Nettiyhteys pätkii minuutin välein

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Avopaa, 10.04.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Avopaa

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  34
  Ongelmani on seuraavanlainen: nettiyhteys katkeaa noin vähän reilun minuutin välein noin 3-10 sekunnin ajaksi. Käytössä on Elisan taloyhtiölaajakaista (kuidulla) ja Elisan asiakaspalvelun mukaan yhteyteni näyttäisi heille päin toimivan moitteettomasti. Yhteys pelaakin mainiosti, jos vedän koneen piuhalla suoraan taloyhtiönousuun kiinni, mutta heti kun väliin lyö reitittimen pätkiminen alkaa. Yhteyttä on kokeiltu jo neljällä eri reitittimellä (Asus RT-N18U, D-Link AC1900 ja kahta Zyxel NBG NBG6515:a) ja kaikilla vika toistuu samanlaisena.

  Vian korjaamiseksi olen kokeillut tietysti perinteiset reitittimien resetoinnit ja verkkojohtojen vaihdot. Ongelma ei ole koneriippuvainenkaan, koska neljällä koneella ja lukuisilla wifivehkeillä yhteys pätkii samalla lailla.

  Pari keinoa olen keksinyt millä ongelmaa saa hieman paremmaksi: kytkemällä reitittimen Access Point -tilaan yhteys pelaa jokseenkin moitteettomasti (yhteyden katkokset menevät huomattavasti lyhyemmiksi), tällöin tietysti mm. reitittimen DHCP menee pois päältä ja kotiverkon vehkeisiin (raspi, mediasoitin, yms.) yhdistäminen menee vaikeaksi. Toinen todella mystinen ilmiö on, että pätkiminen loppuu, kun laitan (Private Internet Access) VPN-yhteyden päälle. Tämä toimii niin PC- kuin mobiilivehkeilläkin.

  Olisiko täällä kellään ideoita mikä tässä mättää?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti