Netflix on vahingoksi ihmiskunnalle, väittävät tutkijat

Viestiketju alueella 'Peli- ja elokuvauutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 13.08.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  29 831
 2. ViracochaFI

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2013
  Viestejä:
  40
  Jälleen kysymys kuuluu : Miksi otsikossa on juuri Netflix?
   
 3. Tylor

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2017
  Viestejä:
  165
  Se on se isoin ja tunnetuin suoratoistopalvelu ja sieltä muutenkin on todella helpo maraatoonata sarjoja. Kokemusta on.
   
 4. Haerski_90

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Viestejä:
  107
  Olipahan siellä taas kunnon "tutkia" Hollywood Reporterilla tietoa levittämässä: Jostain syystä netin päästöjä kauhistellessa on ihan ok kaivaa laskelmiin melkein jokainen kiinalaisen elektroniikkatehtaan työntekijän tauollaan polttama savukekin, mutta kun lasketaan autolla elokuvissa käynnin päästöjä, laskelmat yksinkertaistuu yhtäkkiä tasolle "polttoainekulut ja teatterin ilmastointi". Just... Autoteollisuusko on sitten ihan päästötöntä ja samoin massiivinen polttoaineenjakeluverkostomme? Pidetäänkö meitä myös niin tyhminä, että emme tajuaisi, että ajetulla matkalla on myös aika paljon väliä. Jokainen ei asu leffateatterin naapurissa.

  Ilmeisesti asioiden vakavuus sitten riippuu ihan siitä mitä ollaan milloinkin todistelemassa: Nyt kun Netflix on tulilinjalla, niin autoilijat onkin yhtäkkiä suorastaan pyhimyksiä.

  Ei siinä mitään vikaa, että asioita ja niiden päästöjä vertaillaan ja netin päästöt ei todellakaan ole mikään läpihuutojuttu, mutta tämä median puolitotuuksilla tapahtuva paisuttelu jos mikä on omiaan murentamaan sen oikean asian uskottavuutta. Kun asian hirveyttä halutaan korostaa yli äyräiden ja siinä sitten sorrutaan liioittelemaan tai vähän esittämään faktoja värittyneessä valossa, niin kaikki tämä sataa suoraan ilmastonmuutoksen kieltäjien pussiin.
   
 5. boss69

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Viestejä:
  124
  Koska mikään muu striimipalvelu ei saastuta niin paljon kuin Netflix. Milloinkohan ilmavaivoista kärsiviä lähdetään ajojahtaamaan ja syyttelemään ilmastokeskusteluissa?
   
 6. Haerski_90

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Viestejä:
  107
  Otin huvikseen asiakseni vielä vähän tutkia Hollywood Reporterin väitteitä:

  HR väittää, että 2 tunnin Netflixin katselu tuottaa 6 kilon hiilidioksidipäästöt ja autoilu tuottaa vain 200 grammaa per matkustaja. Jostain ihmeen syystä tarina ei kerro montako henkeä autossa on ja millainen matka ajetaan. Niin kuin sillä ei olisi mitään merkitystä. Taustalla varmaan on jotain oikeita lukuja, mutta sen tulkitsijat taitaa olla pahimman luokan vatipäitä. Perimmäinen ongelma lienee se, että ilmastonmuutoksesta vouhottavien joukossa on myös näitä totaalisia riemuidiootteja, jotka tuskin ymmärtää alkuunkaan mistä vouhottavat, mutta koska asia on nyt pinnalla ja muodissa, niin tietenkin se oma lusikka pitää soppaan tunkea.

  Laskin päästöjä vähän omalle kohdalleni ja tulokset näytti seuraavaa: Ylen artikkeli (jota sitäkin jo jouduttiin korjaamaan paisuneiden arvioiden takia) toteaa 2 tunnin videostriimauksen keskimääräiseksi sähkönkulutukseksi 1,13 kWh, eli Suomen sähköntuotannon päästöarvoilla n. 180 grammaa CO2 (lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10832413). Jos myös vaimo on tv:n ääressä, niin se tekee 90 grammaa per nenä. Jos lähdetään täältä lähiöstä köröttelemään autonrähjällä kohti elokuvateatteria samalla porukalla (vaimo ja minä), niin matkaa kertyy 9 kilometriä ja auton mitatut päästöt on 187 grammaa per kilometri. Kokonaispäästöt 1683 grammaa, per lärvi 842g, eikä elokuvateatterin päästöjä ole vielä edes laskettu mukaan.

  Toisin sanoen me voimme katsoa Netflixistä ihan huoletta 9 kaksituntista elokuvaa, yhden leffateatterireissun päästöillä. Ihan hauskana faktana, litran maitopurkin hiilijalanjälki on noin kilo CO2:ta, eli yhden maitopurkin päästöilläkin ehtii pyörittää 5 Netflix-leffaa. Siinä asioita vähän mittasuhteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019
 7. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  847
  ...Koska tuo amerikkalaisten ja eurooppalaisten yleinen tapa katsoa yli neljä tuntia päivässä TV:tä on tullut uutena ongelmana vasta Netflixin tulon jälkeen, eikä kukaan koskaan ole katsonut kaapeli-TV:tä yli neljää tuntia keskimäärin päivässä.

  Muistakaa myös tarkasti palstan ohje: Jos olet ikinä erehtynyt katsomaan yli neljä tuntia TV:tä päivässä niin on sinun 50% todennäköisempää kuolla sydänsairauksiin.


  Ei sitten varmaan mennä vanhukset sitä bingoa pelaamaan, jos se on kerta niin vaarallista.


  ...Koska Netflixin tultua perinteiset hiilidioksidin tuottajat kuten teollisuus, talojen lämmittäminen ja ihmiskunnan kasvamisen aiheuttama suurempi energian tarve lakkasivat yht-äkkiä lisäämästä enää yhtään lisää CO2:ta ilmakehään.


  ...Koska kukapa luopuisi kahden tunnin elokuva-nautinnosta kun voi körötellä samassa ajassa ja samoilla päästöillä linja-autolla lähimmälle elokuvateatterille ja takaisin.


  ...Koska ilman Netflixiä ihmiset välittömästi luopuisivat älypuhelimista makuuhuoneissaan ja palattuaan jälleen katsomaan vain yhden jakson sarjasta viikossa alkavat heti jakson katsottuaan ajatella "Hei, kylläpä alkoi panettaa. Pitääpäs heti lähteä baariin tai tinderiin etsimään panoseuraa".

  Ja tämä lisääntyneen seksin tuoma väestönkasvukäyrän jyrkkeneminenhän varsinkin helpottaa sitä hiilidioksidin kertymistä ilmakehään.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti