Olohuone videotykkiä tv, elokuva, valokuva ja pelaamiskäyttöön

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Ossssi, 06.02.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ossssi

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  17
  Iso telkkari ei ole vaihtoehto, koska vaimo ei sellaista halua. Tila on normaalikokoinen olohuone, jossa katto on valkoinen ja kaksi seinää myös. Yksi seinä on tumma. Kangas olisi tulossa ikkunan eteen laskettavaksi. Tykin, laser tv:n tms täytyisi täyttää seuraavat ehdot:

  -Tarpeeksi kirkas myös siihen, että viereisistä huoneista tulee luonnon valoa.
  -Hyvä kuvanlaatu valokuviin. Rakas harrastus ja olisi kiva näyttää kuvia niin, että ne ovat edukseen. Ei tietenkään mitään tietokoneen näyttö laatua voi vaatia, mutta tämä kuitenkin korkealle prioriteetille. Jos kuvanlaatu olisi tarpeeksi hyvä, niin miksei myös photoshoppi käyttöön rennosti sohvalla makaillen.
  -Hyvä kuvanlaatu mm. penkkiurheiluun, tarpeeksi hiljainen. Hitaahko käynnistys ei niin haittaa, koska telkkarikäyttö meillä aika vähäistä.
  -Riittäisi myös satunnaiseen pelailuun.
   
 2. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Ja budjettisi ?
   
 3. Ossssi

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  17
  Kankaan ja tykin yhteisbudjetti maksimissaan joku 2500€.

  Jotain kehuja kuulin erikoiskankaista, jotka toimivat nimenomaan tuollaisessa hajavalon täyteisessä tilassa estäen hajavalon pääsyä kankaalle. Kuulemma kontrasti paranee huikeasti olohuonekäytössä. Mutta pikaisella googlauksella aika hinnoissaan nuo erikoiskankaat.
   
 4. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Erikoiskankaat ovat hinnoissaan, aikamoinen niche -tuote kyseessä. Parhain vaihtoehto joka nipinnapin menisi budjettiin olisi esim. Elite Screen Cinemagrey / Hivigrey (Tämä jälkimmäinen ei olisi pahanhintainen)
  Tykkinä menisi esim Sony VPL HW -sarjalaiset tai Epson 9xxx -sarjalaiset.
   
 5. Ossssi

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  17
  Kiitokset vastauksesta. Epsonit lienevät varsin laadukkaita, on kunnolliset optiikat jne. Epsonin 9000 sarjaa saa edukkaasti käytettynä, mutta sitten joutuu tinkimään "4k" tarkkuudesta, tosin Epsonin tapauksessa kyseessä ei taida todellinen 4k ollakkaan. Toisaalta uusimmatkin mahtuisivat budjettiin. Ja parannusta on tullut monessa muuussakin kuin resoluutiossa. Tuota Epsonin EH-TW9300 mallia, jossa ei ole langatonta kuvan siirtoa saisi vieläpä aika edukkaasti uutena. Toimiiko langaton kuvansiirto oikeasti niin laadukkaasti, että sitä tulisi käytettyä? Se olisi kyllä iso plussa, jos ei tarvisi huoneen poikki johtoja vedellä.

  Miten nuo uudet Xiaomi Mi laser projektorin tyyppiset läheltä heijastavat? Onko olemassa mitään katosta laskeutuvaa kangasta, joka olisi tarpeeksi tasaisesti pingottuneena avattuna, jotta kuva ei aaltoilisi yhtään tuollaisella?

  Entä nuo ikivanhat Panasonicin tehokkailla tupla lampuilla varustetut projektorit? Niitä saa halvalla käytettynä, mutta toki lamppujen yhteistehot ovat hirveitä ja hukka lämpö, sähkönkulutus ja melu hieman mietyttäisi. Liitännät myös huonoja, yleensä vain DVI-D. Mutta HDMI:n pitäisi saada menemään adaptereilla.

  Töissä meillä on Benqin ja Hitachin projektoreita ja niistäkin on ihan ok. kokemuksia.
   
 6. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Hyvin toteutettu Eshift -tekniikka, niin Epsonissa kun JVC:ssä (Epsonissa taisi se olla joku muu nimeltään mutta anyway) niin silmillä ei eroa huomaa juurikaan natiiviin UHD:hen verrattuna (kun kyseessä liikkuva kuva) Eli molemmat ed. mainitut ovat vallan päteviä laitteita. JVC on parempi kun Epson, mutta Epson luonnollisesti halvempi. Toki kannattaa myös silmäillä käytettyjä JVC:n tykkejä. (Esim. X5000 / X5500 -sarjalainen) Epson TW9300 on myös ihan ok tuote.

  Langattomuudesta ei ole kokemusta, varmaan toimii niinkuin pitääkin. Kannattaa tosiaan tässä huomoida se että vasta uusimpiin Epsonin malleihin tuli 18gbps HDMI -piirit, vanhemmissa (kuten 9300) on vanhat 10gbps piirit, eli tällöin et saa UHD resoa Full RGB:nä, jos sille annat painoarvoa. JVC:llä saat.

  Reunakiristy == tab tension. Eli jos kankaassa mainitaan tuo, on se reunakiristetty. Esim. tuossa Elite Screensin linkissä se aika hyvin näkyykin. Itse en mihinkään vanhempaan mitä Epson EH TW9300 satsaisi. Xiaomin tuotteista ei ole kokemusta.
   
 7. aaiitee

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2006
  Viestejä:
  165
  Suosittelen käytetyn JVC X5000/5500 tykin ostoa ja ALR-kangasta, saat kerralla parhaan kuvan. Vaikka kangas on kallis, niin se on kangas loppuiäksi! ALR on huomattavasti parempi, kuin parhaatkaan tavalliset kankaat.
  Minulla on tuo yhdistelmä, viimein sain kuvanlaadun, josta olen haaveillut koko 20 vuoden ajan, jonka olen vaihdellut laitteita parempiin. Ei taida olla tarvetta 8K-tykkiin.
  Köyhällä ei ole varaa huonoon ja halpaan-se on totta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti