Omatekoinen salmiakkikossu + muut viinamixit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 28.04.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Azathoth

    Rekisteröitynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    40
    Lonkalta heittäsin että minttulikööri\viina+kaakaolikööri, noiden kaveriksi sitten joko kermavaahtoa pinnalle tai sitten esim. Baileyssiä tai jotain muuta kermalikööriä. Kerroksittain jos duunaa niin voi tulla ihan komean näköistäkin.
     
  2. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 740
    Noihin muutamiin viimeisiin postauksiin voin vaan todeta, että älkää laiskotelko, ja keittäkää se lios ensin, oli se sitten turkkaria tai mariannea yms. :)
     
  3. Joulupuuro

    Rekisteröitynyt:
    02.01.2001
    Viestejä:
    1 416
    Laiskoille MIXTEC-verkkokauppa

    Toi Modon Diablo mikseri + viina on niin syntisen hyvää että huhhuh.
     
  4. Jashka

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    188
    Tääkin varmaan toimis. Vastaan kuitenkin itse itselleni. Oli kuulemma ihan Mariannekarkkeja tehosekottimen kautta ja viinan sekaan. Ihan hemmetin hyvää.
     
  5. lmws-

    Rekisteröitynyt:
    17.11.2010
    Viestejä:
    22
    Vastataan vielä vinkkinä, mikäli aiot näitä tehdä. Niitä leivontaan tarkotettuja marianne crusheja kannattaa käyttää. :) Noilla tullut ite joskus tehtyä paukkuja ja hyvää tulee ja on helpompi noilla väsätä mitä ehjillä namuilla. :kippis:
     
  6. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Lidlissä apteekkarin salmiakkiuutetta myynnissä muistaakseni 5,90.Siitä on hyvä duunata snapseja.
     
  7. Jashka

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitos, täytyykin koittaa noilla. Varsinkin kun tehosekotinta en edes omista.
     
  8. Big Strong Boss

    Rekisteröitynyt:
    27.01.2012
    Viestejä:
    83
    Kokeilkaapa sirkusaakkosia Pere Kermann's tai kannabisabsinthen (noita saa virosta pirun halvalla) sekaan. Täräyttäkää vielä vihreää ED juomaa lantringiksi makutottumuksen mukaan.

    Lasahtaa kyllä hyvin ohjaamoon.
     
  9. lmws-

    Rekisteröitynyt:
    17.11.2010
    Viestejä:
    22
    Muutama kk sit virosta tuotanu tuliaisina tuommonen cannabis absinthe poteli. Ei oo raaskinu vielä korkata tuota että pelkästään snapseina kiskasis alas. Että täytyypä kokeilla tuota sekotusta tässä seuraavalla kerralla. :kippis:
    Millasilla suhteilla nuo karkit, viuna ja edit? :smoke:
     
  10. StiNgeRWeb

    Rekisteröitynyt:
    07.09.2001
    Viestejä:
    3 034
    Miksi se pitäisi keittää? Murskaa karkit tai muut mausteet vaan pieniksi ja heittää viinan joukkoon ja sekoittaa. Muutaman päivän päästä ne on kuitenkin sekoittuneet ihan mukavasti ja jos epäilee sekoittumista niin ravistelee pulloa kerran-pari päivässä. Eipähän tule turhaan hyvää viinaa jatkettua vedellä.
     
  11. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Just tein kaksi pulloa salmaria. Molemmista pulloista(0,5 litran vodka) n. desi viinaa pois ja turkkarit sellaisinaan sekaan ilman keittämistä/murskaamista. 3 tuntia ja karkit liuenneet, kun muistaa ravistella väkivaltaisesti n. 15 minuutin välein pulloja.

    Eli turhaa hifistelyä keittämiset. Toki murskamalla saa juoman nopeammin juotavaksi, mutta en pitäisi tuota kolmen tunnin valmistusaikaa liian pitkänä.
     
  12. Big Strong Boss

    Rekisteröitynyt:
    27.01.2012
    Viestejä:
    83

    Muistaakseni meni jotenkin niin, että tyhjään ylimääräiseen pulloon vaan kaataa koko absinthen ja karkkipussin, ja sitten kaataa sitä ED:iä sinne ainakin puoli pulloa, ja tämän jälkeen sitten maistelee että milloin seos on sopiva nautittavaksi. Jos mahtuu niin eihän siinä hirveästi menetä jos sen EDin sinne kokonaan kaataa. Kunhan muistaa maistella ja sekotella. Kannattaa muuten leikkailla niitä karkkeja vähän pienemmiksi palasiksi, ja antaa niiden liueta keskenään sen absinthen kanssa ennen EDin lisäämistä. Nopeuttaa prosessia.

    Tarkennuksena vielä, että kyseessä siis niitä aakkosia jossa puolet ovat hedelmää, ja puolet salmiakkia.
     
  13. Tinke-80

    Rekisteröitynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    481
    Kokeilin tänään tehdä hedelmä turkinpippureista karkkiviinaa. Muuten onnistui hyvin mutta 0,5l 40% eestiviinaan tarvitsee vähintään sen 1,5 - 2 pussia hedelmä turkkareita että viinan maku jää piiloon. Suosittelen kuitenkin lämpimästi hedelmä turkkareita karkkiviinan pohjaksi. Hyvä ja vähän erilainen maku kuin mitä on tottunut karkkiviinoissa.

    -Tinke
     
  14. Jashka

    Rekisteröitynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    188
    Testasin nyt noita Marianne shotteja. Eli puolen litran kossusta ~desi huviin ja tilalle pussillinen Marianne Crushia (150g). Pienoisia ongelmia oli liukenemisen kanssa ja juomaan jäi jonkinverran suklaasattumia. Melko kiperä jälkipotku myös jäi, toinen pussi ei olisi ehkä ollut pahitteeksi. Täytyy seuraavalla kerralla koittaa sulattaa veteen tuo karkkirouhe niin liuennee paremmin.
     
  15. Jke

    Rekisteröitynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    469
    Laittakaa noihin ihan rohkeesti vettä sekaan. Eli liotatte karkit veteen ja sekoitatte viinan joukkoon. Toki vähän miedompaa tulee, mutta samalla lähtee se viinan terävyys pois ja maku on mukavampi. Monessa baarissa käytössä esim juurikin tuohon kehitettyä miedompaa 25% kirkasta. Ei niitten shottina juotujen juomien tarvitse olla aina niin hiton vahvoja. Esim. toi absinttiin tehty juoma nyt on jo todella typerää.
     
  16. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Absinttejakin on eri vahvusia.. :rolleyes:
     
  17. pseudogod

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2011
    Viestejä:
    39
    Totta absintin pilaaminen karkeilla, jne onkin typerää, mutta nuo viron "absintit" ovatkin sitä vain etiketissä...
    Jos absinttia haluaa miksata niin eiköhän se perinteinen sokeri+jäävesi ole paras yhdistelmä.
     
  18. AfterSex

    Rekisteröitynyt:
    31.12.2010
    Viestejä:
    623
    Eikö tuo aito absintti ole tavallaan kielletty useimmissa Euroopan maissa. Alkon absintti ainakaan ole koiruohoa nähnytkään. Mutta helppohan se on itse tehdä. Väkevään viinaan vaan yrttiä sekaan ja korkki kiinni 2-4 viikkoa. Liekö laitonta, en tiedä, mutta myydäänhän tuota luontaistuoteliikkeissä kuivatettuna ja perinnepuutarhoista löytää märkänä. Muutenkin tuollaiset omat yrttiviinasekoitukset on helppo ja hauska harrastus + terveellisempää.
     
  19. ilmano

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2004
    Viestejä:
    154
    Hedelmäturkkareita piti testata ekaa kertaa Leijonan sekaan. n.1.5 pussillista puoleen litraan ja voi morjes mitä herkkua. Ehdottomasti pitää tehdä toistekin.

    Tai huomenna sen näkee kuinka paljon tuo maku yököttää :D
     
  20. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Ei ole kielletty. Oli kielletty, jolloin kehitettiin Pernod, joka on vähän samanmakuinen anisviina kuin absintti. Absintti oli kielletty koska luultiin että koiruoho aiheuttaa hulluutta, mutta nyttemmin on tultu siihen tulokseen että ei se koiruoho ollut syynä, vaan absintin korkea alkoholipitoisuus. Itselläkin löytyy hyllystä 55% absinttia sekä 89,9% absinttia ja kaikkea siitä väliltä. Useimmat siinä 70% paikkeilla.
     
  21. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Nythän on kait kyseenalaistettu koiruohon ja sen vaikuttavan aineen eli tujonin hallusinaatioita aiheuttavat vaikutukset, eli kaikki on ollut vain plaseboa, onko tarkempaa tietoa asiasta kellään?
     
  22. Casual.M

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2008
    Viestejä:
    1 068
    Ostin Poppamiehestä mm. Synkkiä salmiakkeja, ja kun maistelin niin olihan nuo mukavan tulisia, sekä tosi hyvän makuisia, mutta ovat maunsa puolesta kyllä enemmän lakritsia kuin salmiakkia. Onko joku kokeillut tehdä salmaria noista ja tuliko hyvää, vai kannattaisiko suosiolla laittaa sekaan vähän turkkareita, että tulisi salmiakkisempaa lientä?
     
  23. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Tässä on varsin kattava historiikki:
    Absintti ? Wikipedia
     
  24. AfterSex

    Rekisteröitynyt:
    31.12.2010
    Viestejä:
    623
    Kappas. Tämä kehitys mennyt ihan ohi itsellä. Pitäneekin poiketa absinttiostoksilla Alkossa, jos tämä: "Suomessa Alkon valikoimiin tuli lokakuussa 2007 Kübler 0,5 litran pullossa. Muita absinttinimikkeen alla Alkossa myytäviä juomia ovat Pere Kermann's Absinthe ja L'Amesinthe." wikipedian tieto vielä pitää paikkansa.
     
  25. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Mä muistelen että joka kerta ku alkosta absinttia kattellu, ni ei ole olu ku tota Pere Kermannia, joka ei ole kunnon absinttia nähnytkään.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti