1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

    Muropaketin toimitus
    Poista ilmoitus

Omatekoinen salmiakkikossu + muut viinamixit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 28.04.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Onkos mitään uutta ja mullistavaa tällä rintamalla? Esim. ulkomailla viime aikoina matkanneet, onko baareissa näkynyt uusia shotteja, tyylejä tai makuja?
     
  2. Berzza

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2013
    Viestejä:
    737
    No, tottakai valmistaja haluaa, että tuota mikseriä pistetään reilusti. Ihan hyvää tulee, jos laittaa n. 2 osaa vodkaa, 1 osa mikseriä. Pitää vaan olla jotain hyvälaatuista vodkaa. Parhaiten itselle on maistunut Vikingfjordin kanssa. Antaa vaan pari päivää olla jääkaapissa tekeytymässä.
     
  3. tsutsi

    Rekisteröitynyt:
    03.10.2011
    Viestejä:
    281
    En tiedä onko monikaan kokeillut, mutta liköörin sekoittaminen jäätelöön on koettu täällä kivaksi vaihtoehdoksi nesteelle.
     
  4. AkuKo90

    Rekisteröitynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    898
    Tein tuosta ja Russian Standard Platinumista salmaria. Oli muuten pehmeää ja helvetin hyvää. Tulevaisuudessa tulee tosin ostettua vähän halvempaa tavaraa. Olen todennut, ettei vodkaa tule juotua ilman lantrinkia. Varmaan Moskovskaya Osobayaa.
     
  5. tcb1967

    Rekisteröitynyt:
    29.12.2000
    Viestejä:
    794
    Tätä makua olisi putkilollinen. Osaako kukaan sanoa paljonko tota uskaltaisi laittaa puolen litraan vodkapulloon silleen että päräyttäisi kunnolla mut ilman et henki lähtee :D
     
  6. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Kaikki vaan. Juot tai itket ja juot.:)
     
  7. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Ei saa enää muuten tuolta hyvää salmaria. Mutta sen verran tietoa, että aiempi herkku-salmari pohjautui Modon salmiakki-mikseriin. :comp:

    :smoke:
     
  8. paskalokki

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    7 962
    Join jotain valmislitkua mikä oli n. 16-22%, 0,5l muovipullossa ja siniset etiketit, taisi olla joku kotimainen valmismiksi. Aivan järkyttävän makuista, anista, polttoöljyä ja hyi vittu.

    Kuka noitakin juo, itse tekemällä saa paljon parempaa ja vahvempaa. Salmari/fisu/hot n' sweet/fifty-fifty salmiakkia ja hedelmää. Siinäpä ne suosituimmat.

    Lidlin salmiakkihedelmäkarkeista saa hyvää, itse niistä tein viimeksi.
     
  9. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Thaikuissa maistoin toffeeshottia, joka oli tehty noista Werthers Original nameista. helkkarin hyvää oli, eikä viina maistunut juurikaan. Pitää kokeilla kotona, kunhan saan taas vodkaa huudeille. En jurreissa muistanut kysyä reseptiä.

    Joutunee laittamaan noita karkkeja enemmän pulloon kuin salmaria tehdessä, kun nuo eivät ole niin voimakkaan makuisia. Ehkä 1.5 desiä vodkaa pois puolen litran pullosta ja niin paljon karkkeja, että pullo tulee täyteen->salmaria tehdessä vain desi viinaa pois.
     
  10. Nelfor

    Rekisteröitynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    2 363
    Tuli kokeiltua muutama viikko sitten normaalin kotitekoisen fisun sijasta kotitekoista lemon fisua.

    Eli viinaa ja tätä: http://www.homedales.com/images/B007UL8QSA.jpg

    Oli ihan järkyttävän hyvää, parempaa kuin normaali fisu! Viinan maku peittyy yhtä hyvin, maku on parempi ja ennenkaikkea maku ei ole yhtä voimakas, eli tämän jälkeen pystyy juomaan ja maistamaan muitakin juomia melkein heti. Normaalin fisun jälkeen se fisun maku jää joksikin aikaan suuhun ja peittää alleen kaiken muun.

    Parhaiten ja nopeiten tämän tekeminen onnistuu pistämällä fisut blenderillä jauheeksi ja sitten pulloon. Suosittelen!
     
  11. lmws

    Rekisteröitynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    148
    Tulipa mieleen täältä kysästä seuraavaa. Kävin tuossa syksyllä tampereella ja siellä tuli jossakin kuppilassa ostettua "jättis" niminen shotti. Nimen makuinen shotti oli, eli maistui aivan sille jättis jäätelölle. Onko jollain tuosta jotain tarkempia tietoja? Mitä sisältää jne?
     
  12. tcb1967

    Rekisteröitynyt:
    29.12.2000
    Viestejä:
    794
    Tota noin:smoke: Jos vähen tarkempaa osviittaa olisi heittää?
     
  13. Huuhaa-setä

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2013
    Viestejä:
    130
    Tarkoittaa varmaankin että juot tai itket ja juot.:D
     
  14. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Tuli tossa mieleeni, kun täällä tuosta Haganolista on puhuttu ja salmarista, niin alkuperäinen, siis tuo 38 volttinen salmiakki koskenkorva, joka siis poistettiin markkinoilta parin kuukauden myynnissä olon jälkeen, oli ilmeisesti tuohon Haganoliin sotkettu.

    Mietityttää vaan nuo suhteet ja juoman nimi hieman. Voltit olivat siis ihan oikein, 38, kuten oikeassakin Koskenkorvassa mutta sitten taas Haganolin sekoitussuhde, joka ilmoitetaan 1:1. Silloinhan se vodka mihin tuo salmiakkiliuos on lisätty ei todellakaan ole ollut Koskenkorvaa :) Brändiä on pahasti raiskattu aikoinaan.

    Noh, jos siis haluaisin kotioloissa päästä edes etäisesti lähelle alkuperäistä tuotetta, pitäisi sekoite tehdä 80 volttiseen vodkaan. fifty-fifty sekoitteella päästäisiin siis siihen 40 volttiseen salmariin.
     
  15. Huuhaa-setä

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2013
    Viestejä:
    130
  16. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    No oli tosiaan se luulo kannikoissa. Kuvittelin, että tisle on palttiarallaa 40 ja siihen päälle sokerit, joka laimentaa juoman 38 volttiseksi. Väärin meni :) Hyvä tietää.
     
  17. Holkeri

    Rekisteröitynyt:
    30.12.2009
    Viestejä:
    880
    Vähän vanha kysymys, mutta kun kukaan ei oo vastannut, niin pomps. Ite en pitänyt noiden mausta sellaisenaan, joten sotkin loput (2/3 purkkia) puoleen litraan Dry Vodkaa. Hienosti liukenivat ja maku oli mielestäni oikein hyvä. Tulisuus on tietty todella subjektiivinen juttu, mutta tuolla sekoitussuhteella liemestä tuli niin tulista, että harva pyysi toista shottia.
     
  18. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Mistäs tätä lemon versiota Suomesta saa? Yritin tänään metsästellä ärrät, cittarin, Kampin k-supermarketin ja stokkan muttei löytynyt eikä tuota virallisesti edes näköjään tuoda Suomeen. Ei edes näkynyt tuota anista, jota pitäisi jopa saada meiltäkin.
     
  19. StefanOllila

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2014
    Viestejä:
    4
    Leijona viinaa ja sisun horna karkkeja sekoitettuna! Kannattaa antaa karkkien imeytyä rauhassa ;)
     
  20. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Hätänen mies vetää sekoitteen blenderissä sileeksi alta aikayksikön. Näin on juotu monet kerrat pikafisuja.

    Tein muuten werthers originalista ja kossusta sotkun. Ei oikein peitä makua, vaikka kolmeen desiin pussillisen liuotin. Piti lyödä sekin siksi blenderiin kera jäiden, maidon ja kermatilkkasen. Johan alkoi toimimaan :)
     
  21. Rokkiizz

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2014
    Viestejä:
    264
    Tekeekö näitä enään kukaan, kun ketju on ollut kuukauden verran hiljaisena?

    Itse kokeilin tänään pitkästä aikaa tehdä oman mixin Härskit sillit - karkkipussilla ja pötköllä lakritsalia. Sekottimella jauhoksi ja 0,35L Leijonan sekaan.. Enempää ei uskaltanut tehdä kun ei tiedä yhtään millaista tulee.

    Perinteiset salmari - kokeilut ovat tähän asti olleet onnistuneita.
     
  22. Focus

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    271
    Tekee. Itse tosin aika harvoin. Lähinnä vaan silloin, jos on tarkoitus käydä jossain vähän isommissa pippaloissa, niin on helppo ottaa vaan pullo mukaan. Mä oon todennut täälläkin kehutun Turkinpippuri hot & sour + Koskenkorvan hyväksi. Pitkästä aikaa olisi tarkoitus viikonlopuksi tuollainen mixaus tehdä. Jotain muutakin voisi joskus kokeilla. Joskus laitoin koskenkorvaa ja sisuhornaa sekaisin. Sekin oli aivan hyvää, tosin turkinpippuri on parempaa. :hammer:
     
  23. Sir Badger

    Rekisteröitynyt:
    10.10.2013
    Viestejä:
    534
    Werther's Original suklaatoffeeta ja Jallua. Saas nähdä mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. Ei muuta kuin kattila tulille...
     
  24. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Ne kovat Werthersit toimii vodkan kanssa. Tulee imelää litkua, josta tytötkin tykkää.
     
  25. Sir Badger

    Rekisteröitynyt:
    10.10.2013
    Viestejä:
    534
    Tästä Jallusta tuli melkein kuin kermalikööriä, mutta parempaa. Lisäsin hieman maitoa sekaan karkkien sulaessa. Eiköhän tuo jollekulle mene alas, itse en hirveästi välitä näin makeasta. Tulipahan kokeiltua.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti