Nintendo Switch

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Rexroom, 17.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. AILD

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  986
  Jos Switchissä on muistikortti asennettu, niin eikö tuota tosiaankaan voi valita mihin pelin asentaa, laitteen sisäille muistille tai muistikortille? Lukenut jostain että paras nopeus on jos pelin asentaa swithin sisäiselle muistille, eli onnistuuko tuo vaan sillä että ottaa muistikortin pois ensin? Todella epäkäytännöllinen ratkaisu jos näin on? :eek:
   
 2. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 264
  Käsittääkseni kaikki eShop lataukset menevät ulkoiselle SDCard-kortille jos löytyy koneesta JA kortilla on riittävästi tallennustilaa. Jos korttia ei löydy tai tila täynnä sitten eShop lataus menee sisäiseen tallennustilaan.

  Ota huomioon sekakäyttö jossa aikaisemmin peli asentunut sisäiseen muistiin, laitat sdcard-kortin, lataat peliin päivityspaketin. Peruspeli löytyy sisäisestä muistista mutta päivityspaketti on sdcard-kortilla. Jos kortti tulee täyteen ja jumppaat aktiivisia pelejä monella sdcard-kortilla sitten päivityspaketti ei seuraa perässä.

  Jos haluat sisäisen pelin päivityspaketin samaan sisäiseen muistiin joudut poistamaan SDCard-kortilta päivityspaketin, poista sdcard-kortti pelikonsolista, lataa pelipäivitys uudestaan jolloin asentuu sisäiseen muistiin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2018
 3. Keskustelu jatkuu ilmoituksen jälkeen
 4. AILD

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  986
  Kiitos vastauksesta, eli parannettavaa tuossakin nipalla olisi vielä, kyllä asetuksiin pitäisi ehdottomasti saada kohta jossa voit itse valita mihin muistiin peli asennetaan ja että sinne menee myös ne päivityksetkin.

  Muutenhan tuo käyttis on sulavuudessa ja selkeydessä yks parhaimmista.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2018
 5. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Huh, tuo kyllä yllätti itseni, ettei tallennuspaikkaa saa itse päättää ja myös jälkikäteen vaihdella oman mielensä mukaan ainakaan helposti.

  Wii U:llakin pystyy siirtelemään asennuksia vapaasti sisäiseltä muistilta ulkoiselle ja takaisin, kuten yleensä muillakin konsoleilla.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2018
 6. Runt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  193
  Osaako joku antaa suuntaa antavaa tietoa paljonko joutuu pulittamaan jos nyt kaupasta hakee uuden nintendo switch konsolin tarvikkeineen?
  Tarvikkeilla tarkoitan "pakollisia" lisä tarvikkeita kuten lisä ohjaimia, muistikorttia yms, näiden valinnassa tarvitsisin myös apua. Mitä konsolin lisäksi kannattaa napata mukaan saman tien kaupassa käydessä?

  Homman nimi on että iskä on luvannut että lapset saavat tänään nintendon, mutta valinnan suhteen mietin millaisen haen (mini nes/snes vai switch).
  Switch konsoliin jos päädyn niin peleiksi aluksi olen kaavaillut Mariokart 8, Supermario Odysey, Minecraft (mahdollisesti). Jatkossa varmasti Mario sarja saisi jatkoa meidän perheessämme sekä erilaiset tasohyppely pelit.
   
 7. mäksä

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  892
  Melkein pakko ostaa toinen pari joyconeja jos lapsista puhuttiin monikossa. Siihen mieluusti toinen grippi, että saa kahdet kunnon ohjaimet, tarpeen vaatiessa kuitenkin jopa nelinpelit sit onnistuu.
  Panssarilasi (tilaa netistä) niin pian kuin mahdollista.

  Vielä pärjäät konsolin sisäisellä muistilla jos fyysisiä pelejä ostat, joten tilaa rauhassa muistikortti (128 tai nykyisin 200gt saa jo edullisesti)

  Itse konsoli lienee about saman hintainen joka paikassa.

  Myöhemmin jos tarve tulee, niin kantolaukku ja matkalaturi.
  NES/SNES pelihän ainakin osittain tulee Switchille, kunhan online palvelut saadaan käyntiin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2018
 8. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Noo on tuon Switchin hinnoissa sentään muutaman kympin heittoa kauppojen välillä, ja halvimmasta päästä on nyt Gigantissa 297 € (edit: tosin saatavuus noissa tuolla näemmä lähes olematon; ei saa verkosta ja vain muutamassa myymälässä).

  Ja tosiaan kyllä se valinta varmaan on Switch, sillä SNES ja NES Mini ovat minusta enemmänkin nostalgiabokseja 90-luvun nuorille (mutta sellaisina mainioita). Hintaero on toki valtava, joten sikälikin ihan eri asia Switchiin verrattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2018
 9. Runt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  193
  Switchiin nyt päädyttiin ja Mariokart tarttui jo matkaan, nyt kolmannen kerran kauppaan hakemaan itse konsoli sekä minecraft.
  Tosiaan perheestä löytyy 10 ja 5 vuotiaat lapset ja heille tuo konsoli nyt tulee (ehkä myöhemmin itsekkin jotain zeldaa voisi harkita). Nuorempi on näistä kahdesta se paremmin pelaava kaveri (pelannut wiillä mario galaxya melkoisen paljon).
  Miten näiden pelien kohdalla mahtaa olla lisä ohjainten tarve? Toista grippiä voisi harkita mutta sitten on tuo procontroller, mitä pelejä varten se on järkevä hankkia?

  Ei tullut ihan halvaksi tämä konsolin hankita mutta tuleepahan nyt kerralla hankittua sitten sellainen millä hetken aikaa varmasti pelailee.
  Panssarilasiin jos linkin saa niin olen kiitollinen, mielellään suomesta toki mutta ei myöskään ongelma tilata ulkomailta jos hinnassa on suuria eroja.

  Kiitos vinkeistä, näillä päästään nyt alkuun ainakin.
   
 10. mäksä

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  892
  Minecraftissa juuri lisäohkainta huutaa. Meillä 6 ja 9v pelaa minecraftia kokoajan.
  Pro ohjain on lapsille liian iso, eikä meillä tykätä siitä. Aikuisen käteen se on parempi.

  Lisäksi kun tulee kaverit kylään, niin vaikka Mario Kart onnistuu nelinpelinä noilla.
   
 11. peto123

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  41
  Prismoista saa noin 10€ hintaan suojalasia. ( https://www.prisma.fi/fi/prisma/macs-premium-9h-suojalasi-switch )
  Sitten jos ei kiire niin tässä muutamia paikkoja josta voi tilata ( https://hintaseuranta.fi/tuote/nintendo-switch-tarvikkeet/nintendo-switch-naytonsuoja/5493283 )
   
 12. Runt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  193
  Nyt on konsoli, panssarilasi, mariokart ja minecraft hankittu! Parin tunnin peli setit saatiin vedettyä lasten toimesta tänään ja huomenna jatkuu testaaminen.
  Gigantissa kävin ja selvisi että tuota 297€ mallia ei enään ole saatavilla vaan halvin hinta gigantissa on ~329€.

  Muistikortin hintaa hieman kauppareissuilla kauhistelin, onko tuohon nintendoon hankittava nimenomaan nintendon oma muistikortti vai kelpaako jo random valmistajan malli?
  Nintendon omaan verkkokauppaan en viellä ehtinyt tutustumaan lainkaan, joten onko sieltä hankitut pelit halvempia kuin kaupasta ostetut fyysiset pelikasetit?
  Pohdin siis tuon muistikortin oston kannattavuutta meidän talouteen ja mietin mitä etuja siitä on käytännöntasolla (pelikasetteja ei tarvitsisi vaihdella peliä vaihtaessa).
   
 13. mäksä

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  892
  Ei Nintendo taida omia kortteja edes tehdä?
  Sandiskin 200gb on hinta-kokosuhteeltaan järkevin (ulkomailta 60e, Suomesta 90e). Toki pienempiä halvemmalla. Normi kortit siis käy. Sanoisin et 128 kortti riittää, jos saa selvästi halvemmalla kuin tuo 200gb.

  Osa peleistä myydään tolkuttoman pienellä pelikasetilla (joska Nintendo rahastaa pelin tekijöitä enemmän isommasta pelikasetin tilasta), minkä vuoksi joutuu monen gigan päivityksiä lataamaan, joten kannattaa siihen muistikorttiin panostaa kuitenkin. Se sisäinen tila tulee nopeasti vastaan.

  Pelit on esim Gigantissa edullisempia kuin diginä. Lähinnä itse ostan diginä ne pitkän tähtäimen pelit (mariokart/Minecraft jne) mitä lapset pelaa todella kauan ja todella paljon.
  Muita sit fyysisenä, koska voi sit aina vaihtaa uusiin.

  Meillä lapset tuntuu todella usein tunkevan pelikasetin väärinpäin konsoliin ja se menee tiukkaan sinne ja ihme ettei ole hajonnut vielä.

  Lisäksi jokaisesta ostetusta pelistä saat silkkaa rahaa takaisin, jota voit uusissa digiostoksissa käyttää. Normi täysihintaisesta pelistä saat noin 3e takaisin. Niitä saa kerättyä myös fyysisistä peleistä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2018
 14. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Kelpaa mikä vain microSD(XC).

  Yleisesti ottaen ei ole halvempia digitaalisesti, pois lukien ajoittaiset alennushinnat. Fyysisten pelikorttien etuna on tietysti myös mahdollisuus pelien myymiseen myöhemmin. Sanoisin, että jos et/ette koe fyysisten korttien käsittelyä liian vaivalloiseksi, niin kannattaa suosia niitä ennemmin kuin digitaalisuutta. Digitaalisuutta puoltaa lähinnä vain tuo pelien vaihtelun helppous.

  edit:
  Ei, mutta brändäystä se lisensoi. Esim: https://www.gigantti.fi/product/tie...-micro-sd-nintendo-switch-muistikortti-128-gb
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2018
 15. mäksä

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  892
  Ainakin mitä minä olen ostanut, on Gigantin pelit olleet selvästi halvempia julkaisussa. Esim Mario Odyssey 45e, kun diginä tais olla 60e. Samoin oikeastaan kaikki muutkin olleet 5-15e halvempia.

  Ja se ettei pienet lapset tuhoa kasettipaikkaa, kun mihinkään et saveja saa konsolista talteen, joten laitteen hajoaminen ottaa normaalia enemmän päähän.
   
 16. mäksä

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  892
 17. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Joo, tuo on kyllä ihan totta. En osannut ajatella lapsiperheen kannalta.

  Fyysiset pelit on vähän SD-korttia pienempiä, joten niiden lukuportti ei varmasti kestä läheskään samanlaista kovaa käsittelyä kuin vaikkapa vanhojen Game Boyiden tai edes 3DS:n peliportit. Kutistamiskehityksen varjopuolia.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2018
 18. Wilbur vals

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  379
  Eilen vilasin niin Saksan Amazonissa oli 200gb mircro-sd kortti alennuksessa 40 euroa. Alkaa hinnat kohtuullistumaan ja muutaman vuoden päästä saa varmasti jo hyvinkin kilpalukykyiseen hintaan muistikortteja. Toki ei se vielä paljon mieltä lämmitä. Sieltähän on tulossa ns.ultra malleja tulevaisuudessa joiden koko tulee olemaan kymmeniä teratavuja mutta ne taitaa olla sitten Switch 2:seen liittyviä juttuja.
   
 19. Linssi89

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  181
  Tuli tilattua tuolainen 200gb muistikortti. Ajaa varmaan asiansa.
   
 20. Wilbur vals

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  379
 21. sl4yer94

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  548
  Nyt tuli kova julkistus.

   
 22. Runt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  193
  Mistä tällä hetkellä kannattaa tilata 200gb muistikortti?
  rde.fi sivustolla näytti olevan edullisin hintaan 52,17€ mutta kun katsoin yhteystiedot niin totesin kyseisen yrityksen toimivan Virossa niin päätin etten kyseisestä firmasta korttia tilaa. Niin paljon pahaa olen kuullut viron maaperällä toimivista nettikaupoista että mielummin maksan parikymppiä enemmän muistikortista jotta tuote tulee varmasti kotiin asti.
   
 23. mäksä

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  892
  https://www.proshop.fi/Muistikortit...e=hinta&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

  Lienee halvin firma suomenkielisiltä sivuilta mistä tuotteet myös tulee. Tanskassa taitaa näillä paikka olla.
   
 24. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Saksan Amazonista 51,06 € (Suomen alv-prosentilla), ilmainen toimitus: https://www.amazon.de/dp/B073S99KPQ/?language=en_GB

  Katso, ettei myyjäksi lipsahda mikään ulkopuolinen taho vaan on "Dispatched from and sold by Amazon".
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2018
 25. Wilbur vals

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  379
  Näyttää todella hienolta! Keväällä pamahtaa.

   
 26. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  662
  Jokos täällä on hyödynnetty Hollow Knightin eShop-alennusta, joka astui eilen illan voimaan? Vinkkinä voin sanoa, että tässä tapauksessa Etelä-Afrikka > Norja > USA.

  Aika hyvältähän tämä Switchin tulevaisuus alkaa näyttämään, kun Diablo III:sta ja Doom Eternalia on tulossa. Tulossa on tietenkin myös mattimyöhäisenä Dark Souls, jonka jatko-osaakin on jo huhuttu tulevan Switchille. Vielä kun saisivat Switch-pelien hintapolitiikan aisoihin, joskin on mielestäni aleja ollut nyt enemmän ja tuntuvammalla prosentilla kuin oli aikoinaan Wii U:lla. Onneksi kuitenkin Splatoon II:sta olen löytänyt sellaisen pelin, jota voi pelata sillä aikaa, kun uutuuspelit odottavat halpenemistaan (Smashiäkään en taida hankkia heti kättelyssä).
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti