OLED TV -keskusteluketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja escalibur, 03.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Suurin ero on se, että LED-telkuissa on erillinen taustavalo, kun taas OLED-telkuissa valon tuottaa jokainen pikseli itsessään. Tämä mahdollistaa sen, että jos ruudulla on mustaa, voidaan pikselit sammuttaa yksitellen siltä kohdalta, jolloin mustasta tulee oikeasti mustaa. LED-telkuissa mustatkin kohdat hohtavat valoa.

  LED-telkuissakin on paljon eroa, miten paneelin valaistus on toteutettu. Halvimmissa tai ainakin ensimmäisissä oli valot yleensä reunalla, jolloin reunat hohtivat selvästi valoa. Nykyään on myös tasaisemmin koko paneelin alalle levitettyjä ledejä, ja mahdollisuus himmentää paikallisesti valaistusta osalla ruutua. Esim tästä videosta näkee vähän, miten tuo valaistus mustalla taustalla näkyy.  Mutta siis OLEDeilla päästään paljon tarkempaan värintoistoon ja suurempiin kontrasteihin. Ovat myös paljon ohuempia, kuin LED-televisiot. Tietokoneen näytöksi tai info tv:ksi näistä ei ole, sillä staattinen kuva saattaa "palaa" kiinni näyttöön, kuten vanhoissa kuvaputkissä kävi. Toki tämäkään nyt ei käy ihan hetkessä, eli pelien HUDien ei pitäisi tuottaa ongelmaa, jos ei pelaa 10h päivässä samaa peliä.

  Reilussa parissa tonnissa (alkaen) taitaa olla noi 65" viime vuoden OLEDit tällä hetkellä halvimmillaan, tämän vuoden mallit lähempänä 3000e. OLEDeista ei löydy käsittääkseni tällä hetkellä niin suurta skaalaa eri "laatuisia" tuotteita, kuin LCD-telkuista, koska LG valmistaa kaikki paneelit, eikä noista ole tullut vielä ns "halpamalleja". Eroja kuvissa toki on riippuen valmistajan käyttämistä näytönohjaimista ja ohjelmistoista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2018
 2. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  @TzIT Kiitos vastauksesta. Noiden hinta alkaakin olemaan jo inhimillisellä tasolla. Televisio tulisi normaaliin TV katseluun, ohjelmakirjastoihin ja PS4 pelaamiseen, eli tietokoneruuduksi ei olisi tulossa. Mutta tosiaan kyllä tässä vielä vähintään vuosi menee nykyisellä ennenkuin alan katsomaan noita OLEDei, siihen mennessä varmaan hintakin jo tippunut entisestään :)
   
 3. Paroni81

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  64
  Singles Day (11.11.) ja Black Friday (23.11.) lähestyy. :)
  Lienee paikallaan katsoa uusi televisio olohuoneeseen. Sen verran olen jo päättänyt, että OLED telkkari tulee seuraavaksi. Tällä hetkellä LG C8 on ajatuksissa, mutta Android telkkari kiinnostaisi ihan pelkästään käyttiksen takia. Uusin Android 8 pitäisi olla käytettävyydeltään jopa ihan kohtuu hyvä.

  Olisi kaksi kysymystä. En löydä mistään listaa LG C8:n applikaatio tarjonnasta. Löytyykö C8:lle esim. Eurosport Player appia? Seuraan jonkin verran snookeria ja kyseinen appi on ihan must!
  Toinen kysymys liittyy Android telkkareihin. Mitä suosittelisit ja miksi? Arvosteluista olen lukenut hieman tahmeista käyttökokemuksista ja jotkin valmistajat ovat saaneet moitteita siitä, että prosessoria ei ole päivitetty viime vuoden mallista ja osittain senkin takia Android kokemus on kovin "laginen".

  Vaihdan televisiota hyvin harvoin, joten siksi koitan saada kattavasti tietoa kasaan ennen ostoksille lähtöä. Kiitos jo etukäteen! :kahvi:
   
 4. Jonzeeee

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  58
  Meidän kotiin löysin pykälää vanhemman LG:n C7:n. Arvosteluja ja vertailuja jonkin aikaa ennen ostopäätöstä tehneenä ei voi kuin kehua! Käyttis (WebOS) äärimmäisen sulava ja helppokäyttöinen. Huono maku jäänyt yleisesti äly telsujen käyttiksistä mutta LG yllätti positiivisesti. Appeja telkkaan saa lähes kaikki yleisimmät suoratoistopalvelut + muutama muu yleishyödyllinen esim. tiekamerat, mutta esim. cmore puuttuu kokonaan (kehittävät vielä webOS:lle) ja muistaakseni tosissaan eurosport. Chromecast on pelastanut tuolta appien puutteellisuudelta.

  Itse telkkariin, paneeli on epäilemättä häikäisevä. LG:n OLED toimii, katselukulmia ei tarvitse murehtia, värit ovat huikeat, mustat on todella mustia, monipuolista HDR tukea unohtamatta. Telkkarin oma kaiutin ajaa asiansa varsin hyvin, toki ilman mitään erillistä kotiteatteri settiä ei älytöntä surround+bassojytinää voi odottaakkaan mutta saundia lähtee siitä huolimatta eikä laadussakaan ole moittimista. Hintakaan ei (55") ollut päätä huimaava, kuten myös, vaihdan telkkaria harvakseltaan joten pyrin ostamaan monivuotisen television kun ostan ja tähän mennessä olen ollut varsin tyytyväinen, koko paketti hinta-laatu suhteeltaan täysi 10.
   
 5. stile

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  141
  Ei ole C8:a tässä mutta LG:n webos4 laite kuitenkin, ja oletan että sovellustarjonta on sama. Ei löydy Eurosport Player appia. Sitä varten kannattaa sitten hommata Chromecast?
   
 6. Paroni81

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  64
  Hei ja kiitos vastauksesta! :) Toi Eurosport appi toimii tosi huonosti Chromecastilla. Ääni ja kuva menee jatkuvasti sekaisin. Olen asiasta reklamoinut monesti Eurosportin suuntaan, mutta tuote ei parane. Tietokoneen kautta selaimella katsottuna toimii komeasti. Vähän harmi tuon appin puuttuminen.

  Oletteko havaineet tänään mitään merkittäviä OLED -tarjouksia? Ainakin C8 on samanhintainen kuin eilen. :confused: Ilmeisesti pitää odottaa sitä Black Fridayta...
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2018
 7. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Jos ei akuuttia tarvetta ole ja jos TV:n hinnalla on mitään merkitystä omaan talouteen, niin ehdottomasti nyt kannattaa odottaa BF-tarjoukset.
   
 8. Torq

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  20
  Budjettia olisi käytössä 1500-2000€, ja tarkoitus olisi päivittää vanha 55" Full HD-töllö uuteen.

  Kriteerinä tietysti OLED, mutta minkä telkkarin juuri _sinä_ hankkisit tuolla kriteerillä ja budjetilla? Tietty BF:ta ja tarjouksia odottelen, mutta ei oteta sitä huomioon nyt. :)
   
 9. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Olen tyytyväinen 55C7V:n käyttäjä, joten tuolla budjetilla lisäisin noin satasen, odottaisin BF:n ja ostaisin 65C8:n, jota on saanut reilulla 2 tonnilla.
   
 10. Torq

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  20
  Paljonko C8 voi vielä parantaa tuosta sun nykyisestä? Paljon hienoa tekstiä kun lukee speksejä, mutta en oo päivittänyt omaa töllötietämystä viiteen vuoteen. :D
   
 11. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Itse hommasin maanantaina C8:n palautettuani edellisenä päivänä ostamani B8:n. B8:ssa ei varsinaisesti ollut (ominaisuuksien puolesta) vikaa ja myyjä mainosti, että saisi hinnasta vielä hyvitystä kun tulee alennukseen Black Fridayna, mutta siinä oli paneelissa kulma vääntynyt. Alunperinkin piti ostaa C8, mutta myyjä puhui mut pyörryksiin ja sai valitsemaan B8:n ja siihen kylkeen SK8 soundbarin pakettihintaan. B8:aan sain kaupan päälle kalibroinnin ja testauksen, liekö sitten tekosyy sille, että voidaan myydä asiakkaan palauttama avattu paketti "uutena". Joka tapauksessa ei ollut kummoinen tarkastus, kun eivät vääntynyttä paneelia havainneet.

  Tuo SK8 lähtee myös todennäköisesti takaisin, ei tuosta saa bassoa irti ellei huudata niin, että seinänaapuri häiriintyy. Aluksi piti tunkea korva kiinni subbariin, että kuuli onko se edes päällä. Kyllähän se ääntä syventää (huomaa eron, kun ottaa subin pois käytöstä), mutta se jyrisevä basso elokuvatehosteissa on jäänyt kokonaan puuttumaan.

  C8:ssa on kuitenkin selvästi B8:aa parempi äänentoisto jo vakiona, kenties jalustan ääntä ohjaavan muodon ansiosta. Odottelen tässä 50 päivän sisällä hinnan laskuja jossain päin, niin saa käydä hakemassa vähän vielä rahoja takasinkin Gigantista. 4K HDR kuva on aivan uskomattoman hienoa, ja peruskanavien HD lähetyksetkin mukavaa katseltavaa. Magic Remote on mukava käyttää, joskin youtubea/netflixiä käyttäessä jokin langaton näppis voisi olla hyvä lisä. Toisaalta ainakin youtuben käyttö onnistuu vaikka oman puhelimen kautta, mikä helpottaa hakutermien kirjoittamista huomattavasti.
   
 12. Ritzenhoff

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  619
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
 13. Torq

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  20
  Kaveri käski eilen välttämään LG:n telkkareita kuin ruttoa, koska "Lg telkassa oli jo käyttöjärjestelmässä se dynaaminen kontrasti, muuttaa valoisuutta ja tummuutta lennosta omanarvion mukaan" ja "Antaa kai telkkarille jotain tuhansia teoreettisia tunteja lisää, mutta tekee sisällöstä hirveää tuubaa".

  Asiasta mitään tietämättömänä en vastannut mitään takaisin, mut vähän oudoksuttaa.
   
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  <150 nitsin kirkkaudella tuota ei tapahdu lainkaan. Itse en ole ikinä nähnyt mitään pumppaamista, joten aika teoreettinen ongelma. Ja taitaa koskea muitakin OLED-näyttöjä tuo ominaisuus.

  Bottom line: tuota ei normikäytössä huomaa, ellei väännä asetuksia kaakkoon ja katso jotain lumiurheilua. Itse en ole siihen törmännyt.
   
 15. pbmonkeyface

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  26
  Oled burn in, kuinka monella on tullut palamista paneeliin? Youtubesta kun olen nyt katsonut näitä testejä ja todellisia ongelmia OLEDin kanssa, niin ihmettelen kyllä miksi tällaista jotkut haluaa ostaa. Näyttää siltä että LCD vie kyllä voiton tässä suhteessa. Ja turha sanoa että musta on mustaa, joo, mutta black crush näyttää olevan erittäin läsnä jos korkea mustan taso on valittuna. Toivotaan että nuo ongelmat tulevat tässä vuosien aikana poistumaan ja palaminen katoaisi näiden telkkareiden osalta.

  Black crushista pätkä:

  Palamisesta:
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Normikäytössä, jossa OLEDiä ei pidä tietokoneen näyttönä, eikä katso siis staattisita kuvaa, ei kuvan kiinnipalaminen ole riski. Itelläni vuosi ollut 55C7V käytössä ja kuva ei ole muuttunut lainkaan. Tietokoneen näytöksi en itsekään OLEDiä ostaisi. Mutta videomateriaaliin se on niin paljon perinteisiä parempi. OLED + Dolby Vision + 4k on todella vaikuttava kombo.

  Tuo alempi video voi olla muutakin kuin kiinnipalamista. Tuollaista mustaa huntua on saatu fiksattua TV:n omalla "puhdistuksella".
   
 17. pbmonkeyface

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  26
  Tuon alemman videon tyyppi oli kyllä yrittänyt korjaustoimintoa tuloksetta. Konsolilla pelaa ja tuo on overwatchista nuo palamisjäljet. Jopa tähtäin löytyy keskeltä näyttöä. Minuutin kohdalla erittelee näitä.


  Edit, dolby vision, kuinka paljon huikeampi HDR on kyseessä? Nimimerkillä "painii kysymyksen XE9005 vs XF9005 kanssa"

  Power on laskenut 1499€ tuon XF mallin, XE malli on ollut tarjoushinnalla Gigantissa tässä hetki sitten 1299€.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2018
 18. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Ok, kännykällä en tarkemmit katsonut/kuunnellut. Pelaamiseen en ostaisi. Leffojen/sarjojen kanssa mikään ei pala kiinni.

  Taitaa toinen ketju olla parempi perinteisille töllöille.
   
 19. pbmonkeyface

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  26
  Kysyinkin tuosta dolby visionista sinulta.
   
 20. Torq

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  20
  Ok, eli LG omistaa patentit OLED-paneeliin, joten oletan että kaikkien valmistajien OLEDeissa voi olla näitä mainittuja vikoja. Sonyn OLEDeissa pystyy kuitenkin itse määräämään että mitkä kuvanlaatuun liittyvät asetukset on päällä, ja mitkä ei, toisin kuin LG:llä ei pysty vaikuttamaan samassa skaalassa.

  Palamisen riski ei iso huoli, pelaan enemmän tietokoneella kuin pleikkarilla, telkkari on pääasiassa leffoja ja sarjoja varten, ja leffailtoja tykkäänkin järjestää usein. Hitto kun menee vaikeaksi.

  Tai sitten vain odotan ensi vuoteen, ja toivon että LG:n malleihin tulee enemmän säätövaraa, ja bonarina palamisen riski on poissa.
   
 21. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Paras tietenkin olisi, jos voisit jossain testata normaalikäyttöä. (Ei myymälässä, vaan pimeässä katselutilassa). Se on ainoa keino oikeasti todeta, jos ABL vaikuttaa. En nyt juuri muista yhtään käyttäjää, jota tuo olisi oikeasti häirinnyt.

  Sony varmaan OK valinta, jos AndroidTV ja mahdollinen hidastelu ei haittaa.
   
 22. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  138
  Tarkasti ottaen: kaikkien OLED-televisioiden näyttöpanelit tulevat tällä hetkellä samalta valmistajalta, nimeltään LG Display.
   
 23. Torq

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  20
  Noni. Eli teoreettisesti OLEDeissa esiintyviä vikoja voi olla missä tahansa OLED-telkkarissa, oli kyseessä sitten vaikka Samsungin tai Sonyn mallisto?
   
 24. northrob

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2015
  Viestejä:
  16
  Viilaan pilkkua toteamalla, että Samsungilla ei tätä nykyä ole OLED-televisioita mallistossa :rolleyes:
   
 25. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Teoreettisesti ihan kaikissa malleissa voi olla vikoja riippumatta paneelin valmistajasta. Vähän outo tuo kysymyksesi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti