OneCoin - Uusi pyramidihuijaus? KRP: Rikosta voidaan arvioida luotettavasti vasta myöhemmin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja rutkis, 16.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. masa8888

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  142
  joo melko "kovaa" settiä, mistä saisi vaikka komedia leffan. Aika puutaheinää että onecoin olisi aiheuttanut Kiinan pörssiromahduksen ja että kyseinen kolikko pelastais USA:n talouden ja kaikenkukkuraksi oli pakko tarkistaa niin kyseisen Tokyo times nettijulkaisusta ei löydy yhtään artikkelia onecoin sanalla ja että bitcoin olisi tehnyt hyökkäyksen onecoinin palvelimille. Perjantai päivän parhaat naurut
   
 2. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842

  "Tästä uutisoivat mm. Tokyo times (Kiinan vastine new york timesille) ja tietenkin Tsing Tao Sun (Kiinan vastine the sunille)."

  Kiinalainen Tokyo Times :D
   
 3. Radioloops

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2015
  Viestejä:
  9
  Et nyt ymmärtänyt pointtiani. Jos tämä autokauppias on saatu tunkitettua tähän mukaan ja nyt sitten innoissaan hankkii näitä onecoineja antamalla auton vastineeksi.
   
 4. masa8888

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  142
  nyt vasta kiinnitin huomiota tohon Kiinalainen Tokoy times, aina vaan paranee. Ja mistäköhän toi Tsing tao sun on keksitty? ei ainakaan google tiedä mitään ellei sitten oo jotain paikallislehtii
   
 5. Pärre Guudman

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  842
  Tsing Tao SUN. Korostin olennaista kohtaa. Siis yksinkertainen sanaleikki.
   
 6. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Tsing Tao on mailman tunnetuin kiinalainen lager, ja ylivoimaisesti suosituin Kiinassa.
   
 7. Occult93

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2011
  Viestejä:
  37
  Voe mahoton. Joku oli laittanut kaupan seinälle Rukalla:

  "Haluatko tienata rahaa? Ole yhteydessä [email protected]

  Do you want to make some money? Be in touch [email protected]"

  Otettiin ilmotustaululta pois. :D
  En saanut näin ruokatauolla kuvaa ladattua mihinkään.
   
 8. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 486
  Tällöinkin vaihdon välineenä ovat toimineet eurot eikä one-kolikot. Rujalta ei heru yhtään mitään ilman euroja. Jonkun täytyy siis ensin tilittää euroja, jotta voi sitten runkata fantasioiden one-kolikoista.
   
 9. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  @Yoakimin pointti puolestaan taisi olla, että ei ole mitään käytännön mahdollisuutta siirtää OneCoineja auton ostajalta autokauppiaalle. Ei se ole edes teoriassa mahdollista, koska OneCoinit ovat ja pysyvät "Rujan läppärillä olevassa Excel-taulukossa" ja Ruja on ainut joka voi tehdä muutoksia saldoihin.

  Digitaaliset valuutat ovat vain tietokantamerkintojä. Olennaista on se, kuka hallitsee tietokantaa ja minkälaisten pelisääntöjen mukaan. Kryptovaluutat ovat digitaalisten valuuttojen erikoistapaus, jossa kirjanpito tapahtuu hajautetusti kryptografian avulla. Ei ole yhtä keskitettyä ylläpitäjää, vaan ylläpidosta huolehtii hajautettu p2p-verkko. OneCoin ei siis ole kryptovaluutta, koska Ruja yksin vastaa kirjanpidosta. OneCoin muistuttaa enemmän PayPalia tai verkkopankkia, vaikka eroaa kyllä niistäkin esimerkiksi siten, että verkkopankista ja PayPalista on lukuisia rajapintoja kauppapaikkoihin ja mm. toisiin verkkopankkeihin. PayPalin ja verkkopankkien sisältämät "pelimerkit" ovat oikeasti käypää valuuttaa ja niillä voi vaikka tehdä ostoksia eBayssa. Rujan "verkkopankkiin" kuuluu ainoastaan ominaisuus: "Tunkki voi käydä weppisivulta ihailemassa omistamiensa OneCoinien määrää ja Rujan hihasta ravistamaa 'vaihtokurssia'". Rujan keksimällä vaihtokurssilla - tai millään vaihtokurssilla - OneCoineja ei kuitenkaan voi vaihtaa missään mihinkään, koska eihän niitä voi siirtää edes systeemin sisäisesti käyttäjältä toiselle. Jos voisi, niin käyttäjät alkaisivat kauppaamaan niitä toisilleen ja todellinen arvo paljastuisi. Todellinen arvo, joka on 0.00 euroa. Kukaan ei OneCoineja haluaisi ostaa, koska eihän niillä voi tehdä mitään muuta kuin ihastella saldoa weppisivulla - sitäkin vain niin pitkään kun Ruja jaksaa weppisivua pitää yllä.

  Muoks: Jos haluaa saada omat OneCoininsa myytyä, niin ainut tapa on yrittää löytää jostain ostaja omille OneCoin-tunnuksille. Ja joitakin kymmeniä sivuja takaperin taisikin olla useampia pasteja facebookista, kun epätoivoiset tunkit näin myös pyrkivät tekemään. Ainut tapa tehdä OneCoin-siirtoja on myydä oma "verkkopankkitunnus" uudelle käyttäjälle. Jos joku löytää jostain niin urpon autokauppiaan, joka suostuu myymään rekisteröintikelpoisen auton jonkun aiemman tunkin OneCoin-tunnuksia vastaan, niin holhoukseen pitäisi määrätä - mielellään molemmat saman tien.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2016
 10. Vihuri

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 022

  Aina kun löytyy tuollaisia höynäytettäviä, kuten tuo onneton nimimerkki "Wespa", joka on ilmeisen alimmassa kastissa kusetettavistakin ja joka puhuu niin paljon paskaa etten pahemmin kujalla olevaa tiedä -ainakaan vielä, tai sitten tuo "Masa8888", niin jossakin aina joku nauraa matkalla pankkiin.

  Ei huolta etteikö hölmöiltä otettaisi massit pois.

  Se on silti väärin!

  E: Hitto unohdin savolaishaaveilija Hassisen Penan, sorry. Hän on uunoista ihan omilla leveleillään :p
   
 11. henkalino

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2011
  Viestejä:
  237
  Mitä mieltä? Jos joku tunkittaja erehtyy sen Onecoinin prepaid-kortin kanssa autoa ostamaan, niin nauretaanko se. Antaa varmasti erittäin luotettavan kuvan.
   
 12. Vihuri

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 022
  Jos sinne lataa tarpeeksi oikeaa rahaa, vaikkapa 100 000 EUR, niin mikäs sillä on autoa ostellessa.
  Kortin myöntäjä tosin ottaa "pikku siivun" välistä joten suosittelen luottotiedottomalle ennemmin Aktia-Pankin vastaavaa esimaksukorttia :)
   
 13. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Todellakin, onkohan kukaan onecoinisti ottanut selvää, että miten maksu onecoineilla suoritettaisiin, vaikkapa juuri siellä autokaupassa, jos nyt joku sattuisikin maksun niissä kelpuuttamaan?
   
 14. masa8888

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2015
  Viestejä:
  142
  Viimeksi muokattu: 08.01.2016
 15. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 486
  Prepaid-kortilla oli rajoituksia sen käytön suhteen. Maksimi summa kortilla oli muistaakseni 5000 euroa ja nostoraja tais olla tonni tai tuo 5000. Lisäksi kortin käytöstä veloitetaan sikamaiset summat.
   
 16. Vihuri

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 022
  Juujuu, kukas hullu nyt pistää kymppitonneja paskakortille, ottaa pankista varmennetun shekin mukaan ja ostaa sillä :D

  Tai sitten myyjän päätteellä siirtää rahat nettipankista myyjän tilille. Toimii :P
   
 17. monni-

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  925
  Aki Salonen -niminen henkilö puolustelee Onecoinia vuosi sitten il:n uutisessa
  http://www.iltalehti.fi/digi/2015021319190019_du.shtml
  Ja vuotta myöhemmin Onecoinin fb-sivuilla:
  Eipä taida onnistua :smoke:
   
 18. lkumpula

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  352
  Ylälinjahan kieltää myymästä kolikoita, kaikenlaisia sooloilijoita tuollakin pyramiidissa pyörii :p
   
 19. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Mihinköhän Aki ajatteli rujaränkylänsä siirtää... Ei taida rujaränkylä olla yhteensopiva Akin taskussa olevan keinonahkalompakon kanssa. Ei taida rujaränkylä siirtyä myöskään Akin verkkopankkiin eikä PayPaliin. Eipä taida tämä tulevaisuuden maksuvaluutta siirtyä yhtään mihinkään Rutjakkeen Excel-taulukosta, joka on ainut paikka maailmassa jossa rujaränkylöitä löytyy.

  Ai tarkoitus ei ollutkaan kotiuttaa rujaränkylöitä vaan euroja? No mistäköhän niitä euroja mahdettaisiin taikoa esiin, kun niillä Rutjakkeen Bahamalla sijaitsevalle pankkitilille lähetetyillä euroilla on jo ostettu hameita, kiinteistöjä ja gimlettejä. Ei ole euroja, mutta Excel-taulukko on kyllä täynnä numeroita. Ehkä Rutjake suostuu vaikka lähettämään kopion siitä Excel-taulukosta jos kauniisti pyytää. Jos ei muuta, niin edes itseä koskevan rivin.
   
 20. Vihuri

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 022

  Veikkaan että nuukana tyttönä Ruja käyttää Libre Officea joten se on Calc-taulukko.
  Kun sehän ei maksa mitään...

  Vieläpä meni "lainaamaan" ne "koulutusmateriaalitkin" sen sijaan, että olisi ostanut.
  Näin jäikin säästäväisyydellä kouraan 4,2 Meur tunkeloiden masseja joilla osti Sofian keskustasta helvetin kalliin kartanon.

  Hyvä tunkit :hammer:
   
 21. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Noh, kai siellä oikeasti joku MySQL tai vastaava pyörii weppiserverin kaverina ja pitää kirjaa rujaränkylöiden omistajista. Ilmainenhan sekin kyllä on. Jos jotain maksullista löytyy niin kai ne on sitten waretettuja.
   
 22. LonkeroPekka

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2015
  Viestejä:
  293
  Mietin tuossa että mikäköhän on Rujan Exit-strategy?
  Voi olla tuo tavallinen töpseli seinästä mutta kun nyt Ruja kerran ostanu kämpän noilla rahoilla niin varmaan haluaa asua siinä. Koska mitään koodia ei varmasti ole olemassa niin ei voi laittaa niitä coineja julkisiksi. Koska Ruja itse säätää kurssia olisko vaan niin helppo että aika nopeesti kurssi laskee sinne sanotaan 0,01€ / kpl. Kaikki tunkit paniikissa laittaa kaikki coinit myyntiin. Seuraavana päivänä kurssi laskee sinne 0,00001 € /kpl. Ruja ostaa kaikki 480 miljonaa coinia ja maksaa niistä 4800€. Jättää kaikki tilit auki ja mikään ei kaadu. Jotakin tän tyylistä scenaariota varmaan itse käyttäisin jos olisin tällä alalla.
  Tätä ennen tietenkin pitäisi muuttua tuo myynti rajoitus mikä nyt on olemassa.
   
 23. benZ

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2015
  Viestejä:
  521
  Rujan exit: Tommi Vuorinen ostaa 100% Onecoin osakeita Rujalta. Miksi ei? Mita silloin Tommi tekisi?

  -ehka sanoo etta Blockchain-laskelmat ovat kadonnet ja pitaa louhia kaikki onecoinit uudelleen :D
  ja sitten kun ei loyta serverihuoneita niin louhiminen hidastuu 10x

  [​IMG]
  https://docs.google.com/spreadsheet...vQPDbli83YxYGtuLLnrCBasbg/edit#gid=1254663653
   
 24. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 809
  Unohdetaan nyt kuitenkin ne rikosrekisterijutut, kun on satavarmaa, ettei masan kaltaiset tunkit tule tuomioita saamaan. Jos vahingossa näin käy, on seurauksena sakot.
  :D
   
 25. Huvikumpu

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2013
  Viestejä:
  1 270
  Tulee kyllä mieleen parikin mahdollista loppuniistoa, mutta jätänpä nyt väliin niiden pohtimisen. Pohtikoon "startup-yrittäjä" itse.

  Veikkaan että Ruja myy kolhoosinsa miljoonilla jollekin blockchain-pärinöissään pärisevälle pankkiirille, joka ei ymmärrä mitä on ostamassa. (No en oikeasti veikkaa, mutta jos näin oikeasti tapahtuisi, niin sitten ei totisesti enää Internetistä löydy kuvaa ilmeestäni.)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti