Omatekoinen salmiakkikossu + muut viinamixit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja yannara, 28.04.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. yannara

    Rekisteröitynyt:
    28.04.2003
    Viestejä:
    11 736
    Onko kukaan alkoholisti-muroista väkertänyt omia juomia, erityisesti kiinnostaa salmarin teko siis. Alkon litkuhan on hirveetä, mutta kotitekoisessa unohtuu volyymin luvut, ja neste valuu kurkusta alas maittavan maunsa ansiosta... humalatila iskee vasta myöhemmin :D

    Mut anyway, olen aikaisemmin onnistunut saamaan erittäin hyvää litkua, jolloin olen pari-kolme salmaria keittänyt vedessä nesteeksi, sekoittanut sen viinaan, että 32% muuttuu alle 20%:ksi. Kaverit ovat ainakin kovasti kehuneet. Nyt tein vähän eri tavalla, keitin kolme pussillista 1dl:lla vettä, jolloin salmiakkimassasta tuli vetyä, tämän kun sekoitti viinaan niin eihän se liukene yhtä hyvin siihen. Täytyy nyt katsoa, minkälaista tosta tuli... ja kannattaako sitä laimentaa kun viina on 38-volttista.
    [signature]E6750|P35 NEO2FIR|4x1DDRII800|HD321KJ|NX8800GT-OC
    Acer Aspire 3103
    Logitech G25[/signature]
     
  2. Cezzar

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2006
    Viestejä:
    52
    Itellä tuli aikoinaan penkkareihin tehtyä 80% virusta salmaria laittamalla vajaa pussillinen makeisia. Hyväähän siitä tuli, mutta oman ja kavereiden turvallisuuden nimissä jouduin lantraamaan siitä noin 50%. En ikinä ole mihinkään veteen nuita makeisia laittanut, jottei litkut laimene liikaa. Myös chili + niitä punaisia turkinpippureita kannattaa kokeilla, maukasta.
     
  3. kilroy1

    Rekisteröitynyt:
    02.01.2001
    Viestejä:
    1 307
    salmiakit kossupulloon kokonaisina ja sen jälkeen pullo astianpesukoneeseen.. liukenee nopeammin kunhan muistaa tarkastaa kunnolla korkin kiinniolo.
     
  4. ShoGun1966

    Rekisteröitynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    128
    Joskus 90-luvun alkumetreillä tuli tehtyä salmiakkikossua siten, että ensin kolme pussia (pussin kokoa en muista) turkkareita silpuksi, jonka jälkeen vesihaudekattilassa sulaksi. Kolmen vartin pulloon puoli litraa kossua ja sulanut salmiakki sekaan, niin lopputulos on varsin hyvä.

    Noita kolmenvartin pullollisia kun juo vajaat kaksi illan aikana, niin sitten ei teekään salmiakkikossua mieli enää koskaan. :D
     
  5. Voffe

    Rekisteröitynyt:
    14.09.1999
    Viestejä:
    1 084
    Kolmen vartin kossupulloja ei oo ainakaan nykyään olemassakaan kyllä. Mutta 0,7l varmaan ajaa saman asian.
    [signature]Näin puhui Voffe[/signature]
     
  6. pantteli

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    5 799
    sisuhorna on myös hyvä, viinan sekaan murskattuja sisu horna pastilleja pussi/vähäntoista per puol'litraa...makuasioita toki kuinka vahvasti haluaa 'maustaa'.
    [signature]Kimi Räikkönen, F1 Maailmanmestari 2007!
    F1 MM-Sarjan 1. kaudella 2008 after 4/18, 29 pistettä.[/signature]
     
  7. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Saa muuten ainakin Prismoista valmiiks murskattuja turkkareita. Ei sillä että olis uusavuttomille..
    [signature]SjY varjofoorumi, jatketaan siitä mihin sensuuri lopetti:
    http://p4.foorumi.info/jatkoaika/[/signature]
     
  8. Zeko

    Rekisteröitynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    7
    Itse on tullu muutaman kerran tehtyä salmaria. Yleensä jotain halpaa vodkaa tai viinaa, sitten pussillinen turkinpippureita puolen litran pulloon ja täyteen vodkaa/viinaa. 2 päivän päästä on viimeistään liuennu turkinpippurit sinne. Liukenemistä voi tehostaa ravistelemalla pulloa (tällöin se on valmista jo muutaman tunnin sisällä).
     
  9. spetkeman

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    180
    Tein eile tällä ohjeella salmarin wappua odotellessa:

    1 pussi turkinpippureita
    0.5l votkaa
    Mursasin niitä turkkareita ja pistin pulloo tänää oli liennu ja hyvää on. Nyt vaa pitäs saada säästettyy wappuu se
     
  10. Cezzar

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2006
    Viestejä:
    52
    Suosittelen myös kokeilemaan niitä hedelmäturkkareita, melko maukasta soppaa siitäkin. Samalla voi kuunnella sitä pojat teki soppaa.mp3:sta
     
  11. pantteli

    Rekisteröitynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    5 799
    nams, kylläpä rupeaa viinahammasta kolottaan ko lukee tätä trediä...huomenna vois tehdä itekki vappusalmarit.
    [signature]Kimi Räikkönen, F1 Maailmanmestari 2007!
    F1 MM-Sarjan 1. kaudella 2008 after 4/18, 29 pistettä.[/signature]
     
  12. eriklaus

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2004
    Viestejä:
    541
    Miksi se pullo pitää astianpesukoneeseen laittaa? Sehän on varsin normilämpöinen kun siinä ei pestä astioita.

    Yhdistämällä esim. 0,5 dl 80 % alkoholia ja 0,5 l salmiakkivettä maku on ollut ihan juotavaa. Vettähän ei saa keittää missään vaiheessa, vaan hiljaa lämmittämällä ja koko ajan sekoittamalla, jolloin salmiakit liukenevat parhaiten ja tuovat mukavan aromin juomaan. Eihän sitä glögiäkään keitetä hyvän maun saamiseksi. Salmiakin määrän jokainen voi kokeilla makuhermoillensa sopivaksi.
    [signature]>Räikkönen MM 2007 #1>
    Suomi nousuun![/signature]
     
  13. st0rm_

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    199
    Salmari on ainoa, jolla olen saanut filmin poikki. :|
    [signature]Blah.[/signature]
     
  14. laiteasennus

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2006
    Viestejä:
    713
    Renny Harlinin olisi pitänyt saada tuota ennen jäätävää poltetta
    [signature]Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ä.[/signature]
     
  15. Saukka

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2002
    Viestejä:
    7
    Kyllä ne turkinpippurit liukenee murskaamattakin ihan hyvin (päivässä-parissa), käypi vaan aina muistaessaan hiukan heiluttelemassa sitä pulloa. Sellastakin salmaria tuli joskus juotua, missä oli rainbow hotmix-karkkeja (vajaa pussi) ja jonkun verran turkinpippureita väriä antamaan. Ovela hiukan "kermainen" maku. :) Hyvää oli ja hävisi vauhdilla.
    [signature]Piippaus rohkaisee käyttäjää jatkamaan painelemista.[/signature]
     
  16. kilroy1

    Rekisteröitynyt:
    02.01.2001
    Viestejä:
    1 307
    Huoh.. luulin pitäväni itsestäänselvyytenä sitä että pullo laitetaan apk:een kun kone on päällä
    jolloin lämmin vesi nopeuttaa sulamista mutta ilmeisesti asiat täytyy rautalangasta vääntää..
     
  17. Traceur

    Rekisteröitynyt:
    04.06.2006
    Viestejä:
    329
    Olenko nyt vallan väärässä, vai eikö sieltä tiskikoneesta tulvi vedet köökin lattialle jos kesken pesun laitat pullon sisään...?




    :)))
     
  18. Ne°tem

    Rekisteröitynyt:
    24.04.2002
    Viestejä:
    509
    Jännemmän vivahteen hommaan saa kun käy hakemassa apteekista hedelmäsokeria ja ammoniumkloridia.
    Sekotussuhteista en tiedä sen suuremmin, mutta noilla aineksilla saa viinaan sekoittamalla väritöntä salmaria :)
    [signature]""Olen suunnattomalla shakkilaudalla ja suunnaton pallo vyöryy minua kohti""[/signature]
     
  19. zafner

    Rekisteröitynyt:
    22.03.2002
    Viestejä:
    477
    Ei tulvi, koska kone osaa pysäyttää itsensä, kun aukaisee luukun kesken pesuohjelman.
    [signature]←↓→[/signature]
     
  20. Poistunut keskustelija 0031

    Rekisteröitynyt:
    07.02.2006
    Viestejä:
    487
    Komppaan tätä, tuli tosin pistettyä kolme pussia Sisu Hornia pullolliseen Tapiota. Hyvää oli ja hyvin meni alas ;)
    [signature]NiksiPirkka: "Särkeekö tietokoneen ääressä istuminen niskaa? Laita kannettavan tietokoneen muuntaja lämmittämään niskaa samalla, kun käytät tietokonetta. Pehmikkeenä voit käyttää vaikkapa sukkahousuja."[/signature]
     
  21. Murokemisti

    Rekisteröitynyt:
    12.11.2007
    Viestejä:
    753
    Litra 40% kossua ja siihen 50g analyysipuhdasta ammoniumkloridia.
     
  22. insight

    Rekisteröitynyt:
    27.11.2003
    Viestejä:
    2 646
    turkinpippureita pari pussillista pulloa kohden.
    [signature]Abit IX38 QuadGT, Q6600 (G0) + Coolink Silentator, 2x1GB TWIN2X2048-6400C4, Club 3D HD 3850, Coolermaster M700, Thermaltake Armor Jr, Samsung: SH-S203N/RSMN + T166 320GB, Vista Home premium 32-bit, NEC 20WGX2Pro, MS DMM key, Razer Copperhead.[/signature]
     
  23. Krieg

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2005
    Viestejä:
    563
    Fisua tulee tehtyä vähän väliä, 2 pussia Fisherman's Friendiä per 0,7 litraa vodkaa on toimivaksi havaittu suhde.

    Tä menee ehkä hieman aiheen vierestä, mut yks toinen hyvä kotitekoinen on Sour Apple -shotit, eli kyseistä likööriä shottilasiin ja kaupan vaniljakastiketta lirutetaan lusikan avulla paksu kerros päälle. Älyttömän hyviä, menee tosin lähemmäksi jälkiruoka-osastoa :)
    [signature]Hyönteisiä voi rakastaa.[/signature]
     
  24. Cezzar

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2006
    Viestejä:
    52
    Kaikkihan noi liköörit menee tuon vaniljakastikkeen/"pehmiksen" kanssa melko hyvin, mutta mietitään välillä sitä etanolipitoisuutta noissa shoteissa.. Aika monta saa napsia. Noilla on joskus pelattu jotain juomapeliä, kun muilla ollut panoksena huikka oluesta. Hyvin pärjätty.
     
  25. Krieg

    Rekisteröitynyt:
    05.01.2005
    Viestejä:
    563
    Juu, siksi sanoinkin että toi käy paremmin jälkiruuasta :) Omenalikööri on siinä mielessä paras vaihtoehto, että omena+vanilja on kauan sitten hyväksi havaittu makuyhdistelmä.


    [signature]Hyönteisiä voi rakastaa.[/signature]
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti