Näyttö graafiseen työskentelyyn?

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja ville79, 07.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ville79

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  6
  Omistan HP Pavilion dv6-6135so -kannettavan, jonka oma näyttö on aika surkea graafiseen kuvankäsittelyyn/työskentelyyn (Adobe Photoshopilla).

  Olen ostamassa lähiaikoina erillistä näyttöä (Hdmi -liitännällä). Neuvokaa sopivuudeltaan ja hinta/laatusuhteeltaan hyvää näyttöä. Mielessä on HP LP2475w 24" lcd tai HP ZR2440w 24" lcd? Mitä ehdotatte?

  Hintaluokka n. 450-600 euron välillä.

  Kiitos asiantuntevista neuvoista etukäteen!
   
 2. Nuubialainen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2007
  Viestejä:
  1 140
  Itse graafikkona mennyt syyskuu 08'sta saakka HP LP2475w:llä ja erittäin tyytyväinen ostokseen joten ei voi kun suositella, tosin näyttöhän on jo jotain vuosia vanhaa mallia mutta erittäin hyvä. Suosittelen kuitenkin kalibrointilaitteen ostamista kylkiäiseksi. Tehtaan vakioasetukset päin honkia. :kippis:
   
 3. ville79

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitos pikaisesta palautteesta! Tuo HP LP2475w mielessä, tosin mallin vanhuus juuri mietityttää, mutta ainakaan HP:ltä ei tullut vastaavaa uutta mallia (?)..

  Tehdasasetuksia on tosiaan lukemissani nettiarvosteluissa tuon mallin kohdalla haukuttu. Mikäs kokoonpano sinulla kalibroinnissa ja jatkokysymyksenä, mistä saa/mitä kustantaa? (kiire kun olisi:o)
   
 4. Nuubialainen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2007
  Viestejä:
  1 140
  ZR24w / ZR2440w taitaa olla vastineet LP2475w:lle.

  Kalibroinnissa käytän X-rite Eye-One Display 2 kalibraattoria. Ostin tämän eBaystä käytettynä 80 eurolla. Softana käytän LaCie Blue Eye Prota.

  mato78.com | Testissä: Monitorikalibraattorit - X-Rite eye-one display2
  X-Rite (i1) Eye One Display 2 Review

  Verkkokauppa näyttää myyvän kyseistä laitetta karmeaan hintaan. Tietääkseni LaCien Blue Eye 2 on sama laite mutta ohjelmisto on eri.

  Kalibrointi | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com
   
 5. General Lee

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  2 926
 6. ville79

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  6
  Näyttäisi olevan oma viidakkonsa nuo kalibrointiasiat, mutta jos laatua haluaa niin erillinen kalibrointilaite taitaa olla must.

  Tuota uutta X-Riten i1Display Pro:ta näyttäisi olevan saatavillakin, mutta alkaen 250e..

  Asus PA246Q, ei ensisilmäyksellä tunnu hassummalta, tosin tietty varaus Asus -merkkiin on jostain syystä. Onko nimimerkki kenraali Lee:llä omakohtaista kokemusta kyseisestä mallista ja nimenomaan graafisessa työskentelyssä?

  Kertokaa muut viestien lukijat lisää vaihtoehtoja ja kokemuksia, kiitos! :D
   
 7. Roland

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2001
  Viestejä:
  1 141
  Asus PA246Q:ssa on 30-bittiset värit (10 bittiä per värikanava - punainen, vihreä ja sininen) ja lähes Adobe RGB:n tasoinen väriavaruus. Jotta voisit hyödyntää näytön ominaisuuksia täysin, koko työnkulun tulee olla väreiltään 30-bittinen ja tukea laajaa väriavaruutta. Eli kameran, käyttöjärjestelmän, näytönohjaimen, näytön, kuvankäsittelysovelluksen ym. tuotannossa käytettävien laitteiden tulee tukea 30-bittisiä värejä ja laajaa väriavaruutta. Tuki tarvitaan joka taholta, myös asiakaspäässä. Esim. webbikäytössä käytännössä kaikilla käyttäjillä on tietokoneissaan 24-bittiset värit ja sRGB-väriavaruus, koska laitekanta on sellaiseksi vakiintunut ja tämä on havaittu riittäväksi laaduksi. Niinpä webbiin kuvat käsitellään 24-bittisiksi, YouTuben videot ovat 24-bittisiä, käytössä on sRGB-väriavaruus jne. 30-bittisiin väreihin ja laajempaan väriavaruuteen saatetaan siirtyä jollakin aikavälillä, mutta se kestää kauan. Juuri tällä hetkellä suurimman osan käyttäjistä ei kannata maksaa 30-bittisistä väreistä ja laajemmasta väriavaruudesta.

  HP LP2475w:ssä on 24-bittiset värit ja laaja Adobe RGB:n tasoinen väriavaruus. Jos työskentelet painopuolella, tämä on hyvä valinta. Jos työskentelet pääasiassa sRGB-maailmassa, unohtaisin sen. LP2475w osaa emuloida sRGB-tilaa, eli näyttää sRGB-materiaalia, mutta tästä ei kannata maksaa ylimääräistä, jos laajemmalle väriavaruudelle ei ole käyttöä.

  Muussa kuin vaativammassa painopuolen käytössä suosittelisin sinulle HP ZR24w -mallia. Siinä on S-IPS-paneeli, 24-bittiset värit, sRGB-väriavaruus ja työkäyttöön parhaiten sopiva 16:10-kuvasuhde (resoluutio 1920 x 1200).
   
 8. Nuubialainen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2007
  Viestejä:
  1 140
 9. ville79

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitos Roland ja Nuubialainen vinkeistä!

  Kävin jo eilen hakemassa Hp Zr24w:n Verkkokaupasta. Mutta asia mutkistui..

  Vaikka Verkkokaupan asiakaspalvelu ja HP:n tekninen tuki (vieläpä kahteen eri otteeseen!) vakuuttivat, että normaali adapteri (Hdmi:stä muunnos DisplayPortiin) toimisi. Mutta illalla kun kytkin kiinni adapterilla laptoppiin, niin eipä toiminut. Eli en saa kuvaa Pavilion dv6-6135:stä näyttöön (läppärissä on siis vain Hdmi-lähtö, jota näytössä ei ole)

  On raivostuttavaa, kun HP:n tekninen tuki ei tunne omia laitteitaan, Verkkokaupan asiakaspalvelu on oma lukunsa (ne jopa suuttuivat kun epäilin, että toimiiko adapteri). Reklamaatio tehty, saa nähdä miten HP kor-jaa(-vaa) nolon mokansa!

  ps. Onko tietoa saako tuollaista toimivaa "aktiiviadapteria" ylipään suomesta heti ja mihin hintaan? Mielellään tuon ZR24w:n pitäisin, kun on sitä kehuttu hinta/laadultaan eri arvosteluissa..
   
 10. Roland

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2001
  Viestejä:
  1 141
  DisplayPort-sovittimien kanssa voi joskus olla ongelmia, koska laitteet ovat olleet markkinoilla vielä kohtuullisen vähän aikaa. Usein on niin, että merkkivalmistajien (HP, Lenovo, Dell jne.) omien sovittimien yhteensopivuus on tarvikesovittimia parempi (voi olla toisinkin päin). Tarkista, että syötät näytölle oikeaa resoluutiota (1920 x 1200 kuvapistettä) ja virkistystaajuus on 60 hertsiä.

  Jos ei näytä onnistuvan, voit hyvin käyttää näyttösi DVI-liitäntää. Siihen tarvitset joko HDMI-DVI-kaapelin, tai vaihtoehtoisesti HDMI-HDMI-kaapelin ja naaras-HDMI-uros-DVI-sovittimen.

  Eli joko

  Fuj:tech HDMI-DVI-D kaapeli, single-link, 1.8 m, musta | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  tai nykyisen HDMI-HDMI-kaapelisi kaveriksi

  Fuj:tech HDMI naaras - DVI-D uros sovitin | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  HDMI-DVI-sovittimet toimivat nykyään varsin luotettavasti, myös eksoottisempien valmistajien sovittimet.
   
 11. ville79

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  6
  Verkkokaupasta myytiin minulle siis Deltacon valmistama Display to HDMI adapter cable, joka nähtävästi syöttää vain yhteen suuntaan signaalin, ei siis haluamaani (eli HDMI->Dp).


  Tosin en enää varma käviskö siltikään vaikka suunta olisikin oikea, kun netissä puhutaan että tarvitsee väliin yli 200$ konverttorin, jotta HDMI->Dp toimii. Mihin siis uskoa (?)


  Totta, Olisiko tuo HDMI->DVI-D adapteri ratkaisu, miksi se onkin jäänyt huomioimatta. hym..?


  Yleisesti arvelluttaa, pysyykö signaalin taso näiden sovittimien/adaptereiden vaikutuksesta muuttumattomana (vaatiiko siksi järeemmän/kalliin konverttorin väliin). Eli tarkoitan sitä, että kuvan tekninen laatu ei laske ja mm. väriarvot pysyvät varmasti samana. Tämä oleellista graafisessa työssä, kun käsittelee esim. kuvia photoshopilla, jolloin näytön tulisi toistaa luonnollisesti kaiken oikein tietokoneelta näytölle (muuten erillisestä näytöstä ei hyötyä).
   
 12. Nuubialainen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2007
  Viestejä:
  1 140
  Ei se signaali värejä muuta. Joko kuva näkyy tai sitten ei.

  Itsellä HP LP2475w kiinni MBP:ssä Mini-DP -> HDMI piuhalla jonka ostin ebaystä 10 dollarilla. Hyvin pelittää.

  Suosittelen hommaamaan kalibrointilaitteen tuon Hp Zr24w rinnalle sillä tehtaan asetukset on varmasti päin honkia.
   
 13. ville79

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  6
  Ok, hyvä! :D Minulla taisi olla huono tuuri perjantaina, kun molemmat verkkokauppa ja HP:n tekninen tuki olivat ihan "pihalla". Ja verkkokauppa onnistui antamaan väärään suuntaan toimivan adapterin.

  Adapteria Hdmi->dp (tuohon suuntaan) ei ole kylläkään oikein tarjolla, joku lisenssisuojausjuttu näyttäisi olevan.

  No, tuo Rolandin vinkkaama Hdmi->Dvi-d -adapteri ajaa varmaan asian, täytyy sellainen hakea.
  Fuj:tech HDMI-DVI-D kaapeli, single-link, 1.8 m, musta | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  Ja kyllä, kalibrointilaite on ostolistalla X-Rite i1Display Pro tai halvempi malli X-Rite Colormunki Display niitä kun löytyykin suomesta. Täytyy vain hieman hintoja vielä tarkailla..
   
 14. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Minulla oli vielä vuosi sitten ZR24W, siinä toimi hienosti Fuji:techin silloin 7,90€ maksanut HDMI->DVI-D -kaapeli. Niin kauan, kun kaapeli on digitaalinen, ei sillä oikeastaan ole väliä. Analogisissa kaapeleissa halpuus näkyy. Mukanahan tuossa tuli 3 kaapelia.

  Nähtävästi ZR24W:n ostanut muro on tyytyväinen, kun ei ole jälkikäteen soitellut :)

  Hyvä näyttö, mutta Hazro on isompi.
   
 15. allapo

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2001
  Viestejä:
  1 047
  Kiitos tästä tietoiskusta Roland, olisin semmoista nyanssia vielä tiedostellut että jos hankitaan näytönohjain joka tukee 30bit värejä ja jossa on kaksi monitorilähtöä niin onko mahdollista käyttää kahden näytön kokoonpanoa jossa toisessa on 30bit värit käytössä ja toisessa "vaan" 24bit värit vai meneekö ohjelmat solmuun ja lopputulos on molempiin esim. 24bit??? Tarkoitan siis että jos toisen näytön rauta on 24bit ja toisen 30bit niin voidaanko niitä käyttää samaan aikaan omilla parhailla asetuksillaan...
   
 16. Roland

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2001
  Viestejä:
  1 141
  Pahoittelen vastauksen viipymistä.

  Microsoftin mukaan Windows-käyttöjärjestelmät tukevat Vistasta alkaen käyttöjärjestelmän puolesta 30-, 36- ja 48-bittisiä värejä. Kuitenkin tällä hetkellä tuki 30-bittisille väreille on näytönohjainvalmistajien taholta toteutettu OpenGL-rajapinnan kautta. Syytä tähän tuntuu olevan mahdotonta saada mistään. Mahdollisia teknisiä syitä lienevät joko tuen puutteellinen/huono/vaikea tekninen toteutus tai dokumentointi Windowsin puolelta, näytönohjainvalmistajien haluttomuus toteuttaa ajureita täysin tavallisella rajapintatasolla tms. Molemmissa em. tapauksissa mahdollinen perimmäinen syy on hyvin todennäköisesti ahneus (kohderyhmän pienuus ja täten riittämätön taloudellinen tuotto).

  Kun tuki on toistaiseksi toteutettu OpenGL-rajapinnan kautta, 30-bittiset värit toimivat vain niissä sovelluksissa, jotka tukevat OpenGL-ajureita. Eli 30-bittiset värit eivät toimi esim. WWW-selaimissa, YouTubessa, Officessa jne. Kunhan koko työnkulku täyttää tekniset vaatimukset, Photoshopissa kuvat näkyvät 30-bittisinä, mutta työpöytä ja muut sovellukset ovat 24-bittisiä. Sanotaan, että ykkösnäyttö on 30-bittinen ja kakkosnäyttö 24-bittinen. Voit suurentaa Photoshopin molemmille näytöille ja raahata materiaalia vapaasti näytöltä toiselle. 30-bittinen materiaali näkyy ykkösnäytöllä oikein. 24-bittisellä näytöllä materiaalin värit näyttävät hieman vääristyneiltä, ikään kuin väreissä olisi jotain pielessä. Sama tilanne on Premieressä, After Effectsissä jne. Molempia näyttöjä voi käyttää parhailla asetuksillaan.
   
 17. Wyltsi

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2011
  Viestejä:
  482
  Nostetaan vanhaa kun en jaksa uuttakaan ketjua tehdä.

  Pitäisi löytää emännälle uusi näyttö graafisia hommia varten PC:lle. Oma osaaminen keskittyy lähinnä pelinäyttöjen ympärille, niin osaisikohan väki antaa hyviä suosituksia tuosta 300-500 euron hintahaitarista, että mikähän näyttö olisi tuommoiselle tarkan värisilmän omaavalle henkilölle hyvä työväline?
   
 18. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Onko käytössä värikalibraattoria vai ei?
   
 19. Wyltsi

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2011
  Viestejä:
  482
  Ei ole omaa, mutta varmasti saadaan lainattua jostain jos tarvetta ilmenee.
   
 20. mil3d

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2016
  Viestejä:
  2
  Dellin Ultrasharpit on aina ihan jees valintoja, itse olen käyttänyt graafiseen työskentelyyn useampia malleja ko. sarjasta eikä koskaan ole ollut valittamista.

  http://hinta.fi/812465/dell-ultrasharp-u2415

  U2415 saa erityissuosituksen 16:10 kuvasuhteesta, mikä on työskentelyyn parempi. Ohuet reunat myös plussaa jos useamman näytön asetus kiinnostaa.
   
 21. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 127
 22. Wyltsi

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2011
  Viestejä:
  482
  Kiitos tärpistä! Juurikin tuumailtiin eilen, että muuten olisi tuo Delli varmasti sopiva, mutta suurempi resoluutio olisi kyllä mukava kun töissäkin kuulemma joku järjetön 5k resoluution näyttö (ei mikään ihme, että oman pc:n 1080p näyttää vähän suttuiselta). Omaan makuun tuossa on pari tuumaa liian vähän kokoa, mutta jospa tuo emännälle kelpaisi =)
   
 23. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Itse olen ollut aika tyytyväinen samsuning 24" 4K näyttöön kotona. Vilkaise arvosteluni tuolta 4k näyttöjen threadista.

  Ei tuo tietty huippunäytöille pärjää, mutta värit saa kalibroimalla aika hyviksi ja kuva on korkean dpi:n takia terävä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti