OneCoin - Uusi pyramidihuijaus? KRP: Rikosta voidaan arvioida luotettavasti vasta myöhemmin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja rutkis, 16.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kun Ruja "tekee" uuden lohkoketjun niin ei edes tarvitse todistaa että ensimmäinen lohkoketju oli edes olemassa. Nyt Ruja voi tehdä oikean lohkoketjun jos haluaa niin kaikki lailliset asiat ovat hoidossa joten ei poliisin tarvitse edes tutkia OC tuohuja. Moni sitä ei ymmärrä että nyt Rujalla on mahdollisuus tehdä OIKEA crypto valuutta jos niin haluaa ja uskon että näin tapahtuu koska silloin mitään laitonta ei ole tapahtunut.
   
 2. totuuden.siemen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2016
  Viestejä:
  394
  No sanotaan sitten, että pyramidipeliin viittaavaa toimintaa ja lienee niiden pdf-tiedostojen sisällölläkin ja lähteellä olla jokin merkitys tutkinnan aloittamista silmälläpitäen. Kaipa ne (krp) on ajatellut, että lohkoketjun julkistuksen myötä julkistetaan myös muuta tietoa joka sitten selventäisi toiminnan luonnetta.

  Niin se taisi olla, 80%. Uuden lohkoketjun myötä tuo ajankohta siirtyy jonnekin vuosien päähän. Tuohonkin voisi KRP tarttua ja kyseenalaistaa tuo lohkoketjun vaihtotarve, onhan se monissa paikoissa tyrmätty. Tarve vaihtaa lohkoketjua on perusteltu sillä, että "muuten kolikoita ei riitä kaikille". Kuitenkin esim. Bitcoinille riittää vallan mainiosti huomattavasti pienempi määrä kolikoita, eikä ne silti käsitykseni mukaan ole loppumassa kesken. Missään ei myöskään kerrota selvästi, että mihin murto-osiin yksi OC jakautuu, ja miksi kerrottaisiin, koska samalla uusi lohkoketju menettää merkityksensä (ellei sitten taas keksitä vaihdolle jotain muuta syytä). Onecoin käyttää tätä (kolikoiden loppuminen) sekä ylivertaisuutta Bitcoiniin jonkinlaisena ponnahduslautana ja perusteluna vaihtaa lohkoketjua ja samalla todellinen syy hukkuu jonnekin savuverhon taakse.
   
 3. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Mielestäni tuo uusi lohkoketju ei ole tässä mielessä mitenkään merkittävä käännekohta. Mielestäni Rujalla on aina ollut ihan yhtäläinen mahdollisuus luoda ihan oikea blockchain ja kryptovaluutta. Siis teknisessä mielessä. En tiedä mahtaako olla jotain lakiteknisiä tms syitä miksi tuo uusi blockchain olisi jonkunlainen "vapaudut vankilasta -kortti".

  Muistutan: Ruja on hypoteettisen kryptovaluutan ainut node ja louhija, mutta myös ainut transaktioiden tekijä. Hän on ainut joka tietää ainuttakaan osoitetta tai priva-avainta. Hän hallitsee sataprosenttisesti kaikkea mitä hypoteettisessa blockchainissa tapahtuu ja kuinka se toimii. Hän voi kirjoittaa sinne asioita kuin Excel-tiedostoon.
   
 4. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Kuten olen aiemmin sanonut, mielestäni tässä on aika paljon pyramidipelin piirteitä. Jostain syystä alan asiantuntijat eivät sitä ole kuitenkaan pyramidipeliksi todenneet.

  Juu-u, nuo on ihan älyvapaita perusteluita. Tämä on jatkuvaa pulushakkia.
   
 5. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 264
  Ponzi se on ennemmin. Ollaan myyvinään koulutusta, josta kukaan ei välitä paskaakaan, on ylihintaista ja moni ei edes pysty sitä kielimuurin takia lukemaan. Ei muka luvata tuottoja, mutta hirveä hehkutus "once in a lifetime" mahdollisuudesta ja "tästä tulee maailman reservivaluutta" jne. Ruja lupaa videolla suoraan yli 2 miljoonaa coinia kun ostat Ultimate paketin eikä puhu koulutuksesta pätkääkään tässä yhteydessä. Coinien arvon hehkutetaan olevan pelkästään nousussa ja miksei olisi kun Ruja sen arvon yksin päättää. Miten edellä oleva teksti ei kuvaisi ponzia?
   
 6. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 002
  Ooooooh!!! Tuo oli muuten hieno ja innovatiivinen ratkaisu joka ei olisi tullut mieleenkään! :kippis:
  Unohdit verkostobonukset. Ne tekevät tästä Ponzi-/pyramidihuijaus-hybridin.
   
 7. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Noh, toisin kuin pyramidipeli, ponzi ei taida olla lain (tai minkään muunkaan) puitteissa virallisesti määritelty käsite. Minkä tahansa asian tulkitseminen ponziksi on pyramidipeliä enemmän tulkinnanvarainen asia, kun kyse lienee viime kädessä siitä, kuinka paljon toiminta muistuttaa herra Ponzin original ponzia.

  Onhan tässä ponzimaisiakin piirteitä toki, mutta onko se sitten kuitenkaan lopulta ponzi, jos Rutjake jonain kauniina päivänä muuttaa OneCoinin hinnaksi 0.00001€ ja maksaa viimeistä penniä myöten kaikille tunkeille heille kuuluvat osat? Jotain apinan koijausta ennemminkin...
   
 8. Adreno

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2000
  Viestejä:
  157
  Kumpikaan meistä ei ole lakimies, mutta voit varmasti kuvitella että edes OSA seuraavista toimista rikkoo JOITAKIN lakeja:
  - Sijoitusinstrumenttien kauppaaminen ilman asianmukaisia lupia (kukaan ei osta "koulutus-pdf:iä" 120k eurolla. todellinen kaupattava tuote on ollut kolikot)
  - Perättömät tuottolupaukset (luvataan "base scenario" jotain 10000% tuottoja... lupaus se on vaikka kuinka pienellä präntillä lukisi että "ei luvata mitään")
  - Olemattoman hyödykkeen kauppaaminen (lohkoketjua ei olemassa)
  - Arvottoman hyödykkeen kauppaaminen (jos lohkoketju olisi olemassa)
  - Kohtuuttomat sopimusehdot (120k€ "koulutus-pdf:stä" tai arvottomista virtuaalikolikoista)
  - Petollisten tietojen antaminen kaupattavasta tuotteesta (jota ei ole olemassa). Esimerkkinä nettisivuilla pyörivä *toiselta nettisivulta ostettu* flash-video, jonka väitettiin olevan reaaliaikainen näkymä lohkoketjuun tms.
  - Rahankeräys hyväntekeväisyystarkoitukseen ilman rahankeräyslupaa
  - Rahankeräys hyväntekeväisyystarkoitukseen niin, että 0% kerätyistä varoista päätyy hyväntekeväisyyteen

  En halua, että yksikään tunkki mainostaa, kuinka "jopa ne haterit Murossa hyväksyvät sen, että Onecoin on täysin laillinen"...

  Oikeudessa sitten selvitetään, mitä lakeja on rikottu. Ei nettifoorumilla.

  Alan asiantuntijat ovat tässä tapauksessa kryptovaluuttapiirit, joissa Onecoin on naurettu ulos tökerönä huijauksena.

  edit: Hyvä huomio Fantasokselta, että kyseessä on tosiaan Ponzi/pyramidi -hybridi.
   
 9. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Kenelle tahansa pitäisi olla selvää, että OneCoin ei ole kryptovaluutta. Asian toteamiseen tarvitaan yhtä vähän kryptovaluutta-asiantuntijoita kuin tarvitaan valuuttakauppa-asiantuntijoita toteamaan, että Kulta-Hannulla ei ole treidaajarobottia.

  Asiantuntijoilla viittasin tietysti lakiasiantuntijoihin -- poliiseihin ja juristeihin. He osaavat arvioida onko rikottu lakeja vai ei.
   
 10. Adreno

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2000
  Viestejä:
  157
  Olisi kieltämättä mielenkiintoista kuulla jonkun juristin näkemys asiaan. Tässähän olisi oiva paikka jollain pienellä asianajotoimistolla saada näkyvyyttä itselleen. Sitten kun oneponzi kosahtaa, jokainen tiedotusväline olisi pyytämässä haastatteluja siltä ainoalta lakimieheltä, joka on julkisesti esittänyt näkemyksiään aiheesta.
   
 11. $itcoin

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2016
  Viestejä:
  215
  Ei millään pahalla ketjun aktiivikeskustelijoita kohtaan, mutta eikö tämäkin asia ole sanottu tässä ketjussa aiemmin jo n. 500 kertaa? Koko ketju on välillä samojen asioiden toistamista. Jos tässä halutaan kertoa viranomaisille miksi Onecoin on kusetus, kaikki oleelliset asiat on jo kerrottu. Mitäs jos keksittäis jotain uutta vaihteeksi?

  Sori jos joku nyt mielensä pahoitti, mutta alkaa jo kyllästyttää samojen "rujaränkylä" - vitsien ja muiden asioiden lukeminen kolmatta sadatta kertaa.
   
 12. totuuden.siemen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2016
  Viestejä:
  394

  Herran joukkorahoitusbusiness on nyt kuopattu.

   
 13. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 002
  <SARKASMI>Hirveää yrittäjyyden lyttäystä. Ei ihme ettei maailmantalous lähde nousuun kun tuolla tavalla viriilit bisnesideat tapetaan.</SARKASMI> ;)
   
 14. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Joo, voi olla että on sanottu. Kaiketi jokainen kerta oli päässyt @Adreno :lta ohi ja piti nyt sitten replytä 501:n kerran.

  En ole eri mieltä, että koko ketju on samojen asioiden toistamista. Omasta mielestäni olen sanonut kaiken oleellisen jo ensimmäisessä viestissäni tähän ketjuun.
   
 15. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 002
  Joo. Ja kun luki sen ajan kommentteja niin tuli vastaan Hesarin ja Taloussanomien uutiset joiden lukemisen jälkeen kun miettii että tämä ponzi yhä pyörii niin menee usko yhteiskuntaan.:mad:
   
 16. illboy

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2016
  Viestejä:
  797
  Paljastuneista petoksista on ihmiskunnan historiassa tuomittu jo ennen ensimmäistä pyramidipeliä tai Ponzia yleensä jollain tavalla. Virkavallan kykenemättömyys estää petoksia ei tuota historiallista tosiasiaa muuta miksikään. Nähtäväksi jää miten näin laajassa petoksessa tuomioita aletaan jakaa ilman virkavaltaa ja oikeuslaitosta ja/tai niiden toimesta. Ennaltaehkäisy olisi tietysti se fiksuin tapa hoitaa näitä kusetuksia.

  Koska oikeustiede on pseudotiede, niin tuomioissakin tarvitaan konsensusta, esim. 3-2 http://www.tiede.fi/keskustelu/35746/ketju/petos_kannattaa

  Tässä artikkeli, jossa ei uskota kaikkiin ihmiskunnassa :cool: http://www.coindesk.com/cryptography-democratic-weapon-demagoguery/
   
 17. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Kuten tuli mm. 15.10.2015 todettua:

  [​IMG]
   
 18. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 002
  [​IMG]
   
 19. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 489
  Onkohan tuonne menossa paljon miljonääriksi haluavia?

  [​IMG]
   
 20. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  554
  Jaa että tämmönen tapaus tämä Tiina. Mietinkin että missä kuullut tuon nimen aikasemmin.

   
 21. $itcoin

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2016
  Viestejä:
  215
  Toivotetaan nuorelle yrittäjämiehelle parempaa onnea seuraavaan bisnesideaan. Ja toivotaan, että Jari luki tuon artikkelin, eikä tykännyt vain kirjoittamastani otsikosta.

  [​IMG]
   
 22. Adreno

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2000
  Viestejä:
  157
  Soitin tuonne Scandic Rosendahliin ja pääsin puhumaan jonkun varaustyypin esimiehen kanssa. Ilmeisesti Onecoin on varannut tapahtuman jollakin muulla nimellä, koska heillä on useita varauksia päivälle, eivätkä he tienneet mistä varauksesta on kyse. Lupasivat selvittää asiaa, mutta saa nähdä tapahtuuko mitään. Rahaa se verirahakin on.
   
 23. Onecoinin tyyliin ei varata yrityksen nimellä vaan varataan yksityistilaisuus jonkun henkilön nimellä. Sama tapahtui Lontoon eventissä ja sama tapahtuu Thaimaan mega eventissä. Lipunmyyntikin hoidetaan itse koska tilat on varattu yksityishenkilön toimesta. Mikä on syy tähän niin kyllä jokainen sen varmasti tietää...
   
 24. mela

  Rekisteröitynyt:
  20.07.1999
  Viestejä:
  550

  tuollahan vois mennä poikkeen, oravanpyörästä vapaata ja nurkilla on muutenkin :psmoke: ehkä sitä just 10 € vois heittää kankkulan kaivoon :)
   
 25. $itcoin

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2016
  Viestejä:
  215
  Hienoa toimintaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti