Oculuksen perustaja vastaa hintakritiikkiin: VR on kallista, Rift on suorastaan naurettavan halpa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Petrus Laine, 07.01.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Petrus Laine -

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2013
  Viestejä:
  3 016
 2. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Tuo korkeasta hinnasta itkeminen on aika naurettavaa ja tietämätöntä. Oculuksella oli kaksi vaihtoehtoa: joko tehdä halpa laite, joka olisi ollut ominaisuuksiltaan huono ja aiheuttanut kaikille karvaan pettymyksen TAI tehdä laadukas ja alkuperäistä suunnitelmaa kalliimpi laite, joka lunastaisi ihmisten odotukset. Vai idiootti olisi valinnut ensimmäisen vaihtoehdon.
   
 3. akse

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  4 877
  e
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2018
 4. -SD-

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2002
  Viestejä:
  3 456
  Työttömät ja opiskelijat valittavat Riftin hinnasta. Suurimmaksi osaksi sen ostavat työssä käyvät, perheettömät miehet tai muuten varakkaat... ja tietty firmat ja opetuslaitokset. Uudenlainen huipputeknologia on aina ollut kallista kun se on saapunut markkinoille. Maksoihan markkinoiden ensimmäinen CD-soitinkin 1683 nykydollaria (1550 nyky€uroa).

  Luckeyn twiitit parisen viikkoa ennen hinnan julkistamista:

  [​IMG]
   
 5. compvter2

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  1 187
  Samaa mieltä. Olihan se toki kalliimpi mitä itse ajattelin ( jotain 500€ luokkaa), mutta en ole erityisen yllättynyt. Pitää ottaa huomioon että laitteessa täytyy olla todella hyvä näyttö, ja kuulokkeet. Ilmeisesti se hämäsi monia että ne developer versiot olivat todella edullisia, mutta niissä oli ainakin toivottavasti vähän eritason näytöt kuin lopullisessa (ensimmäisessä) kuluttajaversiossa.... ääni puolta ei tainnut olla lainkaan. Eiköhän näissäkin hinta painu alle 500€ jos jaksaa vuoden odottaa (kun komponenttien hinnat laskee).
   
 6. Kepe Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  346
  Pahin ongelma ei sinänsä ole tuo hinta, vaan se mitä Luckey itsekin lupaili vielä muutama kuukausi sitten. "Kalliimpi kuin Rift developer kitit, mutta 350 dollarin tienoilla" ei anna ymmärtää, että hinta olisi tuplat tuosta 350 dollarista. Olisin ollut erittäin kiinnostunut ostamaan, jos hinta olisi ollut 400€ kieppeillä kuten oli lupailtu. Tuolla nykyisellä 700€ + 50€ toimituskuluja en varmasti osta. Toivotaan että HTC Vive on edullisempi, se vaikuttaa muutenkin lupaavammalta koska se on suoraan Valven tukema ja huonepaikannus käyttää lasereita kameroiden sijaan, joka on paljon kevyempää prosessorille.
  Ja sitten vielä se, että kaikki Kickstarterista Rift Developer Kit 1:n ostaneet saa ton Riftin kuluttajaversion ilmatteeks.. Paljonkohan sekin maksaa, ja paljonkohan siitä summasta on siirretty muiden maksettavaksi..?
  Kolmantena pointtina tuo myyntipakkauksen sisältö. XBOX Onen ohjain, kaksi peliä ja halvan näköiset kuulokelärpykkeet. Pelkästään nuo turhakkeet tiputtamalla hintaa saisi yli 100€ alemmas. Jos joku sitten tarttee vaikka sen XBONEn ohjaimen niin ostaa itse. Ja jos sen paketin nyt sitten pitää maksaa se 700€, niin miksei mukaan tule Oculus Touch-ohjaimia tai lupausta siitä että saat ne sitten kun tulevat saataville? Ne varmaan maksaa 150€ + 50€ toimitukset sitten kun tulevat erikseen myyntiin. Kunnon haistapaska-meininkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2016
 7. -SD-

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2002
  Viestejä:
  3 456
  Riftin kuuloketoteutuksella ei kuulemma ollut paljoa hintaa nostattavaa vaikutusta: reddit.com/r/IAmA/comments/3zt7ul/i_am_palmer_luckey_founder_of_oculus_and_designer/cyovz8j
   
 8. simok1

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  558
  Toimiiko tuo vain XBoxin kanssa vai miksi tuossa tulee pakosti tuo XBox-ohjain mukana? Itsellä on PS3, joka toimii vain leffakoneena ja muita konsoleita en tule ikinä ostamaan. Pääasia mikä itseä kiinnostaisi on omien 3D-ympäristöjen koodailu ja tuommoisella VR-laseilla kikkailu, ei niinkään pelaaminen, mutta toki pelaaminenkin saisi uusia ulottuvuuksia että sekin voisi kiinnostaa noiden kakkuloden kanssa?
   
 9. suburban_substance

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2001
  Viestejä:
  754
  Emme saa yhtään rahaa tästä, ja paskat, sanoo mies jolla on 700miljoonan omaisuus, eikä se ole tullut millään työkkärin 0palkalla.
  Aikooko ne sitten ne rahat polttaa vai mitä, jollekin ne menee, ja suurin osa tolle tyypille.
   
 10. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Xbox One -ohjain on PC-yhteensopiva, tuo toimii PC:llä, ei Xbox Onella.
   
 11. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Kovin paljon mutua nyt. Luckey on eilisessä IAmA:ssa avannut monia asioita, kuten esimerkiksi ettei oheislatteet riftien mukana nostata paketin hintaa juuri lainkaan. 350$ ballpark heitto Palmerilta oli vuodelta 2014, ei parin kuukauden takaa, ja hän on sen jo monesti oikonut, ja viimeksi tuossa eilisessä IAmA:ssa kertoi mitä hän hinnalla tarkoitti ja pahoitteli aiheutuneita väärinymmärryksiä.
  - Kamerat taasen ovat IR-kameroita, ei mitään peruskameroita, joten niiden suorituskykyvaatimukset jäänevät hyvin samoihin Viven kanssa.
  - Kickstartriftit tuskin nekään näkyy hinnassa, kun taustalta löytyy Facebookin kaltainen rahasampo... Vai meinaatko että siellä on käyty seuraavanlainen keskustelu: "hei, riftimme maksaa jo 500e!" "Minä keksin, nostetaan hintaa satasella, että saadaan lokaa niskaamme, mutta tyydytämme kourallisen early-supportereita!"?
  - Halvan näköiset kuulokelärpykkeet eivät tarkoita halpoja kuulokkeita. Myös kuulokkeista on todettu jo useaan kertaan niiden olevan hyvin korkeaa laatua. Pitäisikö kuluttajille lisätä taas yksi lisäkustannus, kun pitää myös kuulokkeet hommata itse? Pitäisikö ohjainkin hommata (=maksaa) itse? Mille ohjaimelle devit sitten tähtäisi pelinsä? Yksi steam controllerille, toinen xbonelle, touchia, vähän näppistä ja hiirtä...?

  Pliis mietitään ja pohditaan noita asioita ja vaikutuksia ennen kuin slashataan. Ymmärrettävää ettei 742e sovi jokaisen lompakolle, mutta sitten ei valitettavasti auta kuin odottaa. Parasta ei saa ilmaiseksi tänäänkään.
   
 12. Samulisamppa

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  159
  Ei ole vr-lasit halpoja. Suorastaan järkyttävä hinta, ja kun tietokoneenkin pitäisi olla tehokas. Jää vain haaveiluksi vr-lasit näillä hinnoilla. Ostakoot nämä niin sanotut "early adopterit" näitä nyt ja sitten ostan itse, kun lasit halpenevat ja reilusti. Tottahan tuokin kuitenkin on, että hyvää ei saa halvalla mutta hämmästelen vain hintaa. Ei tule ostettua vr-laseja näillä hinnoilla, kun tulot ovat mitä ovat.
   
 13. Forgiven12

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2011
  Viestejä:
  135
  Paha sanoa hinnasta juuta tai jaata ennen kuin HTC Viven hinta selviää ja päästään vertailemaan kunnolla laitteiden eroa. Ainahan ekan laitteen hintaan sisältyy paljon sellaista R&D lisää jota ei enää tarvita toisen sukupolven vehkeisiin. Fiksu osaa olla kärsivällinen.
   
 14. compvter2

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  1 187
  Vaikkei tuo hinta minusta ongelma olekkaan, niin henkilökohtaisesti vituttaa saada kasa paskaa joka pitää viedä kierrätykseen tai myydä eteenpäin (kun noin ainakaan periaatteessa niitä ei saa laittaa sekajätteeseen). Omistan jo +600€ sennheiserit, joten epäilen että riftin kuulokkeet ovat paremmat (mutta katotaan kun arvosteluja alkaa tulemaan). Mielestäni todella huono tekosyy laittaa laitteen mukaan paljon roskaa, ihan vain sen takia että puoli-ilmaiseksi sai, tai ei oikeastaan se että laittavat vaan se etteivät tarjoa lainkaan karsittua versiota. Devien puolella tuossa tuskin on mitään väliä, kuitenkin joutuvat kehittämään tuen usealle laitteelle, elleivät ole sopineet valven kanssa että molemmat tulee käyttämään tätä ohjainta.
   
 15. flaicher

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2011
  Viestejä:
  486
  Siis $599 vs 699€ ja meillä vielä tullit ja verot päälle? Myyntihinnassa kyllä tekevät aika rutkasti voittoa eurooppaan myydessä vrt jenkeille?
   
 16. Grebnu

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  764
  Moniko VR-laseista haaveileva on ostanut 1,5-2 tonnin PC:n? Niinpä. Kyllä sitä rahaa löytyy niiltä jotka oikeasti haluavat panostaa, loput voivat ostaa budjettiversioita, lähtien niistä pahvikoteloista kännyköille...

  Oculus-janarilta rehellistä puhetta sen sijaan että mainostaisi laseja superhyperlatiivein ja kehuisi että parantavat syövän ym... Ekat vehkeet maksavat, se on selvää. Ei tuo juuri sen enempää maksa kuin konsolit aina alussa. Aina kuitenkin löytyy janareita joiden on pakko saada kaikki ekojen joukossa, he rahoittavat kaiken meille säästäväisille...
   
 17. SuperD

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  4 596
  Ottamatta kantaa hintaan ymmärrän kyllä miksei porukka halua jotain lisäroinaa väkisin mukaan, kevennetty versio olisi jees ihan vaikka hintaeroa ei hirveästi muodostuisikaan IMO. Ohjain ei nyt ole mikään oikea ongelma, kaikki Windows-kama tehdään nykyään kuitenkin samalla padirajapinnalla eli Xbox-yhteensopivat toimii (Steam-ohjain on poikkeus).
   
 18. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  742 hintaan Suomeen on laskettu kaikki kulut mukaan, verot, tullit, postitus... karkeasti kalkuloituna tekevät eurooppalaisilla bisnestä peräti 15e/lasit, jotka tosin varmaan nekin palavat muihin kuluihin, kuten lasien rahtaukseen rapakon ylitse, yhteyksien luontiin, jne.
   
 19. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  11 136
  Laadukkaita verrattuna mihin?
  Raastimen, Shitseriesin jne pelipaskeisiin?
  Kunhan olisivat edes Superlux tasoa...
  Eikä korvalehden päällä röhöttöjät muutenkaan ole innostaneet sitten vuosituhannen vaihteen.
   
 20. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  699€ hinnassa on jo verot mukana. Suomi/EU lisää on joku 10-15€
   
 21. antilope

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2015
  Viestejä:
  976
  Käytännössä nämä lasit perustuu puhelinten tekniikkaan. Sitä mukaa kuin niiden näytöt kehittyy, kehittyy myös lasit. Hinta itsessään johtuu kilpailun puutteesta ja myynnin vähäisyydestä. Kun laseja myydään miljoonia alkaa hinnat vasta laskemaan. Kun ajatellaan että laseisessa on tavaraa 1/3 puhelimiin verrattuna realistinen hinta, jolla kauppa alkaa käymään on 300-400€ tienoilla. Kyllä tämä lähtöhinta millä nyt myydään on halpa kun tiedossa ei ole miten suuria määriä myydään.
   
 22. antilope

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2015
  Viestejä:
  976
  käytännössä kaikki digitaali kamerat on ir-kameroita ir-suodattimella. Tuskin nämä kuitenkaan kovin eksoottiseen tekniikkaan perustuu.
   
 23. TUFOM

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2013
  Viestejä:
  178
  Aivan hypessä tätä odottanut, mutta en kyllä 700€ + postit ala makselemaan. Inhottavinta on, että itseltä löytyy jo parikin xbox ohjainta ja kolme erilaista headsettia joista viimeisin 150€ laitos. Kuulokkeet, ohjain pois ja bulkkipakettiin rifti Hinnaksi vaikka 550€. Ostan heti.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2016
 24. aaltomar

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  76
  Paitsi että Riftin OLED näytöt ovat kustomoituja VR-käyttöön, ei ole off-the-shelf näyttö, joka löytyi DK2:sesta. Puhelimissa ei olisi ollut Rifin vaatimille ominaisuuksille juuri käyttöä.
   
 25. Viive2654

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  4
  Itse pidän ainakin näitä edullisena, koska en ollut aikasemmin mitenkään hypettynyt ennakkohinnoilla. Oletin että tämmöisien lelujen aloitushinta lähtee sieltä 1000-1500e hinnasta ja sitten vasta vuoden päästä päästäisiin 800-900e hintatasoon.
  Kukaan teistä ei ole vielä maininnut edes laitteissa olevien erikoislinssien hinnoista mitään. Ei silmälasejakaan saa sillä 20e:lla mitä nää Seksperverssit yms televisiossa niitä mainostaa. Lasit kuin lasit on maksaneet itellekkin 200-300e joka ikinen kerta.
  Itse valmistaja tuossa sanoi että linssit ovat kalliimmat kuin DSLR kameroiden linssit niin jos ite linssit maksaa jo sen 100-150e siellä (vaikka massana valmistetaankin) niin kyllä näistä kaikista hinta muodostuu äkkiä sen verran korkeaksi että itse pidän yllättävän edullisena tätä lähtöhintaa. Kehitystyöhön on mennyt useampi miljoona varmasti näille (pelkästään palkkakulut).
  Se että mukaan lyödään lähes ilmaisia lisäkikkuloita on myös osaltaan tuotteen markkinointia ja yhteistyökumppaneiden esittelyä.
  (Jotka taas ovat auttaneet osaltaan koko projektin onnistumiseen). Siellä saattaa pelifirmat mainostaa itseään tarjoamalla mukaan oman tekeleensä ja antaneet kehitykseen hieman rahoitusta ja uskoa. Niin monia eri vaiheita tämmöisissä uusissa tuotteissa että monikaan täällä kirjoittelija ei edes ymmärrä.
  Tarviihan tämän firman tulostakin kuitenkin tulla tekemään tai muuten jäisi yhden lasien ihmeeksi koko firma.
  Developer kittien 350e hinnat saattavat olla aika lähellä omakustannushintoja.
  Kameroissa varmasti ei tuo infrapunapuoli varsinaisesti ole se hintaa nostava tekijä sillä lähes kaikki kamerat kuvaavat IR-kuvaa mutta se mikä niissä tekee kustannusta on se millä saadaan niistä kameroista nopeita ja mitenkä se data saadaan käsiteltyä tarpeeksi nopeasti että siellä VR-maailmassa päätä kääntäessä se kuva kääntyy oikeasti samaan vauhtiin eikä viiveellä.

  Tekniikka kehittyy ja näidenkin osalta tulee tulevaisuudessa paremmat versiot saataville.
  Meneppä verkkokauppaan katsomaan mitä 75" televisiot nyt maksavat, vuosi sitten sai lisätä 0 perään.

  Itse en ole vielä alkuun näitä lähtemässä tilailemaan vaikka houkutusta hieman olisi. Epäilyttää vielä lapsenkenkäisyys VR-puoleen ja ehkä vaatisi muutamien versioiden tulemisen kunnes tekniikka niin pitkälle valmista että siittä oikeasti pääsee kunnolla nauttimaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti