Netti pätkäsee välillä poikki

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Mazerman, 25.07.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Mazerman

    Rekisteröitynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    51
    Elikkäs välillä netti pätkäsee poikki ja on poikki 4-8 sekuntia, normaalisti 10-30min välein ja joskus saattaa kestää useita tunteja että yhteys toimii. Vika ilmeni kun tuli muutettua tämän kuun alussa ja edellisessä asunnossa netti ei pätkinyt siellä ollenkaan. Muuten ongelmaa ei huomaakkaan, mutta kun pelaan BF3 niin se nakkaa heti pihalle kun netti käy poikki. Operaattorille soittelin eilen ja kyselin niin sanoivat että siellä päässä kaikki näyttää olevan ihan kunnossa o.O

    Netti tulee seinästä vanhaan malliin puhelinpistokkeesta 3 metrin kaapelilla modeemiin ja modeemista 10m kaapeli koneeseen, läppärillä tekee wlan samat temput kuin pöytäkone.

    Laatikkona toimii Inteno x5671a. Osaisiko joku sanoa mistä moinen pätkiminen johtuu? Ei ole ennen tämmöstä sattunut kohdalle.

    edit: Olen tehnyt ping -t:tä Google.fi:hin tässä nyt pari päivää samalla ku oon pelannut. Aina kun peli kaatuu niin cmd:ssä lukee että: reguested timed out jota tosiaan kestää sen muutaman sekunnin jonka jälkeen alkaa taas pingit kertymään tauluun.
     
  2. asentaja

    Rekisteröitynyt:
    14.06.2001
    Viestejä:
    399
  3. Nugget Beercase

    Rekisteröitynyt:
    16.10.2007
    Viestejä:
    1 186
    Kesäkuumalla (tarkoituksella) paskasti suunnitellut modeemit ja reitittimet eivät oikein tykkää välttämättä toimia tasaisesti kun ilmankierto ei pelaa. Voi kokeilla esim. pöytätuulettimella jäähdyttää nettipurkkia tai avata kuoret kokonaan.

    Toisaalta jos purkki on +1v vanha, elektroniikkaviat saattavat ilmoittaa tulostaan vaikkapa juuri pätkimisen muodossa. (Lähinnä elkot kuivuvat bokseista, joita pidetään 24/7 päällä ja sitten kun pääsee jäähtymään niin kuivat elkot eivät toimi kunnolla ja laite temppuilee.)
     
  4. Mazerman

    Rekisteröitynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    51
    Voisko tämä nyt meinata sitä että kun oma boksi on kuin onkin sen 1 vuoden vanha ja ollu sen 24/7 päällä ja nyt kun muutettiin kuun vaihteessa, otin boksin seinästä se pääse jäähtymään muuton aikana ja nyt kun tökkäsin takas seinään niin eipä toimi enään kunnolla, vaan temppuilee tuolleen? :smoke: Mistä sen tietäisi että onko ne komponentit kuivia vai pitääkö siihen käytännössä vain luottaa vai voiko sitä testata jotenki? :D
     
  5. Tege Moderaattori

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    34 936
    Oletko laittanut boksia siltaavaksi ja kokeillut toimiiko normaalisti? Tai sitten linjat kusee.
     
  6. Feuersturm

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2002
    Viestejä:
    425
    Itselläni täysin satunnainen pätkiminen saatiin lopulta kuriin asentajan vierailulla. Vihoviimeisessä paikassahan se vika lopulta oli, eli puhelinrasiassa. Linja-arvot olivat toiminnassa täydelliset, mutta jotenkin vanhan rasian sisällä oli kytkennät sen verran löysällä mallilla, että pelkästään kättelyssä meni toisinaan useampi yritys, jonka jälkeen pelasi 15 minuuttia tai kaksi päivää putkeen. Kyllä ne sieltä laittaa asentajan paikalle, jos pyytää.
     
  7. Mazerman

    Rekisteröitynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    51
    Vika taisi korjaantua ihmeellisellä tavalla jota en kyllä ihan heti olisi ajatellutkaan. Aattelin testata ihan kokeilu mielessä jos laittas semmosen 5m pitkän puhelin pistokejohdon seinän ja modeemin puhelinjohdon väliin samanlailla miten edellisessä asunnossa, koska se oli välttämätöntä ja voilà netti toimii... Ping testiä oon tässä vetänyt nytten muutaman päivän ja eilenkin raksutti 40k siirtoa ja 1 näytti olevan mennyt vituralleen :D mikäköhän tuossa oli että lopetti pätkimästä kun laittoi 5m piuhaa lisää tuohon väliin, eikös sen nimenomaan sillon pitäisi alkaa pätkimään tms? :D
     
  8. pyreksi

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    4 102
    Sulla on se kolmen metrin pätkä huonolaatuinen, monasti noi puhelinjatkojohdot on halvalla tehtyjä, aina ei ole edes kierrettyä paria viitsitty käyttää vaan jotain halvinta kiinalaista paukkulankaa.

    Joko tuo lisäpätkä jotenkin nyt mystisesti kumoaa häiriöitä, tai sitten se todennäköisempi, eli kolmimetrinen on jostain melkein poikki/mutkalla/mitä lie, ja siirtyi siinä puuhatessasi sen verran, että toimii toistaiseksi.

    Järkevintä olisi pitää tuo laajakaistamodeemin ja puhelintöpselin välinen johto lyhyenä, ja vetää pidemmät vedot verkkopiuhallla modeemista koneeseen/koneisiin, halvinkin verkkopiuha kuitenkin pystyy yleensä piuhalle luvattuihin nopeuksiin, puhelinpiuhojen nopeudenkestosta on aina hyvin vaikea sanoa.
     
  9. Juuna_

    Rekisteröitynyt:
    21.10.2011
    Viestejä:
    2 947
    Mulla sama ongelma ja laatikkona Zyxel P-661HNU-F1. Katkeilee vähän väliä. En tosin oo viä kokeillu toista johtoo Seinä -> modeemi välille. Pitäs varmaa kokeilla :D

    E: Kattelin että mun firmware on tos tämmönen: P-661HNU-F1_Elisa2_TSX1F0. Uskaltaako tota ruveta päivittään uusimpaan firmwareen (P-661HNU-F1_3.10(TSX.6)C0) ku toi mikä tos on valmiina ni on joku operaattorin oma vissii ku toi Elisa tossa lukee.. Ja ongelma on siis se että tota EI pysty backuppaan millään niinku user guidessa neuvotaan. Mitään "Maintenance -> Backup/restore" kohtaa ei oo olemassakaan...
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2012
  10. 2ww

    Rekisteröitynyt:
    11.01.2002
    Viestejä:
    2 009
    Elisanhan pitäisi verkon kautta päivittää tota, siis "pitäisi"
    kyllä se zyzelin päivitys toimii, mutta esim. mokkulat ei toimi sen jälkeen.
    Kannattaa ensin hommata varamodeemi paikalle ainakin, jos tulee sutta..
     
  11. Mazerman

    Rekisteröitynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    51
    Njoo, no tuo 3m pätkä on se mikä tuli modeemin mukana siinä lootassa. vois kait tuota kokeilla jos kävis ostamassa jonku uuden johdon ku eipä nuo montaa euroa maksa nii kokeilis sillä ilman tuota 5metrin jatko härdelliä, että mitä se semmosella yhdistelmällä sanoopi.
     
  12. Sami Riitaoja

    Rekisteröitynyt:
    05.03.2000
    Viestejä:
    1 974
    Kyllä ne mokkula tuet on Zyxelin firmiksessä ja Elisan oma on jäljessä X-määrän aikaa, ainakin aikaisemmin uudemmat mokkulat eivät Elisan Zyxelissä toimineet Elisan firmwarella mutta Zyxelin omasta löytyi tuet.
     
  13. Juuna_

    Rekisteröitynyt:
    21.10.2011
    Viestejä:
    2 947
    Joo en tiä koska viimeks elisa päivittäny mutta aikasemmin ei nettitikkua tunnistanu (Huawei E367) mutta nyt uusimmalla Firmiksellä tunnistaa ku päivitin. :P Ja netin pätkiminen lakkas. Eli kaks ongelmaa ratkes kerralla :p
     
  14. Mazerman

    Rekisteröitynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    51
    Netti toimi ongelmitta pitkään kunnes alkoi taas pätkimään, tällä keraa enemmän ja pidempiä katkoksia oli ilmassa n. 1min.

    Uudet johdot ostettu eli niiden puolesta ei ole mitään.
    Käytin purkkia kiinni, ei vaikutusta, resetoin ei vaikutusta. Sitten hoksasin että kun se alkaa yhdistään niin DSL valo välkähtää keltaisena/oranssina. Kerran kävi Internet valossa punainen, mutta se häipyi ja alkoi taas palamaan vihreänä.

    Kuuntelin purkkia kun se alkoi yhdistään nettiin uudestaan niin se niinkuin sammui aina ja käynnisti itsesä uudestaan pari kertaa katkon aikana (josta vissiin johtu pidempi katkos) Nyt kuitenkin eilen illasta asti netti toiminut moitteetta ja DSL valo on koko ajan keltainen, mistäs tuulee? Netti tulee piuhaa pitkin koneeseen ja Ps 3:seen ja LAN paikkojen kohdalla palaa vihreä ja keltainen valo (ennen muistaakseni palanut vain vihreä)
     
  15. Matthaus

    Rekisteröitynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    490
    Mulla kanssa P-661HNU-F1 kanssa ongelmia, operaattorin mielestä verkko on kunnossa.
    Välillä pätki videoita katsoessa tai netissä pelatessa. Vika löytyi verkkokaapelista. Ja sellainen verkkopiuha ei siis toimi kunnolla, mikä on tullut jonkun modeemin mukana.... Outoa ?
     
  16. The Great Milenko

    Rekisteröitynyt:
    21.11.2000
    Viestejä:
    1 489
    No ei ne nyt vuodessa kuiva. Nimim. Zyxelin muinainen boksi ja joka yö kiinni.
    Minulla oli tismalleen samaa vikaa, kun nostettiin Soneran liittymän nopeus 24 megaiseksi vaihtamatta boksia. Netti poikki vanhalla boksilla 5-10 sekunniksi ja sitten taas ok. Huomasin, että tuo vanha boksi ei "jaksa" täyttä kaistankäyttöä, joten rajasin uplinkkiä, jonka jälkeen ongelma poistui.

    Modeemi mulla ZyXEL P-600, ja jos joku tietää tuohon Soneran natiivin salasanan, niin voi kertoa :) Pitäisi saada wifi pimeäksi ja portit kuntoon.
     
  17. The Great Milenko

    Rekisteröitynyt:
    21.11.2000
    Viestejä:
    1 489
    Modeemi tarkemmin P-660HW-D1.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti