*OHJE* 1080p pelikone (ei päivitetä)

Viestiketju alueella 'PC-konepaketit' , aloittaja lehtv, 23.08.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 366
  PH2? :p
   
 2. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  http://s86.photobucket.com/user/tes...E-4DAE-80A7-7A61AAAABCB4_zpsagqrcjhn.jpg.html

  Muokkaus:

  Jos käyt kaikki kuvat läpi ja luet kuvatekstit niin huomaat että ohjekirjassa kerrotaan mikä ruuvimeisseli pitää olla. Se murolainen joka valitsi tuon prossujäähyn on nero. Itse tuote on täydellinen mutta että laaturuuvari mukana. Kuvat ja kuvatekstit:

  http://s86.photobucket.com/user/tes...C-4E35-BE56-4226E62E465B_zps35qh9lay.png.html
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2016
 3. PCretriever

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  10
  Terve,

  Saattaa olla että kysymys tulee väärään keskusteluun, mutta tätä kun olen seurannut niin päätin kysyä täältä. Pohjustukseksi sen verran että olen konsolipelaamisesta siirtymässä jossain vaiheessa PC:lle ja todennäköisesti rakennan jonkun noista tämän keskustelun päivittyvistä pelikoneista. Komponenteista, yhteensopivuuksista ja pullonkauloista olen niin sanotusi melko pihalla, ...toistaiseksi.

  Mutta sitten itse asiaan. Huomasin tälläisen mainoksen/tarjouksen http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/...b-ssd-1000gb-nvidia-gtx1070-8gb-w10-p37841297 En ole kyllä kyseistä pakettia edes harkitsemassa, mutta tämän kokoonpanoa kun tarkastelin niin heräsi kysymys että mikä tuossa on ideana? Itse siis olen harkinnut tuota "Sisukas" pakettia. Tässä Acerin paketissa kuitenkin on teheokkaampi näytönohjain, mutta vain puolet muistista ja prossukin on hitaampi. Siis, muodostaako tuossa muisti tai prossu kenties pullonkaulaa näyttikselle? Koska omasta mielestäni tuo vaikutta hieman erikoisesti tasapainotetulta koneelta, mutta taas toisaalta olen lukenut tätä foorumia vasta muutaman viikon, enkä siksi voi pitää itseäni kovin asiantuntevana:cool:.

  Lisäksi, jos teille tulee mieleen jotain huomioon otettavaa, niin kertokaa ihmeessä. Olen pallotellut tuon "Tasokas" ja "Sisukas" -pakettien välillä. Koneen on tarkoitus tulla olohuoneeseen korvaamaan PS4. Eli kiinni televisioon, vahvisimen kautta, ja ohjaus tapahtuisi pelkästään gamepadilla, toki näppis käytössä kun tarvitsee ylläpitoon sun muuhun.
  Tuosta tulikin vielä mieleen. Tällä hetkellä Pleikka on kiinni tosiaan vahvistimessa HDMI-kaapelilla, ja vahvistimesta lähtee HDMI töllöön. Tuo yksi johto Pleikasta vahvistimelle antaa siis kuvan ja monikanavaäänet, mutta mites se menee PC:llä? Ei taida yksi kaapeli riittää? Eikö näyttis tarvitse oman kaapelinsa vahvistimelle, ja emolevy omansa äänisignaalia varten? Meinaan että tuleeko tästä ongelma kun alkaa valitsemaan vahvistimesta sisääntuloa PC:lle? Tällä hetkellä kun kaikki laitteet Vahvistimessa on kiinni ainostaan yhdellä HDMI-kaapelilla, ja jos PC tarvitsee kaksi kaapelia, niin miten vahvistin osaa tunnistaa ja käsitellä kaksi eri sisääntuloa?

  huh... olipas epäselvää kerrontaa. :)
   
 4. lehtv

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2008
  Viestejä:
  10 584
  Toi on spekseiltään suunnilleen sama kuin Kelpo johon lisätty 1TB kiintolevy ja GTX 1060:n tilalle vaihdettu GTX 1070 -> kokonaishinta 1167€.

  Kuten todettu aloitusviestissä, kokoonpanot ovat esimerkkikokoonpanoja, ja i5-prosessorin kanssa näytönohjaimeksi kyllä sopii myös tuo GTX 1070. Eli sinänsä i5 + GTX 1070 ei ole epätasapainossa (varsinkaan jos pelataan 1440p:llä johon GTX 1070 soveltuu parhaiten). Eikä 8GB muistitkaan ole liian vähän, keskusmuistin käyttö ei riipu näytönohjaimesta mitenkään. 16GB muisteja suosittelen yleensä lähinnä siksi että jotkut harvat pelit saattavat vaatia yli 8GB (varsinkin tulevaisuudessa) ja 16 gigasta on myös hyötyä jos koneella pyörii taustalla jotain muita muistia vieviä ohjelmia samalla kun pelataan. 16GB on siis turvallisempi ja pidempään kestävä valinta. Lisäksi hinta per giga on 16GB kiteissä vähän parempi.

  Sisukas on tosiaan tarkotettu prosessorin kellottamiseen. Ihan ensimmäistä konettaan kasaavalle on vähän vaikea suositella kellotusta, sanosin että Tasokas varmasti riittää hyvin. Toisaalta, olohuonekoneessa itse panostaisin aika paljon koneen hiljaisuuteen, eli tuota Vaimea-settiäkin voisi harkita.

  Kyllä näytönohjainkortistakin pitäisi saada HDMI:tä pitkin äänet ulos.
  http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2796/~/which-hdmi-audio-formats-do-nvidia-gpus-support?
   
 5. PCretriever

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  10
  Kiitos nopeasta ja kattavasta vastuksesta. Itselläni on ollut jostain syystä sellainen käsitys, että keskusmuistin määrä voi olla pullonkaulana näytönohjailmelle, mutta hyvä että tiedän nyt paremmin. Ja tuo paketin valinta huomio oli myös hyvä. Tuskinpa tulen kellottamaan.
  Hiljaisuuteen on tarkoitus panostaa myös, toisinaan käy pirtaan tuo Pleikan ääni, ja nyt kun PC:tä miettii, niin parempi samalla hoitaa sekin asia kuntoon.
   
 6. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Minulla on ollut lähes kaikki konsolit mitä valmistettu. PS4 malleja kolme kappaletta. MUTTA se hiljaisuus jonka voit saada PC-maailmassa on käsittämätön. Pelaan uusinta peliä Doom (2016) maksimi asetuksilla ja koneesta ei kuulu lainkaan ääntä. Tämä johtuu siitä että etu- ja takatuuletin käynnistyvät vasta kun koneen lämpötila noin 45-astetta.

  Vaikka tuulettimet menisivätkin pelin aikana päälle niin se ei ole mitään verrattuna konsoleihin. Se mitä sinuna miettisin vielä niin näytön koko ihan jopa 4K televisioihin saakka, PAD-ohjain (130 euroa paras). Toisaalta kun totut PC-maailmaan niin saat valtavan pelivalikoiman mutta myös kodin viihdekeskuksen. Konsolit tuntuvat minusta ihan joillekkin pikku lapsille suunnatuilta jutuilta. Niissä on se helppous, mutta esim. Civilization VI ei oikein pyöri jos hiffaat.
   
 7. PCretriever

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  10
  Mitä tarkoitit tuolla näytön koolla jopa 4K televisioihin saakka? Ajatus on siis laittaa kone olohuoneessa olevaan televisioon (1080p) ja en usko että kovin äkkiä ole televisiota päivittämässä. Toki jos tulee tarve, niin saanhan siirrettyä keskusyksikön johonkin muualle asunnossa ja siinä vaiheessa alan miettimään näytön hankintaa, mutta tämä on epätodennäköistä. Varsinaista viihdekeskusta en ole hankkimassa, vaan kone on tulossa yksinomaa pelaamiseen. Läppärillä saan hoidettua surffailut, kuvankäsittelyt ja muut arkipäivän asiat, ja PS4 toimii sitten viihdekeskuksena (Netflix sun muut). Nämäkin toki saisi PC:lle, mutta Pleikkaa meillä kotona käyttää moni muukin, joten Pleikka hoitaa nämä asiat hyvin. Eli suoraan sanottuna, isi tarvii paremman pelialustan:). Konsolissa riepoo kova meteli, melko suppea pelivalikoima ja pelien hinnat. Isosti ärsyttää myös heikompi graafinen suorituskyky.

  Itse en sanoisi konsoleita pikku lapsille suunatuiksi. Onhan ne helppoja, ja monille aikusillekin se on myyntivaltti. Ei kaikkia varmaan kiinnosta alkaa ottamaan asioista enempää selvää, vaan siinä vaiheessa konsolin helppous on, ...noh, helppo valinta. Mutta mulle se ei enää riitä.
   
 8. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  No ei se PC nyt kovin vaikea alusta ole myöskään. Tarkoitan lähinnä sitä että esim. Civilizationia voi pelata lepotuolissa 85" 4K TV:llä ja fiilis on ihmeellinen. Noh ei kokemusta ihan noin suuresta kuvasta, mutta kuitenkin. Tavallaan kannattaisi siirtää kaikki suurempi suoraa PC:lle. Spotify ja Netflix PC:n kautta kaiuttimiin ja 4K TV:seen. Jos ei nyt niin tulevaisuudessa.

  Minusta PS4 voisi toimia paremmin lastenhuoneessa. Ei olohuoneessa. Esim. kun pelaan Doom (2016) niin voisi olla sellainen 21:9 näyttö. Toisaalta kun pelaan Unreal Tournament Pre-Alpha niin 27" tuumainen 16:9 IPS-näyttö kelpaisi. Sitten RimWorld ja Civilization VI kohdalla jopa TV toimii. Vaikea sitä on selittää mutta kun silmien eteen avautuu noin 34"-65" tuumainen näyttö niin aika lailla ollaan pelin sisällä, riippuen omasta etäisyydestä. FPS-pelejä pelaan mustalla 130 euroa maksavalla padilla enkä todellakaan antiikkisella hiiri + näppis yhdistelmällä.

  No juu toki jokainen tavallaan, mutta kun haluan näyttää kuvia ja videoita tutuille niin istun koneella ja TV:n näytöstä muut näkevät saman suurempana. Jos Spotify "ilta" niin laitan Spotifyn TV-ruutuun ja muun surffailun voi hoitaa näytöllä. Minusta PC voi vallata koko kodin viihdekeskuksen statuksen ja se toimii hyvin yhteen 4K TV:n kanssa. Eli voit miettiä tulevaisuudessa että laitat TV:seen HDMI-johdon ja näyttöön DisplayPortin kiinni. PS4 on menneisyyttä kun aloitat ottamaan peleistä enemmän irti. Unohda jo nyt 1080p ja 60 Hz ... mieti mielummin 1440p tai 4K ja 144-200 Hz ... Se grafiikka ja efektit mitä Doom on parhailla asetuksilla vaikkapa 27" IPS-paneeli, 144 Hz, 1440p niin et voi ikinä samana vuotena edes puhua mistään konsolipeleistä. Ei niitä voi edes verrata. Kuva ja ääni ovat niin hyviä että ei tarvita enää parempaa. 23-24" tuumaa on liian pieni joten miettisin myös 21:9 ja 34" ... sinuna harkitsisin koko tämän syksyn-joulun mihin päädyt.

  Esim. Digi-Expo / Gamexpo on marraskuussa 4.-6.11.2016 ... siellä hyviä tarjouksia. On valtavasti mahdollisuuksia mihin haluat asiat viedä ja näytön valitseminen ei ole helppoa. Jos esports kiinnostaa niin sinulle varmaan suositellaan peli- hiiri, näppis, näyttö, mutta miten sitten vaikkapa RTS, MOBA, (CIV) jne. ??? Entä jos haluatkin tämän illan katsoa Docventuresia YLE Areenasta, sohvalta vaikkapa. Tämän liikuttelun pitää olla nopeaa ja helppoa (näyttö ja TV). Minä hankin juuri vähän aika sitten Peli-PC:n ja tajusin vasta 1 vk myöhemmin että koko elämä muuttui koska mahdollisuudet ovat nyt loputtomat. PS4 on vain konsoli, hyvässä ja pahassa.
   
 9. Koloss

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  6
  Tarvittais asiantuntemusta koneen kasaamiseen!

  Tuli Mind factorysta tilattua seuraavaa: Asus Z170i pro gaming, vengeance 650m, G.SKILL Ripjaws V DDR4-3000 16GB ja i7 6700K prosessori. Eli näitä ei voi enää vaihtaa, peli menetetty näiden osalta :D
  Koteloksi olen ajatellut Raven Z02 tai node 202.

  Minkälaista Prossujäähyä, Näytönohjainta ja kovalevyä suosittelisitte? Kapistusta tulee kiikutettua studiokäyttöön ja kotona olisi tarkoitus pelailla Grundig 55vle8560bp toosasta uudempia pelejä. Saatan joskus kellotellakkin tuota prossua.
   
 10. MrFoxZet

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2016
  Viestejä:
  647
  Ei ikinä koppaa Saksasta, +20eur hintaa. Jäähyksi Thermalrightin Macho Rev. B, kato koppa sen mukaan että Macho mahtuu. Kovalevyksi tilantarpeen mukaan 1,2 tai 4+ TB WD tai Seagate 7200RPM. SSD:ksi paras valinta on Samsung 850 EVO 250GB tms.

  Tolle prossulle näyttikseksi budjetin mukaan GTX 1060. 1070 tai 1080
   
 11. lehtv

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2008
  Viestejä:
  10 584
  Kyllä kopan voi ostaa Saksastakin jos haluaa, mutta yleensä se ei kannata.
  - Saksassa on eri valikoima
  - voi olla nopeammin saatavilla
  - pienet mini-ITX ja microATX kotelot mahtuvat kyllä samaan pakettiin muiden komponenttien kanssa, eli ei välttämättä tule ylimääräisiä postikuluja
  - jos ostetaan isompaa koppaa niin usein hinta postikulujen jälkeenkin sama kuin Suomesta; melkein koskaan ei tule +20€ hintaa verrattuna Suomen hintoihin
   
 12. Koloss

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  6
  Jimmsiltä ajattelin kopan ostaa. Eniten minua hämää tuo kovalevy, että mikä mahtuu noihin koteloihin? Meneekö noihin 2,5" "läppärin" Kovo? Käyttiksen ajattelin asentaa M.2 ssd:lle. Onko tuo Thermalrightin jäähy sitä matalaa mallia ja tarpeeksi tehokas jos sitä kellotusta miettii jossain kohtaa?
   
 13. MrFoxZet

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2016
  Viestejä:
  647
  Macho ei ole matalaa nähnytkään, mutta aika harvalla pikkujäähyllä pääsee merkittävästi kellottelemaan. 2.5" levy menee 2.5" asemaan tai 3.5" asemaan, 3.5" levy menee vain 3.5" asemaan.
   
 14. TheCaptain

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  8
  [​IMG] [​IMG]

  Olen harkinnut tälläisen tietokoneen kasaamista. En ole ennen omaa konetta kasannut ja tietämykseni osista on vain keskinkertainen, joten miltä tämä vaikuttaa? Ainakin prosesori ja näyttis on mielestäni sellaisia että en niitä kovin helpolla lähde vaihtamaan. Lähinnä mietin että voisiko ns. ottaa "Löysät pois" ja löytää laadukkaat osat optimaaliseen hintaan. Ainakin tuo ram-muisti mietityttää, helposti saisi 20-30 € pois vain taajuuttaa pudottamalla. Harkitsin myös hetken että ottais 3gb gtx1060 näyttiksen mutta siihen en taida ryhtyä. Hintahaarukka on tota reilun 900 luokkaa eli ihan hyvissä ollaan tällä setillä.

  Tiedän että pitää hankkia prosessoricooleri ja y-haaroitin (Hardwariumissa ei y-haaroittimia myydä), osaatteko suositella jotain mallia? Coolereista tiedän vain sen, että vissiin tahnaa pitäisi laittaa asentamisen yhteydessä :P Eli tossa etenkin apu ois tarpeen. Ja miten ton kopan kanssa, mahtuuko osat sisään hyvin? Käytännön kokemusten puute tekee fiiliksestä vähän sellasen että jos tilaan niin törmäänkin johonkin käytännön ongelmaan, jonka kokenut ihminen voisi aavistaa jo heti kättelyssä.

  Ja tosiaan nääki on jo vähän liian hyviä osia mun tarpeisiin, mutta ei sitä tiedä jos tulevaisuudessa vaikka innostuisikin pelaamaan. Hinta-laatua tässä lähinnä haen, ja nämä sen mielestäni varsin hyvin täyttävät. Tää on aikalailla tehty tän langan ekan postin mukaan, siitä sai jo aika hyvin ideoita. Tosiaan 1080 x 1920 peruspelaamiseen tarkotettu, ei oo tavotteena pyörittää uusimpia pelejä isoilla resoluutioilla ultralla. Jos uudet menee mediumilla 60fps oon jo tyytyväinen :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2016
 15. raisurausku

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2011
  Viestejä:
  71
  Vaimea-kokoonpano olisi varmaan hieman tuunattuna lähdössä tilaukseen. MSI:n kortti kiinnostaa enemmän, mutta Jimmsin hinta sille turhan suolainen, joten Saksaan taitaa eurot valua. Kotelo kuitenkin sitten Suomesta. Mikäs olisi hiljainen ja valkoinen mATX-koppa, johon nuo roippeet (+1 SSD ja +1 3.5" HDD) mahtuu ongelmitta?
   
 16. Koloss

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  6
  Olisiko tuollainen Seagate Momentus ST2000LM003 32mb 2.5" ok Node 202 tai Raven Z02 koteloon? Vai onko parempaa vaihtoehtoa? Noctua NH-L95i osui myös silmään valikoimista. Onko kuinka tehokas jäähy?
   
 17. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 366
  @TheCaptain setti näyttää perusperiaatteiltaab hyvältä. Kuten arvelit, muisteiksi riittää 2133MHz koska B150 emo ei pysty hyödyntämään tuota suurempaa nopeutta.

  Prossujäähyksi tuohon settiin Scythe Katana4.

  Virtalähteeksi pienellä lisäsatsauksella EVGA Supernova G2 550w.

  Kotelo on kaikin puolin riittävä. Mihin tarvitset Y-haaroitinta? Emolevyllä in CPU-tuulettimen liitin sekä 3 kotelotuulettimen liitintä, joten Y-haaroitinta ei tarvita.

  Oletko aivan varma että tarvitset optista asemaa? Ymmärrettävää toki, jos on paljon valokuvia CD/DVD-levyillä tmv. mutta ei sillä muuten tänä päivänä oikein ole käyttöä.

  Jos löysiä haluat pois niin emoksi riittää MSI B150M Mortar, mutta hyvä on tuo valitsemasikin.

  Näytönohjain on hyvä.
   
 18. bad455

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2013
  Viestejä:
  21
  Hei, en ole mikään ammattilainen, mutta tuota node 202 koteloa olen itsekin himiöinyt. Ymmärtääkseni kumpaankin ehdottamaasi koteloon, virtalähteen olisi oltava sfx-tyyppinen eli tuo vengeance 650m on mitoiltaan liian iso noihin koteloihin.

  Edit: Tarpeeksi matalaa ja tehokasta jäähyä ei taida noihin koteloihin löytyä, että pystyisi kellottamaan. https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...ig-prosessorijaahdytin-c7-lga115x-am2-3-fm1-2 tuota c7:aa on kehuttu keskusteluissa mitän oon lukenut, mutta toikin hätinä riittää 6700k:lle vakio kelloilla.

  Tuossa tubevideossa kokeillaan node 202:n vesijäähdytystä, mutta vaatii kotelon muokkaamista ja rajoittaa myös näytönohjaimen kokoa
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 19. Koloss

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2016
  Viestejä:
  6
  Ok kiitos tästä tiedosta. Taitaa lähteä Vengeance vaihtoon. Tämän takia on pakko kysyä täältä ettei tue enempää vahinkoa :D :D
   
 20. makke2

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2011
  Viestejä:
  152
  Kokoonpanoni on hieman vaimean ja pysyvän välimaastosta.
  i5 6600K , Arctic Freezer i32 , Asus Z170 pro gaming , Asus Strix 1070

  Eilen nappasin Jimms:n tarjouksesta i7 6700K prosessorin. Jos laitan tuon prosessorin i5:n tilalle, riittääkö Arctic Freezerin jäähdytysteho kellotettaessa?
  Ja jos Battlefield 1:stä varten tulee hankittua 144Hz monitori (1080p tai 1440p) kuinka iso merkitys prosessorilla on?

  (Bäfää pelattaessa laitan graphic settings:t low:lle , että saisi paremman fps:n)
   
 21. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 366
  ^Tuo riittänee kevyeen kellotteluun hyvin.
   
 22. sunbbq

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  114
  1070 ja 6700k voi pelata bf1 varmaan 144fps max asetuksilla
   
 23. pcbuilder

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2014
  Viestejä:
  1 020
  Helposti, täällä meni 60-70 fps max asetuksilla hd7970
   
 24. The Oath

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2012
  Viestejä:
  1 248
  Olisiko Maximus VIII Ranger parempi emo 6600K:lle kuin Mortar tai Z170 Pro Gaming? Entä mikä olisi parempi jäähy ko. settiin kuin CM Hyper 212 Evo? Entä mitkä muistit olisivat hyvät, kannattaako olla 16 GB?
   
 25. MrFoxZet

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2016
  Viestejä:
  647
  Jos Macho mahtuu, osta Macho. Macho is love, Macho is life
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti