OnePlus X

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Oronto, 29.10.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  No näinhän siinä kävi, että DHL:n reiska kävi rehdisti arkipäivänä yksityishenkilön oven takana "kokeilemassa" ilman minkäänlaista ennakkoilmoitusta tai puhelua. Saamarin tohelot. UPS sentään on aina soittanut ennen toimitusta.

  Valitsin sitten noudon heidän pakettipisteestään, kun on kotimatkan varrella. Vissiin viimeistään keskiviikkona sieltä noudettavissa.
   
 2. näkänää

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  206
  Aika jännä. Mulle tuli jossain klo 12-13 maissa tekstiviesti, jossa oli selvästi lueteltu kaikki vaihtoehdot, että miten ne toimivat paketin suhteen. Vastasin viestiin, että haluan toimituksen kotiin. Tässä oli tosin aika iso haarukka, että millä välillä se paketti tulee. Pari tuntia viestiä myöhemmin ja noin tunti toimitusaikataulun alkamisesta kuriiri soitti, että reilun puolen tunnin päästä olisi tuomassa pakettia. Sitten vielä soitti just ennen pihaan saapumista, että ihan just pihassa, että tulisin avaamaan alaoven.

  Sitten taas kesällä tilasin UPS:n mukana tietokoneen osia Saksasta ja silloin ei kyselty mitään. Olivat yrittäneet tuoda, mutta eivät tietenkään olleet päässeet lukitun alaoven ohitse ja siinä kun ei ole mitään summeriakaan, niin paketin saapuminen meni sitten viikonlopun yli. Mutta en syytä UPS:ia tästä, koska olen melko varma, ettei UPS:lla ollut mun puhelinnumeroa paketin tiedoissa, vaikka olin laittanut numeroni tilaustietoihin.
   
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Nuo tavat vaihtelee molemmilla DHL/UPS ja kotiinkuljetus voi olla ulkoistettu eri firmalle. Pääasiassa kuskit ei soittele mihinkään, kun ei ole työsuhdepuhelimia.
   
 5. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
 6. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Noniin puhelimen saikin haettua jo tänään, mutta enhän minä urpo ollut muistanut tilata itselleni vielä nanoSIM korttia :D

  Pari päivää siis vielä ennen kuin pääsee ottamaan luurin arkikäyttöön, mutta kyllähän tuohon voi jo nyt setupit tehdä :)
   
 7. Golfgerberos

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  259
  Ei muuta ku sakset käteen, ei tuo leikkely kummosta rakettitiedettä oo.

  [​IMG]
   
 8. Anarion

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  2 667
  Gsmarenan mukaan nettiä selaaminen kuluttaa akkua aika lailla (esim. verrattuna Honor 6). Jos tämän olisivat julkaisseet vuosi sitten niin olisin varmaan hommannut. Satuin vaan silloin hommaamaan Honor kuutisen, joten ei kannata vaihtaa tähän vaikka AMOLED näyttö olisikin kiva saada.
   
 9. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Lähimmästä operaattorin liikkeessä yleensä saa kyllä vaihdettua, niin ei tarvi saksimaan alkaa.

  Minullekin tuli DHL:lta tekstari, jonka avulla sopia toimitus. Tänään illalla pitäisi tulla.
   
 10. Jozér

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 051
  Oma paketti oli ainakin viimeyönä kirjattu "Processed at EAST MIDLANDS - UK" noin klo 03 aikaa yöllä.
   
 11. zskar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  32
  Vaimolle tilasin ja on ollut tyytyväinen vaihtaessa pois Huawein Ascend P6:sta. Kameran low light-ominaisuudet jättää välillä toivomisen varaan, mutta näyttö on kuulemma erinomainen ja SD-korttipaikka ihan ehdottoman hyvä lisä kokonaisuuteen. Akkukestokin riittävä, mikäli puhelinta ei koko aikaa käytä.

  Jollekin invite X:ään:
  EDIT: Meni
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2015
 12. marco_m

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  491
  Yksi syy miksi akku kuluu käytössä nopeasti johtuu siitä koska prossu käy kokoajan 1497mhz kaikilla ytimillä.
  Kuhan saa sen bugin korjattua niin muuttuu puhelin kummasti.
   
 13. jakkeee

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  436
  Mistäs tuo tilausseuranta tapahtuu?
   
 14. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Tilasin netin kautta kortin, tulee vissiin parissa päivässä. Ei ole niin hoppu päästä luuria käyttämään. Otin sen toki jo muuten käyttöön, eli asentelin sovellukset, tein meilisetupit jne.

  Pikaisen käytön perusteella plussaa tulee hyvästä näytöstä ja jämäkän oloisesta rakenteesta. Miinusta tulee helposti tahriintuvasta näytön suojakalvosta. Katselin vähän netistä, että tuohon ei vissiin ole (ainakaan vielä) kummoisia lasikalvoja (nimenomaan laseja) tarjolla ja voi olla, ettei siihen sellaista nätisti edes saa, koska näyttö on reunoilta melko voimakkaasti pyöristetty.

  Yksi ratkaisu olisi tietty tempaista se tehdasasennettu suojakalvo tylysti mäkeen ja käyttää ilman. Eipä kahteen edelliseenkään puhelimeen ole tullut jälkeäkään käytössä vaikka on ollut lasi suoraan käytössä. Nykyisessä Z1C:ssä on siis lasikalvo, mutta sekin on parin vuoden käytön jälkeen täysin virheetön edelleen.
   
 15. jakkeee

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  436
  Tuota kalvohommaa itsekkin ihmettelen, aikaisemmat samsungit kaikki olleet koko elinkaarensa ilman kalvoa eikä minkäänlaisia naarmuja. Kunhan tajuaa pitää eri taskussa muiden romujen kanssa.
   
 16. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 344
  https://oneplus.net/oneplus-x-tempered-glass-screen-protector
   
 17. MettisP

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  159
  Tähän kalvohommaan on varmaa niin monta mielipidettä ja kokemusta kuin on käyttäjää mutta olen aina kuljettanut puhelimia omassa taskussa erillään muusta tavarasta niin kyllä niitä naarmuja aina jostain vaan tahtoo tulla. Esim. pieni hiekanjyvä taskussa riittää. Moni sanoo, että ole naarmua tullut mutta uskallan väittää, että kun valo vasten katotaan tummaa ruutua on varmasti hiusnaarmuja.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2015
 18. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Juuri tästä löysin googlella juttua, että tuntuu ikävältä käyttää kun reunaan jää "porras", koska tuo ei ulotu koko lasin alueelle vaan vain siihen pyöristykseen asti. Onko täällä kellään omakohtaisia kokemuksia?
   
 19. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Tervetuloa vilkaisemaan esim. meikäläisen luurin lasikalvoa, joka on siis 2 vuotta palvellut nyt. Edellisessä Samsungissa oli myös virheetön lasi, tosin se ehti olla vain vuoden kun pudotin luurin ja lasi meni paskaksi.

  Mitä se hiekka siellä taskussa tekee? :)
   
 20. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Tällä hetkellä sanoisin, että Oneplus X:n huonoin puoli on tuo OxygenOS. Todella paljon vähemmän säädettäviä asetuksia kuin CyanogenOS 12.1:ssa joka minulla on Oneplus Onessa. Muuten ainakin tähän asti on toiminut ihan sutjakasti. Sopii toivoa, että CyanogenOS portattaisiin tälle pian.

  Itse laitteen design on oikein hieno, iPhone 6 näyttää mielestäni huomattavasti huonommalta. OPX tosin on iPhonen tapaan aika liukas kädessä ja mukana tuleva kuori tulee tarpeeseen, vaikka sekin voisi olla ehkä hieman karkeampi. Ilman kuorta nuo paljon mainostetut reunojen urat eivät auta pidossa kyllä pätkän vertaa. Jos haluaa käyttää ilman koteloa, joku Dbrand tms skini takapaneeliin pitoa antamaan voisi olla hyvä optio, mikäli sellaisia saa OPX:lle jossain vaiheessa.

  OPX on myös varsin ohut joten ilman kuorta mielestäni vähän hankala poimia pöydältä. Kapasitiiviset napit ovat samanlaiset kuin muissakin Oneplus laitteissa, eli pitää osua ikonin kohdalle, että mitään tapahtuu (vs. esim Samsungin isommat alueet). Nappien taustavalon puute ja useimmissa valaistuksissa näkymättömät ikonit ovat myöskin miinus vaikka nappien sijainnin oppii ulkomuistiin varsin nopeasti.

  Kaiutin ja värinämoottori ovat paljon paremmat kuin Oneplus Onessa enkä oikeastaan keksi niistä mitään muuta valittamista, kuin että kaiutin on alareunassa väärällä puolella suhteessa siihen miten pidän kännykkää yleensä vaakatasossa (tulee peitettyä kaiuttimen aukot helposti sormella). Paremmat kajarit ja värinä ovat hyviä parannuksia Oneplussalta, sillä Onessa ponneton kaiutin ja lähinnä ääntä pitävä värinämoottori ovat oikeastaan sen ainoat huonot puolet.

  OPX:n notifikaatiokytkin on omassa käytössäni täysin hyödytön, toivottavasti sen saa remapata haluamiinsa toimintoihin jossain vaiheessa.

  OPX on vihdoin hyvä lisäys "pienikokoisten, mutta suurella näytöllä varustettujen" puhelinten kategoriaan. Tätä ennen oikeastaan lähinnä Sonyn Z Compactit ja Galaxy S4 ovat olleet päteviä optioita.
   
 21. LoBeR

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2008
  Viestejä:
  520
  Akkukesto ollut erittäin positiivinen yllätys, vaikkakin edellisissä elämänkumppaneissa (HTC One X & One M7) kerkesin tottumaan jo aika huonoon vastaavaan. Nyt on järjestään 30-50 % akusta jäljellä, kun olen menossa nukkumaan tavallisen päivän jälkeen.

  Puhelin on erittäin vikkelä ja toimii sulavasti joka tilanteessa. Näyttö on niin kirkas, että ei tarvitse päivän aikana kirkkautta säätää useasti yli 20-30 %. Päivittäiskäytössä eniten harmia on aiheuttanut tuon puhelimen sivussa olevan alert sliderin käyttö suojakuoren kanssa. Tulee monesti tarvittua tuota täysin äänetöntä tilaa päivän aikana ja saa aika näppärä olla ton kytkimen kanssa.

  Noista puutteista eniten ollut ikävä NFC:tä, kun omistan Sonyn BT+NFC kuulokkeet, jotka kätevästi kytkeytyvät päälle + pariutuvat puhelimen kanssa pelkästä kosketuksesta. Nyt joutuu herättelemään molemmat laitteet erikseen, ja laittamaan sinihampaan päälle luurin asetuksista.

  802.11 ac WiFiä ei osaa kaivata, kun 3g:kin on nopeampi molempiin suuntiin, kuin kämpän kymppimeganen ADSL. Päivittelin tuon Elisan tuplalaajakaistan SIM-kortin 3g -> 4g, pitää hyödyntää tätä tuplaSIM:iä ja kokeilla samalla uudehkon verkon kuuluvuutta ennen puhelinliittymän vaihtoa. :kippis:
   
 22. slate

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2000
  Viestejä:
  164
 23. Jihu

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  131
  Pakko ihmetellä DHL:n nopeaa palvelua; 3 päivässä liikahti paketti perille. Ensikosketus itse puhelimeen alkoi mukavasti kun kone jumitti WiFi-verkon valinnan jälkeen, mutta kun skippasi ne asetukset niin pyörähti hyvin käymään ja toimii normaalisti. Käyttöliittymä muutenkin helppo ja sulava, ainakin kun vertaa jo ehtoonpuolella olevaan Samsungin S4. Nähtäväksi jää tuo akunkesto, mutta ainakin näillä näkymin hinta/laatusuhde vaikuttaa hyvältä!
   
 24. santerinmahti

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  157
  Paketti lähtenyt eilen matkaan, innolla odottamaan kerkeekö tälle viikolle tänne susirajan taakse :)
   
 25. joonskns

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2012
  Viestejä:
  32
  8.11 tilattu ja tänään saapunut Suomeen, jospa tuota pääsisi huomenna hypistelemään.
   
 26. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
  Suosittelen laittamaan sen näytön automaattisen kirkkaudensäädön päälle, ei vakio näköjään oo päällä ? IMO hämärässä paljon mukavempi kattella ja eiköhän sitä akkuakin säästy

  Millonkohan noita flipcovereita tulis saataville ? sellanen vois olla näppärä kun näyttäs tuo näytön automaattinen on/off löytyvän tuosta alkuperäsestä

  Edit: akkua itellä näin iltasin se 45-50% eli ei ihan 2 päivää menis mutta tyytyväinen kyllä näinkin ja eikös tuossa prossujen käytössä oo jotain hämärää ohjelmiston puolelta ? toivottavasti tulis noita päivityksiä hyvään tahtiin
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2015
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti