Nuoret miehet menetetty - työttömyys 24%

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mr.hand, 28.04.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Älä ole naurettava. :)
   
 2. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Sarkasmi menee murottajilta ohi että humisee. Vai meinaa Lähdekoodi että palkkoja pitäisi nostaa, oletko kuullut kysynnän ja tarjonnan laista? Aina tänne ramppaa halvempaa työvoimaa tekemään paskahommat, ja hyvä niin :)
   
 3. Urkki

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  395
  Lähdekoodi on oikeassa että suomalaisten pitäisi saada parempaa palkkaa. Näiden palkankorotusten pitäisi pohjautua erityisesti nouseeseen tuottavuuteen. Ihmisten ei pitäisi missään nimessä lähteä sopeutumaan pienempiin palkkoihin kuten usein toivotaan.
   
 4. jzzo

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2003
  Viestejä:
  194
  Niin, siis en tiedä ilmaisinko asian epäselvästi, siis lehtijutussa lähihoitajat ovat päättäneet että lähtöpalkan PITÄISI olla 2300e/kk. Tällä hetkellä se taitaa olla n. 1700 keskimäärin.
  Tuo 2300 alkaa jo lähestymään erikoistuvan lääkärin alkupalkkaa (no ei ihan, mutta melkein). Kyllä minun mielestä sen koulutuksen sekä vastuun määrän pitää näkyä palkassa, ainakin näin kunnallisella sektorilla.

  Aikaisemmalle postaajalle IT-alasta: olen samaa mieltä, en ole aatteiltani sosialisti jossa kaikkien palkat ovat kiveen hakatut. Jos joku kouluttamatonkin it-alan mies on niin osaava että saa jossain firmassa kovaa palkkaa niin kudos, hyvä juttu. Yrityksissä vallitsee ja pitääkin vallita eri säännöt kuin valtion työssä. Kyllähän tiedän lähihoitajia jotka ovat perustaneet esim. omia hoitokoteja ym. ja heidän tulonsa ovat kovat.

  edit. niin, vaimoni teki viime heinäkuussa 2400 euron tilin heinäkuussa, töitä teki kyllä paljon sen eteen, että on se mahdollista :)
   
 5. ie

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2008
  Viestejä:
  62
  Minä näkisin asian niin, että banaaneilla saa apinoita. Jos ei maksa edes banaaneja ei saa edes apinoita. Näin palkat kai automaagisesti ilman liittojen vaatimuksia nousevat, kun porukkaa ei enää kiinnosta sairaanhoitajan työ vaan mennään töihin jonnekin muualle. En siis ollenkaan tue minkään liiton palkkavaatimuksia.
   
 6. Alfie B

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  235
  Aivan. Ei ole oikein kenenkään edun mukainen tämä tilanne.
   
 7. kcid

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2007
  Viestejä:
  76
  Tässä se ongelma onkin. Laiskottelu on tehty yhtä kannattavaksi kuin työnteko. Esimerkkisi on tosin ilmeisen tarkoitushakuisen virheellinen. Korjaan ja selitän ranskalaisten viivojen avulla, en nyt jaksa näin perjantaina tehdä mitään esseetä aiheesta

  - jos käteen jää n.1200€ kuussa (mikä on varsin realistinen siivoojan keskipalkka lisineen) ei varmaan kannata hankkia sitä 700€ asuntoa? Halvemmallakin voi asua pk-seudulla

  - lainat pitää yleensä maksaa pois, olivat ne sitten opinto- tai muita lainoja. Opintojen päättymisen jälkeen niiden korot maksetaan työttömälle ainakin 2v ajan ja tuona aikana ei ole myöskään lainanlyhennyksiä. Kyllä niihin on siis aikaa varautua. Lisäksi tyypillinen opintolainan lyhennyserä on n.100€/kk, ei suinkaan mitään tuulesta temmattua 300€/kk

  - laki takaa sen, että elämiseen pitää jäädä vuokran ja tiettyjen menojen jälkeen perustoimeentulo eli tässä tapauksessa siivooja saisi Kelan asumistukea (tai soppalan tukea) niin, että kuussa jäisi käteen lakisääteisen toimeentulon verran.

  - edellä mainittu tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi huonopalkkaisen työn ja työttömänä makoilun erotus kuukausitasolla olisi vain muutamia satoja euroja eli täysipäiväisesti töissä oleva saisi noista n.160h hikisestä työtunnistaan käteen vain 200€ enemmän kuin mitä saisi makoilemalla kotona tekemättä mitään. Ei liene kovin vaikea päätellä tämän pohjalta, että passivoivatko tuet niiden saajia ja tekevätkö ne työnteon monissa tapauksissa kannattamattomaksi. Vika ei suinkaan ole tukien saajissa vaan tukijärjestelmässä ja sitä tuo alunperin lainaamani artikkeli kritisoi.
   
 8. Hemuli__

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2001
  Viestejä:
  522
  4 banaania(+1-2 banaania asumistuki) saa työttömänä/orjana ja minimissään palkkatöissä 12 banaania?
  Kyllähän puolet (6 banaania) banaaneista jäisi vähintään saamatta työttömänä/orjana. Lainabanaaneja ei saa anteeksi?

  Murosta modeilta lisäbanaanit. :D

  Siinä mielessä persiistä että opiskelijoille tyrkytetään lainaa ja se olisi automaattisesti tuloa. Sitähän se ei tietystikään ole. Melko uusi juttuhan tuo opintotukien päälle tuleva laina on, mutta ei sitä pakko ole kait ottaa. Tokihan sille lainalle on pitkä maksuaika käsittääkseni että voittaa kevyesti pikavipit.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2009
 9. Keittiöpsylogi

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  19
  Ei tukia oikein voi nykyisestä pienentääkään, jos perusoletuksena on se, että ihminen pystyy syömään terveellisesti ja pitämään itsensä jotensakin fyysisessä ja henkisessä ryhdissä. Palkkoja on siis nostettava... :)
   
 10. ie

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2008
  Viestejä:
  62
  Kuinkas paljon palkkoja olisi tervettä nostaa? Jos julkisen sektorin palkkoja nostaa, se pakottaa nostamaan veroja. Jos yksityisen sektorin palkkoja nostaa, työttömyys lisääntyy. Valtion talous on pelkästään tänä vuonna 13 miljardia euroa alijäämäinen joten kummankaan sektorin palkankorotuksiin ei ole taatusti varaa.
   
 11. Keittiöpsylogi

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  19
  Tarkoitin kaikkein pienimipituloisimpien kuten siivoojien palkkojen nostamista. Jos käteen jää 1500 kuussa, niin sillä elää Suomessa oikein hyvin, mutta kun tuosta summasta ruvetaan menemään alaspäin, niin jossain tulee vastaan raja, jolloin eläminen käy hankalaksi. Ja jos työhön vielä liittyy kuluja kuten auton omistamisen pakollisuus, niin kotona makaamalla saattaa jäädä voitolle.

  Mielenkiintoista on, että vaikka siivojapulasta valitetaan (en tiedä, mikä on totuus), niin palkat eivät nouse. Mikäköhän siihen on syynä? Eikö liike-elämän pudotuspeli päde siivousfirmoihin?
   
 12. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Hihii, joo nostetaan palkkoja, sitten keittiöpsykologi antaa tarkat suunnitelmat miten se tehdään ettei kaikki mene päin vittua :)
  Haetaan afrikasta/virosta lauma iloisia siivoojia, joille voi maksaa sen 5€/tunti.
   
 13. Sahtor

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2001
  Viestejä:
  271
  The Lost Generation - BusinessWeek

  GenY on kohta uudelleennimetty Lost Generationiksi 1900 luvun alkupuolelta lainaten. Toi työkokemuksen puute häiritsee itseänikin mutta pakko uskoa ahneen sukupolven eläkepommiin innokaasti odotellen.
   
 14. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Heh, eläkepommi. Varmaan suurin kusetus koskaan.
   
 15. pakettimuro

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2008
  Viestejä:
  76
  Räjähtääköhän se eläkepommi nopeasti tuhoa ympärilleen kylväen, vai jääneekö sittenkin tussahtavaksi suutariksi? Aika näyttää (ikään kuin ei olisi jo näyttänyt) :D
   
 16. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Johan siitä puhuttiin 10 vuotta sitten että jo on ovella, en pidättäisi hengitystäni odotellessa :smoke:
   
 17. Vuosi

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2008
  Viestejä:
  264
  Niinpä, lainaus Osku Pajamäen "Ahne sukupolvi"-kirjasta vuodelta 2006

  Lähde: Ajatus Kirjat - Ahne sukupolvi
   
 18. ie

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2008
  Viestejä:
  62
  Vastikkeeton sosiaaliturva on kyllä käsittämätöntä. Miksi täysin työkykyisten ihmisten annetaan lojua kotona sohvalla samaan aikaan kun tekemätöntä työtä on vaikka millä mitalla?

  Ratkaisu on pakkotyö!

  Minulla on jopa todella hieno perustelu!

  Ei motivaatiotyöttömiä: Pakkotyö tulee olemaan luultavasti sitä kaikkein paskinta työtä niin, että jos oikeasti löytää jotain muutakin työtä niin työtön sen kyllä itselleen hakee.

  Ei hukkaan heitettyjä resursseja: Ei työttömyyttä, kaikilla työkykyisillä on ainakin pitkällä aikavälillä töitä.
   
 19. pakettimuro

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2008
  Viestejä:
  76
  Eihän työ tekemällä lopu. Koska elämme markkinataloudessa niin jonkun pitää antaa jotain vastineeksi työstä. Nythän ollaan melkein niillä linjoilla, että työtä pitäisi tehdä ihan tekemisen ilosta, palkasta viis. Ei näin.
   
 20. Damless

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  819
  Här står det ett snapsglas
  framför mig på bordet
  men nu har en långrandig jäkel fått ordet
  jag svittas i pannan
  och händerna två
  håll truten din satan
  så snapsen vi få
   
 21. Jssli

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  47
  Helvetin hyvä idea! Kaikki suomalaiset tekemään orjatyötä, lukuunottamatta ylintä virkamieskuntaa, joka sitten saa korjata kaikki voitot!
   
 22. ie

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2008
  Viestejä:
  62
  Mitenköhän tähän tilanteeseen joudutaan, jos työttömät laitetaan esim. katuja lakaisemaan?

  Se palkka siitä työstä on sosiaaliavustukset. Kyllä se esarin venyttämisen kotona voittaa. Ellei sitten ole laiska ja työtäpakoileva, joiden näkisin vallan iloisesti olevan pakkotyössä tai hankkivan paremman työn.
   
 23. mackey

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  58
  Sosiaaliturva on pitkälti se tekijä, joka pitää työttömät ihmiset työkykyisinä. Yleisesti ottaen valtion teettämät "hätäaputyöt" eivät ole osoittautuneet kovin tehokkaaksi keinoksi taistelussa työttömyyttä vastaan. Jos se työ oikeasti olisi tarpeellinen, niin sille löytyy kyllä tekijä vapailtakin markkinoilta, ja jos työmarkkinoilla on valtion kymmenien tuhansien alehintaan tekevien työläisten reservi, niin totta kai se vaikuttaisi markkinoiden toimintaan ylipäätänsä.

  Jos jonkinlaista vastikkeellisuutta lähdetään hakemaan, niin se kannataa ehdottomasti tehdä yksilön työmarkkina-arvon parantamisen eli koulutuksen, työnhakuopastuksen ja _järkevän_ työharjoittelun kautta.

  Noin muutenhan toimiva vakuutus työttömyyden varalta on taloudenkin kannalta hyvä asia. Kiinassahan puutteellinen sosiaaliturva on hyvin voimakas kotimaan kysyntää ja sitä kautta työllisyyttä jarruttava tekijä, koska ihmiset säästävät jatkuvasti pahan päivän varalle.
   
 24. Urkki

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  395
  Kaikki tempputyöllistämistä kannattavat voivat käydä lunastamassa kommunistisen puolueen jäsenkirjan. Oikeassa vapaassa kapitalismissa ei vapaaehtoinen työttömyys on melko mahdoton tilanne, jos todella tahdot töitä niin myös saat. Voit mennä sanomaan jollekkin työnantajalle että tahdot työllistetyn henkilön työpaikan ja suostut puolet pienempään palkkaan. Toisaalta henkilö jolle hankit potkut voi sanoa saman, käytännössä tämä johtaisi töiden jakamiseen ja pienempää työaikaan kaikille.
   
 25. Vuosi

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2008
  Viestejä:
  264
  Otetaan nyt esimerkki että ie diplomi-insinööri olet suunnittelijana, ja kun työttömissä on matalasuhdanteesta johtuen työttöminä kokeneita tekniikan tohtoreita ja heidät saa sillä 400 euron palkalla töihin niin ie saa heti kenkää..domino-efekti on valmis ja Suomen kilpailukyky paranee kun kaikki työ tehdään valtion palkalla. Virkamiehet lisääntyy ja hyväveli-verkostot tihentyy kun kiinalaisten palkalla tehdään valtion kuitatessa voitot, eikä kenelläkään ole varaa kieltäytyä työstä. Loistava tulevaisuus! :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti