OneCoin - Uusi pyramidihuijaus? KRP: Rikosta voidaan arvioida luotettavasti vasta myöhemmin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja rutkis, 16.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828

  Turun kauppakorkeakoulusta kysymällä selviäisi mikä on Sepon tutkinto ja suoritetut opinnot. Käsittääkseni on julkista tietoa.

  En hämmästyisi jos paljastuisikin että jäänyt enemmän tai vähemmän vaiheeseen opinnot jos koskaan on edes kirjoilla ollutkaan.

  http://www.ekonomit.fi/tutkintonimikkeet

  "Tutkintonimikkeiden muutokset
  Ennen vuotta 1980
  • Ylempi korkeakoulututkinto oli nimeltään kauppatieteiden / taloustieteiden kandidaatti, jonka suorittanut saattoi käyttää maisterin arvoa
  • Alempi korkeakoulututkinto oli nimeltään ekonomi, kirjeenvaihtaja tai akateeminen sihteeri.
  Vuosina 1980–1995
  • Ylempi korkeakoulututkinto oli nimeltään ekonomi, jonka suorittanut saattoi käyttää kauppatieteiden maisterin arvoa. Tutkinnon laajuus oli 160 opintoviikkoa.
  • Vuosina 1980–1995 ei ollut käytössä alempaa korkeakoulututkintoa.
  Vuodesta 1995 lähtien
  • Ylempi korkeakoulututkinto on nimeltään kauppatieteiden maisteri, jonka suorittanut saa käyttää ekonomin arvoa.
  • Alempi korkeakoulututkinto on nimeltään kauppatieteiden kandidaatti.
  Vuoden 2005 tutkintouudistus
  • Tutkinnonuudistuksen myötä opintoviikoista on siirrytty opintopisteisiin. Opintopisteet Suomessa ovat yhteismitallisia Euroopan korkeakoulutusalueen ECTS-pisteiden kanssa.
  • Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä (täysipäiväisesti opiskellen kolme vuotta).
  • Kauppatieteiden maisterin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä (kaksi vuotta). "

   
 2. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 289
  joo eli toi 2vuotta on nykymuodossa siis maksimissaan kauppatieteiden kandi(jo oikeen helvetin ahkera)..
   
 3. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Onhan Suomessa suoritettu joskus oikeustieteen kandin tutkintokin 13 kuukaudessa siitä kun yliopistossa aloitti. Kyseessä oli Suomen ennätysvauhti. Siihen aikaan oli vielä se ylempi tutkinto se jonka lakimiehet ja asianajajat suorittivat.

  Käsittääkseni nuo yliopistotutkintojen suoritukset ovat kestäneet Suomessa 1960-luvullakin keskimäärin pidempään kuin 2 vuotta.

  Mielenkiintoistahan se olis tietää minkä lajin ekonomi tai "ekonomi" Sepi onkaan. :cool:
   
 4. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 289
  Markkinointi, vai mitä tarkotit?
   
 5. illboy

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2016
  Viestejä:
  802
  Jos opintoviikot on realistisesti mitoitettu niin ~40ov/v on realistinen, jollei sit ihan sikana paina ja pää kestää. Yleensä myös nopeasti etenevät jatkavat pidemmälle.
   
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Lähinnä sitä tarkoitin että syvälämpimiin terveisiin tykästynyt Sauna-Seppo suorittanut oikeasti mitään tutkintoa yliopistosta vai onko alkanut kutsumaan itseään ekonomiksi ilman mitään tutkintoa.

  Kovasti on ahkera Sepi ollut jos tuon 18 kuukauden aikana on suorittanut yliopistotkinnon.

  "09/1969 - 05/1971
  Turun Kauppakorkeakoulu
  Markkinointi, Ekonomi
  markkinointi, kansantaloua, vienti"
   
 7. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Ilmeisesti tuo 13 kuukautta perustui siihen että opetteli ulkoa edellisten vuosien tenttikysymykset ja vastaukset. Ja sitten oli ilmeisesti myös porukka opiskelijoita joista osa kävi tietyt luennot ja osa tietyt ja niistä sitten jakoivat toisilleen luentomuistiinpanot ja tiivistetysti ne asiat mitä siellä oli opetettu.

  Kova temppuhan tuollainen on silti. Ei onnistu tuollainen kaikissa yliopistoissa ja koulutusohjelmissa mitenkään kun tarvittavat tentit voivat mennä päällekkäin eikä kaikkia pakollisia kursseja järjestetä edes joka vuosi.
   
 8. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 072
  No Wikipedian (ja tuon aiemman lainauksen) pohjalta:
  Eli ei ole tarvinnut todellakaan maisteriksi asti opiskella, mitä lienee kandia vastaavaan tutkintoon tuolloin vaadittu, onko riittänyt tiettyjen kurssien suorittaminen vai onko pitänyt tehdä lopputyö?
  Sitä paitsi, jos mies on 45 vuotta sitten opiskellut yliopistossa niin ei se sitä sano etteikö tänä päiväna voi jo olla kusetuksilla elävä huijari.
   
 9. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Lopputyötä ei tuohon aikaan tainnut olla ainakaan kaikilla aloilla.

  Tiukkaan tahtiin sitä en saanut tuolloinkin lukea jos kahteen vuoteen on suorittanut alemman yliopistotutkinnon.

  Ponzipyramidiveijarit ovat tunnetusti niin rehellistä väkeä että kannattaa kaikkea epäillä.

  Opintorekisteriote on käsittääkseni julkista tietoa ja Sauna-Sepon opinnoista saisi tarkat tiedot kysymällä Turun ylipistosta tai sen yhteydessä olevasta kauppakorkeakoulusta.

  Pertti "Spede" Pasasalle opiskelut taisivat aikoinaan sujua noin:


  https://fi.wikipedia.org/wiki/Spede_Pasanen

  "Syksyllä 1953 Pasanen muutti Helsinkiin ja aloitti opinnot Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Opintojen sijasta hän kuitenkin keskittyi osakuntaelämään Savolaisessa osakunnassa, jossa hän toimi yleisenä seremoniamestarina ja juhlien järjestäjänä. Erityisesti Pasasen järjestämät fuksiaiset, uusien opiskelijoiden initiaatiojuhlat, saavuttivat mainetta ympäri yliopistoa ja muita osakuntia. Ylioppilasmaailmassa hän tapasi myös Jukka Virtasen ja Matti Kuuslan, joista kummastakin tuli myöhemmin tärkeitä yhteistyökumppaneita."

  Ellen ihan väärin muista jostakin Speden haastattelusta niin yliopisto-opinnot taisivat jäädä siihen kun suoritti jonkun yhden viikon mittaisen liikuntakurssin.
   
 10. WhistleBlower Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2015
  Viestejä:
  459
  En nyt tiedä tuoko joku Sauniksen ekonomitutkinnolla 45 vuoden takaa spekuloiminen viestitolkulla hirveästi lisäarvoa tähän ketjuun. Jos jollain on jotain faktaa asiasta, niin se tietysti olisi hauska kuulla. Huijarihan se on joka tapauksessa. Koulutustahan tässä piti myydä. Nyt sitten Saunis luennoi että kannattaa pistää sijoitusasunnot myyntiin ja rahat OneCoiniin.
   
 11. Jos "kurssi romahtaa" tms niin se on vaan sitä sijoittajan riskiä. Mutta jos tulee ilmi ettei koko lohkoketjua koskaan ole ollut, alkaakohan maajohtajilla ja saunasepoilla olla saunana takana tilauksia? Meinaan sitten ei voi mitenkään selittää etteikö ollut 100% kusetus edes tyhmemmil... no joillekin voi. Mutta varmasti on niitä jotka käy vaan vetämässä kunnolla turpaan ja vaatimassa sijoitusasuntojaan takaisin.
   
 12. MMMOC

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2016
  Viestejä:
  15
 13. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Lohkoketjun voi tarvittaessa triviaalisti luoda, jos siten voi esimerkiksi välttää tuomion (saunan takana tai oikeusistuimessa). Kuka tahansa voi koska tahansa luoda ihan oikean OneCoin-nimisen kryptovaluutan lohkoketjuineen, josta löytyy 120 miljardia "rahaa".
   
 14. Adreno

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2000
  Viestejä:
  157
  Tämä olisi kaikista fiksuin exitti pääjehuille kun aika koittaa. Julkistetaan lohkoketju, avataan markkinapaikat, tarjotaan kauppiaille mahdollisuutta käyttää onecoinia, jne... Sitten vaan heilutellaan käsiä kun kurssi romahtaa eikä kukaan ota valuuttaa käyttöön. Toki tuossa tulee tiettyjä käytännön ongelmia vastaan, esim. KYC dokumenttien upottaminen julkiseen lohkoketjuun ja muut älyttömät väitteet mitkä pitäisi nyt jotenkin toteuttaa. Lieköhän heillä edes riittävän hyvin toteutettua kirjanpitoa, jotta lohkoketjun toteuttaminen jälkikäteen olisi mahdollista niin että tunkit voisivat löytää sieltä omat rahansiirtonsa oikein kirjattuna?
   
 15. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Tuleehan lohkoketjun luomisesta ja kolikoiden tunkeille luovuttamisesta vähän ylimääräistä vaivaa, joten ehkä eivät jaksa vaivautua moista tekemään, jos siitä ei ole mitään hyötyä.

  Nuo älyttömät väitteet nyt tietysti on oma lukunsa, mutta niiden osalta pitää huomioida, että kuka itse asiassa on luvannut mitäkin ja kenelle. Moni lupaus voi olla paikallisten maajohtajien ja saunaseppojen keksimää, kun ovat provikkakiimassaan heittäneet väkeä sisään pyramidiin. Vuorinen puhui siinä Turun tunkitustilaisuusvideolla (kuvattu 1.3. edit: 23.2.) että 2.3. aukeaa kauppa_paikat. Kuinka sattuikaan mukavasti. Nyt kun ostaa vähän koulutusta niin viikon päästä pääsee jo kauppa_paikoille ostoksille. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2016
 16. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 072
  Uuden lohkoketjun kohdalla ei kai ole luvattu tuoda sinne vanhoja transaktioita, ainoastaan saldot? Eli riittää kun kirjoittavat nettisaittinsa SQL-databasen sisällön lohkoketjun ensimmäiseen lohkoon/ensimmäisiin lohkoihin. Isompi urakka lienee tosiaan pitää kaikki aiemmat hämyiset lupaukset kuten lohkojen syntyminen 1min välein, KYC-dokumentit lohkoketjussa ja 120 Mrd. kolikon louhinnan valmistuminen kolmessa vuodessa == 76 103 kolikkoa lohkossa/minuutissa, nyky "arvolla" tahtoo sanoa että uutta tunkkirahaa pitäisi tulla pyramidiin 475 646€ joka minuutti jotta market cap olisi validi. (Kaikki nuo lupaukset Rujalta CoinRush Londonissa.)
  Olen aiemmin sanonut että OC ei voi luoda *enää* lohkoketjua joka ulottuisi menneisyyteen niin etteikö siitä näkyisi ettei oikeaa louhintaa ole ikinä tapahtunutkaan, mutta tämä ei päde uuden lohkoketjun teossa. Uusi lohkoketju alkaa nollasta. Halutessaan OC voisi alkaa louhimaan yksinään (typerää) ja louhia koneet kuumina muutaman kuukauden ennen kuin julkaisevat lohkoketjun (yhäkin typerää).

  Aikooko OC koskaan julkaista lohkoketjua edes exit-strategiana? En usko. Siitä näkisi heti ettei heillä koskaan ole ollut mitään AltCoineista poikkeavaa tarjottavaa ja käytetty työmäärä ei luultavasti pelastaisi oikeusjutuilta joita yhäkin voisi nostaa muista syistä, kuten perättömän suurien voittojen lupaaminen jne. Mutta onhan tämä show yllättänyt jo monta kertaa käänteillään joten mistäs sen tietää?
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2016
 17. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Kaikkien tunkkien myymäksi saamien leikkirahakolikoiden ostajana näkyisi aina bulgarian mustalaisakka.

  :cool:

  Kukaan niitä arvottomia leikkirahoja ei osta Rujan pörssistä muuta kuin Ruja itse. Ja ne tunkittajat jotka saavat osan tunkittamistaan verirahoista sellaisina pellerahoina joilla ei voi muuta tehdä kuin ostaa niitä OneCoin-leikkirahoja.

  Helppoakin helpompi olisi eri maiden poliisien selvittää onko kyseessä ponzipyramidi kun katsoisi vain miten se rahaliikenne kulkee. Eli miten kaikki oikea raha tulee pyramidiin tunkeilta ja miten se sitten jaetaan tunkittajille ja leijonanosa pistetään Rujan omaan taskuun.

  Edellisellä sivulla ollut linkki OneCoinin "pääkonttoriin" esittelyyn oli aika hauska. Ei kyllä tulisi moista konttoria ja sen kalusteita ja jatkojohtoja lattialla katsellessa ensimmäisenä mieleen että kyseessä on maailman arvokkaimman firman konttori jonka arvo kasvaa parissa vuodessa tunkittajien mukaan suuremmaksi mitä koko ihmiskunnan muu varallisuus on.

  :cool:

  Alkaa olla aika taputeltu ainakin Suomen osalta OneCoin-ponzi. Alkaa olla taatusti hukassa ne uudet penttihassiset ja kukkaronherrat jotka siihen tunkeiksi lähtisivät. Ilman uusia tunkkeja ei tule Suomen tunkittajillekkaan verirahoja enää.
   
 18. Ei tunkittajia auta mikään exit taktiikka suurimmassa osissa maissa koska siellä otetaan omankäden oikeus käyttää kun OC romahtaa/kurssi putoaa. Mutta ei suomessa tunkittajilla ole mitään hätää koska suomessa ei tehdä mitään muutakuin ilmoiteta poliisille.
   
 19. Adreno

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2000
  Viestejä:
  157
  Noh, tässä vertailun vuoksi:
  - 20v+ ajanjaksolla historian parhaiten menestynyt hedge fund: https://www.rentec.com/
  - Warren Buffettin sijoitusfirma, yksi maailman suurimmista yrityksistä: http://www.berkshirehathaway.com/

  Joku voisi jopa väittää, että toimiston vessan laatoittaminen kullalla ei tuota yritykselle voittoa.
   
 20. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Se mitä Ruja voi tehdä: julkistaa Bitcoin-sorsaan pohjautuvan clientin (nimi ja parametrit OneCoinille kustomoituna) ja ilmoittaa tunkeille, että siirtäkää ränkylänne palvelusta ulos päivään x mennessä, koska silloin kolhoosi menee kiinni.

  Ruja on ainut louhija, joten hän voisi ennen clientin julkistusta lisäksi generoida blockchainin vapaasti valitsemillaan merkinnöillä, esimerkiksi "tunkkien tekemillä" transaktioilla. Tunkkien tekemistä transaktioista puhuminen on kuitenkin siinä mielessä harhaanjohtavaa, että tunkit eivät tee blockchain-transaktioita. Eiväthän tunkit edes tiedä ainuttakaan blockchain-osoitetta, puhumattakaan niiden privaattiavaimista.

  Samaan tapaan, jos Matti Meikäläinen ostaa bitcoineja, esimerkiksi Coinbasesta, niin oston yhteydessä ei tapahdu ainuttakaan blockchain-transaktiota. Tapahtuu seuraavaa:
  1. Matti tekee 100 euron tilisiirron Coinbasen pankkitilille
  2. Coinbase tekee SQL-kantaan merkinnän: "Matilla on 100 euroa käytettävissään"
  3. Matti ostaa 100 eurolla bitcoineja
  4. Coinbase matchaa Matin oston myyntitoimeksiantoihin ja tekee SQL-kantaan merkinnän: "Matilla ei ole enää 100 euroa käytettävissään, mutta sen sijaan hänellä on 180 mBTC".
  Blockchainiin ei ole kirjoitettu vielä mitään. Nyt jos matti haluaa nostaa ostamiaan bitcoineja omaan talteensa, tapahtuu seuraavaa:
  1. Matti ilmoittaa Coinbaselle haluavansa nostaa 90 mBTC osoitteeseen 1xyz
  2. Coinbase tekee SQL-kantaan merkinnän: "Matilla ei ole enää 180 mBTC, ainoastaan 90 mBTC käytettävissään"
  3. Coinbase kuuluttaa Bitcoin-verkkoon omalla privaattiavaimellaan allekirjoittamansa transaktion: "siirtäkää 90mBTC osoitteestamme 1abc osoitteeseen 1xyz"
  4. Mikko Mainaaja kirjoittaa Coinbasen tekemän transaktion blockchainiin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2016
 21. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 490
 22. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 072
  Voisi ja voisi. Tätä juuri olen aiemmin peräänkuuluttanut että jos Ruja tänään päättäisi kirjoittaa lohkoketjun joka pitää sisällään viimeisten kahden vuoden tapahtumat, niin jää nämä optiot:
  1. Lohkoketjuun kirjataan yksi helvetin iso genesis block jossa kaikkien tunkkien rahat jo ovat ja lisäksi lohkoketjulla asetetaan jokin louhintavaikeusaste >0. Salaperäisesti kaikki ne 10min välein louhitut lohkot menneisyydestä puuttuvat. Tai sitten:
  2. Generoidaan kaikki puuttuvat 10min välein louhitut lohkot viimeisen kahden vuoden ajalta, mutta louhintavaikeusaste on 0, jotta yleensä ottaen on mahdollista että jokin kone tällä planeetalla generoi tuon lohkoketjun alle kahdessa vuodessa. Checksumit ovat validit ja lohkot hyväksyttäisiin myös hajautetussa järjestelmässä.
  3. Lohkoketjuun kopioidaan hashit vaikka BitCoinin lohkoketjusta mutta minkään sortin checksumit eivät pidä kutiaan viimeisellä kahdella vuodella joten oikeassa hajautetussa ympäristössä jokainen lohko olisi hylätty invalidina. Louhintavaikeusaste on hashien perusteella kuitenkin näennäisesti ollut >0.
  Jokin näistä täytyisi valita. Lohkoketjun boottaus lokakuussa on juurikin tuo 1.
  Ongelmat Rujalla ovat että tapauksissa:
  1. Lohkoketjulla ei ole historiaa. Mitään todistetta ei ole että louhintaa on koskaan tapahtunutkaan.
  2. Lohkoketjun vaikeusaste on 0, eli louhintaan ei ole mistään syystä tarvinnut käyttää kahta vuotta, pari tuntia olisi riittänyt.
  3. Lohkoketju ei ole validi, eli vaikka "louhinta" onkin sen mukaan tapahtunut, dataa on voitu peukaloida jälkikäteen eikä näin ollen lohkoketjun sisältöön voida luottaa. (Tässä on perustavanlaatuinen ongelma: lohkoketjun koko arvo on siinä että historiatietoa on mahdoton peukaloida jälkikäteen ilman että lohkoketju invalidoituu, peukaloidun tai sitä seuraavan lohkon osalta. Tällainen "näennäislohkoketju" olisi vapaasti peukaloitavissa ja siksi arvoton.)
  Aivan sama minkä valitsee, OC on kuzetus jos lohkoketjun tekee jälkikäteen.
  Tässä "uudessa lohkoketjussa" on kai ajatuksena ettei kenellekään koskaan tarvitse näyttää alkuperäistä OC lohkoketjua koska sitä ei ikinä julkisteta ja näin ollen kaikki jää OC sanan varaan: lohkoketju oli olemassa koska he sanovat niin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2019
 23. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  Monenkohan onnettoman lapsuusmuistoihin palaa jälki Super Ted -sarjakuvasta ja viime aikoina niin hiljaisesta isästä. Ehkäpä vielä köyhästä joulusta ja olevinaan muilta salassa itsensä känniin juovasta äidistä :D
   
 24. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Ruja on verkon ainut node, louhija ja transaktioiden tekijä. Hän voi kirjoittaa blockchainiin sellaisia aikaleimoja kuin haluaa. Rutjake voi halutessaan importata Excel-kirjanpitonsa blockchainiksi, jossa on transaktioita ja blokkeja vaikka viimeisen sadan vuoden ajalta. Hän tietysti joutuu luomaan blockchainin oman laskentakapasiteettinsa puitteissa, mutta en muista nähneeni minkäänlaisia lupauksia vaikeusasteen suhteen ja eiköhän se Rujan läppärikin ihan haipakkaa tahtia "nollavaikeusasteen" blockchainia sylje.

  Samasta asiastahan me puhutaan ja kyse on vain siitä, onko pulun kanssa shakin pelaaminen tympeää siksi että se kaataa nappulat vai siksi että se paskoo laudalle. Turhahan sitä on periaatteessa arvailla mikä mahtaa olla pulun seuraava siirto. Eihän koko yhden louhijan blockchainissa ole päätä eikä häntää. Miksi olisi syytä olettaa että yhden louhijan blockchainissa on joku tietty vaikeustaso...
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2016
 25. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  3 072
  Jep, sama juttu on puheissa. Eli jos Ruja ikinä julkaisee lohkoketjun, kuka tahansa voi tarkistaa että onko lohkoketjua "louhittu" kaksi vuotta supertietokoneilla kahdessa konesalissa Bulgariassa (ja lisäksi kolmannessa konesalissa muualla) vai onko Rujan läppäri pulauttanut lohkoketjun maailmaan edellisenä iltana. Supertietokoneita vaativaa lohkoketjua ei voi feikata yhdessä illassa. KRP:kin saattaisi jo ottaa sen pään pois rectumistaan ja uudelleenarvioida onko kyseessä kuzetus.
  Tästä johtuen otaksun että OC ei ikinä julkaise lohkoketjua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti