OneCoin - Uusi pyramidihuijaus? KRP: Rikosta voidaan arvioida luotettavasti vasta myöhemmin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja rutkis, 16.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. latzka

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  791
  Samalla sujuvasti hävinneet viittaukset kotiutuksiin prepaid-kortille. Hehkutus siellä kuuluisassa lähitulevaisuudessa saapuvasta konvertoivasta kortista toki jatkuu. Toivottavasti tunkit eivät odottele henkeä pidätellen.
   
 2. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  2 759
  Minun muistivirhe. Korjattu.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Fantasos

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2016
  Viestejä:
  2 759
  Kun vähän selaili tuon sivun historiaa niin kaikenlaista on tullut ja mennyt: CoinVegas, pankin ostaminen (mukaanlukien pankin nimi), jne.
   
 5. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  Ei sitä noin monimutkaisesti tarvitse ajatella. Se on ihan sama kuka googlettaa ja miksi googlettaa, on silti selvä asia että jos pelkästään verrataan eri maiden hakumääriä niin aktiivisuus googlessa ja jäsenmäärä korreloivat selkeästi.
  Ei ole mitään syytä olettaa että itse "googlaajien" syyt hakuihin olisivat eri maissa täysin erityyppisiä.

  Ei tietenkään koske maita missä googlea ei juuri käytetä mutta niistähän nyt ei ollutkaan puhe.
   
 6. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  Monimutkaista on nimenomaan se, jos verrataan kahta osittainkin irrelevanttia asiaa (google trends vs onecoin rekisteröityneet suomikäyttäjät) keskenään. Google trendsiin vaikuttaa se, että Suomessa on puhuttu asiasta voimakkaasti mikä johtaa googlailuun.
   
 7. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  Ei kukaan sellaista vertausta ole tehnyt paitsi sinä. Voithan sinä vaikka oottaa trendsistä suhdeluvun suomi vs ruotsi ja tutkia sitten ilmoitettuja? jäsenmääriä. Jos niissä on selkeä ristiriita uskotko sinä googletrendsiä vai verkostokusetusfirmaa?

  Katso nyt huviksesi sitä trendsiä ajalta kun asiasta ei ole puhuttu voimakkaasti.
   
 8. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  En minä sellaista ole keksinyt vaan Knude- sellaisen "vertailun" tuossa taannoin teki.
   
 9. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  no, kuten tuossa todetaan, jos suomessa olisi oikeasti vain n. 1% kaikista jäsenistä niin jossain on vikaa, Trendsissä vai "yhtiön" ilmoittamassa kokonaismäärässä?

  Outoa myös etteivät nämä mukaan liittyneet pyramidinrauniot trendsissä näy. (vai näkyvätkö?)
  Jos saisin kuulla että romahtanut verkostoviritykseni on naitettu johonkin tulevaisuuden maksuvaluuttaan ottaisin varmaan googlen ensimmäisenä auki. niistä on kuitenkin tullut satojatuhansia uusia "jäseniä".
  Tai sitten nekin luvut olivat tosiassa korkeintaan tuhansia ja kuten hyviin tapoihin kuuluu, perään on lisätty uskottavuuden vuoksi muutamia nollia.
   
 10. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Eiköhän Google Trends ole parhaasta päästä oleva indikaattori kun arvioidaan "yleistä maakohtaista OneCoin exposurea". Tietenkään se ei kerro mitään varmaa, mutta väitän että korrelaatio maakohtaisten OneCoin-sioitusten kanssa on positiivinen. Saa toki ehdottaa parempiakin indikaattoreita. Parhaassa tapauksessahan katsotaan useampaa lukua useammasta eri lähteestä ja arvioidaan tilannetta niiden kaikkien valossa.

  Google Trendsin pohjalta voi sanoa: "OneCoin trendaa Suomessa".

  Trendsissä näkyvät prosentit eivät muuten käsittääkseni kuvaa absoluuttisia hakumääriä. Niiden pohjalta ei siis luultavasti voi sanoa, että "Suomessa on haettu enemmän kuin kahdessa seuraavassa yhteensä". Käsittääkseni lukemassa huomioidaan jotenkin mm. se paljonko kustakin maasta tehdään Google-hakuja yhteensä ja suhteutetaan sitä maakohtaisesti tarkasteltavaan hakusanaan tjsp. En ole löytänyt mistään tarkkaa kaavaa jolla Google noita lukemia laskee. Mahtaneeko se julkista tietoa ollakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2016
 11. Pehmytrambo Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2013
  Viestejä:
  1 135
  Kokeilin hakuja muutamilla valituilla sanoilla, ja jotakin tuollaista ilmeisesti on numeroiden takana. Tätähän ei näytä ilmaistun kovin selvästi missää, esim. englanninkielisen Wikipedian pohjalta on hankalaa päätetellä sitä taikka tätä. Eli seuraavassa valistunut arvaus siitä, miten noita numeroita olisi luettava:

  1) jokainen luku on ilmeisesti ensin skaalattu kaikkiin hakuihin ko. maasta jollakin aikavälillä
  2) tämän jälkeen suurimman suhdeluvun antanut maa skaalataan sataan, minkä jälkeen muut suhdeluvut skaalataan samalla kertoimella.

  Eli esim. Suomen 100 vs. Ruotsin 50 tarkoittaisi sitä, että Suomesta tehtyjen hakujen osuudesta ko. hakutermi muodostaisi kaksikertaisen osuuden verrattuna osuuteen Ruotsissa.

  Ei sinällään, että tämä muuttaisi varsinaisia johtopäätöksiä - suurinta osaa muuta maailmaa ei näytä OneCoin kiinnostavan.
   
 12. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  Niin onhan siellä toki tuo oma helppikin missä asia on kerrottu.
  https://support.google.com/trends/answer/4365533?hl=en

  No päätelmiä voi tehdä vaikka kuun kraatereista josta pääsemmekin sitten toiseen päätelmää siitä, kuinka typerää on se porukka joka guuglailusta huolimatta laittaa rahansa tuollaiseen sontaan.

  Summa summarum: Pysytään siinä, että trendsin näyttämä arvo on x ja todellinen suomalaisten jäsenten määrä on y.
   
 13. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  Ja jos trendsin näyttämä arvo ruotsille on u ja todellisten ruotsalaisten jäsenten määrä on v niin sinäkö väität edelleen että u, x, y ja v eivät ole millään tavalla toisistaan riippuvaisia?

  Tilastollisen mallin näistä pystyy tekemään ja se piti hämmästyttävän hyvin paikkaansa muutama vuosi sitten kun tuttavani teki nokian eri lumiamalleista mallikohtaisia myyntiennusteita pelkästään trendsiin pohjaten.
  Tottakai tuollainen malli pitää kalibroida joten tarvitsisimme edes muutaman oikean tiedon jäsenmääristä ja niiden muutoksista. Sellaista vaan ei ole oikein saatavilla luotettavasta lähteestä.

  Ilman mitään kalibrointejakin on päivänselvää mistä valtakunnasta raha bulgariaan virtaa ja se ei täsmää alkuunkaan tuohon väitettyyn 1.8M jäsenmäärään, todennäköisesti siinä on ne perinteiset 1-2 nollaa liikaa kuten lähes kaikissa numeroissa mitä "yhtiön" papereista voi lukea.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2016
 14. Pehmytrambo Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2013
  Viestejä:
  1 135
  Mutta tuo ei muuta mihinkään sitä tosiseikkaa, että jos 1) firman väitetään olevan aidosti kansainvälinen toimija - yli 200 maata 196:sta (heh heh), 2) ihan lähiaikoina pitäisi olla avautumassa kymmeniä tuhansia kauppapaikkoja, 3) markkinointitapahtumia pitäisi järjestää vaikka missä, niin miksi ihmeessä siihen kohdistuvia hakuja tehdä juuri muualta kuin 3-5 maasta.

  Vähän lisää valaistusta saa kun lisää hakutermejä. Kun hakee toisena terminä onecoin ja toisena wincapita ja unohdataan nyt aluksi maakohtainen tarkastelu - tuon "Hakumäärät ajan suhteen" kai pitäisi vastata koko maailman hakutapahtumista laskettua trendiä, huippu skaalattuna 100:aan - MOLEMPIEN termien haut huomioiden. Tällöin nähdään, että Wincapita saa maaliskuussa 2008 arvon 100, Onecoinin arvo viime kuussa taas oli 76. Eli jos tulkitsen oikein, niin Wincapita-haut 2008 muodostivat suuremman osuuden maailman google-hauista kuin onecoin-haut nyt? Ja jos sitten katsotaan maakohtaista jakaumaa, niin tuo vuoden 2008 wincapita-piikki tuli lähes pelkästään Suomesta...
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2016
 15. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Kuten @lkumpula sinua jo aiemmin valisti, kukaan ei ole väittänyt, että Google Trendsin luku olisi jäsenten määrä. Tämä on ollut kaikille selvää koko ajan.

  Päätelmiä voi tehdä monenlaisista asioista. Kuun kraatereita analysoimalla ei saa kovin hyvää käsitystä OneCoin-käyttäjien kansallisuuksista. Jos sen sijaan analysoidaan sitä, missä maissa OneCoinia on aktiivisimmin googleteltu, saatetaan hyvinkin saada jotain käsitystä siitä missä maissa on suhteellisesti paljon OneCoin-jäseniä.
   
 16. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  Kyllä. Lähdetiedot eivät ole objektiivisia joten spekulaatio niiden perusteella on täysin turhaa. Millä mm. suljet pois ne haut joiden tekijä ei ole onecoinissa mukana? Niitäkin on valtavasti, toimittajat hakevat tietoa juttuihinsa, joku muu hakee muuten vaan tietoa asiasta, jne. Nämä tiedot kun kerääntyvät tuonne trendsiin niin eihän niistä voi tehdä mitään johtopäätöksiä tai voi mutta ei ainakaan jäsenmäärän suhteen.
   
 17. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  En minä niin olekaan sanonut vaan, että Knude- pyysi veikkauksia erimaalaisista jäsenmääristä kun oli tuota trendsiä katsellut.

  Kuten totesin niin trendsin tulokset ovat "vääristyneet" näiden muiden hakujen takia kts. edellinen viestini.
   
 18. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  Yritätkö nyt vaan esittää yksinkertaista vai mitä tarkoitat? Miksi ne pitäisi sulkea pois?
  Vai väitätkö nyt että ruotsissa ko. hakuja ei ollenkaan tehdä? Kyllä se hakujen kokonaismäärä on suoraan kytköksissä jäsenten lukumäärään, ihan samalla tapaa niitä hakuja tehdään kun "haetaan muuten vaan tietoa asiasta" ihan joka maassa.

  Jos nyt et vieläkään käsittänyt niin tässä yritetään pohtia sitä mikä on x/u vs y/v, ei suinkaan sitä mikä on x/y tai u/v.

  Sitä nyt ei varmaan kenellekään tarvitse erikseen selittää että jos trends kääntyy laskuun ei suinkaan jäsenmäärä käänny laskuun vaan sen derivaatta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2016
 19. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  No eihän sitä trendsin lukemaa voi verrata jäsenmäärään, koska trendsin tulos on kasvanut niistä muiden kuin mukana olevien hauista. Jos nyt kuitenkin kysytään siltä benz:ltä että paljonko siellä niitä suomalaisia on niin päästään eteenpäin asiassa ja jää nämä spekulaatiot vähemmälle, kun oikeaa dataakin on saatavilla tuosta asiasta.

  Vai onko nyt vain tarkoitus spekuloida spekuloinnin ilosta?
   
 20. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  Eli esität yksinkertaista. Ei tilastollisessa mallissa jossa verrataan vaikkapa juuri ruotsia ja suomea ole mitään merkitystä kuka ne haut on tehnyt, se jakauma on kuitenkin molemmissa maissa jotakuinkin samanlainen.
  Onecoinista puhuttaessa korrelaatiot voivat olla yllättävänkin vahvoja koska jäsenten "tehtävä" on kaupata näitä tutuille ja tuntemattomille joka lähes väistämättä johtaa googlen käyttöön. Muutaman kymmenen toimittajan googlehaut ei taida trendsissä näkyä jos 10 000 tunkkia yrittää myydä tätä taloudellista riippumattomuutta vaikka 10:lle kaverilleen.

  Ja alkuperäinen ideahan olikin lähinnä se että tuo 1.8 miljoonaa jäsentä on täysin hatusta vetäisty luku, siinä on ainakin 1 nolla liikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2016
 21. taavi_talikko

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  33
  Epäilijät saattavat jotain tietoa hakea mutta nehän haut taas vääristävät tuota tilastoa. En nyt ymmärrä tämän pointtia, että mikä järki on vetää spekulaatioita trendsin lukeman ja jäsenmäärän välille. Olkoonkin, että jäsenmäärä on jostain muusta kuin hatusta mutta silti.
   
 22. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  :D ja aina vaan... kerrotko nyt vielä omin sanoin miten "epäilijöiden" haut vääristävät tilastollista mallia jos verrataan vaikkapa siihen ruotsiin?
  Ruotsissako näitä "epäilijöitä" ei ole?
  Mikä tuossa seikassa on niin hankalaa ymmärtää?
   
 23. Creeping Death

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  291
  Nyt kun onecoinilaisten pitää olla yrittäjiä, niin mitä jos ne 50000 kauppapaikkaa ovat toisia onecoinilaisia?!
  Voi myydä vanhan tojotan onecoineilla sijoittajakavereille.
   
 24. Taantumus

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2011
  Viestejä:
  204
  Ongelmana on edelleen lompakkosoftan puute. Coinien siirtäminen onnistuu vain antamalla koko tili toiselle.
   
 25. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  91
  Eipä tartte hinnasta neuvotella, alle saldon siirto kun ei onnistu
   
 26. JmakelaBKK

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2016
  Viestejä:
  1 355
  On se jännä juttu kun bitcoinilla on satoja lomppakko palvelua tarjoavia yhtiöitä ja OC ei ole vaikka on maailman nopeiten kasvava startupp yritys
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti