OLED TV -keskusteluketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja escalibur, 03.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Mites Philipsien käytettävyys muuten? Verkkokaupasta katselin Philipsin 55POS9002 55" Android Tv:n arvosteluja, niin moni valitteli valikoiden hitautta ja tv guide latautuu kuulma monta sekuntia.

  Oman nykyisen halpamerkin telkun suurin ongelma on juurikin valikoiden kankeus ja guiden selaamisen hitaus. Jos laitan toista tuhatta televisioon, niin kuvan ohella käytettävyyden pitäisi kyllä olla toista luokkaa, kuin nykyisessä telkkarissa.
   
 2. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 055
  Kunhan vaan Google Play ja App Gallery on avattu ja firmis ajan tasalla niin käytettävyys on hyvä. Varsinkin tuo App Galleryn avaaminen nopeuttaa telkkaria huomattavasti - kunhan sen tajuaa tehdä. Väitän, että suurin osa arvostelijoista ei ole tuota tehnyt. EPG on hitaanpuoleinen, mutta kyllä sillä pärjää. Myös kännyyn löytyy EPG sovelluksessa, jota itse käytän joskus.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  Wave BT10

  Wave BT10

  9,90 €
  -65 %
  Katso
  tuotetiedot
  HP S6500

  HP S6500

  12,91 €
  -55 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Minkälainen ongelma kuvan palaminen on OLED telkkareissa. Luin artikkelin, jonka mukaan OLEDia ei pitäisi käyttää tietokoneen näyttönä. Jos tarkoituksena on pääasiassa käyttää televisiona, mutta myös pitää pöytäkone yhteydessä telkkariin, niin pitäisikö sittenkin valita perinteinen LCD televisio OLEDin sijaan? Tietokonekäyttö olisi lähinnä siis sitä, kun isommalla porukalla katsellaan jotain koneelta, esim youtubet, valokuvat jne sun muut. Vaikka monet noista asioista voikin toteuttaa suoraan television kautta nykyään, niin käytettävyys tietokoneen kautta on kuitenkin omaa luokkaansa.

  Eli jos ostan OLEDin ja satunnaisesti käytän tietokonetta sen kautta, pitääkö pelätä, että Iltalehden bannerit palavat ruutuun kiinni?
   
 5. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 055
  Ei peruskäytössä pitäisi mitään ongelmaa tuossa olla. Itselläni saattaa pitkäänkin palaa HUDit ruudulla niistä parista pelistä, joita tulee pelailua. Mitään ei ole palanut kiinni. Kannattaa toki laittaa tietokoneeseenkin näytönsäästäjä päälle, vaikkakin ainakin omassa telkussaninse television säästäjä menee myöskin päälle melko herkästi, jos ruudulla ei liiku tarpeeksi isolla alalla jotain.
   
 6. pasina

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Viestejä:
  2
  Terve,

  Mitä Oled televisiota suosittelisitte? Vertaillut kaupoissa qled/oled yms ja lähinnä tuon magic remoten ja kaukosäätimen takia LG Oledit kiinnostaisi. Sen verran harvoin ostan television, että ajattelin panostaa ns. vähän parempaan nyt kerralla. Hinta haarukka joku 1500-2000€, halvempikin toki kelpaa. 65 tuumainen. Onko näitä muuten ollut black friday tarjouksissa aiempina vuosina ja mihinkä hintaan? Kattelen lähinnä urheilua, lätkää ja futista ja pelailen joskus pleikkarilla. En ole hifisteliä ja tunnustan, että en ymmärrä televisioista mitään (muutakun että valikot ja sujuvakäyttöliittymä, ei saa jumittaa tai hidastella).
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2018
 7. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  137
  Osta se jonka halvimmalla saat. Kuvaprosessoinnissa on eroja jotka aiheuttavat pieniä keskinäisiä eroja kuvanlaadussa, mutta kaikissa on perushyvä kuva. Näyttöpaneli on LG Displayn valmistama tv-merkistä riippumatta.
   
 8. Smithson

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2018
  Viestejä:
  14
  Urheilun katsomiseen voin suositella Oledia varauksetta. Itsellä C8 ja tässä ei yhtään DSE:tä, bandingia tai muuta häiritsevää näkyvillä vaaleilla kuvilla (jääkiekko) tai vihreällä taustalla (jalkapallo). Tämä oli itselle tärkein kriteeri tv:tä valittaessa. Itsellä kävi 65" LED-telkkari kokeilussa ja en pystynyt kyllä niillä raidoilla lätkää katsomaan. Oli toki kyseisen laitteen ominaispiirre, joten muissa LED-eissä ei varmaankaan ihan vastaavaa määrää. Oledeissa bandingia näkyy 5% harmaalla jonkin verran, mutta päivittäisessä käytössä en ole tuota huomannut. Toki oma laite sattui varsin hyvä olemaan tuolta kantilta, noissa jonkin verran hajontaa laitteiden välillä.

  Mitä liiketoistoon tulee, niin LG:n laitteista suosittelisin nimenomaan tätä 8-sarjaa, koska käsittääkseni 7-sarjassa ei aivan samalla tasolla ole. Myös Philipsiä on kehuttu liiketoiston suhteen. Näin ollen sun budjetilla suosittelisin joko LG C8 65" (Hinta laskenut tonnilla viime viikolla, vahva arvaus, että tuota ei Black Fridaystakaan juuri halvemmalla saa) tai Philips 65OLED873, josta saattaa tulla tarjoushinta Black Fridayssa. Näistä toki itse suosittelen C8:aa omien kokemusten perusteella, mutta tuskin pieleen Philipsilläkään menee. Itse olen tyytyväinen LG:n sujuvuuteen ja esim. siihen että kaikki neljä HDMI-liitäntää on parasta mahdollista laatua, eli kaikkiin saa 4k HDR-laitteet kiinnitettyä. Philipsillä tällaisia on vain kaksi.
   
 9. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
  Tuli ostettua tuolainen Philipsin 55" 803 pari päivää sitten. Täytyy vaan ihmetellä vaikka ostin kalibroinin Gigantista niin kuinka vaalean harmaa valkoinenkin on. Tiedä sit miten ne sen tekevät onko se vain yhdessä kuva-asetuksessa ja yhdessä hdmi-paikassa. Itse ainakin olen tykännyt katsoa värit kirkkaina. Joten nyt olen suht tyytyväinen kuvaan ku itse säädin. Toki säädin kaikkia muita kuin itse värejä.
  Onko antaa mitään omia suosituksia asetuksien suhteen?

  Omasta mielestäni käyttis toimii sulavasti. Youtube yms. Mitään tv-guidea en ole käyttänyt kun on TeliaTV. Mistä päästää siihen mikä varmaan johtui TeliaTV:stä ku katsoi Walking Dead kirjastosta bassomaiset ja kovat äänet hajos ja kuvassa rauhallisen kohtauksenkin kohdalla värit vaaleni ja tummeni. Normaaleissa telkkuohjelmissa ei ole ollut tätä ongelmaa.

  Ambilightit juuri niin hyvä lisä mitä muistin, kun joskus ku ne tuli oli töllönä Philipssi.

  Käytännönongelma:
  Joutuu nostaa korokepaloilla töllöä tv-tasosta ku soundbar edessä.

  Kokeilla ja katsella nyt ahkerasti niin osaa sanoa paremmin tälläisestä Oledista.
   
 10. Smithson

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2018
  Viestejä:
  14
  Saitko kalibrointi-raportin? Siinä pitäisi lukea missä asetuksessa kalibroidut arvot ovat. Käsittääkseni Gigantilla oikeasti kalibroivat näitä, joten kyllä sen kuvan pitäisi olla kunnossa, jännä jos perus kirkkauksissa olisi ongelmia. Oletko vertaillut Gigantin raportissa olevia arvoja netissä saatavilla oleviin kalibrointi-ohjeisiin?
   
 11. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
  Joo sain raportin ja siinä on kaikki arvot ja ISF day asetukseen laitettu näköjään ku lukisin tarkemmin.
  En kyl löydä/osaa etsiä guugeloimalla muiden arvoja netistä... Ainoastaan löytänyt jotain vanhempaan malliin POS9002:seen.
   
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048

  Siinä varmaan myös kerrottu, onke ne arvot laitettu joka paikkaan vai vain tiettyyn inputtiin, jolloin ne pitää varmaankin kopioida muihin.
   
 13. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
  Ei ole kerrottu, mutta ei ole kuin yhdessä inputissa (kopioin toiseenkin missä pleikka kiinni). Kuva on todella hämärä normi ohjelmissa ja pleikalla kun pelaa siihen nähden mihin itse on ainakin tottunut ja mitä näki kaupassa paikan päälläkin. Eco-tila on pois päältä jne, mutta kuvan värit ja kirkkaus omaan silmään todella huonot voisi jopa sanoa.

  Muokkasin luonnollisen kuvatilan asetuksia samoilla värisäädöillä mitä kaupassa olivat tehneet ja paljon parempi. Tykkäävätkö ihmiset sitten katsoa niin hämärää kuvaa?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018
 14. Smithson

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2018
  Viestejä:
  14
  Philipsin oled valon säätö löytyy contrast -asetuksen takaa. Ainakin LG:llä tuon saa säätää halutessaan vaikka sataan, jos katsoo päivällä tv:tä eikä se itsessään vaikuta kuvan laatuun heikentävästi. Olettaisin, että sama Philipsillä.

  Toki se on myös vaihtoehto, että kalibrointi on ollut yksinkertaisesti vain huono. Mustan tason oikeellisuutta voi katsella esim. Youtubesta löytyvillä videoilla tai testikuvilla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018
 15. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
  Okei kiitos vinkistä. Ei tullut heti mieleen vaikka tietokoneen näytön kanssa olen myös säätänyt kuvien avulla. Täytyy katsastaa niitä testivideoita.

  Ihme ettei löydy mitään ns. ohjeistavia asetuksia oikein mistään netistä? Toki ruudut erillaisia, mutta luulis olevan jotain tähänkin malliin.
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  @Linssi89, Postaa ihmeessä se raportti tänne, niin kaikki näkevät, mitä siinä on.
   
 17. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
 18. Yad

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2006
  Viestejä:
  269
  Tuossa ei ole mittaustuloksia, pelkästään asetukset. Eli ei voi tietää onko nuo kopioitu vai kalibroitu oikeasti, luultavasti kopioitu kun ei kerta mittaustuloksia ennen/jälkeen kalibroinnin ole.
   
 19. Smithson

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2018
  Viestejä:
  14
  Nopeasti katsottuna tuo Brightness 76 näyttää hyvin oudolta luvulta. Olen ymmärtänyt, että 50 on likimain kohdillaan. Eri merkin laitteet voivat toki käyttäytyä eri tavoin, mutta jos tuota säätää jo 45 tai 55 niin ero on melkoinen.
   
 20. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 133
  Gigantti ei kalibroi oikeasti, kopioi vaan samat asetukset kaikkiin telkkuihin. Tästä syystä kuva on jopa heikompi kuin oletus expert-asetuksilla, koska jokainen paneeli on yksilö. Toki jos Gigantti on muuttanut toimintatapojaan jossain välissä, niin olen väärässä, mutta tämä näyttäisi olevan jälleen todiste siitä.

  Kuten yllä mainittu, erittäin outoja asetuksia tyrkätty sisään, etenkin brightness
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 21. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
  Jahas. Voi siis mennä pyytämään rahoja takaisin "kalibroinista" prkl!

  Niin ja lisätään sen verran viel, että tein mustavalkotestin youtube-videon avulla missä pitää saada mustat ja valkoiset palkit vilkkumaan näkyviin niin esim. tuo brightness/kirkkaus tippu 59.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 22. TirtZa

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2012
  Viestejä:
  232
  Ihan kusetukseksi meni kalibrointi minun Q7fn:ssä, samanlainen raportti tuli kuin yllä eli ei mitään mittauksiin viittaavaa vaikka väitti että tietyt yksilöt mittaavat olikohan juuri Spyderillä (olikohan 14k€ arvoinen laite mitä mainosti) ja sitten syöttävät ne saadut tiedot niihin samoihin töllöihin jos/kun joku siitä maksaa (aika omituiselta kuulostava toimintamalli).
  Jos tuo ei vielä riittänyt niin hinnoittelussa sovittiin 10€ hinta tälle "kalibroinnille" mutta kuitissa olikin töllön hintaa tiputettu sillä reilulla satasella jonka huomasin kun koetin mennä hintaeroa hakemaan töllön hinnan laskettua... Vaihdan LG C8:iin maanantaina tuon qledin ja koetan pärjätä ihan vaan rtingsin antamilla asetuksilla
   
 23. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Tällä hetkellä oman OLED-hankinnan keskiössä Philipsin 55POS9002, Sonyn 55AF8 ja LGn 55C8. Onko tän kolmikon kesken mitään selkeää voimasuhdetta? Omat plussat ja miinukset tällä hetkellä:

  Philips:
  +kaukosäätimessä näppis ja touchpad
  +ambilight
  -vanhin malli?

  LG:
  +kuva demovideossa näytti omaan silmään parhaalta
  +magic kake

  Sony:

  +tärinä"kajari" ruudussa (äänentoisto)
  -simppelein kaukosäädin (ei mitään käyttöä helpottavia ominaisuuksia)

  Erityisesti tuo ambilight kiinnostaa, mutta en haluaisi sitä tekniikan kustannuksella
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2018
 24. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 055
  Touchpadiä ei kyllä tuosta löydy, mutta Ambilightille voisi helposti laittaa parikin plussaa. Kun kerran on ollut niin ilman sitä ei osaa televisiota katsoa.

  Yksi pointti, mikä kannattaa ottaa huomioon on päivitettävyys. Philipsin koneet saa Oreon vielä ennen vuodenvaihdetta ja ilmeisesti myös Sony jossain vaiheessa. Esim käyttöliittymä uusiutuu ja Google lisää uusia ominaisuuksia mm Google Assistantin. LG:n webOS ei päivity, mikä katkaisee jossakin vaiheessa pakostakin joidenkin sovellusten toiminnan.
   
 25. Enbubu

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2013
  Viestejä:
  49
  Ite annan ääneni android pohjaisille laitteille. Sony saa Oreo päivityksen vuoden loppuun mennessä myös. Oreo löytyy jo AF9 mallista ja on huikea steppi ylöspäin vanhasta android versiosta.
   
 26. J.T.V

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2002
  Viestejä:
  215
  Mihin tämä lause perustuu? Jotain sisäpiiri tietoa, ettei LG päivittäisi käyttistään? Ihan en purematta niele tätä. Valaise meitä, jos tiedät asiasta enemmän.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti