OneCoin - Uusi pyramidihuijaus? KRP: Rikosta voidaan arvioida luotettavasti vasta myöhemmin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja rutkis, 16.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 489
  Tosi vakuuttavia nämä alusta alkaen sivuilla olleet "coming soon" -osiot ja sisällöttömät alasivut. Rujan rakkaan projektin One World Foundationin sivuilla ei edelleenkään toimi "log in" eikä myöskään twitter-, facebook ja g+-linkit. Nää on kaiketi niitä tunkkien tyhmyysmittareita, joilla siivilöiden se toivottu aines sijoittajiksi passiivisten tulojen tulevaisuuteen.
   
 2. Jaakob

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2003
  Viestejä:
  1 010
  Lol :) edelleen tuolla se Bitstampistä kopioitu FAQ eikä mikään linkki toimi.
   
 3. Quattro

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  750
  Oho, miljardi meni jo - aika kiivasti nousee, nyt kannattaa viimeistään sijoittaa...

  edit: reiluun kuuteen tuntiin siis reipas milli marketcäppiä lisää, ei paha
   
 4. Tampioonecoin

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  412
 5. Avatar

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2015
  Viestejä:
  343
  Tässä tarinassa alkaa olla jo aineksia kunnon elokuvaan; Vanha kunnon ponzi-peli, feikki hyvätekeväisyysjärjestö ja toimintaa tukeva pankki Karibialla. Tarinaa täydentää itse kehitelty tilasto kryptovaluutoista! Ja kaiken takana on kuvankaunis lady, jolla tutkintoja parhaista Euroopan yliopistoista......
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2015
 6. benZ

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2015
  Viestejä:
  521
  ja elokuvan yllättävin loppu? Yhtiö on puolen miljardin rahapesukone kiinalais miljardööreille, joka vain pesee ja pesee....
   
 7. benZ

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2015
  Viestejä:
  521
 8. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Onecoinin sivuilla ei enää mainosteta/lue, että kun ostaa jonkun tollasen paketin, niin saisi tokeneita/onekoineja mitä lie niinku joskus. Ovatkohan kenties poistaneet ne tekstit? :D Varautunut varmaan oikeuteen haastamiseen hävittämällä todisteita.

  Sama jälleenmyyjä domainille kuin mitä rujan pankillakin on, eli namecheap.com
   
 9. virtuaali

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 907
  No mitä sitten vaikka ? Siis tiedätkö mikä sen name saitin tarkoitus on? Siinä ei pitäisi olla mitään hämärää eikä huijattavaa.
   
 10. Sunrise

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2015
  Viestejä:
  66
  Kun Onecoin-pyramidi kohta romahtaa, niin vilkaisin mielenkiinnosta mitä Onecoinin "Terms and Conditions" sanoo riidanratkaisusta ja sovellettavasta laista. Tulos oli ehkä hieman yllättävä. Sekä "Terms and Conditions" että "IMA Agreement" viittaavat Yhdysvaltain lakiin ja ja paikalliseen oikeuspaikkaan. Esim. "Terms and Conditions" toteaa seuravaa:

  "This Privacy Policy and consent forms part of our website and application terms of use and as such it shall be governed by and construed in accordance with the laws of United States (if you reside in the United States). You irrevocably agree that the courts of the United States and specifically those in Dallas County, Texas shall have exclusive jurisdiction to resolve any dispute or claim of whatever nature arising out of or relating to this policy and consent or otherwise to the use of your personal data, and that the laws of Texas shall govern such dispute or claim...
  ---
  Please, be aware that if you are not a US Citizen other Laws and Regulations in relation to the governing law with regards to the present T&C and all related documents and statements, may apply."


  Mistähän ihmeestä se Ruja on tämänkin keksinyt. Texas ??? No, joka tapauksessa Ruja antaa ystävällisesti jenkeille kotikenttäedun mahdollisissa riitatapauksissa.

  Teksti vaikuttaa kuitenkin kokonaisuutena vahvasti siltä, että Ruja on kopionut myös tämän Terms and Conditions -dokumentin yhdestä tai useammasta jenkkiläisestä palvelusta ja Rujalle on ihan sama mitä siellä lukee. Hän ei mihinkään riidanratkaisumenettelyyn tule lähtemään kuitenkaan. Ja koska jenkit eivät sattuneesta syystä ole Onecoiniin juurikaan liittyneet, niin ainoastaan tuo ei-jenkkejä koskeva loppuosa on merkittävä. Se puolestaan jättää kaiken avoimeksi.

  Oli miten oli, tuskinpa näillä Onecoinin pellesivuille kirjatuilla "ehdoilla" tulee olemaan mitään juridista merkitystä, kun asiaa myöhemmin rikosoikeuden keinoin selvitellään...
   
 11. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Google löytää tämmöisen: https://goldvault.co/en/privacy-policy

  Voihan tuota tekstiä olla kopioitu ristiin rastiin, mutta logossa ainakin on erehdyttävästi samaa näköä OneCoinin kanssa.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Rujahan mainostaa tunkkien kanssa sitä miten hän on oikeustieteen maisteri Oxfordin yliopistosta ja miten on tohtorin tutkintoakin muualta lisäksi.

  "Yllättäen" sitäkään tutkintoa ei ole pystynyt kukaan verifioimaan. Rutjakkeen puhuma englanti on myös niin heikkoa että epäilen vahvasti että onko hän koskaan edes turistina ajanut autolla Oxfordin kaupungin läpi.

  Nuo Onecoinin ehdotkin ovat sellaisia että siinä on Oxfordin oikeustieteen maisteri pistellyt parastaan. Perusmurokin pystyisi varmaan paremmat sopimusehdot kopioimaan ja muokkaamaan vaikka ei ole opiskellut koskaan päivääkään oikeustiedettä.

  Puhdasta hevonpaskaa nuo "tohtori" Rutjakkeen akateemiset oppiarvot ovat. Se bulgarian mustalaisakka tuskin on käynyt koskaan kouluja peruskouluja pidemmälle.
   
 13. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 391
  eikö tolla ja onecoinilla ollu jotain yhteistä toimintaa.. muistan ainaki jossain videossa hehkutettii jotain noista Aurum kulta kolikoista..
   
 14. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Voi hyvin olla. En ole niin tarkkaan perehtynyt. Luultavasti kopsattu tuo teksti jostain samasta lähteestä kummallekin saitille.
   
 15. Sunrise

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2015
  Viestejä:
  66
  Tämä Goldvault on myös Rujan huijausputiikki, mikä käy ilmi sieltä Goldvaultin sivuilta. On ilmeistä, että myös dokumentit ovat hyvin pitkälle samat kuin Onecoinilla.
   
 16. Sunrise

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2015
  Viestejä:
  66

  Jaa, vastaus tähän taitaakin selvitä tuolta Goldvaultin sivuilta:

  https://goldvault.co/en/our-people

  Jos Rujan CV:ssä on totuuden häivääkään, niin luultavasti se on vain kopioinut edellisen työnantajansa Texas Pacific Groupin dokumentteja...
   
 17. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
 18. Publius

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  356
  Eikös Zinzinon puolella Paul Claytonin mainostettu myös olevan Oxfordin kasvatteja? Myöhemminhän paljastui, ettei mies ole suorittanutkaan Oxfordin yliopistossa oppiarvojaan vaan ohimennen opiskellut Oxfordin kaupungissa sijaitsevassa alemmassa opinahjossa, joka kai meillä vastaa ammattikoulua. Rujan kohdalla epäilen, ettei ole jalallakaan astunut edes kaupunkiin.
   
 19. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  "Tohtori" Claytonilla taisi olla oikeasti maisterin paperit oikeasta yliopistosta Britanniasta. Sen sijaan ne kyseisen "tohtorin" muut oppiarvot ja tohtorintutkinnon olivat ihan puhdasta kusetusta. Niitähän olivat yrittäneet ulkomaisilla palstoilla selvitellä mistä tutkinnot ovat ja kyselleet "tohtori" Claytoniltakin, mutta ei ole suostunut vastaamaan. Vaikeahan se olisikin vastata mitään kun olisi liian helppo tarkistaa väitöskirjat ja tutkinnot opinahjosta suoraan.
   
 20. Sunrise

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2015
  Viestejä:
  66
  No niin, sieltähän se oikea lähde löytyikin: Videodeittipalvelu. Hyvää työtä Petteri! Ilmeisesti Ruja on Texasin vuosinaan käyttänyt videodeittipalvelua ja käyttöehdot jäi käsilaukun pohjalle.
   
 21. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 269
  Terveiset vaan Petterille, jos tätä lukee. Hyvää työtä tehnyt julkisuudessa kertoessaan OneCoinin taustasta. Toivottavasti Korporaatio ei unohda Petteriä ja OneCoinia kun Heikelä sieltä lähtee viikon päätteeksi.
   
 22. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Tämä. Propsit myös Heikelälle/Korporaatiolle asian esiin nostamisesta. Harmi btw että Heikelä lähtee :(
   
 23. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Tuolta esitteen sivulta 5 näkee nuo "tohtori" Rujan Oxfordin ylipiston oikeustieteen maisterin diplomin ja toisesta yliopistosta olevan oikeustieteen tohtorin diplomin:

  http://files.onecoin-finland.webnode.fi/200000014-a6759a9633/UUSINOneCoin esittely1-2.pdf

  Sen verran "päteviä" nuo netistä Rujan kopioimat Onecoin-käyttöehdot, että saa olla kyllä jo aivokuollut jos uskoo että Rujalla olisi noita Oxfordin yliopiston oikeustieteen maisterin ja tuota oikeustieteen tohtorin tutkintoa. Sen verran "pätevää" tuollainen että epäilen onko Ruja käynyt koskaan edes peruskoulutasoista koulua loppuun.
   
 24. Sunrise

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2015
  Viestejä:
  66
  Jos tuo Oxfordin paperi sattuisi olemaan aito, niin se olisi pikemminkin maisterin tutkinto ("Magister Juris") kuin tohtorin ("Juris Doctor") tutkinto. Oxfordissa se tarkoittaa yhden vuoden lisäopiskelua aikaisemman tutkinnon päälle. Ollaan siis vielä aika kaukana tohtorista.
   
 25. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Niinhän se on maisterin tutkinto, mutta siinä vieressä on kuvassa Rujan "tohtorintutkinnon" diplomi jostakin toisesta yliopistosta jonka nimestä en saa itse selvää suttuisesta kuvasta.

  Pointti oli kuitenkin siinä, että ei kukaan oikeustieteen maisteri tai tohtori voi olla niin tollo että käyttöehdot kopioisi joltakin nettisivulta omaan palveluunsa eikä osaisi muuttaa siitä edes niitä tietoja missä maassa riitatapaukset käsitellään oikeudessa.

  Jos jotain muroa tai kolikkouskovaista kiinnostaa niin voisin lyödä sen puolesta vetoa ettei Rujalla ole sen enempää maisterin tutkintoa oikeustieteestä Oxfordista kuin tohtorin tutkinto mistään oikeasta ylipistosta.

  Jos joku tuollaisia diplomeita kaipaa itselleen, niin niitähän voi ostaa pikkurahalla netin väärennyskaupoista millä tahansa nimellä ja millä tahansa tutkinnolla ja mistä tahansa koulusta.

  Sehän kuuluu isommilla firmoilla rutiiniin, että tarkistavat työnhakijan tutkinnot niistä yliopistoista mistä diplomin mukaan ovat valmistuneet. Sitä varten esimerkiksi jenkkiyliopistoilla on puhelinnumerot joihin soittamalla voi kysyä onko henkilö X valmistunut heiltä sinä vuonna. Siihen vastaavat sitten kyllä tai ei mutta eivät sen tarkempia tietoja puhelimessa yleensä anna. Jos vastauksena on ei, niin kyllä sen työntekijän ura tökkäsi lopullisesti jo siihen kyseisessä firmassa.

  Ilmeisesti Oxfordin yliopistostakin voi varmistaa tutkintojen aitouden, mutta voi olla että Britanniassa tarvii luvan tiedon saamisen siltä henkilöltä jonka tietoja kysytään. En ole ihan varma tästä. Jos joku toimittaja tekee Onecoin-huijauksesta tai Rujasta juttua niin voisi kenties kokeilla kysäistä Oxfordin yliopistosta Rujan tutkinnosta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti