OLED TV -keskusteluketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja escalibur, 03.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  Jos siitä vanhasta mallista (joka on näköjään poistunut Verkkokaupan valikoimasta) voi jotain päätellä, niin tuon hinta voi elää aika paljonkin. Siinä ainakin hinta välillä laski ja toisinaan nousi ja taas laski. Näin on myös ollut 55EA880W mallin kohdalla, jonka hinta on tällä hetkellä 2500€. Tiedä sitten poistuuko myöskin tuo malli, kun Verkkokauppa saa myytyä tuon yhden kappaleen, joka on tällä hetkelä varastossa.

  Itse alunperin odottelin, että Verkkokauppa saisi tuota 55EC930V mallia varastoon, ennen kuin pistän sen tilaukseen, koska oli 300€ halvempi, kuin Gigantissa vielä sillä hetkellä. Mutta näemmä jopa onneksi Itiksen Gigantin avajaisista sai tuon vielä vajaa 100€ halvemmalla, niin ostoon tuo meni vielä viime hetken pällistelyn jälkeen. Huomenissa siis Gigantin pitäisi toimittaa tuo kotiin.
   
 2. terpi

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2012
  Viestejä:
  37
  Ei kellään ois tietoo oisko 55ec930v vieläkin itiksen gigantissa siihen avajaistarjous hintaan? Tuskin on varmaan enää, mutta jos on niin lähden heti tänään hakemaan pois.
   
 3. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725

  Soita myymälään ja kysy?
   
 4. terpi

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2012
  Viestejä:
  37
  Gigantti ei vastaa tuotteiden saatavuuskyselyihin mitään, mutta avajaistarjoukset loppu jo lauantaina. Että se siitä sitten.
   
 5. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  LG 55EC930V tuli niin sovitusti ja nyt tässä illemmalla laitoin sen paikalleen. Kyllä vaan tykkään tosta kuvasta, mitä OLED työntää, vaikka toistaiseksi olen selaillut vasta normi tv kanavia plus HD kanavia. Toistaiseksi olen kalibroinut värit lähinnä telkkarin oman kalibrointi kuvien kanssa, jolla pääsin miellyttävään tulokseen verrattuna ECO moodiin, jossa tuo oletuksenä näkyi olevan. Netistä meinaan kyllä katsoa vielä asiaan paremmin perehtyneiden tekemiä kalibrointeja ja katsoa millaista jälkeä niillä tulee omiin silmiin.

  Valitettavasti audio puoli on tällä hetkellä Audio Pro Addon Onen varassa, mutta eipä isompiakaan purkkeja saa jo aiemmin mainitsemani kirjahyllyn takia, mutta on noi silti telkkarin ääniä huomattavasti paremmat. Sinänsä nuokin kelpaa, kun en kultakorva ole (enkä edes kultasilmä, mutta oled miellyttää), mutta kun tietokoneessa olisi paremmat kaiuttimet, jotka on liian isot tuolle kirjahyllylle ja muutakaan sijoituspaikkaa ei ole, niin tulos on tämä. Se mikä tässä noitten kaiuttimien käyttöä telkkarissa häiritsee on se, että en pysty säätämään kaiuttimien volume napeilla, kun kaiuttimet ovat kuulokeliitännässä kiinni. Tämä on kyllä ongelmallinen tilanne, kun ainut tapa säätää kaiuttimien volumea tällä hetkellä on vanhanaikaisesti nousta sohvalta ja vääntää potikasta volumea isommalle tai pienemmälle tilanteen mukaan. Täytyy kyllä yrittää keksiä joku ratkaisu tähän ongelmaan. Onkohan tohon olemassa jotain asetusta, millä tuon sais pelittää tai mikä olisi joku muu ratkaisu? Erillinen vahvari olisi yksi, mutta sinänsä en moista ole tällä hetkellä kaipaamassa.
   
 6. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Eikö television kaukosäätimellä muka voi säätää kuulokelähdön äänenvoimakkuutta? Pakkokait se on onnistua, en tiedä missä muka olisi niin ettei onnistu.

  Miten tuolla voisi muuten kuulokkeilla kuunnella mitään jos ääntä ei voisi säätää.
   
 7. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  Kyseessä user error. Samassa kuulokeliitännässä on kaksi asetusta, joista toinen on Ulkoinen kaiutin (Äänilähtö) ja toinen on Kuulokkeet. Alunperin sain Ulkoisella Kaiuttimella äänet, mutta en Kuuloke asetuksella, mutta asiaa lähemmin tutkittua tajusin, että kaiuttimien volumenuppi oli liian hiljaisella. :o
   
 8. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
 9. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 366
  Sentään jollakin valmistajalla on sellaista (ehkä tahatonta) ammattiylpeyttä, jossa pelkästään paskaa ei myydä asiakkaille, koska se myy, vaan uutta oikeasti parempaa yritetään saada myytäväksi.
   
 10. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Eiköhän tärkein lause selittämään LG:n panostusta OLEDiin ollut tuossa linkin artikkelin lopussa.

   
 11. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Verkkis pudottanut hintoja kivasti ja taisi ilmestyä nyt listoille nuo 65" ja 77" 4k mallitkin :think:

  Verkkokauppa.com
   
 12. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  LG 55EC9300/ 55EC930V OLED TV Review

  LG:n OLED testattu. Input lag 46ms. Mustan taso on huippuluokkaa. Motion resolution LCD tasoa eli 300 viivaa. Eli jos haluaa hyvää liikkuvaa "piirun verran pikimustasta erottuvaa" kuvaa niin panasonicin plasmoja vielä hakemaan.

  Mikä tekniikka se oli tulossa OLED jälkeen joka korjaa tuon motion resolutionin? Taidan odottaa sitä. Siihen asti kituutetaan panan plasmalla. :)
   
 13. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Jaa, jos parasta haluat osta Panasonicin plasman sijasta Samsungin viimevuotinen KN55S9C Oled. Siinä liiketoisto on erinomaisella tasolla, taustavalon vilkutuksen takia.

  Saatavuus ja hinta saattavat olla "pieni" ongelma LG oledeihin verrattuna. Mutta ongelma on siis jo kertaalleen ratkaistu, LG:t saanee samanlaisen parannuksen ennemmin tai myöhemmin.
   
 14. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Jahas, ei ole vaikea arvata mihin tämä homma menee. Tonnilla ja allekin saa sen 55 tuumaisen OLED-telkun tulevaisuudessa, mutta jos haluat siittä liikkuvasta kuvasta selvääkin saada, pitää pulittaa roimasti lisää..

  OLEDin jälkeen tai rinnalle ei kyllä mitään uutta näyttötekniikkaa ole tulossa pitkään aikaan.
   
 15. morjensta

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  973
  Tuskin sentään taustavalon vilkutuksen takia? Oledissahan ei ole taustavaloa, vaan jokainen pikseli valaisee itse itsensä. Lisäksi tuo BFI aiheuttaa muita ongelmia kuten himmeämmän kuvan.

  Itse en kyllä plasmaa ottaisi enää (enkä lcd:tä). LG:nkin oledin plussat (joita on muitakin kuin mustan taso) ajaa pienten miinusten edelle sen verran reippaasti..
   
 16. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Juu ei taustavalon vaan pikseleiden vilkutuksesta siis on kyse :comp:

  Tarkoittaa myös sitä, että erilaiset skannaavat ym. vaihtoehdot BFI:lle, joilla ehkä päästään vähäisempään himmentymiseen samalla liiketoistoparannuksella, pitäisi olla "helppo" toteuttaa. Mutta jos kirkkaus on riittävä BFI:n kanssakin, ei se ole ongelma normaalikatseluympäristössä. Silmät sulattava kirkkaus on kuitenkin vähän häiritsevää leffoja katsellessa :p

  Uskon minäkin sen, että LG:n OLEDit ohittaa yleisesti ottaen kaikki muut teknologiat, mutta vielä(kään) ei ole sitä täydellistä, virheetöntä, ikuisesti parasta laitetta saapunut. Ei valmistajat sellaista haluakaan tehdä, menisi pohja suunnitellulta vanhentumiselta.
   
 17. Dynacron

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2001
  Viestejä:
  421
  Televisiojätit luopuvat oled-näytöistä - Nyt kiinnostavat kvanttipistenäytöt

  Samsung on päättänyt, ettei se tee enää oled-televisioita markkinoille. LG on päättänyt, ettei oled saa olla ainoa tulevaisuuden tekniikka. Kumpikin yhtiö keskittyy kvanttipistenäyttöihin, kertoo Channel Eye.
  Oledejä eli orgaanisia ledejä on pidetty pitkään tulevaisuuden tekniikkana televisioiden valmistuksessa. Samsung hylkää tekniikan vain siksi, ettei niiden valmistaminen ole riittävän halpaa massamarkkinoita varten.
  Kvanttipistenäytöt puolestaan ovat perinteisten lcd-televisioiden paranneltuja versioita. Lcd-näytön päälle lisätään kalvo, jossa on valoa lähettäviä kiteitä. Valmistus on suhteellisen yksinkertaista, ja syntyvä kuvanlaatu on hyvä.
  Hinnaltaan kvanttipistenäytöt ovat vain 30–35 prosenttia kalliimpia kuin lcd-televisiot. Sen sijaan oled-näytöt maksavat viisinkertaisesti.
  Riskinä on, että kvanttipistenäyttöjen hinnat kallistuvat televisiovalmistajien täyskäännöksen vuoksi. Kvanttipistenäyttöjä valmistaa vain harva yritys, kuten Quantum Materials ja Nanoco, joten ne saattavat nostaa hintaa dramaattisesti tai niiden tuotanto ruuhkautuu. Nanoco sitä paitsi aloittaa tuotannon vasta ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Etelä-Koreassa.
  LG ei ole lopettanut oled-televisioiden tuotantoa mutta tuo kvanttipisteet niiden rinnalle.
  Tällä hetkellä ainoa kvanttipistetelevisioiden valmistaja on Sony. Laitteiden menekin ennustetaan kasvavan lähes kahteen miljoonaan ensi vuonna.

  Televisiojätit luopuvat oled-näytöistä - Nyt kiinnostavat kvanttipistenäytöt - Tivi
   
 18. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Yhden valmistajan yksi tuotantolinja ei pysty täyttämään maailman televisiokysyntää, siksi LCD-jatkokehitys voi kannattaa. Ei kvanttipisteillä kuitenkaan saada niitä täydellisiä OLED mustia niin itseäni ei hirveästi kiinnosta tuommoisen ostaminen tulevaisuudessa.
   
 19. Herra von Levee

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  2 510
  -
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2016
 20. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Noita äärettömiä mustuuksia kun vertaillaan ja hehkutetaan, niin kannattaa muistaa, että niitä ei voi kokea kuin täysin pimennetyssä huoneessa.

  Normaalissa olohuoneessa ei OLED-telkkarin pintakirkkaus ole mustalla kuvalla nolla, vaan joku nollasta poikkeava lukema joka on "ulkoinen kirkkaus" * "näytön heijastavuus". Tuolloin todellinen kontrasti on näytön maksimikirkkaus / minimikirkkaudella ja aika harvassa pimentämättömässä olkkarissa päästään edes lähelle 1000:1 kontrastia, vaikka käytössä olisi mikä oled-paneeli.

  Pitkään esim. kännyköissä oli tilanne se, että käytännössä LCD-näytöissä oli parempi kontrasti kuin OLED-näytöissä. OLED:ien maksimikirkkaus oli niin matala, että realistisissa käyttöolosuhteissa LCD kepitti ne mennen tullen. Esim. Samsung Galaxy S3:sen näyttö oli minusta surkea juuri onnettoman reaali-kontrastin takia. Ulkona siitä ei vaan meinannut nähdä mitään jos vertasi saman aikakauden huippu-lcd:hen.
   
 21. Mane-

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  528
  Ei tarvitse olla todellakaan pimennetty huone huomatakseen selkeän eron oledin ja lcd:n mustantasossa/kontrastissa. Kaikki lcd:t on paskaa jos et pysty katsomaan suoraan edestä hyvin valaistussa tilassa.

  Toivon todella ettei oled kuole pois. Ainakaan ennen kuin 4k 65-75" oled pienellä input lagilla ja hyvällä erottelukyvyllä on kotiutettu kohtuullisen hintaan.
   
 22. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 816
  Tuohan nyt on selvää että sonyt ja muut alkaa jotain roskaa taas väsäämään kun OLEDit oli niin paljon jäljessä ettei mitään mahiksia LG:tä vastaan. Jos OLED kerran lopulta pitäisi saada halvemmaksi valmistaa kuin nyky LCD:t, niin ei varmaan LG ala hylkäämään teknologiaa jonkun LCD kalvotekohengityksen takia.
   
 23. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725

  Sä siis vertailet puhelimen (AM)OLED-näyttöjä LCD-telkkareihin? Mä vahvasti epäilen että kovin moni tulee käyttämään OLED telkkaria jossain hiekkarannalla tai vastaavassa paikassa. Aivan taatusti kontrasti on OLED:eissa parempi jos vertaillaan premium OLED vs premium LCD, eikä halpis vs premium.
   
 24. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Hohhoijaa, tarvitseeko ne esimerkit viedä aina aivan övereiksi? Mene sinne normaaliin olohuoneeseen mittaamaan telkkarin pintakirkkauksia ja vertailemaan realistisia kontrasteja.

  Eivät ole äärettömiä. Eivät edes lähelle.
   
 25. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725
  :facepalm:

  Olkoot.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti