Nopeudet normaaleita?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja ballantin, 22.08.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ballantin

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  370
  Setuppi on tämä: Nettiyhteys on Sonera Valokuitu 24/2M. Kerrostaloon tulee valokuitu, talon sisäinen kaapelointi asuntoihin on CAT6. Eteisen pistokkeesta lähtee n. 5m pitkä puhelinkaapeli modeemille, josta 1m verkkokaapeli reitittimelle (Buffalo WHR-54S).

  Nopeus langattomana n. 14-16M, ja kun tökkää koneen 1m pituisella verkkokaapelilla reitittimeen, on nopeus n. 20-22M. Upload on kaikissa tapauksissa n. 1M, vaikka modeemin (TPLink TD-8616) pitäisi tukea 3M upload-kaistaa.

  Ovatko nopeudet normaaleita, ja onko mahdollista jotenkin parantaa nopeuksia, esim. viemällä modeemi eteiseen mahdollisimman lyhyen puhelinjohdon päähän ja siitä 5m verkkokaapeli reitittimelle tms.? Reititin on pakko olla nykyisessä paikasssa koska siitä lähtee useita langallisia yhteyksiä muille laitteille ja näitä johtoja ei ole mahdollista vetää muuta kautta.
   
 2. waraani

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  1 147
  Kyllä nuo nopeudet normaaleilta vaikuttavat mutta suosittelen - kuten itsekin sanoit - että viet modeemin eteiseen mahdollisimman lyhyen puhelinkaapelin päähän.

  Kannattaa myös modeemin hallinnasta tarkistaa mitä kättelytapaa modeemi käyttää. Voi olla ettei kyseisessä laitteessa ole kuitenkaan oletuksena ADSL2+ Annex M -protokolla päällä vaan vain pelkkä ADSL2+ ilman Annex M -laajennusta.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti