Nokian (HMD Global) uudet puhelimet

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Marshal, 01.06.2017.

 1. Moije

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1 337
  Ohan tää Nokia 6 hintaisekseen todella hyvä perusantero. Hyvä kamera, hyvä näyttö, Oreo, toimii sujuvasti, akunkesto erinomainen.
   
 2. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 484
  Nokia 5 ei näköjään tykkää olla mukana juoksulenkillä -22 asteen pakkasessa.
  5km (~30min) jälkeen alkaa hirveä uikutus kuulumaan ja ruudulla vilkkuu varoitus liian alhaisesta lämpötilasta, vaikka on takin alla vyötaskussa suojassa viimalta.
  Mutta tästä huolimatta toimii tunnin lenkin jälkeenkin moitteetta ja akun varaustaso on laskenut tuon tunnin aikana vain yhden prosenttiyksikön. Perusduunari, valittaa ja vikisee mutta tekee työnsä kunnolla.
  Saahan nähdä miten pärjää vanhan panssarivaunu Lumia 925:n korvaajana, joutuu aika rääkkiin uutena duunipuhelimena kun kulkee mukana kaikissa olosuhteissa pakkasesta helteeseen ja vesisateeseen, mutta yleensä kohtuu hyvin suojattuna.
   
 3. baileys

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Viestejä:
  24
  Nokia 6 puhelinta ilmeisen yleisesti vaivaava äänibugi Dolbyn kanssa (Kova soundi alhaisimmallakin äänitasolla sekä ihme rätinä tjsp) on vaivannut päivitettyä Oreoon. Tiedustelin asiaa asiakaspalvelusta ja sain ripeää palvelua missä olivat jo tietoisia ongelmasta. Arveli että seuraavien päivitysten ohessa korjaantuu. Fiilasin päivitellä tänne tiedustelujani jos jotain muuta toi myös häirittee.
   
 4. Ragnar712

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2018
  Viestejä:
  1
  Noniin nyt tuli uus hieno sarja Nokia puhelimia, joista eniten itseäni kiinnostaa tuo Nokia 6. Aiemmin harkitsin jo tuon alkuperäisen kutosen ostamista, mutta tämä uusi malli tehokkaammalla järjestelmäpiirillä vaikuttaa jo niin vakuuttavalta kapulalta hintaisekseen, että taitaa mennä hankintaan.

  Yksi asia näistä Nokia puhelimista ja erityisesti niiden kameroita on kuitenkin jäänyt itselleni vähän epäselväksi. Uudesta Nokia 6:sta löytyy nyt myös ZEISS-optiikalla varustettu kamera. Osaisko joku nero täällä selventää tyhmälle, että mitä konkreettista hyötyä puhelimen kameraan tuo se, että sen vieressä seisoo zeissin logo? Onko kuvat oikeasti jotenkin parempilaatuisia ja jos ovat, niin millä tavalla? Vai onko tämä vaan joku markkinointikikka, jolla yritetään tuoda puhelimiin parempaa laatuvaikutelmaa?
   
 5. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 620
  Kun ei ole vielä noita päässyt hiplaamaan tarkemmin niin tuosta kamerasta on paha sanoa yhtään mitään. Vähän markkinointikikkaahan näissä on aina mukana kun mainitaan että on "sen ja sen firman" linssit. Kameraan kuitenkin vaikuttaa niin paljon muu kuin itse linssi, ja kun tuosta Zeissin ja HMD:n yhteistyöstä ei tällä hetkellä ole niin hirveästi tietoa.

  Aikaisemmissa Nokioissa oli jo kohtuulliset kamerat (ilman Zeiss logoa) joten pieni oletus on että vuodessa asioita on saatu kehitettyä eteenpäin.

  Tarkemmat kommentit sitten kun laitteet saadan Muropaketin toimistolle ja kattavampaan testiin.
   
 6. Goble81

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  1 633
  Zeiss on "ikivanha" kameralinssivalmistaja jonka linssejä monet "paremmat" (ainakin ne ovat olleet kalliimpia kuin "kiinan linssit") järjestelmäkamerat ovat aikoinaan käyttäneet. Takaako Zeiss linssit kuitenkaan parempia valokuvia? Noh, ainakaan linsseistä asian ei pitäisi jäädä kiinni mutta kuvaan vaikuttaa muutkin asiat. Zeiss on brändi jonka menestys perustuu laatuun ja tasalaatuisuuteen eikä halpaan hintaan joten saksalaisella täsmällisyydellä tehdyt Zeiss optiikat pitäisi hoidella random kiinalinssit ja puhelinvalmistaja saa varmasti parempaa tuotekehitysapua Zeissin labrasta kuin random kiinalaisesta hikipajalisenssitehtaasta. Tästä tuotekehitysosaamisesta voi olla apuja kun turataan tuplakameralinssitekniikan tai lossless digizoom tekniikoiden ongelmien kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2018
 7. seropi69

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  1 187
  se että joissain puhelimissa on Zeiss logo ei tarkoita sitä että niissä olisi Zeissin valmistamaa optiikkaa/linssejä. Tarkoittaa vain että ovat saaneet luvan zeissilta sen käyttöön sillä verukkeella että valmistavat optiikkansa/linssinsä zeissin laatukriteerien mukaan, asia erikseen tarkistetaanko/valvotaanko sitä mitenkään ... Sama pätee näihin muihinkin vastaaviin logoihin puhelimissa, eli ei automaattisesti tae mistään huippuoptiikasta mutta varmaan kuiten pyrkivät parempaan laatuun kuin ilman logoa olevat.
   
 8. pazuzu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2012
  Viestejä:
  356
  Ensimmäinen kiinnostava uusi Nokia on tuo 7+. Näyttää videoissa todella hyvältä. Jos kamera on kohdillaan ja softa päivitykset tulee luvatusti, niin tuo hakkaa kyllä kaikki saman hintaluokan vehkeet. Pääsispä pian näkemään livenä ja lueskelemaan revikoita.
   
 9. Capone

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  2 037
  Onkos muilla tämmöstä ongelmaa Nokia 8:lla, kun laitan spotifystä biisilistan soimaan niin tuo perkeleen laite sulkee sen jossain 45min kohdalla kun se soittaa tausta sovelluksena sitä ja napeilla kuuntelen.

  Kaikki mahdolliset virransäästöt pois päältä ja ei vaan tokene, saman tekee facebook, whatsappa jne appseille jotka pyörii taustalla.

  Mikä vattu tässä auttaa?
   
 10. SnoopyDoge

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  176
  toi kuulostaa ihan normaali androidin doze-toiminnolta, eli käys katsomassa optimointiasetukset läpi, yleensä löytyy asetuksista, akkuvälilehden alta, ja laita haluamasi sovellukset "älä optimoi" tilaan, muutoin android sammuttaa taustalla auki olevat sovellukset automaattisesti tietyn ajan kuluttua.
   
 11. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 620
  Ei kuulosta normaalilta toiminnalta. Esim näiden musiikkisoittimien ei pitäisi sammua missään vaiheessa jos soittavat taustalla musiikkia, koska näille on Dozessa omat säännöt.
   
 12. SnoopyDoge

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  176
  no vaihdetaan sitten termiksi että kuulostaa dozelle ominaiselta toiminnalta, ei ehkä kuuluisi tehdä noin mutta doze se on joka sen sovelluksen sammuttaa taustallaollessaan, ja sen kautta voi käydä ottamassa sen optimoinnin pois.
   
 13. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 620
  Siltikään tuota ei pitäisi tapahtua (esim ei tapahdu omilla laitteilla) jos Spotify on taustalla ja se soittaa musiikkia. Toisekseen Doze ei tapa sovelluksia vaan se laittaa ne "nukkumaan". Niitä ei siis lähtökohtaisesti tapeta yhtään mihinkään.

  Tappamisen saattaa sitten androidin muistinhallintaan tai taustasovellusten hallintaan tehdyt muokkaukset aiheuttaa.
   
 14. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  937
  No täällä ei ole yhtäkään "task killer" tai "ram booster" ohjelmaa ollut koskaan puhelimessa asennettuna ja silti on spotify kuollut kesken musiikin kuuntelun.

  Puhelimena on Nokia 8 128gb joten rammia on kuitenkin se 6gt joten tuskin on ainakaa omalla kohdalla kyse muistin loppuminen tuota saanut aikaiseksi

  Niin ja tietty se että käytän tuota htc u350 hf-sovitinta ja sen avulla pystyn vaihtamaan kappaletta ilman että otan puhelinta taskusta.
  Tuon takia en usko että spotify on ollut koskematta kovinkaan pitkään.
   
 15. Capone

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  2 037
  https://community.phones.nokia.com/support/discussions/topics/7000017855/page/2?url_locale=

  Tämä onkin vähän laajempi ongelma.

  Itse olen kaikki mahdolliset akun optimoinnit sun muut ottanut pois ja silti spotify + poweramp suljetaan taustalla ollessaan.

  Ärsyttää. Telia myyjänä pesi kätensä, Nokia tukichatin intialaiset jonnet jankkaa akku asetuksista..
   
 16. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  937
  Muutenkin on ollut ihmeellisen vaikeaa musiikin kuuntelu tällä Nokia 8 puhelimella koko sen ajan kun tämä taskusta on löytynyt
  Eka nougat ohjelmistolla ei toiminut langallisen hf-sovittimen kautta tuplaklikkaamalla kappaleen vaihto jos musiikki oli soimassa.
  Ainoastaan musiikin pysäyttäminen ja jatkaminen menivät läpi.
  Toki jos eka pysäytti toiston ja sitten tuplaklikkaamalla pääsi seuraavaan kappaleeseen.

  Noin siis jos puhelin oli taskussa ja näyttö kiinni.

  8.0 oreo toimi tuon suhteen oikein ja ei sammuttanut spotifyä taustalla, mutta nyt 8.1 alkoi tuohon sammuttelu kikkailuun.

  Kumma kun eivät millään saa musiikinkuuntelua toimimaan kunnolla.

  Ilman noita ongelmia tämä on ollut kuitenkin aika täydellinen puhelin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti