Ω God of War 4 | New Beginning Ω

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Juginabi, 13.06.2017.

 1. Anis

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2013
  Viestejä:
  186
  Nelisen tuntia takana peliaikaa ja kyllä maistuu! Loistava peli omaan makuun, hahmot todella mukaansa tempaavia ja tarnakin toimii...
  Toivottavasti ei avioeroa aiheuta tämä peli :D
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2018
 2. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  343
  Itselläkin se kolmisen tuntia takana ja tosi hyvältä on vaikuttanut jo näin alkuun. Varsinki tykkään elokuvamaisuudesta ja tarinasta, tuli vähän Last of Us vibat.
   
 3. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Täytyy sanoa että aivan loistava ensimmäiset tunnit. Peli on kaunein ja yksityiskohtaisin jonka olen tähän ikään nähnyt. Taistelumekaniikka on aivan mahtavaa ja tulee hienoja komboja. Ja se tunnelma... VAU!
   
 4. Sauna88

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2014
  Viestejä:
  9
  Olinpa tyhmä ja yliarvioin kykyni kun yritin kaljan voimalla perjantai iltana pelata pelin läpi vaikeimmalla vaikeusasteella. No eihän siitä tullut mitää, jokainen vihollinen tuntui pomovastukselta ja jumitin tunnin jossain yksinkertaisessa tappelussa. Pakko oli alottaa alusta helpoimmalla vaikeustasolla. :D
   
 5. Ventura

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2014
  Viestejä:
  859
  Heh, aika monet ovat tehneet saman virheen - taitaa olla todella armoton vaikeimmalla tasolla. Give me a balanced experience tuntuu itselle sopivalta alussa, mutta saatan nostaa pykälän vielä korkeammalle, kun tässä alkaa ukko kehittyä. Edelleen kyllä helposti kuolee joidenkin vihujen kohdalla, jos vähän keskittyminen herpaantuu eikä ole healthiä saatavilla. Onneksi näiden muiden vaikeustasojen kohdalla voi aina vaihtaa tarvittaessa johonkin muuhun, toisin kuin tuolla vaikeimmalla.
   
 6. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  343
  Joo itellekki sopiva toi balanced vaikeusaste, taisteluissa täytyy olla kuiteski hereillä :D Mut tottakai vaikka toisella läpipeluu kerralla vaikeimalla.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2018
 7. Rokkijani

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  334
  Minut olut vei toisiksi vaikeimmalle asteelle ja on aika hyvä haaste. Jos alkaa perseilemään niin kuolema tulee. Kaksi ekaa loparia takana ja olivat kyllä mukavan intensiivisiä. Taistelu on ihan huikeaa jo eikä vielä ole edes pahemmin skillei. Parit kovat ryminät ollut ja useasti pitänyt uusiksi ottaa. Todella kova. :)
   
 8. Ventura

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2014
  Viestejä:
  859
  Toinen bossitaistelu...

  [​IMG]

  Ei voi erehtyä, että kyseessä on pomovastus. Täytyy nostaa hattua SSM:lle myös pelimaailman luomisesta. Erittäin makean näköistä visuaalista antia.
   
 9. NaSolin

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2010
  Viestejä:
  939
  Eilen tuli otettua noin 6h tyypit ja onhan huikea peli! Kyllä pleikka huutaa hoosiannaa:D onneks on kuulokkeet niin ei itseä hurina häiritte
   
 10. Rokkijani

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  334
  Melkein pitää naruilla sitoa kiinni ettei lentoon lähde. :D
   
 11. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Nyt alkaa jo taistelutkin kulkemaan. Toiseksi vaikeimmalla mennään. Nyt sattui jo iso vuoripeikko menemään ekalla kerralla läpi kun kohtasin vuorilla.
   
 12. Punkis

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2012
  Viestejä:
  228
  Hyvältä maistunut, vuoren huipulle pääsin juuri. Vähän tökkii nuo puzzlet: ainut haaste on siinä missä kulmassa kirveen heittää tai mistä pirusta löytyy viimeinen riimu että saa arkun auki. Taistelu toimii hyvin ja on sopivan haastavaa. Ja tuo grafiikka. Ah.
   
 13. gillbert

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  1 941
  Täytyy joinia rinkiwänkkäykseen.
  GOWit kaikki tahkonneena tässä on sitä jokinia. Tuo vapaa kamera on kyllä spot on, ja mitkä kontrollit (spruit, spuit...).
   
 14. EeTee80

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2015
  Viestejä:
  104
  Hitsi kun tekis mieli koittaa, hiukan vaan epäilyttää tuo vaikeusaste. Onko se miten armoton verrattuna nyt esim. Witcher 3 jonka olen onnistunut läpäisemään lisäreineen sillä perusvaikeusasteella? Sitä pidän jo kuitenkin kohtalaisen haastavana itselleni.
   
 15. Ventura

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2014
  Viestejä:
  859
  Ostoon vaan! Ohjeita kuitenkin löytyy, miten pelissä pystyy menestymään noissa taisteluissa ja kehitystä tulet huomaamaan pelin edetessä. En nyt sanoisi, että God of War on armoton normaalilla vaikeustasolla. Tuskin on sinulle ongelma, jos olet Witcher 3:n läpäissyt. Kyse on vain hyökkäysten torjumisesta kilvellä, rajumpien hyökkäysten väistämisestä ja sitten omien hyökkäystapojen hiomisesta pikkuhiljaa.

  Cory Barlog selittää perusvinkkejä, joilla pärjää. Riittää ihan hyvin alkuun:


  Tässä toisessa videossa pelinkehittäjät syventyvät enemmän kertomaan taistelumekaniikoista:
   
 16. Rokkijani

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  334
  Peli on armoton kovemmilla asteilla, mutta kahta helpointa ei tarvitse alkaa pelkäämään! Ostoon ja nauttimaan. :)
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2018
 17. NaSolin

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2010
  Viestejä:
  939
  Normaalilla vaikeustasolla bossitaisteluissa joutuu jonkin verran miettimään enemmän, mutta pikku monsut menee helposti alas. Kun pelin mekaniikat oppii, niin combottelukin alkaa jo tulemaan luonnostaan lihasmuistista.

  Pakko hehkuttaa sen verran, että paras peli mitä olen koskaan pelannut! Ja kyllä, olen pelannut monenlaisia pelejä laidasta laitaan joten kokemusta löytyy :)

  Toivottavasti saataisiin pian new game+
   
 18. EeTee80

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2015
  Viestejä:
  104
  No joo, Witcheristä tuttuja just boss taistelut, sekin oli tosi taktinen loppujen lopuksi, ei siinäkään vaan mätkimällä pärjää. Tosin sehän nojaa vaan dodge&rolliin aika pitkälti. Täytyy ottaa testiin, päädyin ostamaan Horizon Zero Dawnin eka, sen jälkeen sitten.
   
 19. niketzu

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2012
  Viestejä:
  97
  Ostin tämän perusversion käytettynä ja pelattua muutaman tunnin tuumasin että on tämä sen verran hyvä että haluaisin ostaa tämän ihan viralliselta kauppapaikalta tuolta PS Storesta digitaalisena mutta siellä on vain se Deluxe versio. Osaako joku vastata tähän kysymykseen: Jos ostan tuon Deluxe version pystynkö jatkamaan vanhaa savea jonka pelasin sillä perusversiolla?
   
 20. Hulihelikopteri

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2013
  Viestejä:
  343
  Päätarina pelattu läpi, mutta vielä on tekemistä pelissä onneksi :) Koska tämä on vain suoraansanottuna helv*tin kova peli. Viimeksi teinivuosina ollut näin innostunut jostan pelistä, joka kertoo jo jotain. Pelissä suurin ongelma on mielestäni vain se, että ehkä liikaa kierretetään bossitaisteluja mutta sekään ei haitannut itseäni kun kaikki muut tehty hyvin. Tarina, pelattavuus, ulkoasu, taistelusysteemi, dialogi, pelimaailma ja kaikki vaan on niin vit*n hienoa. Tästä moni peli saisi ottaa vaan mallia.
   
 21. Peedro14

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2009
  Viestejä:
  230
  Vannotin itselleni, että tätä en osta, ennen kuin on alle viidenkympin.
  Vasta puolivuotta olen ollut pleikkaomistaja monen vuoden PC pelaamisen jälkeen ja nämä konsolihinnat ovat suolaisia.
  Kuitenkin tätä hehkutusta tulee joka lähteestä, eikä firma ole voinut lahjoa jokaikistä arvostelua God of war:sta.
  70€ ja peli valuu kovalevylle. Kohta selviää.
   
 22. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Yksi pelihistorian laadukkaimmista tekeleistä tämä että ei varmasti harmita. Itse tulen tästä lähtien vertaamaan kaikkia pelejä GoWiin. Koko pelistä en löytänyt kuin muutaman valituksen aiheen ja yksi niistä oli että peli ei pyöri 4k60fps vaikka on pelihistorian hienoin tekele jo tällaisenaan.
   
 23. Asorb

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  208
  Näyttää siltä, että tämä peli saa aivan varauksetonta hekutusta kaikilta. Vähän täytyy kuitenkin itseä miettiä, että miksi? Periaatteessahan tämä on (ehkä noin 6-8h pelaamisen perusteella) last of us norsemytologiateemalla ja vähemmän samaistuttavilla/mielenkiintoisilla hahmoilla. Taistelu on suurimmaksi osaksi aika geneeristä hakkaamista, jossa perusvihut (etenkin vaikeammalla tasolla) kestävät ihan helvetisti kuritusta, siinä missä sankari kuolee pariin iskuun. Jotenkin syö voimantunnetta kun kirves täytyy heittää perusvihua tusinan kertaa suoraan päähän että putoaa. Taistelu on sellaista dark souls lightiä, eli samantyylistä, mutta ei yhtään omasta mielestäni niin intensiivistä tai mielenkiintoista.

  Tuossa kun pääsi sen portaalin kautta uusiin ulottuvuuksiin niin sitten oli kyllä tarjolla melkoista HDR-silmäkarkkia kenttäsuunnittelussa. Se eka metsäosio oli aika tylsä miljöönä eikä mitenkään erityisen hienon näköinen. Tuo aseiden/sankarin päivityssysteemi tuntuu helvetillisen sekavalta, eikä oikein motivoi melko suoraviivaisen taistelun takia.

  Kertokaa minulla siis, mitä missaan? Kyllä tämä peli sellainen solid 8.5/10 tai 9/10 on, mutta mielestäni ei tarjoa mitään sellaista mitä ei olisi esim. Naughty Dogin peleissä jo nähty juonellisesti tai graafisesti, ja muut pelimekaniikat ovat sellaista ihan jees-tasoa.
   
 24. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Vertaat tätä last of us aivan kuin se olisi huono asia. :) Last of Us taisi olla viime generaation toteemipaalu ja merkkitolppa miten pelit täytyisi tehdä. Uraauurtava airue johon kaikkia muita pelejä verrattiin. Kuten sanottua tästä God of War tulee täysin samat vibat mutta paljon mielenkiintoisemmalla teemalla ja hahmoilla.

  Mitä tulee vaikeuteen niin kannattaa suosiolla pelata sillä suositellulla vaikeustasolla niin peli maittaa paremmin. Itse olen sen verran kokenut pelaaja että se toiseksi vaikein tuntui kivan haastavalta loppuun asti. Mosat eivät varsinaisesti tuottaneet ongelmia paitsi pomot. Tärkeää onkin kehittää hahmoa eikä vain juosta suuna päänä kohti uusia paikkoja ilman että ottaa huomioon gearia.

  Kannattaa myös opetella taistelumekaniikka kunnolla ja liikkeet. Parhaimmillaan taistelut on upeaa hollywood tason spektaakkelia hienoilla dodgeilla ja koreografioilla.
   
 25. Rehtimustalainen

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Viestejä:
  520
  Eihän God Of War periaatteessa mitään uutta tuo millekään osa-alueelle, mutta se kuinka pelissä ei oikeastaan ole yhtään heikkoutta tai isompaa valittamisen aihetta, niin nuo kaikki vähintään hyvällä tasolla olevat osa-alueet nostavat paljon kokonaisarvosanaa. Tähän lisättynä vielä pelin pituus ja se kuinka pelin taso ei oikeastaan missään kohtaa laske vaan pelin tarina kantaa hienosti loppuun asti eikä jätä pelaajaa mitenkään kylmäksi.

  Mielestäni jokaisessa isommassa Sonyn 90+ exlusivessa on uupunut jotain isoa muuten lähes täydellisistä paketeista. TLOU:ssa oli tylsähkö gameplay. Uncharted 4:ssä aika sama ongelma. Bloodbornessa on combat taas hyvä, mutta juonellisesti pelit eivät tuo juurikaan mitään pöytään.

  God of Warissa taas tuntuu toimivan kaikki. En itsekään oikein tykkää antaa peleille kymppejä, koska aina sitä jotain parantamisen varaa löytää, mutta kyllä GoW jos joku videopeli on pakko rankata lähelle sitä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti