Oculus Rift -VR-lasit maksavat Suomessa yli 700 euroa, valmistuskustannukset alle 185 euroa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Petrus Laine, 01.08.2016.

 1. sChoOlmAStEr

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  3 425
  Ihme jossittelua. Intelin kehitysbudjetti on luultavasti samaa luokkaa kuin amd:n koko liikevaihto, puhumattakaan miljardien investoinneista omiin tuotantolaitoksiin. Kilpailevalla yrityksellä on enemmän velkaa kuin pääomaa, cpu puolella amd:n markkinaosuus on reilusti alle 10%. Amd:n lippulaivaohjainten hintojen huojennuksista huolimatta ylihintaiset fiji kortit ei taida olla edelleenkään kovin haluttuja. Jos värisokeus ei ole rasitteena niin ehkä 600-1700$ hintaluokasta löytyy parempia tuotteita.

  Eräs toimittaja uutisoi keväällä että polaris luotiin kasvattamaan vr markinoita ja yritys panostaa em. tekniikkaan mm. edullisilla näytönohjaimilla, unohtamatta faktaa (yhtiön oma tulkinta) että amd on markkinajohtaja ko. sektorilla. Niin tai näin, ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun amd:n myyntimiesten visiot ja toimittajan haaveet ei toteudu. Uuden sukupolven oikeiden vr lasien hinta on korkeahko muttei kallis, vain tyhmä merkkiuskovainen ostaa lähes tonnin kiikareille muutaman taalan komponenteista kasatun tehosyöpön ja ylihintaisen ratukan.

  http://muropaketti.com/uutiset/amd-...uus-capsaicin-livelahetys-tanaan-kello-01-00/
  http://muropaketti.com/uutiset/amd-...uri-joka-luotiin-kasvattamaan-vr-markkinoita/

  Oculus Rift -VR-lasit maksavat Suomessa yli 700 euroa, valmistuskustannukset alle 185 euroa
  http://www.digitoday.fi/mobiili/201...shinta-julki-hurja-kate-applelle/201512790/66

  2.10.2015 08:17 Applen iPhone 6s Plus -älypuhelimen komponentit ja kokoonpano maksavat noin 210 euroa, selvisi IHS Technologyn purkutestissä. Suomessa puhelin maksanee noin tuhat euroa, kun se tulee myyntiin 9. lokakuuta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2016
 2. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Ei se ole mitään ihme jossittelua vaan toteamus. Intel ja Nvidia ovat kummatkin harjoittaneet kilpailulainsäädännön vastaisia toimia joka osaltaan on johtanut siihen ikävään faktaan että Intelin kehitysbudjetti on sanomasi mukaan suurempi kuin seuraavaksi suurimman kilpailijan liikevaihto. Tämä ei ole millään muotoa terve markkinatilanne ja siitä kärsii kuluttaja.
   
 3. sChoOlmAStEr

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  3 425
  Bulkkisarjan Intel lga1150/1151, Amd 470/480 ja nvidia GTX1060/1070 hinnat on mielestäni järkevällä tasolla, premium tuotteet maksaa enemmän mutta niitäkin saa rahalla. Nopeuden kasvattaminen on vain yksi kehityksen kohde joten näkisin että järjettömän nopeuskilpailun ja kulutuksen lisäämisen sijaan pitkäikäisten tuotteiden energiatehokkuus on se alue mistä kuluttaja oikeasti hyötyy.

  AMD:llä on vihon viimeiset oljenkorret käsissä mutta jos Zen ja/tai Vega epäonnistuu niin homma alkaa olemaan taputeltu. Vega lappujen hinnat tullee olemaan peruskäyttäjän ulottumattomissa (iso piiri ja hbm2 jne), zen saanee sellaisen hintalapun kuin se ansaitsee.
   
 4. JarJarGangbangs

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2015
  Viestejä:
  456
  Tämän kun kääntää arkikielelle:
  "Nvidialla on niin vannoutunut fanikunta että maksavat näytönohjaimistaan mitä vain, kunhan pääsevät AMD-Nvidia välisessä kilpailussa äänekkäämmän enemistön puolelle, jotta eivät joudu perustelemaan valintaansa. Perf/Watt ratiolla ei ole väliä, kunhan vain oman firman lippulaiva on se nopein (vaikka tässäkin vertailussa tarvii unohtaa Radeon Pro Duo, joka on nopeampi)."

  Sääli että tällaisen trollauksen takia koko keskustelu lähti taas raiteilta. Ihminen ei ole valmis tuote, mutta kyllä nämä keskustelut pitäisi pystyä pitämään jokainen omassa langassaan. Kyllä yritit selittää VR-kilpailutilannetta referoimalla täysin erilaiseen kilpailutilanteeseen vain antaaksesi valheellisen kuvan oman suosikkisi ylivertaisuudesta, voi olla että ehkä siihen uskotkin, koska markkinatilanteen vuoksi sinun agendallasi on tukijoita, mutta "VITTU PLIIS".
   
 5. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Sinuna en valittaisi kun näemmä ymmärsit koko tekstin täysin pieleen. Vittu pliis.
   
 6. JarJarGangbangs

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2015
  Viestejä:
  456
  "Kyllä yritit selittää VR-kilpailutilannetta"
   
 7. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Eli et ymmärrä. Case closed.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti