OLED TV -keskusteluketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja escalibur, 03.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jani199107

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2016
  Viestejä:
  2
  Mulla on televisiossa 3000€ kipuraja mutta yli 2000€ maksavan television ruudun koko on oltava yli 60 tuumaa... odotellaan että niiden 65 tuumaisten OLEDien hinta tippuu :)
   
 2. pavex

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2001
  Viestejä:
  54
  Sori, saattaa olla hieman offtopic...

  Nyt kun 910V hankittu ja jonkin verran katseltu. Sateisia iltoja luvattu, joten olisi aikaa kalibroinnille.
  En omista kalibraattoria, mutta olisi mahdollisuus saada Spyder (ilmeisesti Spyder3) lainaan. Sitä voi ilmeisesti käyttää colorHCFR:n kanssa
  television kalibrointiin? Kokemuksia? Ilmeisesti Spyder ei kuitenkaan ole kovin luotettava?
  Saakohan noita kalibraattoreita jostain vuokrattua? Pikainen googletus ei antanut osumaa.
  Tai jos jotain asiantuntevaa muroa kiinnostaa tarjota sopuhintaan kalibrointia niin olen korvana. Voi pistää vaikka privana tarjousta.
  Sijainti olisi Espoossa.
   
 3. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Pikaisia input lag-mittauksia 55EG910V:stä, firmiksellä 04.05.01, Leo Bodnar testerillä keskimmäisestä palkista.
  - ISF Expert 1 tila, True Motion pois päältä: 110 ms
  - Game-tila: 51 ms
  - PC-labeloitu inputti, tila ISF Expert: 44 ms
  - PC-labeloitu inputti, tila Game: 36 ms

  Ei välttämättä ainoa ja viimeinen totuus, sain kertaalleen tuolle PC-labeloidulle inputille ISF Expert-tilassa lagiksi 38 ms.

  Niin, sanoisin että jos Spyder3 on saatavilla niin kannattaa sitä ainakin kokeilla HCFR:n kanssa.
   
 4. _Rockford_

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  416
  OLED-TV ollut kiikarissa jo puolitoista vuotta, mutta homma ei ole oikein edennyt kun ensin tuli 4k ja sitten noi HDR-jututkin vielä. OLED:in kulumisesta käytössä oli joskus paljonkin juttua, joten en tiedä oliko sitten tyhmää ostaa demokone, mutta tilasin äsken Gigantin Outletista ton 55EG910V:n 1200€ hintaan. Ollut kuulemma maaliskuusta esillä, joten ei kai tuo ihan ikäloppu luulis vielä olevan? Itellä käyttötunnit jää kuitenkin pieniksi. Noita kai ois saanu tän ketjun perusteella uutenakin yhtä halvalla tai jopa halvemmalla, mutta ehtivät mennä tuossa lomareissun aikana kun en aktiivisesti seuraillut tilannetta. Eikä täällä Oulussa ole vielä ollut Powerin avajaisiakaan.

  Eka homma ois varmaan yrittää selvittää jostain käyttötunnit ja osata katsoa onko kuvassa jotain ongelmia esittelykäytöstä johtuen. Kuvan kiinnipalaminen voi kai OLED:illakin olla mahdollista? Onko jotain muuta mitä pitäis osata erityisesti tutkailla?

  Nykyinen töllö on Pioneer PDP-LX508D ja joutais jo eläkkeelle. Kestävä laite on kyllä ollut, ostin tuon vuoden vanhana ja mitään ognelmaa ei ole koskaan ollut, vaikka sai kerran melko pahan kolhun takakuoren peltiinkin. OLED:ille ei varmaan uskalla ihan samalaista käyttöikää odottaa mutta onhan tämä paljon halvempikin. :)
   
 5. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Tarkista ainakin ettei ole kuolleita pikseleitä tai alipikseleitä. Käyttötunnit saa ainakin service-valikosta mutta en tiedä varmasti miten sinne pääsee. Jos on Harmony-yleiskaukosäädin, siihen löytyy netistä jotain koodeja mutta en ole kokeillut kun oma Harmony Touch ei suostu enää millään synkronoimaan asetuksiaan..

  Jos tuo telkku on ollut jatkuvasti päällä tai kokonaan pois päältä (ei siis standby-tilassa) se ei välttämättä ole ajanut kovin montaa kertaa kompensaatiosyklejä ottaen huomioon päälläolotuntien määrän.

  Jos kuvaa pitää päällä noin 4 tuntia ja sitten laittaa standby-tilaan, telkku ajaa kompensaation joka putsaa mahdollisia jäännöskuvia ja jonka pitäisi tasoittaa mahdollista bandingia. Kompensaatiosyklin pyörähtämisen huomaa siitä että rele ei naksahda muutaman sekunnin päästä sammuttamisesta, vaan siinä menee muutama minuutti.

  Kokeilisin siis ensin pitää telkkua jonkun tunnin päällä ja sitten kompensaation jälkeen näyttää 5%, 10%, 20%, 30%, 40%, 50%... harmaasävykuviä (esim. AVS HD 709 patterneista http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html ). Jos jäännöskuvia on edelleen kompensaatiosyklin jälkeen näissä kuvissa näkyvissä, valittaisin.

  Huom. Jonkun verran bandingia on näissä malleissa "normaalia" tummien harmaiden slideilla. Near black patterneissa (1%, 2%, 3%, 4%) tämän huomaa selvästi. Itselläni on myös kuvan oikeassa reunassa "black border/vignetting" efektiä 5% harmaisiin saakka, väittävät että ajan ja kompensaatiosyklien kuluessa tuo haipuu.

  Itse olen ollut hintaan nähden hyvin tyytyväinen tähän mennessä, mutta minulla ei ollutkaan aiemmin 8G Kuroa vaan Samsungin LCD. Sanoisin että huonolaatuinen digi-TV-kuva ei näytä kovin hyvältä Bluray/Netflix 1080p-tasoon verrattuna, mutta kun vertaan sitä samalla kolorimetrillä kalibroituun Samsungiin vieressä niin ei se loppujen lopuksi kovin hyvännäköistä koskaan ole ollutkaan. Ehkä hyvälaatuinen kuva vain näyttää niin hyvältä OLEDissa että ero heikompilaatuiseen materiaaliin on suurempi.

  Liiketoistoasetuksia on pitänyt hieman säätää että sopii omalle silmälle - TruMotion User 0/0 on hyvä lähtökohta leffoille ja 5/5 urheilulle, siitä sitten oman maun mukaan lisää tai pois.

  TruMotion kokonaan pois aiheuttaa välillä ainakin itselleni outoa judderointiefektiä elokuvissa - ihan kuin 24fps näyttäisi välillä omissa aivoissa kuvasarjalta eikä liikkuvalta kuvalta. LCD:ssähän pikselien hitaus aiheuttaa lisäblurria jonkin verran kun OLED-pikselit vaihtavat tilaansa hyvin nopeasti, ehkä kyse on tästä. Tai sitten LG:n 24fps toteutuksessa ilman TruMotionia on jotain pielessä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2016
 6. _Rockford_

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  416
  Kiitos kattavasta vastauksesta! Siinähän se eka ongelma uuden telkun kanssa on, että jos noita testikuvia alkaa enempi katteleen niin asiaan isommin perehtymättä ei välttämättä tiedä miltä jonku kuvan pitäis ideaalitilanteessa näyttää ja vielä vähemmän sitä mikä on ko. TV-mallin ominaisuus ja mikä vika jos jotain poikkeavaa näkyy. Myös kommentit näissä tyypillisesti ilmenevästä valkoisen epätasaisuudesta vähän hirvittää, mutta kun en talviurheilua katso niin ehkä silläkään ei ole käytännössä juuri merkitystä. 30 päivän palautusoikeudella tuon nyt kuitenkin uskalsi ostaa sokkona ja 2 vuoden takuukin tietysti on luvattu.

  Jos LG jää asumaan niin kalibrointiin pitäisi myös tutustua, en vain tiedä onko toi mun ColorMunki Photo siihen edes sopiva. PC:n näytön olen sillä kyllä profiloinut, mutta colorHCFR:ää en ole koskaan käyttänyt, mutta jotenkin muistelen että siinä kai piti tuollekin tuki olla. Plasmaa ei tullut koskaan kalibroitua vaikka asiaa kyllä joskus yritin tutkailla. Toivottavasti nämä asiat on edes hiukan vähemmän sekavia nyt kuin 8 vuotta sitten. :)
   
 7. Gale

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  233
  Kiitos tosiaan @mustajoki vinkeistä. Tuli tilattua tuossa alkuviikosta LG:n 65B6V, jos vaikka tässä viikonlopuksi suvaitsisi saapua niin pääsisi ihmettelemään. Toivottavasti sattuu validi paneeli kerralla, ettei tarvitse takaisin alkaa lähettelemään.
   
 8. jron

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  3
  Sain pari päivää sitten 55eg910v:n Anttilan kautta 1200e:n hintaan ja kyseessä oli viimeinen kappale. Nythän ei palautus enää onnistu vaikka olisi maanantaikappale koska Anttila on konkassa. Toistaiseksi on kyllä ihan toimiva peli ollut mutta en ole kyllä paljoa kerinnyt testailemaan.

  Paketti oli kyllä melko heikossa kunnossa kun se postin kautta tuli että voi olla palautuskappale.. Kaukosäädin oli kyllä ihan käyttämätön ja muutenkaan ei näkynyt käytön jälkiä itse televisiossa.
   
 9. _Rockford_

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  416
  Tänään sain vihdoin otettua käyttöön 55EG910V demokoneen jonka tilasin Gigantti Outletista. En tiedä onko näissä oikeasti miten tarkkaa missä asennossa paketoitua TV:tä kuljettaa, laatikossahan oli kyllä merkintä mikä puoli ylöspäin. Posti oli kuitenkin kuljettanut erilliskäsiteltävänä lähetetyn TV:n näin [KLIK]. Oletettavasti tästä johtuen styroksit laatikon sisällä oli vähän hajalla toiselta laidalta. Itse TV:ssä en mitään vaurioita nähnyt. Asennuksen ehdin tehdä, kuva näkyi OK mutta mitään kuvasäätöjä tai muuta tarkempaa en kerennyt vielä testailla. Alkuvaikutelma kuitenkin on positiivinen. Laite on fiksun näköinen ja kaukosäädin kohtuu selkeä ja toimiva. Plasman hirveää siritystä ei jää ikävä.
   
 10. jron

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  3
  Verkkokauppaan on 55eg910v malleja tullut 30kpl lisää ja samalla hinta noussut 100e eli nyt 1500e..
   
 11. t0mm3n

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2016
  Viestejä:
  24
  Moi!

  Olen jonkun aikaa pohdiskellut ostaisinko isomman telkkarin olkkariin, kun nykyinen 46" samsung tuntuu hirveän pieneltä n. 3 metristä katseltuna. Hallitus on samaa mieltä, joten nyt on tehtävä asialle jotain. Aiemmin tänään kävimme koko perhe retkellä tammiston gigantissa katsomassa Sonyn 55" 4K telkkaria, joka on tarjouksessa hintaan 799e. Sony ei vaan jotenkin tehnyt vaikutusta, eikä sitä enää ollut saatavilla. Onneksi näin kävi.

  Katselin hetken tammiston gigantin tarjontaa, kunnes yllättävän asiantunteva myyjä tuli palvelemaan. Myyjä meinasi, että parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaisi tänäpäivänä LG, ainakin tässä duunarin hintaluokassa. Jotenkin LG merkkinä ei ole aiemmin herättänyt mielenkiintoa. Olen pitänyt sitä halpana ja huonolaatuisena merkkinä. Turhaan! Mielestä joka ikinen LG alle 2000e hinnoissa mitä katselin pieksi, sekä kuvanlaadullisesti, että softan puolesta Samsungit ja Sonyt. Hetken myyjän kanssa juteltuani näin edessäni kauniin, uskomattoman hyvälaatuisen kuvan, eli LG 55EG910V oledin.

  Kuvittelin oled telkkareiden olevan aivan eri hintaluokassa, joten 1399€ hinta sai kuolan valumaan ja hien pintaan. Luulin hetken, että näen edessäni 4k kuvaa, kunnes paljastui, että kyseessä on pelkkä full hd resoluutio niin hyvältä näytti! Hallituskin oli sitä mieltä, että nyt on hyvä kuva! Lasten huutaessa väsymystään, jouduimme poistumaan paikalta ilman tätä ihanuutta.

  Nyt tämän 23 sivun keskustelun ja muutaman oluen jälkeen olen päättänyt, että volvo lähtee putki punaisena kohti tammiston giganttia heti kun olen ajokunnossa.

  Kiitos palstalaisille!

  terveisin, Tomppa
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2016
 12. Ziggemby

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  338
  Sama malli on harkinnassa täälläkin. Laitatko raporttia tänne helpottamaan päätöksentekoa kun olet saanut LG:n paikoilleen ja testattua. Kiitos.
   
 13. Jannuhakala

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2002
  Viestejä:
  525
  Omasta mielestäni tuon LGn vahvuuksia on erinomainen kuva ja tarpeelliset liitännät.

  Huonoina puolina hidas guide, mtv katsomon puute, ja "pieni" koko. En myöskään välittäisi tuosta kaarevuudesta. 4K olisi sekin plussaa, vaikkakin sen hyöty 55" on rajallinen. Olen miettinyt että pari hunttia lisää niin saisi hyvällä kuvalla olevan 65" 4K telkkarin.

  Kuva nyt ei ihan samalla tasolla olisi kuin OLEDissa, mutta riittävä ainakin mulle.
   
 14. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 815
  Jos muutaman metrin päästä katsot, niin 65" alkaa vasta saamaan ne 1080p hyödyt näkyviin.
   
 15. Ritzenhoff

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  619
  Juu u, itse katson noin kolmesta metristä 55" ruutua ja paikoitellen vaikeaa erottaa toisistaan jopa 480p vs 1080p. 720p vs 1080p välillä ei ole mitään eroa kuvassa tuolta etäisyydeltä.

  75" töllö ois jees. Mutta hinta karkaa...
   
 16. segggou

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  1 810
  Vihdoin näin livenä kyseisen LG:n Helsingin verkkokaupassa ja ei se nyt niin "järisyttävä" itselle ollu. Päädyinkin nappaamaan outletista LG:n 65" 4k -paneelin. Hintojen laskua OLED:ssa ootellessa.
   
 17. Gale

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  233
  Nyt on LG:n 65B6V kalibroitu n. 30h käytön jälkeen. Yllättäen sattui paneelilotossa ihan riittävän hyvällä paneelilla oleva, eli ei juurikaan bandingia ja uniformity myös ok. Ei onneksi tarvitse lähettää takaisin.

  Kuvanlaatu on kyllä aivan uskomaton, varsinkin HDR-pätkillä, mutta myös normi 1080p näyttää huomattavasti paremmalta kuin aiemmalla Samsungin 55" 8000-sarjalaisella, eli ainakin vielä hintansa arvoinen laite.
  Nvidian ajureiden kanssa pientä yhteensopivuusbugia vielä, kun ei voi pitää HDMI Deep Color -asetusta päällä ilman handshake ongelmia, mutta toivottavasti korjaavat tuon piakkoin.
   
 18. Iproka

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2016
  Viestejä:
  1
  Itsekkin ostin juuri tuon LG 65B6V:n.

  Onko sinulla antaa jotain tipsejä hyvistä säädöistä/ asetuksista kuvanlaadun suhteen?
  En ole kovin kokenut "säätäjä" joten hyvät neuvot kelpaisi..
  Vanhaan 55" 8005 Samsungiin löysin netistä jotkut säädöt aikoinaan ja kuva parani mielestäni tehdasasetuksista.
   
 19. Gale

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  233

  Itselläni oli sama 55" 8005 aiemmin :)

  Mutta sinällään nämä ovat yksilöitä, mutta omat kalibroidut asetukset olivat oikeastaan melko lähellä näitä:


  Ainut mitä piti itselläni noista modata edelleen, oli H ja V sharpnessiin säätäminen arvoon 10 (näytti omaan silmään paremmalta kuin 0, sekä White Balance high: R5, G-5, B1 ISF Darkilla ja R4, G-4, B2 ISF Lightilla. Tuo white balance on kyllä täysin paneelikohtaista, eli voit kokeilla noita samoja arvoja ja siitä modata eteenpäin.
   
 20. Johto

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2001
  Viestejä:
  995
  Siis silmä määräisestikö säätelette vai mittarilla noita white balanceja sekä tinttiä? Kyllä se sharpness 10 tekee keinotekoista terävyyttä eli tulee ylimääräistä höttöä kuvaan, ainakin tarkkasilmäisesti katsottuna omalla 910v laitteella.
   
 21. Gale

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  233
  Mittarilla WB ja värit. Sharpnessin otin silmän mukaan.
   
 22. Satellink

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  59
  Tiistaina saapui vihdoinkin oma LG 55EG920v Powerista; Turun Skanssin avajaisista tarttui 1799€ hintaan. Parin tonnin kipuraja alittui sen verta, että pitihän se käydä hankkimassa sieltä asti. Laite tuli hyvin palvelleen Sony 40" (V5500?) Full HD -telkkarin tilalle. Tässä vähän kokemuksia parin päivän ajalta.

  Kuvanlaatu on se syy miksi näitä ostetaan, ja onhan väritoisto ja kontrasti noissa aivan omalla tasollaan (hankin kalibroituna). Kuvassa on syvyyttä ihan eri tavalla jo Full HD -sisällössä, ja esimerkiksi Gravity Blu-Ray oli ihan omassa luokassaan. Tässä tuli saatua juuri sitä mitä on tilannutkin. OLEDeissa paljon puhuttu lähellä täysin mustaa olevien väritoisto-ongelmiin olen törmännyt kerran WebOS-käyttöliittymässä. Asetusnäytön harmaa taustaväri kokoruudulla aiheutti selkeitä epätasaisuuksia; oikean sisällön toistossa tätä ei ole kertaakaan vielä huomannut. Telkkari tuo myös aika selkeästi alkuperäisen sisällön huonolaatuisuuden esille, mutta sehän ei telkkarin vika ole...

  3D yllätti positiivisesti. Guardians Of The Galaxy oli mukavaa katseltavaa, ja jäi paljon parempi maku suuhun tästä kuin esimerkiksi elokuvateatterin 3D:sta. Tulen luultavasti hankkimaan lisääkin 3D-sisältöä tältä pohjalta. Joidenkin arvostelujen perusteellahan tää oli myöskin parhaimpia 3D-telkkareita markkinoilla.

  Laite on myös mukavan tyylikäs ja slimmi. Lievää kaarevuutta ei juurikaan huomaa tästä, ja katselukulmat ovat erittäin hyvät.

  WebOS:ssä toimii sovellukset mukavasti yhteen älypuhelimen kanssa (esim. Youtube), mutta harmittavasti ainakin itselläni ei näy HBO:n sovellusta. Käyttöjärjestelmä ei ole hirvittävän nopea omaan makuun, ja guide latautuu aivan liian hitaasti. Tämä lienee vieläkin yleinen tauti telkkari-käyttöjärjestelmissä.. Noin muuten käyttöliittymä on selkeähkö, tosin monia säätöjä on joutunut etsimään suurennuslasin kanssa. WebOS on myös ohjattavissa iOS-sovelluksella, mutta se on aika kökkö; ei anna esimerkiksi käyttää näppäimistöä kirjoittamiseen, ja on muutenkin kömpelö.

  4k
  -sisältöä olen katsonut vasta Youtuben demopätkistä, joten kovin pitkälle ei voi johtopäätöksiä tehdä - täytyy Netflixi ottaa käyttöön, ja sieltä pääsisi myös vissiin tuota HDR:ääkin testaamaan, jota tämän laitteen pitäisi tukea. 4k-ylösskaalauskin vissiin on jossain valikoiden syövereissä enabloitavissa, mutta en löytänyt sitä asetusta vielä mistään :)

  Äänenlaatu on aika mitäänsanomaton, ja omat philipsin 160€ 5.1 muovipurkit kuulostavat huomattavasti paremmilta. Tämä oli omassa tiedossa muutoinkin, ja tarkoituksena on muutenkin hankkia omat kaiuttimet + vahvari tälle kaveriksi jossakin vaiheessa. Varmasti pääsee parempaan tulokseen noin.

  Kokonaisuutena olen telkkariin erittäin tyytyväinen tähän asti, ja onhan tuon katsominen ihan eri tavalla nautinnollista kuin 40", joka rupesi tuntumaan liian pieneltä loppuvaiheessa. En tosiaan olisi ostanut uutta telkkaria pelkästään isomman koon, 4k:n, 3D:n, enkä HDR:nkään takia, vaan kyllä se on se OLED-kuva joka minut tähän ostokseen ajoi; ja olen enemmän kuin tyytyväinen.
   
 23. Comedian

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2001
  Viestejä:
  123
  4k OLED alle 2k €!
  :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
   
 24. Ritzenhoff

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  619
  Hankit kalibroituna? Siinä sun rahat meni ainakin hukkaan ja menit myyntimiehen kusetukseen. Gigantin ja Powerin "kalibroinnit" kun ovat huijausta.
   
 25. Ziggemby

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  338
  Mistähän tämä onnistuisi, jos ei lasketa noita jonotusavajaisia?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti