Ohjelmointia amkissa?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja bade, 02.03.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. bade

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2016
  Viestejä:
  27
  Veri vetää ja kovaa ohjelmointiin joten haluisin kuulla kokemuksia alan opiskelijoilta. Etenkin jos olet Kokkolassa opiskelemassa, mutta myös muut saa kertoa. Työllistyminen ja palkka jos jollain on tietoa heittää. Sana vapaa! :comp:
   
 2. Vampiretea

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  131
  Itse opiskelen tieto- ja viestintätekniikkaa Turun ammattikorkeakoulussa, ensimmäistä vuotta. Ensimmäinen vuosi menee käytännössä perusopintojen parissa ja ensimmäiset ammattiopinnot toteutetaan vasta toisena vuonna. Kolmantena vuotena valitaan sitten se lopullinen suuntautumispolku. Turun AMK:ssa suuntautumisvaihtoehtoina on valittavana hyvinvointi- ja peliteknologia, tietoverkot sekä sulautetut järjestelmät.

  Syksyllä oli ensimmäisen vuoden ainoa ohjelmoinnin kurssi, joka keskittyi perusteisiin, josta kurssin nimi "Ohjelmoinnin perusteet". Ei pitänyt sisällään mitään uutta tai ihmeellistä, kun ohjelmoinnista ollut aikaisemmin jo kokemusta. Muuttujat, taulukot, silmukat ja johdatus olio-ohjelmointiin olivat kurssin keskeisimmät aiheet (toteutin kyseisen kurssin etäkurssina sovittuani asiasta opettajani kanssa ja sain arvosanan 5).

  En tiedä varmana miten Kokkolassa, mutta varaudu siihen, ettei ensimmäisen vuoden aikana juurikaan pääse opintojen merkeissä ohjelmoimaan, jos siis samalle alalle halajat. Ensimmäisen vuoden aikana suurin osa menee kuitenkin em. pakollisten perusopintojen parissa, suosittelen motivoitumaan niihin. Paljon uutta ja mielenkiintoista tulee opittua, ellei ole lukiopohjaa taustalla.

  E: Korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2016
 3. bade

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2016
  Viestejä:
  27
  Kokkolan amkin sivuilta pääsinkin lukemaan opiskelusuunnitelmaa, niin ensimmäinen vuosi oli aika paljon sellaista "yleistä" asiaa. Joten varauduttu on.

  Kokkolassa ei hirmuisesti noista suuntautumisista kerrota hakijalle. Mutta siellä oli mainittu että ohjelmistotekniikkaan voi suuntautua. Mitähän mahtaa tarkoittaa? Onko siis vielä tarkempi suuntautuminen tuon jälkeen?
   
 4. Vampiretea

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  131
  Ohjelmistotekniikka on meillä ainakin toisena vuonna valittava ammattiopinto, joka koostuu kolmesta viiden opintopisteen kurssista: "WWW-ohjelmointi", "tietokannat" ja "olio-ohjelmointi". Tämä ei varsinaisesti ole meillä kuitenkaan suuntautumisvaihtoehto, joka tehdään vastaan kolmantena vuotena, vaan toisena vuotena valittava ammattiopinto, joita valitaan Turun AMK:ssa toiselle vuodelle yhteensä kaksi.

  Kirjoitin edelliseen viestiin väärin, että ensimmäisen vuoden opinnot koostuvat pääosin ammattiopinnoista, vaikka tarkoitin perusopintoja eli juuri viestintä- ja kieli- sekä luonnontieteiden opinnoista.

  E: Itseäni ei oikein kiinnosta mikään noista suuntautumisvaihtoehdoista, mutta onneksi Turun AMK:ssa on mahdollista suunnitella myös räätälöity suuntautumispolku, jossa saat käytännössä itse rakentaa kolmannen ja neljännen vuoden opinnot saatavilla olevan kurssitarjottimen mukaan.
   
 5. bade

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2016
  Viestejä:
  27
  Kiitos, tämä selvensi paljon! Aion vielä pistää viestiä centrialle lisätietojen vuoksi, kuitenkin vähän eroavaisuuksia amkeilla. Luulen että Kokkolassa on sama eli ne on jotain ammattiopintoja. Mutta laitan tosiaan kyselyä koululle vielä.
   
 6. minavain123

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2010
  Viestejä:
  179
  Eli vastaavan ja paremmankin ohjelmistotekniikan "osaamisen" voi hankkia omatoimisesti muutamassa kuukaudessa.
   
 7. ylikellottelija

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2015
  Viestejä:
  971
  AMK tietotekniikkainsinöörillä on hirveä määrä kursseja jotka ei liity ohjelmointiin eikä oikeastaan tietokoneisiinkaan, ne pitää puskea läpi hampaat irvessä. Koulusta riippuen ehkä lopulta ohjelmoinnin kursseja löytyy jotain 20-40 opintopisteen verran.
   
 8. bade

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2016
  Viestejä:
  27
  Tärkeintä olisi lähinnä se itse tutkinnon saaminen, tiedossa oli siis jo nuo turhakkeet mitä sinne on puskettu. Jos mä tätä ohjelmointia harrastuksena oisin ajatellu niin en hakis kouluun. Fakta vaan on et vaikka ois kuinka hyvä missä tahansa niin kyllä sen tutkinnon perään itketään
   
 9. ylikellottelija

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2015
  Viestejä:
  971
  Ihan oikeassa olet, tutkinto vaaditaan monessakin työpaikassa.
   
 10. mattikar

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  1 025
  Valmis, tuotantokäytössä oleva softa ajaa usein saman asian.
   
 11. ylikellottelija

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2015
  Viestejä:
  971
  Muuten kyllä mutta kunnanvirkoihin tms. taidetaan vaatia tutkinto. Tosin harvemmin noihin haetaan ohjelmoijaa.
   
 12. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Vähän riippuen kaverista ja siitä mihin joskus joutaa töihin, niin aika monestakin turhasta kurssista voi olla iloa. Yleensäkin Suomessa harrastetaan sellaista laaja-alaisempaa kouluttamista kuin sitä, että opetetaan kaveri tasan yhteen tehtävään.
   
 13. Suiza

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  994
  .
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2018
 14. bade

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2016
  Viestejä:
  27
  Tietenkin niitä kiinnostaa osaaminen ja portfolio sun muut, mutta kyllä se menee edelle jolla koulutus löytyy
   
 15. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  En väitä olevani puolueeton (en omaa tutkintoa), mutta kyllä meillä menee osaaminen kevyesti tutkinnon edelle.

  Jos tutkinnon merkitystä / roolia haluaa selventää niin sanotaan niin että tutkinnosta ei ole koskaan haittaa...
   
 16. tjeema

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  1 557
  -
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 17. debuggeri Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  747
  Itse kävin tuon kyseisen polun ja ihan Kokkolassa. Kuten jo todettua, paljon höttöä ja ohjelmoinnista sitten hieman perusteita. Oli muutama ihan mielenkiintoinenkin kurssi, mutta jos ohjelmointi kiinnostaa ihan työelämää varten, niin suosittelen aloittamaan ohjelmoinnin omatoimisen opiskelun jo nyt.

  Ihan syystä koulukoodaus on aika yleisluontoista, kun työtavat riippuvat sitten käytännössä aika paljon siitä firmasta missä on töissä. Mutta firmoihin on paljon helpompi päästä sisälle kun on vähän syvempää osaamista esittää kuin se perus "no tämmöistä ne siellä koulussa opetti". Omakohtaisessa opiskelussa on sekin hyvä puoli, että jos on kiinnostunut jostain tietystä aiheesta, niin jos oppii sen tarpeeksi hyvin niin voi melkein valita työpaikkansa sen mukaan.

  Jos osaamista on niin kyllä töihin näin heikkoinakin aikoina pääsee. Kokkolassa palkkataso ei ole kummoinen, monet kollegoista ovat lähteneet Helsinkiin "kultaa vuolemaan". Itse tosin olen vielä täällä viihtynyt.
   
 18. bade

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2016
  Viestejä:
  27
  Mahtavaa, löytyi ihminen joka on käynyt Kokkolassa tämän alan!

  Olin yhteydessä Kokkolan amkiin ja kysyin noista ohjelmointikursseista et onkohan ne vaan sitä monella kielellä hello worldia. Sanoi vaan et lisäkursseja löytyy ja jos motivaatiota on niin he saavat työpaikoilta ihan ohjelmointihommia opiskelijoille.

  Kyllähän se näyttää hyvälle cv:ssä et vähänkään on kiinnostusta kun tekee itse vapaaehtoisesti. Itselläkin suunnitelmana et ohjelmointi ei jää vaan siihen koulumaailmaan. Ja onhan tuo opetus kaikkialla sellaista yleistä ja varsinainen koulutus tapahtuu työpaikalla hommien mukaan. Koulussa ollaan perustietämyksen vuoksi.

  Toistaiseksi aion Kokkolassa pysyä, mutta kyllähän se hyvä palkkaus vetää puoleensa.
   
 19. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Kokkolassa on myös täysin toisenlainen elinkustannustaso kuin Helsingissä, joten mitenkään automaattisesti ei reaaliansiot nouse ko. liikulla...

  Esim. asuntojen neliökeskihinta

  Helsinki: 4469€/m2
  Kokkola: 1969€/m2

  http://www.asuntojenhinnat.fi/myytyjen-asuntojen-tilastot

  Lisäksi tulee sitten kulkuyhteydet eli siinä missä Helsingissä asuva lapsiperhe tarvitsee lähes automaattisesti kaksi autoa pärjää pikkukaupungissa helposti yhdellä. Ja vuosittaiset ajokilometrit ovat Kokkolassa todennäköisesti luokkaa 50% Helsingin vastaavista.
   
 20. debuggeri Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  747
  Juuri näin. Arvostan seitsemän minuutin työmatkaani (autolla). Ja asun hesalaisittain kartanossa. Valintojahan nämä.
   
 21. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Meikäläisellekin ohjelmistotekniikan diplomi-insinöörille on koulutettu ihan helvetisti kone- ja sähköinsinöörin tarvitsemaa matematiikkaa ja fysiikkaa, joille ei ole työuran aikana ollut yhtään mitään käyttöä, eikä tule koskaan olemaan. Sama tilanne ihan jokaisella tuntemallani kollegalla ja opiskelutoverilla.
   
 22. Maxitors

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2012
  Viestejä:
  114
  Itse valmistuin toukokuussa 2015 tietotekniikan insinööriksi SeAMK:issa. Oma työpaikka löytyi harjoittelun kautta, jolloin koulun jälkeen sai heti jatkaa kyseisessä firmassa. Palkka on ihan hyvä näin vähän työkokemuksen takia (Kokemusta löytyy kyllä muilta aloilta ihan tarpeeksi). Ainakin SeAMKilla tarjottiin ohjelmointi kursseja jo ensimmäisenä vuonna, mutta tärkeintähän ohjelmoinnissa on oma kiinnostus ja vapaa-ajan ohjelmointi. SeAMKilla käytiin ainoastaan perusteita muutamista kielistä (C#, C++, Java, Javascript, HTML/PHP/CSS, ..).
   
 23. Waltu

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2009
  Viestejä:
  77
  Tässä olisi vähän omia fiiliksiä SAMK:in tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta. Eli tällä hetkellä on 2,5 vuotta takana. Työharjoittelua ja opparia vaille valmis IT-tradenomi.
  Ensimmäisenä puolena vuotena lähettiin täysin nollasta liikenteeseen ja vaati oikeasti motivaatiota pitää mielenkiintoa yllä. Tämän jälkeen lähettiin kovalla rytinällä C#, SQL ja HTML kieltä avaamaan. Vuoden jälkeen oli mahdollisuus luoda hyvinkin "vaikeita" hakuja tietokannoista ja luomaan oikeilla rakenteilla pieniä konsoliohjelmia.
  Toisena vuotena valittiin palvelin ja ohjelmistotuotannon välillä. Ohjelmisto puolella jatketaan T-SQL:än saloihin, javascript, java, ASP.NET ohjelmointiin ja muutamia projektityö ja määrittelykursseja. Kolmantena vuotena suoritetaan työharjoittelu ja 15 opintopisteen suuruinen laskennallista älykkyyttä koskeva tehtävä (liiga sarjaohjelma).
  Motivoituneille kavereille soitellaan perään, että olisko kiinnostusta työskennellä! Tärkeintä on löytää luokalta ne kovimmat tekijät ja viettää aikaa heidän kanssaan.
   
 24. Janzor

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  1 619
  Työtilanne alalla on loistava jos on valmis muuttamaan isompiin kaupunkeihin (Kehä3, Tre, Jkl, Oulu). Palkkaus riippuu aika paljon myös kaupungista ja siitä mitä oikeastaan tekee. Mahdollisuus on kyllä ihan hyviin palkkoihin. Itse valmistuin 2011, töitä sai jo opiskeluaikana aika lailla sormia napsauttamalla eikä se siitä paljoa ole muuttunut. Opiskelin Kuopiossa Savonia AMK:ssa ja melkonen pintaraapaisuhan se oli ohjelmointiin. Todellakin oma kiinnostus ja vapaa-ajan harrastuneisuus vie pitkälle opiskelun ohella. Tuskinpa AMK opinto-ohjelmissa käydään ollenkaan läpi esim. nykyisiä JS-frameworkkeja jotka on se kuumin juttu tänä päivänä.

  Mut joo, itse koulutus on tosiaan melko pintapuolista ja suuntaa-antavaa ja jos haluat oikeasti saada niitä töitä "helposti" niin harrastuneisuus on massiivinen plussa.

  P.S Käy se koulu jos ohjelmointi kiinnostaa. Vaikka tuolla joku väitti ettei se tutkinto ole tärkeä, niin on se todella suuressa osassa paikkoja. Et pääse edes moneen haastatteluun asti jos laitat hakemuksia menemään ja koulutuksena on ylioppilas tms. vaikka kuinka olisi tuotantovalmista softaa tehty.
   
 25. pulssi

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  817
  Koulussa tulee vaivihkaa opittuja monia asioita jotka jälkeenpäin tuntuvat itsestäänselviltä, monelle jää siksi mielikuva "ei siellä mitään oppinut".
  Samoin koulussa on paljon kursseja aiheista ja ohjelmointikielistä joita et ikinä tule käyttämään, vaan mistä etukäteen tiedät mitä tulet tarvitsemaan? Saattaapa sitä koulussa tulla vastaan kiinnostavia juttuja joiden syövereihin ei muuten päätyisi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti