OneCoin - Uusi pyramidihuijaus? KRP: Rikosta voidaan arvioida luotettavasti vasta myöhemmin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja rutkis, 16.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. rutkis

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  471
  Päivitys 24.10.2019
  • Perustaja (Ruja) ollut kadoksissa jo 2 vuotta.
  • Toinen perustaja (Greenwood) otettiin kiinni Thaimaassa ja toimitettiin Yhdysvaltoihin, ilmeisesti teki syyttäjän kanssa sopimuksen.
  • Perustajan (Ruja) veli (Konstantin) on telkien takana Yhdysvalloissa ja odottaa oikeudenkäyntiä.
  • Rujalle on syytteet joista tulee maksimissaan 85 vuoden tuomio.
  • Yhdysvaltain syyttäjä latoi numeroiksi yli 4 miljardin dollarin liikevaihdon ja yli 3 miljardin dollarin tuotot, kaikki rikollista tienestiä.
  • Kiinassa on tuomittu OneCoin-tunkittajia linnaan pyramidipelin pyörittämisestä.
  • Toiminta kielletty Saksassa ja Italiassa.
  • Suomen KRP odottaa lähdekoodin julkistusta.
  BBC:n podcast OneCoinista: https://www.bbc.co.uk/programmes/p07nkd84  Päivitys 24.8.2017
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/e...i-pohjanmaalla-onecoin-rikostutkinnan-6671106

  Totuus OneCoinista, Päivitykset 13.8-17.8.2016  Lyhyesti

  OneCoin on Bulgariasta lähtöisin oleva ponzi-huijaus joka hyödyntää verkostomarkkinointia toiminnassaan. Ponzi-huijausten tapaan OneCoin lupaa epärealistisen suuria (400% - 10 000%) vuosituottoja sijoituksille. OneCoin väittää luovansa "virtuaalirahaa" joka esitetään tilitetyksi OneCoin-kolikkoina OneCoinin nettisivuilla. Tällä keinolla piilotetaan se tosiasia ettei tälle "virtuaalirahalle" ole mitään vastinetta vaan sijoitetut rahat ovat menneet huijauksen takana olevien ihmisten taskuun. OneCoin-kolikoina olevien rahojen nostaminen pois huijauksesta on todellisuudessa joko erittäin hankalaa tai mahdotonta.
  Johtuen verkostomarkkinointiluonteesta OneCoiniin liittyjät voivat saada rahaa kahdella tavalla: joko houkuttelemalla mukaan toisia ihmisiä tai myymällä virtuaalikolikoitaan. Huomionarvoista on, että OneCoin-kolikoita ei voi verkoston ulkopuolinen ostaa mistään. Kolikoida voi saada ostamalla maksullisen "koulutuspaketin", jonka kylkiäisenä saatavilla tokeneilla "louhitaan" kolikoita (katso: koulutuspaketit, Louhinta). Lisäksi uuden osallistujan mukaan houkutelleet saavat käteistililleen euroja joilla voi (ja joista osalla pitää) ostaa kolikoita OneCoinin sisäisestä pörssistä, mutta tälle käteistilille ei voi siirtää rahaa järjestelmän ulkopuolelta. Tästä johtuen OneCoin-huijauksella on vain yksi sisään tuleva rahavirta ja se on uusien jäsenten liittymismaksut. Joidenkin aikaisin mukaan liittyneiden ihmisten onnistuneesti kotiuttamat ”voitot” on maksettu uusien liittyjien maksuista, kuten tämän kaltaisissa huijauksissa on tapana.


  Tuotto-odotukset

  Suomen valtion budjetti on 54,9 Miljardia euroa. Jos OneCoinin tuottolupaukset olisivat totta, pystyisi Suomen valtion menot maksamaan täysimääräisesti (ilman verotuloja) ostamalla 52 000 euron koulutuspaketin vuosittain ja myymällä yhden aina kun 10 vuotta on kulunut. Tämä siis pienimmällä (4-kertaisella) tuotto-odotuksella. Jos sen sijaan hurjimmat lupaukset (100-kertainen tuotto) pitäisivät paikkansa, 54 900 euron koulutuspaketti kasvaisi arvoltaan Suomen valtion vuosibudjetin suuruiseksi kolmessa vuodessa. Tuotto-odotukset ovat monta kertaluokkaa suurempia kuin mitä vakavasti otettavat sijoitusneuvojat voivat edes ehdottaa mahdolliseksi ja KRP kehottikin tiedotteessaan pysymään erossa OneCoinista koska ylisuuret tuotto-odotukset eivät ole realistisia.
  [​IMG]

  Kohdasta 2:40 alkaen :" You will get all the 7 splits immediately, and this package (Ultimate) will generate over 2 million OneCoins.. 2 MILLION Onecoins".
  Kun tiedetään, että OneCoin yhtiö itse hallitsee OneCoin kolikon arvoa vapaiden markkinoiden sijasta, eikä kolikon arvo siksi laske, Ruja siis käytännössä videolla ilmoittaa että 118 000 euron paketin ostolla saat 12.5 miljoonan euron arvoisen tuoton jo nykyisellä 6.25€ kolikon arvolla. Tämä on räikein esimerkki suurista tuottojen markkinoinnista jopa ilman että kolikon arvo nousee ollenkaan! Pienemmillä paketeilla sama juttu pienemmässä mittakaavassa.

  Koulutuspaketit


  Virallisesti OneCoin ei myy kolikoita vaan ”koulutuspaketteja” joiden kylkiäisinä tulee OneCoin-kolikoihin oikeuttavia tokeneiksi kutsuttuja optioita. Koulutusmateriaalit ovat muista lähteistä kopioituja eikä niillä voida mitenkään kuvitella olevan koulutuspakettien hintaa vastavaa arvoa (kallein koulutuspaketti maksaa 118 000 euroa). OneCoinin markkinoinnissa koulutuspakettien sisältö jätetäänkin poikkeuksetta taka-alalle ja keskitytään yksinomaan virtuaalikolikoiden odotettuun arvonnousuun ja verkostomarkkinointibonuksiin. Aiemmin itseään OneCoinin Suomen Maajohtajaksi kutsuttu Tommi Vuorinen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa että toiminta on naamioitu koulutusmyynniksi koska OneCoin ei saa lain mukaan käydä valuuttakauppaa mutta mikään ei estä yhtiötä tarjoamasta näitä optioita kryptorahoihin koulutuspakettien kylkiäisinä.

  Esimerkiksi 118 000 euron hintaisen ”Ultimate Trader” paketin mukana saa yli miljoona tokenia. OneCoinia kauppaava Seppo Metsälä arvioi Ultimate Trader-paketin tokenien tuottavan 12 500 000 euron arvosta OneCoin-kolikoita.


  OneCoin-raha

  OneCoin-huijaukseen houkutellaan mukaan ihmisiä lupailemalla kolikoille huimaa arvonnousua. Arvonnousun odotukset perustuvat BitCoinin historiaan eikä niille ole mitään perusteita, eritoten kun huomioidaan että OneCoin-kolikoilla ei voi ostaa mitään, eikä kolikoita voi myydä muualla kuin OneCoinin sisäisessä pörssissä jossa hinnan määrää OneCoin Ltd., ei kysyntä ja tarjonta. Ja koska kolikoita ei voi ostaa, ei niille voi myöskään syntyä mitään muuta noteerattua arvoa kuin se, jonka OneCoin yksipuolisesti sanelee ja julkaisee omistamallaan xcoinx.com sivustolla.
  Tämä itsessään on jo todiste siitä että OneCoin ei ole oikea krypto- tai virtuaaliraha: BitCoinin lisäksi on olemassa kymmeniä muita kryptovaluuttaa joita voi ostaa ja myydä ja joilla on olemattoman pieni arvo BitCoiniin verrattuna. Olemattomasta arvostaan huolimatta ne listataan kryptovaluuttakauppojen sivuilla ja niitä voi ostaa ja myydä. Yksikään näistä sivustoista ei noteeraa OneCoinia, vaikka yritys väittää sen olevan maailman toiseksi arvokkain kryptovaluutta.
  (Xcoinx.com on yritetty saada näyttämään kryptovaluuttakaupalta, joka noteeraa OneCoinin. Kuitenkaan kyseisellä sivustolla ei voi tehdä kauppaa, ja esimerkiksi sen FAQ-sivusto oli kopioitu Bitstamp.net-sivustolta.)

  Kolikon ”arvon” OneCoin määrittää itse, josta johtuen kolikon "arvo" on epärealistisessa jatkuvassa nousussa, sillä kolikon "arvo" ei määräydy vapailla markkinoilla kuten oikeiden kryptovaluuttojen arvo määräytyy. OneCoineja voi saada näennäisesti haltuunsa vain ostamalla maksullisen koulutuspaketin. Tällöin kolikoita voi joko "louhia" (kts. Louhinta) tai ostaa rahalla joka on tullut toisten jäsenten mukaan houkuttelemisesta maksettavasta palkkiosta. OneCoin yhtiö pystyy kuitenkin koska tahansa halutessaan takavarikoimaan jäsenen OneCoin tilin kolikkoineen ja tokeneineen kaikkineen, jota on myös jo useasti tapahtunut, eli kolikot ja tokenit ovat vain näennäisesti jäsenen omistuksessa. OneCoineilla ei voi maksaa missään joten ne ovat valuuttana käyttökelvottomia ja vapailla markkinoilla ne olisivat täysin arvottomia.

  OneCoin tarjoaa verkkosivuillaan omassa sisäisessä pörssissään mahdollisuuden kolikoiden myyntiin ja ostoon, sekä tokeneiden ostoon. Kolikoiden myyntirajoitukset ovat hyvin tiukat, ja myyntitoimeksiannot erääntyvät erittäin usein. Epäselvää on, tapahtuuko kolikoiden osto ja myynti pelkästään jäsenten kesken, vai joutuuko OneCoin yhtiö ostamaan myös kolikoita takaisin jäseniltä. Ruja Ignatova on ilmoittanut, että yhtiö ei osta kolikoita jäseniltä, tosin lausunnon luotttavuudesta voidaan olla montaa mieltä. Verkostomyynnin palkkioista 40% menee jäsenen trading-tilille, jota voi käyttää ainoastaan kolikoiden ja tokeneiden ostoon sisäisestä pörssistä.
  OneCoiniin mukaan huijatut ihmiset ovat vuodesta 2015 asti kertoneet että kolikoiden ”myynnit” epäonnistuvat jatkuvasti (koska OneCoin "ostaa" kolikoita vain harvoin). Niistä harvoista tapauksista joissa kolikoista on tilitetty rahaa, rahan siirto tavalliselle pankkitilille maksaa 30€ - järkyttävä summa kolikkomyynnistä jossa OneCoin tilittää huijatuille 6,25€/kolikko.

  Tiettävästi ainoat merkittäviä rahasummia OneCoinilla tehneet ovat liittyneet mukaan niin aikaisin että palkkiot mukaan huijatuista ihmisistä (ja mukaan huijattujen itsensä lisäksi mukaan huijaamisesta ihmisistä) ovat tuottaneet merkittäviä tuottoja - kolikoiden myynti ei ole edes palauttanut sijoitettuja rahoja.


  Edustajat

  OneCoinia markkinoivat pääasiassa ihmiset jotka ovat saaneet aiemminkin Petostuomioita, muun muassa Wincapita-pyramidihuijauksesta.

  Motivaationa OneCoiniin huijaamiselle ovat verkostobonukset. Uuden liittyjän mukaan huijaamisesta maksetaan 5% uuden liittyjän sijoittamasta rahasta käteisenä hänet mukaan houkutelleelle (ja yhteensä 10% tämän houkuttelijan houkuttelijalle ja hänen houkuttelijalleen). Lisäksi vastaavat summat tilitetään OneCoin-kolikkoina joita värvääjät voivat yrittää ”myydä”.

  HOX! Tähän tarvittaisiin listaa (Vuorinen, Parhiala, Wahlroos, jne. ja heidän aikaisempia koijauksiaan.)


  Pankkiyhteydet

  OneCoin on vaihtanut pankkia useaan otteeseen. Kaava on joka kerran ollut sama: ilman ennakkovaroitusta ilmoitetaan että pankkitiedot ovat vaihtuneet ja tili jolle koulutuspaketit maksetaan on nyt eri. Muutos tulee aina voimaan välittömästi eikä vanhalle tilille voi enää maksaa. Syytä näihin äkillisiin pankkiyhteyksien vaihtumisiin ei ole OneCoin kertonut, mutta koska muutos tulee yllättäen ja ilman siirtymäaikaa, otaksuma on ollut että kulloinenkin pankki on jäädyttänyt OneCoinin tilin rahanpesu- tai muun rikosepäilyn nojalla.

  Loppuvuodesta 2015 OneCoin ilmoitti ostaneensa Saint Lucian saarella pääkonttoriansa pitävän Hermes Bankin. Tämän tiedon jakoi myös maajohtaja Tommi Vuorinen. Kyseinen pankki kuitenkin kiisti olleensa missään neuvotteluissa OneCoinin kanssa tai tulleensa ostetuksi. Pankin nimi hävisi sittemmin tiedotteista, mutta vielä 12.3.2016 Vuorisen mukaan "jokin pankki on ostettuna ja yhtiö tiedottaa virallisesti asiasta, kun se on ajankohtaista". Tähän päivään mennessä asiasta ei ole kuultu sanaakaan.

  OneCoinin 27.9.2015 lanseeraama Mastercard oli pre-paid kortti asiakkaan tilaamalla ulkoasulla. Sille saattoi siirtää ennakkoon saldoa OneCoin-käteistililtä, maksua vastaan. OneCoin-kolikoina olevaa saldoa ei voinut siirtää, ainoastaan joko euroina maksettuja verkostobonuksia tai "myydyistä" kolikoista saatuja euroja. Kortilla ei ollut sinänsä mitään arvoa koska sen hankintahinta oli 100€ ja samaan lopputulokseen pääsi siirtämällä rahat omalle pankkitililleen. Kortille luvattiin mahdollisuutta reaaliaikaiseen maksujen konvertointiin OneCoineiksi mutta korttien toimitukset lakkasivat kun korttien toimittaja jäi kiinni huumerikoksista.

  Toukokuussa 2016 OneCoin lanseerasi Kiinalaisen UnionPäyn järjestelmää tukevan vastaavan prepaid-kortin. Korttien saanti hankaloitui kun UnionPay syytti OneCoinia faktojen vääristelystä.

  Petetyt lupaukset

  Ehdotuksia otetaan vastaan... :D
  • 27.9.2015 OneCoin lupasi MasterCard-kortin jolla voi tehdä ostoksia niin, että maksut konvertoidaan suoraan OneCoineiksi ja veloitetaan OneCoin-tililtä.
  • Alun perin OneCoinia käyttävien kauppapaikkojen (50 000 kauppapaikkaa) piti avautua kun kolikoista 30% on "louhittu". Tämä tapahtui 18.4.2016 mutta mitään ei tapahtunut eikä OneCoin ole kommentoinut asiaa.
  • Maajohtaja Vuorinen lupasi puheessaan 23.2.2016 että 2.3.2016 aukeavat ensimäiset kauppapaikat joissa ostoksia voi tehdä suoraan OneCoineilla. Näin ei todellakaan tapahtunut.
  • OneCoin lupasi myös että kolikkojen osto ja myynti muuttuu avoimeksi, kun 50% kolikoista on louhittu.
  • Lupauksiin kuului myös että lähdekoodi vapautetaan, kun 80% kolikoista on louhittuna ja tämän jälkeen kuka tahansa voi louhia loput 20% ja kolikkokirjanpito (lohkoketju) on julkinen.
  • Yksiselitteinen lupaus oli että kolikoita tulee 2,1 miljardia eikä yhtään enempää (arvon takaamiseksi). Sitten OneCoin nosti kolikoiden määrän 120 miljardiin.
  • Kevättalvella 2015 yhtiö suunnitteli koulutuskeskuksen avaamista Helsinkiin, mutta hanketta on lykättiin "KRP:n selvittelyjen luoman kielteisen ilmapiirin vuoksi" ilman uutta päivämäärää. Näin 18kk myöhemmin voinemme olettaa ettei sitä tulekaan.

  Lohkoketju

  Lohkoketjuteknologiasta löytyy paljon perustietoa, esimerkiksi Sitralta.
  Lyhyesti: lohkoketju on hajautetun kirjanpidon väline, joka nimensä mukaisesti koostuu toisiinsa ketjutetuista lohkoista. Jokainen osapuoli osaltaan ylläpitää lohkoketjua, joka on julkinen ja kaikkien nähtävillä. Kukaan yksittäinen toimija ei voi peukaloida kirjanpidon menneitä tapahtumia, sillä se vaatisi kaikkien tapahtuman jälkeisten lohkojen uudelleenkirjoituksen ja toiset osapuolet hylkäisivät muutoksen koska se ei olisi lohkoketjun ehtojen mukainen.
  Olennaisinta lohkoketjussa on että sitä ylläpitää usea taho toisistaan riippumatta ja ilman tarvetta keskinäiseen luottamukseen. Lohkoketju itsessään varmistaa että kukaan pahantahtoinen tekijä ei voi peukaloida dataa sillä ainoastaan enemmistön hyväksymät lohkot jäävät ketjuun.

  OneCoin väittää että sillä on lohkoketju jota ylläpidetään yhtiön omilla servereillä joissa supertietokoneet ylläpitävät lohkoketjua (kts. Louhinta). Samoin yhtiö on sanonut että se tarvitsee noin kolme vuotta voidakseen ”louhia” 2,1 miljardia kolikkoa lohkoketjuun.
  Kaikki *) lohkoketjuteknologiasta mitään tietävät tuomitsevat ajatuksen päättömänä. Yhden toimijan lohkoketjussa ei todellakaan tarvita supertietokoneita, samoin kolikoiden ”luontiin” ei tarvita vuosia. Yksi ja ainoa toimija voi kirjoittaa kaikki kolikot lohkoketjuun yhdessä ainoassa lohkossa ja todeta kolikot luoduksi sillä ainoa toimija edustaa aina enemmistöä ja totta kai hyväksyy omat muutoksensa. Kryptovaluuttojen asiantuntijat tuomitsevat OneCoinin huijaukseksi juuri tästä syystä; ei ole mahdollista että yhtiö ylläpitäisi lohkoketjua sillä tavalla jolla se väittää sitä tekevänsä.

  *) oikeasti kaikki:
  http://bravenewcoin.com/news/how-not-to-blockchain-a-look-at-onecoin/
  https://medium.com/@BlockByBlock/why-onecoin-is-one-big-scam-555064d4f308#.z5k9dc9a6
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/who-wants-onecoin-millionaire-you-7346558
  http://insidebitcoins.com/news/onecoin-mlm-scheme-references-bitcoin-to-attract-investors/33875
  https://news.bitcoin.com/beware-definitive-onecoin-ponzi/
  http://pjarvinen.blogspot.fi/2015/02/onecoin-uhkaa-oikeustoimilla-kasitys.html  Louhinta

  Kuten aiemmin on todettu, lohkoketjussa uudet lohkot luodaan ja hyväksytään useiden toimijoiden yhteistoiminnan seurauksena. Tästä käytetään nimitystä ”louhinta”. Jotta yksi toimija ei toistuvasti ohittaisi muita lohkojen luonnissa, louhintaan liittyy yleensä vaikeusaste joka vaatii laskentatehoa ja näin ollen syö reaalimaailman resursseja (koneteho, sähkö, tallennustila, jne.) Tästä syystä louhinnan suorittavat toimijat tarvitsevat motiivin käyttää omia resurssejaan louhintaan. Pankkien välisessä lohkoketjussa motiivi on kirjanpidon ylläpito ja siitä saatava hyöty, joten erillistä palkintojärjestelmää ei tarvita. Joissakin Kryptovaluutoissa (esim. Bitcoin ja Litecoin) palkitseminen tehdään luomalla joka lohkon yhteydessä pieni määrä valuuttaa ja maksamalla se lohkon louhijalle. Toisaalta esimerkiksi Storj-lohkoketjun louhinnasta maksetaan kolikkoina, mutta StorjCoin-kolikot on luotu heti ensimmäisessä lohkossa eikä enempää synny. Louhijoiden motivaationa toimivatkin toisenlaiset rahalliset palkinnot.

  OneCoinissa terminologiat on tahallaan sotkettu sekaisin ja potentiaalisille huijattaville annetaan kuva että kolikot syntyvät vain louhimalla. Todellisuudessa louhintaa tai louhintapalkkioita ei tarvita koska OneCoin ainoana toimijana ei juurikaan voi maksaa itselleen palkkioita louhinnasta. Kuten Storj:n lohkoketjussa, OneCoin voisi tavallisella PC:llä sekunnin murto-osassa kirjoittaa lohkoketjuun 2,1 miljardia kolikkoa luoduksi ja todeta kolikkojen luonnin tehdyksi. Tätä OneCoin ei kuitenkaan tee vaan väittää tehtävään tarvittavan ainakin kolme vuotta ja kolme konesalillista supertietokoneita. Näin annetaan illuusio siitä että yritys tarvitsee vuosia valuutan louhintaan ja ihmiset saadaan sijoittamaan rahaa huijaukseen.


  Tokenit

  OneCoin Ltd. on julkisuudessa ollut varsin selväsanainen että he eivät myy OneCoin-kolikoita eivätkä sijoitustoimintaa, vaan he myyvät koulutusta jonka kylkiäisinä saa tokeneita. Tätä painotetaan myös verkostomarkkinoijien ohjemateriaalissa:

  [​IMG]

  Kiellettyä on sanoa että koulutuspaketin kanssa saisi OneCoin-kolikoita. Sen sijaan kuuluu sanoa että "Ilmaiset tokenit antavat pääsyn louhintapooleihin, ne eivät takaa kolikoiden saantia eivätkä sitä kuinka paljon kolikoita saa."
  Kuten jo aiemmin todettiin OneCoinin ei tarvitse tehdä louhintaa lohkoketjulleen, siinä ei olisi edes järkeä. Louhinta ei myöskään olisi millään tapaa tarpeen kolikoiden synnyttämiseksi. Ja jos louhintaan kaikesta huolimatta haluttaisiin ryhtyä, se ei tarvitsisi supertietokoneita. OneCoin käyttää termejä "louhinta" ja "poolit", jotka ovat peräisin Bitcoinista, ja vaikuttavat siten uskottavilta mutta niiden tarkoitus ei ole kuitenkaan sama kuin bitcoinilla.
  OneCoinin mukaan tokeneilla saa louhintaoptioita yhtiön servereille. Servereille joille ei ole tarvetta, louhintaan jota ei tarvitse tehdä. BitCoinin tapauksessa louhijat voivat liittyä pooliin ja tarjota oman koneensa laskukapasiteetin poolin yhteiseen louhintakäyttöön, mutta OneCoinin tapauksessa sijoittajat eivät tarjoa konetehoa mihinkään joten sillä ei ole mitään väliä ovatko heidän "tokeninsa" mukana "poolissa" vai eivät.
  Lyhyesti: Tokeneilla ei ole mitään merkitystä louhinnan kannalta.

  OneCoin alkaa näyttää päivänselvältä huijaukselta sillä hetkellä kun katsomme Tokeneita tarkemmin: Ultimate Trader-paketti antaa ostajalleen miljoona ilmaista tokenia. OneCoin ilmoittaa tokeneille arvon euroissa: tällä hetkellä 0,272€/token. Miljoona tokenia on siis arvoltaan 272 000 euroa, eli koulutuspaketin "kylkiäisenä" saa koulutuksen ilmaiseksi ja lisäksi vielä tokeneita kaksinkertaisella summalla koulutuksen hintaan nähden. Maagisesti koulutuspaketti maksaa itsensä tuplaten takaisin ennen kuin ensimmäistäkään kurssia on käyty. (Paitsi että tokeneita ei voi myydä.)

  Mihin tokeneita siis tarvitaan? Sijoittajan kannalta ei mihinkään, mutta kun kyse on ponzihuijauksesta, niille on hyvin yksinkertainen tarve: ne katkaisevat yhteyden sijoitetun rahan ja mahdollisten OneCoin-kolikoiden väliltä. Kun huijaus romahtaa omaan mahdottomuuteensa (pyramidiin ei voi lisätä loputtomiin ihmisiä eikä vanhojen jäsenten "tuottoja" voi tilittää loputtomiin uusien jäsenten maksuista), ihmiset alkavat vaatia rahojaan takaisin. Tokenien tehtävä on varmistaa että kukaan ei voi tulla valittamaan saamatta jääneistä kolikoista tai siitä että kolikoita ei ole sen rahan arvosta kuin hänelle oli uskoteltu niitä olevan - sijoittajille luvattiin vain ja ainoastaan koulutusta (sekä sen kylkiäisenä saatuja tokeneita), heille ei missään välissä ole luvattu kolikkoja tai euroja. Rahalle on saatu vastine (koulutuspaketti ja tokenit) eikä ostaja voi valittaa siitä ettei saanut mitään rahan arvoista vastineeksi koska sellaista hänelle ei ole luvattu. Tokeneita ei voi myydä ja niiden ei ole luvattu muuttuvan kolikoiksi. Näin rahan jäljet pysähtyvät koulutusmyyntiin.


  --

  Alkuperäinen aloitus:

  Eli Bitcoinin ansiolla vedättävä pyramidihuijaus jossa värvätään uusia alalinjalaisia "louhimaan" valuuttaa. Ilmeisesti itse ei siis louhita mitään vaan
  saa jotain tokeneita joilla saa yhtiön louhimia kolikoita tai jotain sen suuntaista. Lisäksi löytyy herätyskokouksia ja satojen/tuhansien eurojen hintaisia
  "koulutuspaketteja" ynnä muita perinteisiä juttuja.

  https://web.archive.org/web/20150218163240/http://www.onecoin-finland.com/

  Petteri Järvisen blogista kun il vai is kirjoitteli niin itsekin tähän törmäsin. Lisäksi Petteri on käsitellyt aika kattavasti tuota härveliä:
  http://pjarvinen.blogspot.fi/2015/02/onecoin-verkostohuijaus-kryptovaluutalla.html
  http://pjarvinen.blogspot.fi/2015/02/onecoin-uhkaa-oikeustoimilla-kasitys.html

  ---

  Päivitys 4.11.2015 Keskusrikospoliisin tiedote

  Keskusrikospoliisin Sisä-Suomen yksikkö on selvittänyt alustavasti Suomessakin markkinoitavan OneCoin-virtuaalirahan laillisuusasiaa.

  Sisä-Suomen syyttäjänvirasto on tutustunut Keskusrikospoliisin tekemään selvitykseen ja todennut, että sitä, liittyykö toimintaan rikos, voidaan luotettavasti arvioida vasta lähdekoodin julkistamishetkellä, mikä todennäköisesti tapahtuu vuoden 2016 lopulla.

  Esitutkinnan käynnistämiselle ei tämän hetkisillä tiedoilla ole edellytyksiä. KRP jatkaa asiaan liittyvää tiedonhankintaa käyttäen hyväksi kotimaisia ja kansainvälisiä tiedonhankintakanavia. Mikäli tilanne muuttuu, asiaa arvioidaan uudelleen.

  http://www.poliisi.fi/keskusrikospo...p_on_selvittanyt_onecoin-virtuaalirahaa_41044

  ---


  Päivitys 31.10.2015


  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1446265310951.html

  KRP päätti puolen vuoden selvittelyn jälkeen, ettei verkostomarkkinointiyritys OneCoinin toiminnasta Suomessa aloiteta esitutkintaa.

  ---
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 2. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 490
  Nuo blogin kommentit on kyllä mahtavaa settiä.
   
 3. Baabloo

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2006
  Viestejä:
  179
 4. WyW

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2002
  Viestejä:
  310
  Hahah. Voi ristus mitä touhua. Olen tuota Zinzino-ketjua seurannut suurella mielenkiinnolla.

  Onhan (?) näistä verkostopyramidikoijauksista olemassa joku blogi/sivusto, johon kootaan faktapankkeja näistä erilaisista uskomattomista mahdollisuuksista?

  Vastaavista asioista voisi sellaisen Suomen snopes.com -palvelun perustaa, sillä keltainen lehdistö ja kääk-juorut vie valtaosaa porukasta 100-0.
   
 5. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  Blogikommenteissahan oli taas vanha klassikko
  Samaa eri versioina monta kertaa.

  Jännä ajatus näillä verkostotunkeilla, että aina pitäisi kysellä ylälinjalta/yhtiöltä/yms. koko viritystä masinoivilta tahoilta, mikä on "totuus" sen sijaan että käyttäisi omaa järkeä ja puolueettomia lähteitä. Perinteistä totuttua laatua on myös oikeusjutulla uhkailu, ynnä muut typerät ja naiivit painostusyritykset. En muista että yksikään mainittavan kokoista bisnestä tekevä rehellinen firma olisi lähtenyt tuollaiselle uhkailulinjalle kohdatessaan julkista kritiikkiä, varsinkaan kun kritisoijana on kohtalaisen tunnettu henkilö. Enkä kyllä muista, että koskaan noilla uhkauksilla olisi ollut mitään tehoa.

  Oikeastaan tuo "kysy yhtiöltä" ja oikeusjutulla uhkailu luovat jo niin vahvaa oletusta siitä että hämäräbisneksistä on kyse, että muuta todistetta asiasta en ainakaan itse enää kaipaa.

  muoks. "työkoneen kuljettaja". Kannattaa lukea niitä blogikommentteja pitemmällekin. Siellähän on ihan legendaarisen hienoa settiä. Toivottavasti saadaan tänne Muronkin puolelle tuo "Musnick Hechskec".:comp:
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2015
 6. Tuulispää

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2014
  Viestejä:
  228
  Pääsisköhän tähän mukaan ZinZinon Krediiteillä?

  Ikävää että sotkevat epäsuorasti Ernst & Youngia mukaan kuvioon puheissaan
   
 7. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 490
  Onko Emgoldex-kulta käypää valuuttaa OneCoinien ostoon?
   
 8. Baabloo

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2006
  Viestejä:
  179
  No katos katos, pitää näköjään osata vaan lukea. Sivulla https://www.facebook.com/onecoin.tietoa on mainittu, että Helsingin tapahtuman juontaja oli Suomen maajohtaja Tommi Vuorinen. Samaisella sivulla on myös Tommi Vuorisen kirjoittama tiedote (lähetetty 22.1.2015).

  Pikaisen googlettelun päätteeksi tulin lopputulokseen, että kyseinen maajohtaja on tamperelainen karikatyristi Tommi Vuorinen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Tommi_Vuorinen). Vuorisesta löytyvät kuvat ovat melko vanhoja, mutta äkkiseltään päädyin seuraavaan
  a) samaa näköä näyttää olevan vrt. http://www.tommivuorinen.com/ (tuoreempia ja tarkempia kuvia ei valitettavasti löytynyt)
  b) Facebookissa mainittu maajohtajan nimi kuvien yhteydessä
  c) http://www.bodytime.fi/412623130 tuolla yksilöidään Vuorinen melko yksityiskohtaisesti muun muassa mainitsemalla yli 7 metrin pituushyppy, joka mainitaan myös Vuorisen omilla sivuilla (http://www.tommivuorinen.com/profiili.html)

  Samaisessa blogissa oli myös kyseinen linkki suomenkieliseen Tommi Vuorisen pitämään One Coin-esittelyyn
   
 9. LJ123 Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  740
  heh. kiitos tästä maanantaiaamupäivän viihdepläjäyksestä!
   
 10. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Doge on ainoa oikea. Syrjäyttää käteisen rahan 2015.

  [​IMG]
   
 11. Vandaali

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2014
  Viestejä:
  141
  Onecoin on siitä mielenkiintoinen että Suomi on pyramidin huipulla. Bulgarian, Venäjän Kiinan ja Suomen kielellä. Suomen Capitalisteja voisi kaivaa. Veikkaan että WC ja Emgoldex sijoittajia + saman alan sarjayrittäjiä löytyy.
   
 12. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 490
  Öh, miten huipulla? Pikemminkin niin, että bulgarialaiset ketkut ovat katsoneet suomalaiset otollisen hölmöiksi, jotta tänne kannattaa rakentaa pyramidi kuten noihin muihinkin mainittuihin maihin. Jokaisen maan pyramidihan on yksittäinen syöpäsolu, joka kuolee pyramidin luhistuessa.

  Sivuhuomautuksena mainittakoon, että OneCoinin Suomen maajohtajan Tommi Vuorisen Facebook-kavereissa näytti olevan Zinzinosta tuttu Peuriz. Liekö vielä Peuriz alkanut sijoittamaan passiivisia tulojaan OneCoiniin.
   
 13. mtk

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2001
  Viestejä:
  115
  Edit: Hidas :) mutta kuvassa oleva henkilö on jo aiemmin mainittu Vuorinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2015
 14. Vandaali

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2014
  Viestejä:
  141
  Tuli hölmösti kirjoitettua. Suomi on aikaisessa vaiheessa ja usein on syynä jokin linkki pyörittäjiin. Pääpyörittäjiä tuon bulgaarian jugurtin lisäksi taitaa olla Sebastian Greenwood ja Nigel Allan . http://www.worldlawdirect.com/forum/internet-hyip-scams/84465-warning-big-scam-onecoin.html
   
 15. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Kävinpä tuossa iltalehden uutiseen kommentoimassa, miten kaavamaisesti kaikki ponzit toimii, niin "yllättäen" sinne ilmestyi joku tunkittaja välittömästi.
   
 16. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  Tunkit on tuntosarvet pystyssä netissä nyt kun IL teki juttunsa asiasta. OneCoin on vaarassa kuivahtaa Suomessa alkuunsa, kun heti ensimetreillä koko virityksen rantautumisen jälkeen on jo Iltalehti kertonut, mistä on kyse. Yleensähän näissä menee paljon pitempään, ennen kuin lehdistö kiinnostuu.

  Veikkaan, että parin viikon sisällä Muroonkin saapuu ensimmäinen tunkittaja.
   
 17. Tarnado

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2003
  Viestejä:
  1 120
  Vaimon työpaikalla on tätä tyrkytetty jo jonkin aikaa. Tunkki kuulemma ihan suu auki ihmetellyt, että miten hölmöjä työkaverit ovat, kun eivät lähde mukaan tähän 400% varmuudella tuottavaan superbisnekseen. + Suuttui kuulemma kun joku vihjaili ponzista. :)
   
 18. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Niin siis eikö tämä nyt ole täysi kopio siitä "bitcoin" ponzista mikä pyllähti HongKongissa? Eli sijoittajat eivät nähneet coineja koskaan, vaan ne "pidettiin" "keskuksessa" ts. niitä ei koskaan ollutkaan. Luvattiin 200-300% tuottoja.
  Jos se näyttää pozilta, ui kuin ponzi ja vaakkuu kuin ponzi niin se on ponzi.
   
 19. akse

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  4 877
  e
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2018
 20. Tuulispää

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2014
  Viestejä:
  228
  Hei nyt täytyy kyllä lähteä tähän mukaan kun tää on nyt Kaikkien huulilla.
  Hesari ja IltaLehtiSanomatkin hehkuttaa Järvisen Petskun ylistävää tekstiä
   
 21. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 564
  Aika noloa olla lähtemättä mukaan..
   
 22. focuscman

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  2 132
  Kyllä ihan oikein että tyhmiltä rahat pois.
   
 23. geru^

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  152
  Hienosti tiivistetty tuo että me ollaan niinkun Bitcoin mutta parempi :rolleyes:

  Mullakin ois tuossa pieni startup perusteilla, se on vähän niinkun Apple mutta parempi. Vielä ehtii mukaan :D
   
 24. oh5krq

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2003
  Viestejä:
  249
  Tanskaan näyttäisi onecoin.eu -sivusto päätyvän pienen mutkan kautta (One.com A/S). Illalla popcornit esiin ja tarkemmin lukemaan blogin kommentteja...
   
 25. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Jotenki huvittaa miten paljon tää muistuttaa wincapitaa; molemmissa pelataan virtuaalivaluutalla ja luvataan aivan järjettömiä tuottoja :) Huomaa myös, että kannustetaan pitämään "voitot" sisällä kasvattamassa virtuaalista pottia. Klassista, herra Ponzikin olisi ylpeä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti