NATO ja Suomi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Vic_Vega, 28.08.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Atomi Kahvila

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2011
  Viestejä:
  2 552
  Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen johtaja on juonut liikaa Vodkaa tai sitten murkkuikäinen jälkikasvu on tehnyt isukille pienen käytännön pilan.

  Oli miten oli niin nyt taitaa mennä mies vaihtoon :D
   
 2. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Molemmat on joka tapauksessa NATO-maita. Mihinköhän Viro maksaa NATO-maksut jenkeille vai NATO-konttoriin, missä sekin lienee olevan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  LG SN7CY

  LG SN7CY

  199,90 €
  -29 %
  Katso
  tuotetiedot
  LG SN10YG

  LG SN10YG

  649 €
  -19 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. Digimuumio

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2009
  Viestejä:
  455

  Eikös sinun pitänyt olla keskiveromuroa paremmin perillä veli venäläisen mielenliikkeistä? (katso omat aikasemmat viestisi jos on tuota valikoivaa dementiaa liikkeellä)

  Eli et olekaan paremmin perillä asioista, olen kyllä nyt pettynyt.
   
 5. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Maksuista en tiedä, mutta Naton päämaja on Brysselissä.

  Suomi saa USA:lta kirjallisen kutsun Viron harjoitukseen parissa päivässä
  Suomi saa muutaman päivän kuluessa kirjallisen kutsun Virossa pidettävään ilmaharjoitukseen. Asian vahvistaa STT:lle Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystön viestintäosaston päällikkö Jeffrey Reneau.
  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/119...sun+viron+harjoitukseen+parissa+paivassa.html

  Toivottavasti asiasta päättävät uskaltavat sanoa "kyllä" kun kutsu tulee.
   
 6. Turmelo

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2002
  Viestejä:
  1 004

  Laitetaan nyt eka, että minulla ei ole mitään NATO kantaa ettei leimata ja haukuta miksikään ;)

  Mutta tällein puolueettomanakin pistää silmään uutinen, jossa viitataan hyvämaineiseen ja ihmisten pitämään henkilöön joka on myös sotaveteraani, jonka NATO kanta tuodaan selvästi esille. Sitten lisätään uutiseen kysely natoon liittymisestä. Jotenkin tulee mieleen, että saattaisi olla jopa jonkunlaista median yritystä muokata vastaamaan tietyllä tavalla :D . Sitten otan myös kantaa, että nyt murotrollit voivat kilpaa yön yli rämpyttää, eli tuohonkin nettipolliin on helppo vastata, kun poistaa pikanäppäimillä kirjanmerkit ja sitten päivittää sivun ja taas vastaa uudestaan :) . Vähän viitseliäisyyttä ja siellä on se 1000 vastausta oman kannan mukaan.
   
 7. Migi06

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  3 395
 8. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  Kyllä se Torsti ihan omana itsenään kirjoittelee, lukaiskaapa vaikka viimeisimmät päivitykset. Aika vahvasti mies on NATOon päin kallellaan ja tuntuu kuittailevan "Puna-Erkille" joka välissä.

  Torsti Sirén
  27 min ·
  Toisto on sanoman levittämisessä paras lääke, vaikka tietyt sanat välillä ärsyttäisivätkin. West on hieno sana, vaikka sen jatkuva toistaminen ärsyttää ehkä jopa itseäni. Jatkan silti. West tarkoittaa vapautta ja selkärankaa kaikenlaisen angstisuuteen ja pahuuteen taipuvan maailmankatsomuksen edessä. Pelolla ja vihalla on turha pelotella vapauden sydäntä, sillä vapaus voittaa aina lopulta. West!


  Torsti Sirén
  Eilen 21:33 · Muokattu ·
  Jotenkin on sellainen kutku ja tuntuma, että Suomi idän ja lännen välisellä aidalla kontallaan ollen alkaa olla jo aika mahallaan ja tahdottomana siinä asennossaan. Suomi on rajamaa, joka fyysisyydessään pakottaa ja suorastaan huutaa Suomemme maata valitsemaan puolensa. Sanat ovat tässä yhtälössä vain sanoja, jollei teot ole sanojen mukaisia. West!


  Torsti Sirén
  15. tammikuuta kello 21:37 ·
  Politiikka ja kaikenlaiset lausunnot ovat kyllä aika vaikea ja välillä vähän veikeäkin setti. Hymiö smile http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1421308015269.html…
  Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) puheet ovat aiheuttaneet diplomaattisen selkkauksen Suomen ja Vi...
  ILTASANOMAT.FI|HENKILÖLTÄ JOHANNES KOTKAVIRTA


  https://www.facebook.com/torsti.siren?fref=ts


  Ja Puna-Erkki iskee vastaan: Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) vetoaa blogissaan rikoslakiin, kun hän selittää puuttumistaan everstiluutnantti Torsti Sirénin puheisiin.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121418926928_uu.shtml


  Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö(ps.) laittaisi rajat sille, millä tavoin upseerit saavat osallistua turvallisuuspoliittiseen keskusteluun.
  http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/jussi-niinisto-suitsisi-upseerien-nato-puheita/
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2015
 9. kala-ana

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  962
  Onhan noit "hulluhkoja" upseereita ollut kautta aikojen eri maiden armeijoissa.
   
 10. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista sanoi, että näyttäisi kovin oudolta jos Suomi kieltäytyisi harjoituksesta. Se olisi viesti niin itään mutta myös länteen (Virolle ja Yhdysvalloille).
   
 11. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Ei kun pitää sanoa "kyllä ehkä", "harkitaan" ja "mites muiden maiden päätökset/kutsut?". Ei nyt ruveta miksikään Torstiksi.

  Ruotsikin vetää samalla linjalla--> http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194954963362/artikkeli/ruotsi harkitsee osallistumista usaharjoitukseen.html

  Heti kun Ruotsi päättää osallistua niin Suomen pitäisi perääntyä ja ilmoittaa, että yksikin Hornetti imee jälkipolttimet päällä polttoainetta 500kg/min. Ja sitä paloi Islannissa paljon ja Virossakin tulisi palamaan. Sillä rahalla saa paljon patruunoita rynkkyihin. Eikä kenenkään tarttisi huudella suomettumisista, kun varustautuu uskottavasti.
   
 12. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Olisi syytä. Se vaan hämäyksen vuoksi ajaa hiljaa mönkijällä, mutta sitten kun se poistuu mönkijän penkiltä niin juoksee varmaan kuin T-1000.
   
 13. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 460
 14. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Aseita salakätköihin? Kuulostaa huonolta Remes kirjalta. Mitä järkeä tuossa olisi? Voihan salakätköjä tehdä liki mihin tahansa mettiin lupia kyselemättä. Jopa parempi, ettei osta mitään mistään. Sen kun menee jonnekin syrjään ja kätkee. Todennäköisyys, että joku löytää ne on erittäin pieni. Jos löytää, omistajatahoa on erittäin mahdoton varmuudella sanoa. Toisin kuin noilla saarikiinteistöillä.

  Jos niillä tuollaisia suunnitelmia on, niin hyvähän se on että ostavat. Nyt tiedetään, missä jäbät luuraa - kun tulee tosipaikka. Voidaan panna osasto likvioidoimaan suoraan, ei tarvitse etsiskellä niitä desantteja.

  Jälleen kerran, on vain hyvä että jne. Onpahan helppoa paikallistaa illegaalit. Ei tarvitse etsiskellä. Tarjoaa myös aivan käsittämättömiä mahdollisuuksia rauhanajan tiedusteluun meille. (Huom! Emme saa vakoilla ja varjostaa ulkomailla....mutta rajoitus ei koske kotimaata ;)

  Uskotko Hornetien toimivan rauhan ajan kentiltä sodassa? :)


  Totta, mutta tuo on toisaalta aivan normaalia varautumista Neukkutyyliseltä suurvallalta. Olihan niillä kylmän sodan aikana mitä villeimpiä hyökkäyssuunnitelmia mm. Suomeen. Ei ne silti koskaan toteutuneet. Suurvalta varautuu kaikenlaiseen.


  Koska joku todellisuudesta irtaantunut pösilö on Krelmiissä luullut, että tuo on ns. hyväkin idea?


  Tuosta olen eri mieltä. Ensinnäkin, meillä on omaisuudensuoja. Se koskee myös venäläisiä. Ei meillä ole mitään syytä vajota heidän tasolleen, varsinkin kun tonteista ei isompaa hyötyä heille ole. Toisekseen, nuo tontit eivät kummempaa vaaraa muodosta. Kolmanneksi, ne tarjoavat tiedustelullemme kultamunia.
   
 15. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Onko olemassa näyttöä, että kyseisellä venäläisfirmalla todellakaan ei ole tontteja mistään muualta kuin aina "huoltovarmuusreittien" varrelta? Jos löytyy muitakin tontteja, niin teoriasta tippuu pahasti pohja pois ja kyseessä on jälleen kerran Iltapaskojen ns. selektiiviseen kaivamiseen liittyvä uutinen. Huonoa journalismia.
   
 16. Migi06

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  3 395
  Paitsi jos fiksu ostaa "hämäys tontteja", että pohja juurikin tippuu näiltä
   
 17. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830

  Entä jos harjoituksen teema on "Hyökkäys Pietariin", niin pitäiskö silloinkin vastata että Khyllä?

  Jännä sinänsä, että NATOn ei pitänyt olla yhtä kuin USA - mutta kun on "NATOn" harjoituksesta kyse, niin US kenraali suullisesti voi kutsua liittoon kuulumattomia maita mukaan treeneihin? Aika paljosta se USA siis Natossa päättää?
   
 18. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Sillion ei voi kuitenkaan pelkästä tonttien omistamisesta vedellä johtopäätöksiä vaan on hankittava muuta näyttöä.

  On venäläisillä ihan harmaan rahan sijoitusoperaatioitakin tonttimaahan ja joku saaristotontti merinäkymällä (+väylä vieressä) on aina rahanarvoista kamaa. Joten kyllä ostolle voi nähdä ihan validit fiskaalit perusteetkin.

  Toki rahan alkuperä olisi pitänyt viranomaisten/pankkien selvittää. EU säädökset kieltävät rikollisen rahan vastaanoton.
   
 19. Gagarin

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  2 917
  Tai toinen näkökulma: USA on osa sitä. Eli voidaanko keikkua kaveri Naton kainalossa ja liperrellä kivoja korvaan, mutta kun USA tulee paikalle niin pitäisi pakata kamat ja lähteä pois? Koska muroa lukemalla en voi tietää missä asemassa kyseinen jenkkikenu on kyseisessä liitossa ja missä tilanteessa tällainen suullinen kutsu on tehty, niin eipä ole paljon varaa arvailla asioita. Fakta on kuitenkin se, että Viro on ystävämaa ja kuuluvat Natoon. Se tuskin olisi muuta kuin Suomen etujen mukaista, että harjoittelua heidän kanssaan tehtäisiin (kuten on tehtykin). Jos nyt käsitin asian oikein, niin tässä on ollut lähinnä jokin ongelma sen takia, että USA onkin tällä kertaa tuomassa harjoitukseen omia koneitaan. Tässä on tietysti oma poliittinen "ongelmansa" idän kanssa, mutta edelleen, voiko Suomi kaveerata Naton kanssa ja leikkiä ettei Naton ylivoimasesti suurin sotilasvalta ole olemassa?
   
 20. blister Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  3 133
  Mitä sä oikein jaksat jakaa Kremlin valheitasi. Olen 100% varma, että tuollaiset harjoitukset missä ovat on puolueettomia maita mukana, ovat aina PUOLUSTAMISTA. Ja niin tuntuu olleen kaikki NATO-harjoituksetkin Euroopassa. Toisin kuin Venäjän, jotka järjestäen ovat hyökkäysharjoituksia esim. sellaisiin puolueettomiin maihin kuin Suomeen.
   
 21. blister Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  3 133
  Mitä muuta näyttöä? Oli perusteet mitä tahansa, on selvää, että tontit ovat strategisilla paikoilla. On niitä kalliimpia ja parempia merenrantatontteja vaikka kuinka paljon. Mutta jostain kumman syystä, ostetut tontit sijaitsevat poikkeuksetta strategisissa paikoissa. Ja nuo muuten ei ole ainoa. Niitä on ostettu lentokenttien ja varuskuntien läheltä, joilla fiskaaleja perusteita on löydy tekemälläkään.
   
 22. Atomi Kahvila

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2011
  Viestejä:
  2 552
  Torsti päästelee välillä melkoisia aivopieruja, mutta tätä ei voi kyllä paljon paremmin sanoa...

  – Suomella ei ole mitään selkärankaista sanomaa maailmalle itsestään eikä siitä maailmasta, jota haluaisimme edistää. Pelkoon perustuva ja lyhytnäköinen taloudellinen eduntavoittelu Venäjä-yhteistyön osalta ei kestä päivänvaloa. Jos jotain sanomaa tekojen perusteella halutaan etsiä, niin se lienee seuraava: Krimin miehitys on ok, Venäjän johtama sota Donbassin alueella on ok ja Suomi pyrkii läheiseen yhteistyöhön Venäjän kanssa, no matter what. Surullista.
   
 23. blister Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2014
  Viestejä:
  3 133
 24. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Koko harjoitus on niin normaalista poikkeava, outo, ettei poisjättäytyminen nyt kovin oudolta voi näyttää. Kannanotto se ehdottomasti olisi. Eikä syyttä.

  Suomella ei ole asiaa Yhdysvaltojen harjoituksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2015
 25. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Miksi ei? Harjoittelu tapahtuu NATO-maiden kanssa riippumatta siitä onko iso paha USA mukana vai ei, joten siitä myös saadaan samat kokemukset.

  Ja tottakai, NATO maiden harjoittelu on "outoa", mutta venäläisten tonttien ostaminen erikoisista paikoista on täysin normaalia bisnestä. :rolleyes:
   
 26. Bnaut

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  272
  Hah, ja ilmeisesti puolustusvoimien kalustokin tulisi hankkia jatkossa Venäjältä. Olet tosiaan ainakin noin 15 vuotta myöhässä mielipiteinesi. Ihan tietoiskuna, että nuo NATO-harjoitukset tuppaavat olemaan sellaisia, jossa on aina sekailainen joukko maita mukana ja joku maa vetoisesti niitä järketään. Tuo täsmällään samanlainen harjoitus mihin ollaan ties kuinka pitkään osallistuttu. Harjoitussisältökään ei ole tapana suunnitella vuosia etukäteen ja osa saattaa olla aika ad hocciakin.

  En kyllä ymmärrä tätä nykyvasemmiston asenneongelmaa Yhdysvaltojen kanssa. Siellä kuitenkin toteutuu huomattavan suuri osa niistä teidänkin arvoista. Jotenkin se aivonyrjähdys tapahtuu niin, että Yhdysvallat on äidinmaidossa määritelty niin pahaksi, että mieluummin päädytään sympatiseeraamaan kaikkia vasemmiston kannattavia arvoja polkevaa roistovaltiota. Suomella tulisi olla mahdollisimman hyvät suhteet Yhdysvaltoihin, sieltä tätä maailmaa kuitenkin käytännössä pyöritetään ja arvomaailmakin täsmää melko hyvin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti