Omatekoinen salmiakkikossu + muut viinamixit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 28.04.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Millä suhteella ootte sotkenut tota Haganolin salmiakki-mikseriä viinan kanssa? Tartteeko lisätä jotain muuta sekaan että saa hyvän?

    :smoke:
     
  2. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 386
    Kesän ensimmäiset viinamiksit tehty, vielä maistamatta.

    Toisessa on pinkkejä ufoja + vähän härskejä sillejä (ja 1 mansikkajauhis) + Suomi -viinaa (vai olikohan leijonaa, ei voi muistaa)
    Toisessa on jämät (desi tai alle) Koskenkorva Nordic Berriesiä, reilu desi Suomi -viinaa (vai oliko se Leijonaa) ja sitten saman karkkisulan jämät + extra kasa härskejä sillejä
     
  3. Feuro

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    330
    Oliskohan jotain syötävii mikstuureja? Esim tää vodkamelooni?
    [​IMG]
     
  4. Migel-

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2009
    Viestejä:
    1 682
    Siis vodka valutetaan vesimeloniin ja? :confused:
     
  5. Feuro

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    330
    Annetaan imeytyy päivän taik kaks kyseisellä tyylil. Tekee tommosen kaulan mentävän reikäsen melooniin ja sit iskee meloonin viinapulloon ja siitä sit antaa sen valuu rauhallisesti sinne. Riippuen pullon koosta nii kaikki viinakset ei mee sinne. Kun tarpeeks imenyt nii melooni leikellään ihan normaaliks suupaloiks ;) kyllä muuten on hyvää
     
  6. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    No hyi helvetti, että on muuten pahaa! Joskus vuosia, vuosia sitten valuteltiin kosspullo meloniin eikä sitä suostunut syömään kukaan niistä 15 henkilöstä, jotka sen äärellä häärivät.
     
  7. Skyline

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2009
    Viestejä:
    2 230
    Laittakaas ideoita mitä teen juhannukseksi? Olis mökkiviikonloppua tiedossa ja vois jotain ekstremee kokeilla. Reilu viikko aikaa. :kippis:
     
  8. Feuro

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    330
    ^^ sama homma, eli jussiks juomii. Ainakin laitan ufo-shotit tulee, sit joku kirpee omena.
    Toimiikohan tommoset vattulakuruuvikset | FilmTown ? Tosin olis kiva tehä jotain kunnon lakujuomaa, mut mistä?

    Ps. http://www.filmtown.fi/makeiset-kategoriat tuolt kantsii kattoo noit karkkeja ;)
     
  9. Goobypls

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    1 581
    Pitäs huomiseksi jotain boolia kehitellä Vergin ympärille..

    Mielessä ollut :

    Vergi+Sprite+kivennäisvesi+sitruunoita
    Vergi+mansikkamehu+kivennäisvesi+mansikoita+sitruunoita (Ehkä myös likööri?)
    Vergi+ Red Devil + sitruunoita

    Olisiko mikään noista ok ? Myös muita ehdotuksia kaivataan.
     
  10. Lawidoh

    Rekisteröitynyt:
    30.05.2009
    Viestejä:
    731
    tuli ite tehtyä 0,7 suomiviina pulloon turkinpippuri hot and sourilla niin, että jonkun desin hörppäsin pullosta pois ja karkkipusseista pelkät värilliset sekaan. Hyvää tuli
     
  11. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Eikö kukaan muka ole testaillut tuolla? :confused:

    :smoke:
     
  12. Fzi

    Rekisteröitynyt:
    03.02.2010
    Viestejä:
    71
    Testasin Smirnoffin nolla-seiska pulloon, pistin 1/3 tuosta Haganol-pullosta -> melkeen sama kuin olis juonu raakana, sillä viina maistu niin hyvin läpi. Väri vain erilainen. Eli suosittelisin lyömään koko pullon tai jättämään kaupan hyllylle.
     
  13. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Googeloin Haganolin sivut. Siellä salmiakkishotin ohje on 2 cl vodkaa ja 2 cl salmiakki-mixeriä. Eli yhden suhde yhteen olisi valmistajan suositus.
     
  14. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Oho, menny ohi toi valmistajan ohje. Täytyy testata, 1/3 mikseriä ja loput vodkaa ei ollu oikein hyvä...

    Tavoitteena olis löytää suurinpiirtein yhtä hyvä salmari kuin Lahessa keskustan Wanhassa Mestarissa saa. :think:

    :smoke:
     
  15. Wasprocks

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2013
    Viestejä:
    5
    Viron reissult ajattelin tuoda vodkaa ja pitäis jotenkii sekotella sitä.
    Jotaa tälläsii oon miettin:
    -Turkinpippuri
    -Fishermans Friends
    -Sisu Horna
    -Värilliset Turkinpippurit
    -Lakritsal
    -Mynthon Kaira
    -Joku kirpee sitruuna karkki

    Se määrä minkä aion tuoda tuskin riittää kaikkiin, mut jotaa noist vois kokeilla.
     
  16. Peelo123

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2012
    Viestejä:
    351
    Lääkkeeksi tähän kesäflunssaan:

    -2 dl tulikuumaa vettä
    -tilkka maitoa
    -1 rl kaakaojauhetta
    -2-4 cl minttuviinaa

    Ja toistetaan tarvittaessa kunnes ei enää kurkku ole kipeä.

    Virossa vieraileville suosittelen tutustumaan Livikon sekä Remedian minttulikööreihin
    Liviko Minty Liqueur 50%
    Remedia Minttu Liköör 40%

    Omaan makuun perinteiselle minttuviinalle hyvät kilpailijat kera puolta halvempien hintojen tottakai! Ja PET-pulloista vielä plussat :)

    EDIT:
    Ota vaan kerralla väh 10-packki sitä votkaa niin ei tarvii harmitella jälkeenpäin :p
     
  17. Wasprocks

    Rekisteröitynyt:
    29.06.2013
    Viestejä:
    5
     
  18. Peelo123

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2012
    Viestejä:
    351
    Erittäin epätodennäköistä. En nyt mihinkään alkoholin suurkulutukseen halua kannustaa, mutta 50e sinne tänne ;)
     
  19. Peeveli

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    638
    Toi kaakao on siis harmaata vettä missä häivähdys ruskeaa. Itse tekisin kokonaan maitoon ja reilusti kaakaojauhetta.
     
  20. takkiauki

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2006
    Viestejä:
    402
    Siis valkovenäläinen ilman vodkaa.
     
  21. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 638
    Teinpäs tänään kiireesti salmiakki vodkaa, elikkäs pussi turkinpippureita, ja noin 4dl vodkaa ja snadisti vettä...

    Turkinpippuri pussin ympärille kiedoin kelmua, jonka jälkeen tarjosin sille lihanuijaa. pari isointa (melkein kokonaisia) karkkia poimin pois, mutta loput pistin pulloon, ravistin ja pistin pullon jääkaapin päällä olevaan hyllyyn (lämmin).

    Nyt 8h myöhemmin näyttäisi pullon sisältö olevan kokonaan nestemäistä... noh huomenna pääsee testaamaan :)

    Ps. Ostin myös pussin euca mentholeja, mutta noita ei varmaan koko pussia uskalla ~4dl vodkaan sekoittaa?
     
  22. santei

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2009
    Viestejä:
    534
    Puoleen litraan pitäis kokeilla turkinpippurimiksiä, mutta kummistako tulee parempi : hot & soureista vai mustista?

    Joskus juovuksis noita oon maistanut mutta ei mitään muistikuvaa itse mausta, joten apuja kaipailis :D
     
  23. DrMadman

    Rekisteröitynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    952
    Paha tuohon on sanoa suoraan että kumpi on parempi, riippuu aika paljon keneltä kysyy... Musta versio maistuu mustilta turkinpippureilta, hot & sour hot & soureilta, omasta mielestäni hyviä kumpikin.

    Pistä pullo puoliksi ja toiseen osaan toisia ja toiseen toisia?
     
  24. santei

    Rekisteröitynyt:
    06.03.2009
    Viestejä:
    534

    Ei huono idea ollenkaan. Hain tässä juuri sitä, että onko joku todennut, että esim. mustia ei voi yksinkertaisesti käyttää tai päinvastoin. Mutta jos molemmat on ok niin pitänee kokeilla molempia.


    Onkos joku kokeillut sitten tuota kolmatta turkinpippuripussia, mikä lie firewood tms. pehmeämpiä karkkeja?
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti