin, on vaarana se että johdot ovat sen verran kuitenkin sulaneet johtojen välistä että letkuun tulee oikosulku jos ei heti niin myöhemmin. Myöskään sen kohdan luotettavuus veto- tai kiertolujuudeltaan tai jos johto kastuu esim. kaatuneen vesilasin tms. takia ei ole entisensä.
  Jos ei ole sähköalan kokemusta ja arviota siitä onko johto turvallinen edes vain omassa käytössä kun sen johdon ongelman tietää saatikka sitten jonkun perheenjäsenen tai lapsen käytössä, kannattaa ehdottomasti vaihdattaa johto.

  Jos osaisit varmuudella lyhentää johdon ja liittää siihen uuden maadoitetun pistotulpan niin sinulla ei pitäisi olla mitään syytä kysyä asiasta. Se että kysyt, paljastaa että et ole ammattilainen ja ehkä voit luulla pystyväsi hoitamaan homman mutta et kuitenkaan ehkä pysty. :)
   
 4. IcyT

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  132
  No jos johtoa on sen verran ylimääräistä, että onnistuu katkaisu ja pistokkeen vaihto niin sillä lähtisin liikenteeseen. Kyseessä on kuitenkin suht simppeli ja maallikollekkin täysin sallittu operaatio.

  Tässä ohjeen tynkää: Turvatekniikan keskus
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2014
 5. doffel Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  4 841
  Moccamaster on helppo avata ja kasata. Ennemmin kannattaa ottaa koko vehje auki ja katsoa kuinka helpolla vaihtaa koko johdon. Tai kokeilla jos netistä löytyy kuvia, itselläni on muutama kuva hieman avattuna mutta siinä ei näy pohjaa missä se johto on kiinni. Epäilisin että aika yksinkertaisesti se on kiinnitetty.

  Tulee siistimpi tulos.

  Ainakin omassa keittiössä tuollainen johto jossa teipattu kohta voisi hieman olla vaarallinen kun helposti esim. tiskipöydällä voi hieman olla vettä milloin mistäkin syystä. Isommassa keittiössä missä kahvinkeitin ei ole tiskipöydällä tai sen vieressä siten että johto olisi tiskipöydällä on vaara vähäisempi.

  Mitähän huoltoliikkeessä tuollaisesta joutuisi maksamaan, varmaan vähintään puolet uuden keittimen hinnasta?
   
 6. Satelite

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2004
  Viestejä:
  4 584
  Uutta laitettaessa on sit muistettava vedonpoiston oikeaoppinen laitto ja se että maajohtimen pitää jäädä pisimmäksi eli jos jos nyt jostain syystä johto pääsee irtoamaan laitteesta niin maadoitus irtoaa viimeisenä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti