Oculus Rift -VR-lasit maksavat Suomessa yli 700 euroa, valmistuskustannukset alle 185 euroa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Petrus Laine, 01.08.2016.

 1. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Riftien myyntihinta on 599 dollaria, ei euroa, eli hinnaltaan älypuhelinkategoriaa. Täysin uusi tuote, jota myydään hyvin pienelle yleisölle, mielestäni hinta on varsin reilu — tosin taidankin kuulua niihin "kiihkoilijoihin" eli ts. niihin early adoptoreihin joita ilman et tulisi ikinä saamaan VR-laseja, tai mitään muutakaan kivaa.
   
 2. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Hinnassa on myös vain tähän tarpeeseen tehtyä optiikkaa, sensoreita ja ohjelmistokehitystä. Kännykkämarkkinoilla on jo pitkään pelkästään iteroitu tuotetta, joka on lähestulkoon täysin valmis. Lisäksi myyntimäärät ovat hyvin suuria. Tuotteen markkinoitavuuden kannalta alempi hinta olisi toki suuri etu.

  Sisällöstä olen täysin samaa mieltä. Sisältöä on liian vähän ja liian suuri osa siitä on viiden minuutin indie-sontaa. Sinänsä tämä ei ole mikään ihme, koska sisällön kehittäminen vie aikaa ja rahaa, eikä laitteiden määrä vielä nykyisellään mahdollista suuria myyntejä - kustannuksien ja tuoton suhde on heikko. VR:n leviäminen laajemman yleisön mediaksi edellyttää siksi merkittäviä rahallisia panostuksia laitevalmistajilta sisällöntuotantoon, ja etenkin vanhoihin peleihin olisi hyvä saada vaikka sitten FB:n rahalla ostettua VR-tukea.
   
 3. speks

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2002
  Viestejä:
  2 147
  Ihan mielenkiinnosta, että mitä sensoreita on tehty pelkästään tuota riftiä varten?
  Itse en ainakaan löydä laitteen osaluettelosta mitään erikoista. Ihan standardikamaa mitä jokainen hessu saa netistä ostettua itselleen.
   
 4. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Sensorit ja suurin osa komponenteista ylipäänsä varmasti löytyy hyllystä, mutta itse HMD:n ja sen seurantaratkaisun suunnittelu sekä fyysisellä että ohjelmistotasolla eivät selvästikään ole mitään lastenleikkiä, kun katsoo, mitä virityksiä markkinoilla muuten on. On typerää puhua jostain kännykästä laskettelulaseissa, kun ratkottavana on ollut (ja on vieläkin) todella suuria teknisiä haasteita. Ne kännykät taas ovat täysin vanhaa tekniikkaa, johon väkipakolla yritetään keksiä jotain uutta myyntitäkyä.
   
 5. billet

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  365
  Hölmöjä hifistelijöitä rahastetaan surutta... itse odottelen kanssa tossa 3-4 sukupolven laitteita, lastentaudit ja hinta rupeaa tuolloin olemaan kohillaan..
   
 6. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 872
  Jep, jep... Nvidian 1080 maksaa varmasti ehkä 80-90 egee valmistaa luultavasti vielä vähemmän, mutta sitä myydään 600-700 edellä. Tottakai pitää maksaa vielä ihmisille palkat, saada profittia, että voi kehittää seuraavaa sukupolvea jne.
  Eli eihän laite ole ikinä sama kuin laitteen osien hinta.
  Luultavasti Oculust ja valve ei käytännössä nettoa noilla yhtään mitään ottaen huomioon kuinka paljon ovat polttaneet rahaa jo ennenkuin tuotteet on saatu markkinoille ja tälläkin hetkellä siinä on materiaalikustannusten päällä ihmisten joka ikinen päivä juoksevat palkkamenot. Eli luultavasti kyseiset firmat alkavat netota itsekin vasta toisen generation laitteiden kanssa. Tuovat markkinoille massavalmistukseen optimoidut tuotteen suuri. Piirtein nykyisillä spekseillä, mutta halvemmilla tuotantokustannuksilla massoja varten ja ehkä yläpäähän paremmilla spekseillä tuotteen haloilmiötä luomaan. Ensi vuonna joku tupla 4k lasit olisi aika turhake, kun tarvitsisi minimissään tupla TitanX tasoinen tuplakorttiviritelmän pyörittämään graffaa. Parin vuoden kuluttua ehkä, mutta alle 4k resoilla alkaa keskivertorauta jo piisata.
   
 7. speks

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2002
  Viestejä:
  2 147
  Vertaat nyt yritystä joka valmistaa grafiikkapiirejä ja yritystä joka kasaa markettiosista laskettelulaseja.
  Toisella näistä yrityksistä on hieman suuremmat kustannukset kehitykseen ja tuotannon ylösajoon.

  Kuka tahansa hessu osaa kasata noita VR-laseja, mutta kuka tahansa hessu ei osaa valmistaa nanometritason GPU:ta.
   
 8. tjeema

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  1 557
  -
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 9. Mynthon

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2016
  Viestejä:
  368
  Itse skippaan suosiolla tämän sukupolven ja mahdollisesti myös seuraavankin. Syy ei varsinaisesti ole korkea hinta vaan tämän teknologian hyödyntäminen ja yhteensopivuus eri alustojen välillä. Saatavilla on toistaiseksi vain 15-30min demoja, ihan kivoja varmasti, mutta eihän noista tekeleistä ole mitään järkeä maksaa.

  E3-messujen hypeä seuranneena kenelläkään ei vieläkään tunnu olevan käsitystä miten tuota teknologiaa tulisi todella hyödyntää. Sony panostaa vahvasti omaan laitteeseensa. Vive monien mielestä parempi valinta Valven tuen takia ja kukaan ei toistaiseksi tiedä mitä Microsoft aikoo tehdä. Ja kun huomioidaan, että suurin keskustelun aihe VR:n osalta oli nurkassa piileskellyt pornodemo, niin järkevää sisältöä joudutaan odottamaan vielä vuosi tai kaksi.

  Lähes kaikilla oli näytillä vain joku epämääräinen taivaan tuijottelu. Kun huomioidaan laitteiden korkea hinta, epämukavuus pitkässä sessiossa, vähäinen sisältö ja keskenäinen kilpailu, parempi jäädä seuraamaan sivusta ja odottelemaan seuraavaa suskupolvea.
   
 10. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  10 vuotta odottelua? No, kyllä siinä ehtii ainakin kehitystä tapahtua.

  Kuka tahansa osaa kasata parinkympin Googlen pahvilaseja vastaavat rimpulat, jotka ovat hirveät käyttää ja eivät sovi juuri mihinkään tarkoitukseen. Jostain syystä hyviä VR-laseja ei liiemmin ole saatavilla, mikä on aika ihmeellistä, koska kyseessähän on helposti ja halvalla syntyvä tuote. Ja kiinnostuneita ovat kuitenkin miljardiluokan yritykset.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2016
 11. speks

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2002
  Viestejä:
  2 147
  Hienosti kyllä missasit pointin, mutta eipä se ole yllätys kun fanipojat puhkuu pää punaisena.

  Ja hyviä VR-laseja ei ole ollenkaan saatavilla. On vaan huonoja ja vähän vähemmän huonoja.
   
 12. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Ai, mistähän tämä johtuu, kun HMD:t ovat kuitenkin vain kännykkäpaneeleja laskettelulaseissa, ja kuka tahansa osaa niitä tehdä? Maailman suurimpia it-alan yrityksiä tekemässä ja tulokset ovat huonoja tai keskinkertaisia - se on mielenkiintoinen yhtälö.
   
 13. jpjantti

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2007
  Viestejä:
  7 787
  Ensimmäisten VR-lasien markkinoille saannin kustannukset ovat helposti miljardiluokkaa. Oculus tuskin tekee voittoa vielä vuosikausiin nykyiselläkään myyntihinnalla...
   
 14. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Heh, muutamaan otteeseen jo tänään sivukorvalla kuullut kuinka murouutisen perusteella kauhisteltu kuinka paljon on ilmaa hinnassa ja kuinka ei varmasti tule ostettua laseja kun noin on 500(!) euroa Facebook huijaamassa.

  Onneksi ei ole muron tyylistä myöntää omia virheitä, saatika tehdä korjausta. Tiedä paljonko Oculus ottaa tästäkin tempusta takkiin Suomessa. :rolleyes:
   
 15. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Muron uutisessa toki mainitaan myös palkka-, markkinointi- ja kehityskulujen olemassaolo
   
 16. Ramones

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  771
  Helppo äänestää lompakollaan. Kyllä ne hinnat siitä putoavat kun myynti laskee.
  Ei tulis mieleenkään ostaa 40 euron laseja 700 eurolla.
   
 17. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Toivottavasti hälmöjä hifistelijöitä riittää.
  Erilaisia 3D lasejahan on ollut esim Nvidian toimesta jo iät ja ajat ja lopputulos on ollut ok.
  Kiinnostusta ei kuitenkaan yleisesti ole ollut, joten kehitys on ollut hidasta.

  VR lasit ovat nyt olleet pinnalla, mutta jos kiinnostusta ei ole tarpeeksi, niin ne joko taantuvat erikoistuotteeksi, hyvin spesifisiin tarkoituksiin tai häviävät markkinoilta.
  -----------------------------
  Tällä hetkellä ongelma ei ole niinkään noiden hinta vaan onneton softan määrä ja eri laitteiden keskinäinen epäyhteensopivuus. Tarvittaisiin esim rajapinta MS:n toimesta, jota kaikki tukisivat. Open community tuskin saa mitään vakavasti otettavaa aikaan, kun kaikki tuppaa kaatumaan siellä miljoonaan mielipiteeseen, rönsyilyyn ja jahkimiseen..
   
 18. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 831
  Aika sama vaikka maksaisi 10€, en koske mihinkään facebookin tahrimaan :) Sen verta hupaisat käyttöehdot...
   
 19. Jooga31

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2012
  Viestejä:
  125
  Sisältöä on VR:ssä jo nyt pitkäksi aikaa jos käyttää laseja siihen mihin ne on tällä hetkellä parhaiten sopivat, simulaattoripeleihin. DCS+War Thunder-lentosimut, Assetto Corsa+iRacing+Project Cars autosimut. Toki massapelaajien AA-sisältöä ei vielä juurikaan ole, mutta jotain mielenkiintoisia pelejä on kyllä tulossa.

  Tuntuu kyllä kummalliselta valittaa VR-lasien paskasta resoluutiosta ja laadusta, kun tämän hetken parhaat näytönohjaimetkin tuskailevat jo riittävän FPS:n kanssa, vaikka näissä "älypuhelimissa laskettelulaseissa" on jopa FPS:ää parantavaa teknologiaa käytetty. Ehkä toisen sukupolven laseissa on ~FullHD reso per silmä, mutta sekin alkaa olemaan todella vaativaa rautatasolla.
   
 20. JarJarGangbangs

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2015
  Viestejä:
  456
  Vaan kyllä se suomalainen maksaa kossupullosta vielä tänäpäivänäkin sen 17e vaikka tuotantokustannus on alle euron, ja ihan tyytyväisenä ehkä vähän vielä kehuskellaan kavereille miten on kossupullo taskussa, ai että. Kyllä tämä on vain kateellisen huutelua kun hinnasta nillitetään. Mainittakoon vielä että itsellä ei ole VR-laseja, miettinyt olen, mutta päätynyt odottelemaan kehityksen suuntaa. Kuitenkin hatunnosto niille, jotka ovat teknologian edelläkävijöitä ja ovat uteliaita kokeilemaan ja valmiita myös omalla panostuksella auttamaan kyseisten lasien valmistajia saamaan uskoa omaan tavoitteeseen, tuo auttaa VR-alan alussa suuresti että saadaan edes pientä myyntiä ja uskoa tähän teknologiaan. Se että täällä joku vittuilee perustellen omaa mielipidettään johonkin ihan mihinlie vitun paskaansa, niin ei niistä kannata välittää, se on tämä suomalainen luonne mikä ei anna kenenkään olla iloinen mistään. Kaikki muu paitsi oma, on paskaa
   
 21. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Nvidian korttien tapauksessa hinta on korkea koska sillä ei ole todellista kilpailua. Sääli että AMD tumpuloi, kunnon kilpailu painaisi näyttisten hinnat takaisin järkevälle tasolle. Sama juttu tietty Intelin prossujen kanssa.
   
 22. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Noin 350 euron 6700k alkaa itse asiassa vaikuttaa halvalta, kun katsoo kuinka Nvidia hinnoittelee lippulaivatuotteensa. Ja prosessori on vielä todennäköisesti tästä parivaljakosta selvästi pitkäikäisempi.
   
 23. morjensta

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  973
  6700k ei ole intelin lippulaivatuote. Se titteli on kuluttajaprossuissa varattu 6950x:lle joka maksaa Suomessa hiukan alle 2000€, eli nvidian TitanX kalpenee kyllä intelin hinnoittelulle.
   
 24. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Ja Nvidialla on ammattikäyttöön Quadro-sarja, josta löytyy mm. 16 000 euroa maksava uudelleen brändätty Titan X. Sitten on laskentakortteja kuten Tesla, jotka menevät vielä kalliimmiksi. Tehokäyttäjien pelikoneisiin 6700k vastaa mallistossaan käytännössä 1080:ä, 350 € vs. 800 €. Kallis muttei paras, mitä on tarjolla. Itse asiassa pahainen 1070:kin on selkeästi kalliimpi kuin hintavin neliytiminen Skylake.
   
 25. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Fakta on kuitenkin se että jos AMD pystyisi kilpailemaan, sekä Intel että Nvidia joutuisivat pudottamaan lippulaivatuotteittensa hintoja roimasti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti