Oculuksen perustaja vastaa hintakritiikkiin: VR on kallista, Rift on suorastaan naurettavan halpa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Petrus Laine, 07.01.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Siguani vilkaisemalla arvannet että olen samaa mieltä raastimista ja shitserieseistä, mutta noita Riftin läpsyköjä on Luckey verrannut ATH-AD700 -luureihin, jonka lisäksi CES-kävijät ovat antaneet omissa revikoissaan varsin mairittelevia kommentteja, joten mitä ilmeisimmin eivät huonointa päätyä ole ja pieksää monet shitseriesit. Eikä noita väitteitä ole mielestäni mitään syytä epäilläkään.
   
 2. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 872
  No eivät kyllä uutuustuotteeksi, joka pesee spekseissä mennen tullen monet vasta joskus markkinoille tulevat lasit, ole turhan kallis. Ja varmasti hinta parissa kolmessa vuodessa tippuu inhimillisemmälle tasolle, mutta jo näiden lasien reso on sellainen, että pelkään ettei edes sellainen parin tonnin tietokonesetti jaksa pyörittää näitä laseja optimaallisella tavalla... Joten kyllä tavallinen sukankuluttaja suosiolla odottaa sen muutaman vuoden, eikä sorru joihinkin sadan euron päänsärkyihin...
  Ne joilla on rahaa useampaan tämän hetken huippuohjaimeen ja muuhun tauhkaan, eivät tuosta hinnasta hätkähdä. Halvempi kuin känny, joka menee vaihtoon viimeistään ennen kesää kuitenkin, kun joku uudempi malli tulee markkinoille...
   
 3. woozy83

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  537
  Eipä se hinta sinänsä vaan tuo suomihinnan huomattavasti kovempi hinta vrt jenkkien hintaan. Lisäksi ennakkotilaussivulla ei lue, että hintaan sisältyisi alvi - vaan nähtäväksi jää tuleeko tuon 700€ päälle vielä tullaus n.5% ja alv 24% + toimitus 50-100€. Pahimmassa tapauksessa kokonaiskustannus pekkien lasien osalta nousee yli tuhanteen euroon ja silloin ollaan jo samoissa lukemissa mihin htc tulee todennäköisesti hinnoittelemaan laitteensa. Kannattaa ottaa huomioon, että myös vive tulee markkinoille kuluvan vuoden aikana ja se sisältää paremman liikkeentunnistuksen, sekä parin liikeohjaimia. Todennäköisesti myös tuki kyseiselle laitteelle tulee olemaan oculusta parempi. Eikä tässä vielä kaikki! Valve hetki sitten ilmoitti tehneensä teknologisen läpimurron lasien suhteen, eli on todella jännä nähdä miten laitteet ottaa mittaa toisistaan. Oculuksen piti olla se selkeästi halvempi vaihtoehto, mutta käytännössä näin ei taida käydä.
   
 4. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  ei ne huvikseen sitä hintaa muuta $599 > 699€, kun maa vaihtuu Suomeen, kyllä siinä on jo ALVit mukana
   
 5. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  Early adopterit maksaa aina helvetinmoisen premiumin siitä, että saavat kerskua olleensa ekoja. Deal with it. Köyhät, hitaat ja laskelmoivat odottaa kunnes markkinoilla on ~tusina VR-headsettiä (vuoden lopussa?) ja tekevät valveutuneen päätöksen mitä laitetta tukevat.

  No ei todellakaan tule mitään tulleja ja alveja suomihinnan päälle. Tilaa jenkkihinnalla, jos ei eurohinta miellytä. Pakettien edelleenlähetyspalveluita on tusinoittain.
   
 6. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Eiköhän Fecesbookin omistus tehnyt tepposet suunnitelmille ja johtokunta halusi saada vähintään 50% katteen härvelille. Developer kitit varmaan myytiin lähelle omakustannushintaa, nyt on kunnon pörssiyrityksen katteet päällä.
   
 7. Hannibal_pjv

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2012
  Viestejä:
  1 872
  En edelleenkään usko tuohon. Noissa laseissa on varsin arvokasta rautaa. Nuo kaksi tarkkaa näyttöä vievät ison osan tuosta hinnasta ja linsseistä ja muusta sitten loput. Tässä alkuun yritetään kuitenkin puristaa markkinaosuuksia.
   
 8. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 868
  Bulkkina olis jees, varsin monelta löytyvä X360 padi on aivan yhtä menevä, sekä kaikki tuskin mitään turhakepelejä tarvitsee.
   
 9. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Veikkaan ettei tuo XB1-pädi lisää paketin hintaa edes kahta kymppiä
   
 10. woozy83

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  537
  Tässähän se erikoisuus piilee sillä tullaus ja alv pitäisi maksaa kokonaissummasta sis rahti.
   
 11. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Tämä riippuu käsittääkseni toimitustavasta, vrt alkoholin etämyynti (myyjä ei toimita tuotetta, vaan "avustaa ostajaa hoitamaan toimituksen" (oikeasti käytännössä myyjä hoitaa sen mutta ei ihan lakia pilkkua lukien))
   
 12. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Niin ja alkoholin etämyynnissä ostaja vastaa valmisteverosta eli sitä kautta alkoholi ei ole yhtään sen halvempaa. Ellei siis jätä veroja maksamatta.
   
 13. Digimuumio

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2009
  Viestejä:
  455

  Koska paypal-maksu menee irlantiin Oculukselle niin eiköhän tuo hinta sisällä tullit ja rahdit/yms. Irlantiin. Irlanti on EU maa joten sieltä eteenpäin kuljetus yms. on verotonta toiseen EU-maahan.

  Eli ainoa lisähinta tullee kuljetuksesta Irlannista tänne. Eikä se taida tulla postilla vaan kuriirilla.
   
 14. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  876
  Todellakin pitäisi. Toivottavasti jatkossakin kaiken PC kaman optaavat hiirelle ja näppikselle. Sitä parempaa kontrollia kun en ole vielä nähnyt... Paitsi ehkä kun siihen lisätään joystick, polkimet, ranteiden ja pään 3d-kiihtyvyysanturit ja ääniohjaus... Kuitenkin nuo nykyisetkin konsoliohjaimet on vieläkin ihan hirveätä kuraa ja niillä nyt voi mäiskiä korkeintaan kaksinpelillä kaljapäissään jotain Lara Croft 3d-fps räiskintähuttua.

  Kyllä ne devit jo nytkin joutuvat suunnittelemaan softansa laajalle skaalalle rautaa. Varmana vaikuttaa yhden ohjaimen mukana tulo tai tulemattomuus heidän työhönsä piirun vertaa. Tuskinpa ainakaan alkuun paljoa Rift-only/VR-only pelejä tulee muutenkaan.  Hinnasta yleisesti, niin ei tule itselle yllätyksenä että uusi tekniikka maksaa maltaita ja hunajaa. Kyllä ne hinnat sitten tippuu kun on kehityskustannukset kuoletettu, massatuotanto saatu käyntiin ja kilpailevat laitteet järkeistäneet hintatason. Ei itselläni muutenkaan ole hoppua tuon sortin investointeja ostella ennen kun ovat kunnolla testanneet ja hioneet lapsukaiset pois massakäytössä. Näkö muutenkin alkanut heiketä jo ihan iän myötä ja enpä muutenkaan sitä viitsi enää enempää likinäköisyyden suuntaan venyttää vieläkin lähempänä olevilla näyttölaitteilla, joissa ei ole edes mahdollisuutta lepuuttaa silmiä välillä ikkunan kautta kaukaisuudessa...

  Enemmän odottelen sitä AR:ää, joka kuitenkin on tekniikka joka tulee muuttamaan maailmaa samassa suhteessa kun Internet, kännykkä ja viski...
   
 15. Juzt

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  6 186
  Niin jos tilaat sen itse EU:n ulkopuolelta niin kyllä. Ja tuohan johtuu ihan siitä että muuten tuon voisi varmasti ostaa jostain 1$ + toimituskulut 700$. Plus että yhtälaillahan se alv maksetaan myös tavaran kuljetuksesta Suomeen jos ostat vaikka Jimm'siltä lasisi kun niitä sieltä alkaa saamaan. Siinä se kuljetus on vaan leivottu hintaan sisään.

  Mutta ei tällä ole mitään tekemistä sen kanssa jos ostat Eurooppahinnalla siinä on alvi jo sisällä.

  Sekin on aivan se ja sama lähteekö tavara EU:sta vai ei (tässä tapauksessa ilmeisesti lähtee) yhtälailla ostaja voi ottaa tullit ja alvit kantaakseen vaikka lähettäisi jenkeistä tai esim. suoraan tehtaalta Kiinasta, kuten moni pulju tekee.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti