Näytön suojakalvo kokemuksia

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Juksu-, 28.05.2012.

 1. Juksu-

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  54
  Tuli hankittua älypuhelin ja nytten kiinnostaisi kokemukset näytönsuojakalvoista. Itselle tuli Gorilla lasiin jo ekalla viikolla hento naarmu. Omat kokemukset:

  Copter / Invisible shield
  +Sormenjäljet ei juurikaan näy.
  +Kalvo ei naarmuunnu helposti.
  -Kuminen pinta jossa sormi ei luista niin hyvin.
  -Valon heijastaessa pinta näyttää appelssilta.
  -Pehmeään pintaan jaa pitkäksi aikaa kynnen / stylus kynän jälki.


  Celly heijastamaton
  +Ei heijasta.
  +Sormenjäljet ei näy.
  -Erittäin rakeisen näköinen. Vaaleissa kuvissa näkyy punasia, sinisiä ja vihreitä"pikseleitä"
  Pakettissa on mukana myös kiiltävä kalvo jotta potutuksen alkaessa voi matan repiä pois.
   
 2. mrblack

  Rekisteröitynyt:
  29.09.1999
  Viestejä:
  337
  Joutavia tarvikkeita nämä suojakalvot. Kalvot pilaavat puhelimen ulkonäön ja haittaavat muutenkin sen käyttöä.

  Itsellä N9 ja siihenkin tuli tuntemattomasta syystä pari pikkunaarmua noin viikko ostosta, mutta sen jälkeen onkin mennyt yli puoli vuotta ilman uusia naarmuja, vaikka puhelin on pari kertaa tipahtanutkin. Kyllä se Gorilla-lasi ihan riittävän kestävä on itsessäänkin.
   
 3. Juksu-

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  54
  Samsungin notesta on paljon juttua netissä että stylys kynällä saa helposti naarmuja näyttöön. Kynän pää voi vaurioitua jos se tippuu maahan tai sitten joku mikro-hiekanmurunen voi tarrautua siihen kiinni. Yhteen kalvoon tuli hirveä naarmu, jolloin olin onnellinen että se kalvo oli siinnä.
   
 4. hesee

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2007
  Viestejä:
  333
  Cellyt vaikuttaa huonolaatuisilta. Insmat tms oli parempi.

  Vasta tippui asfaltille metrist, kalvo meni aika huonoksi. Veikkaan et ei auta gorilla glassit tuossa tilanteessa. Nyt tosin menen ilman kalvoja, niin paljon kivempi ilman kelmuja.
   
 5. Geengeld

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  96
  Isot pojat kertoo et nää ois parhaimpia -> Cell Phones eli siis Spigen SGP
   
 6. celeron

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  2 200
  BS!

  Ei kannata ostaa paskaa kalvoa. Esim mulla on martin fieldsin kalvo nexuksessa ja todella tyytyväinen olen. Huomaamaton ja ei haittaa käyttöä mitenkään. Ainut haitta on sormenjälkien jääminen mutta siitäkin selviää pyyhkäisyllä.
   
 7. EvilTwin

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2003
  Viestejä:
  808
  Mulla on nexuksessa SGP Flex -kalvo. Wet apply -kalvo, mutta ei ole tahmainen kuten invisible shieldit eikä orange peel -efektiä juuri näy kuin oikeasta kulmasta heijastelemalla.
   
 8. kowardi

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2009
  Viestejä:
  402
  Just ruikkasin tollasen Spiegen SPG:n ultra oleophobicin kiinni ja voin kertoo että on eroa kalvolla ja kalvolla. Entinen oli joku kiinalainen ja onneks oli, humalapäissäni pudotin ansfaltille ja potkasin jalalla sitä eteenpäin noukkiessani :smoke: Se meni semmoseen kuntoon että nyt päätin vaihtaa ja yhtä karvaa lukuunottamatta täysin huomaamaton jopa kosketuksella.. Testaillaan hiukan lisää kuin tämä 15min
   
 9. Rikama

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2009
  Viestejä:
  2 022
  SGS II ilman kalvoa, en ole onnistunut naarmuja saamaan. Taskussa hiekkaa ja avaimet, no problem.

  Lokakuusta asti ollut puhelin, lähes aina taskussa. Heikentää vaan tuntumaa kalvot.
   
 10. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  Mielestäni kyllä topicin voisi ihan keskittää niille kokemuksille eri kalvoista, eikä mielipiteillä tarvitseeko sitä. Ne jotka noita haluaa käyttää niin on paljon miellyttävämpi lukea topicia kuin lukea vain "lol se on turha".

  Ps. Moderaattori saa halutessa poistaa tämän viestin + muut turhat.
   
 11. Finnjet Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  555
  Uskon että kalvon kanssa tulee helpommin naarmuja, oli känny c2-01 vähän aikaa ilman suojaa ja hyvin kesti, hankin jenkeistä ebaystä suojan 2kpl 4$ postareineen, nyt on karmeat viirut näytössä, pitää kokeilla vielä toisella pleksillä ja sitten jollei rauhoitu niin jätän kokonaan pois.
  Ihmettelin puhelinliikkeen "asiantuntijaa" kun sanoi että se on vain tehdassuoja, se otetaan normaalikäytössä veke :o eli kaikki suojat mitä ne myyvät ovat turhakkeita höh
   
 12. Jackie Boy

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  49
  Mulla on iPhonessa ollu aina PowerSupport Chrystal kalvot, ja ei ole ollut valittamista. Nyt pitäis löytää joku yhtä hyvä tilalle, kun nyt todennäköisesti ostan SGS3:n. PowerSupport käsittääkseni tekee vaan Applen puhelimiin kalvoja? Vois ehkä kokeilla esim. tota Spigen SGP tai Martin Fields kalvoa joita tässä ketjussa suositeltiin. Saako noita mistään suomesta, vai pitääkö tilaa ulkomailta?
  Tietysti paljaaltaan tuntuu aina paremmalta, mutta varmempaa se on käyttää jotain suojausta. Vaikeita valintoja. :)
   
 13. Heibou

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2006
  Viestejä:
  28
  Iphonessa ollut Invisible shield kalvo, tarkkuus yms samanlainen kuin ilman kalvoa mutta hieman tahmea tuntuma. Suurin haitta on ruma epäesteettinen appelsiinipinta.
   
 14. Jaaakko2

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2008
  Viestejä:
  6
 15. Damsteri

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  4 902
  Mulla on ollut kolme edellistä luuria resistiivisella näytöllä, joita luonnollisesti käytettiin stylyksellä. Ensimmäin niistä, SE P800 oli sellainen jossa kirjoitin kaiken teksin kynällä käyttäen tekstintunnistusta (ei ollut näppäimistöä ja virtuaalinen oli huono). Ei ollut kalvoa ja näyttö kului kahdessa vuodessa loppuun näytön oikeasta alakulmasta johon yleensä kirjoitin. Tekstin kirjoittamisesta tuleva jälki tuntuu kuluttavan helposti resistiivistä näyttöä. Kuvan näkyi hyvin, mutta tarkasti katsottuna näkyi kevyttä naarmua ja kynää se ei tunnistanut enää kunnolla siitä kohtaa.

  Tuosta viisastuneena seuraavissa luureissani, kahdessa HTC:n windows mobile luureissa oli kalvot ensimmäisestä päivästä lähtien. Noissa kummassakin luurissa oli erillinen fyysinen näppäimistö, joten kulutusta näytölle tuli vähemmin. Ensimmäinen selvisi käyttöikänsä pari vuotta kalvo ehjänä, mutta toisessa luurissa taas kalvon keskelle kului rinkulanmalliset naarmut. Tuli helposti illalla säädettyä sormella/kynnellä analogisen kellon herätystä, joka teki naarmut. Samoin aamulla herätystä sammuttaessa ei jaksanut kaivaa stylystä esille, vaan sormella tökki kelloa ja sääti lisä aikaa.

  Nyt mulla olisi Skinomin kalvo HTC One X:ään, mutta itse luuri on tällä hetkellä huollossa. En ole käyttänyt aiemmin kapasitiivisella näytöllä olevaa luuria kalvon kanssa, voisi luulla että kalvo vaikuttaa enemmän kuin resistiivisen kanssa, koska sormea pitää pystyä liu'uttamaan.

  Ainakin HTC:n oma kalvo One X:lle oli haukuttu lyttyyn, ei edes ole leikattu tasan oikean kokoiseksi. Tuosta S:n kalvosta en tiedä, mutta luultavasti joku muu parempi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2012
 16. submin

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  883
  Eri mieltä täällä. Siitä en lähde väittelemään että onko tuo oikeasti tarpeellinen, koska ei ole kokemusta gorillapuhelimesta ilman kalvoa, mutta muistaakseni omassa on Insmatin kalvo, ja se ei näy eikä tunnu millään tavalla.
   
 17. Juksu-

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  54
  Nopealla googlauksella löysin Gorilla lasin kovuusluokaksi 7. Normaali kalvo n. 2. Spigen sgp Glass.t on 8-9. Vaikuttaa varsin hyvälle. Pitää varmaan laittaa tilaukseen kun saa siirrettyä paypaliin hynää.
   
 18. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Itsellä ei ole muuta kokemusta kun kaverin apuna yritimme laittaa S2:een kalvoa pintaan, tai siis kyllä se meni mutta vaikuttaa mahdottomalta saada kuplattomaksi. Sen lisäksi pitäisi olla joku superpuhdas tila sillä se kalvo löytää pölyä/karvoja ilmasta vaikka missä.
   
 19. badmojo

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 030
  Itse luin joskus netistä ohjeita että jos laskee kuumaa vettä vesihanasta ja tekee sitten siinä kosteamman ilman ääressä kalvon asennuksen, niin ilmassa ei pitäisi leijailla niin paljon niitä pieniä karvoja, mitkä sitten kalvon alla ovat häiritseviä. En tiedä onko huuhaata, mutta tein niin ja kalvo asentui täydellisesti. Alle ei jäänyt mitään ja pysyi paikallaa noin 6kk erinomaisesti. Sittemmin totesin että kalvo on turha härpäke jopa halpispuhelimessa jossa ei todellakaan ole mitään gorillalasia ole näytön päällä ja nykäisin pois. Parempi näin! Puolessa vuodessa olen saanut yhden pienen naarmun joka näkyy vain tietystä kulmasta näytön ollessa sammutettuna. Meikäläisellä puhelin on käytännössä joko taskussa tai pöydällä. Eipä siinä naarmuja paljon tule.

  edit: Niin, lisätään nyt vielä sen verran että kyseessä oli toki toinen kalvo joka asentui hyvin. Ensimmäinen meni ns. päin persettä.
   
 20. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Itselle tuli postissa tilaamani Zaggin Inv.Shield, en ole vielä sitä laittanut SGS2:een kiinni. Onko kellään kokemuksia, netissä puhetta että irroittaessa jättää lähtemättömän residuen näytön pintaan, onko näin? Eihän sitä edes viitsi laittaa jos paskoo laitetta.

  Muuten näyttää Suomessa olevan huonosti noita myynnissä, Spigeninkään kalvoja ei kukaan myy, niidenhän sitä yhtä on kehuttu.
   
 21. Peck4

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2005
  Viestejä:
  360
  Samsung Galaxy S2 näytön suojakalvo - KLC Finland

  Kyseisestä kalvosta ja merkistä kokemusta? Kävin Prismasta, kun suht halpa oli.

  E: Kirkas kalvo meni käsille ja matta teki näytöstä kaameen rakeisen. Kummatkin oli myös niin tahmeita, että söi käyttömukavuutta aivan uskomattoman paljon.

  Saisiko mistään suojakalvoa, joka olisi oikeesti hyvin liukuva? Tuo asennus nyt on sit ihan itsestä kiinni ja en oikein osannut heti alkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2012
 22. ^jusu^

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  246
  Sitä mitä et puhelimeen DXältä löydä, et tarvitsekaan.

  galaxy note - Free Shipping - DealExtreme

  Kohta hifistelijät ovat hirttämässä mua ku eihän tollasilla halvoilla tee mitää. Itselläni toimii hyvin HTC desireHDssä ja jos tulee naarmua niin uutta tilalle, on niin halpoja että voi vaikka käyttää pyllyn pyyhkimiseen.
   
 23. Tsazao

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2010
  Viestejä:
  141
  Zagg invisibleSHIELD ollut kohta 2 vuotta SGS:ssä, eikä mitään irtoamisen merkkejä. Naarmujakaan en ole onnistunut aiheuttamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2012
 24. Teemukii

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  111
  Tulen "hifistelemään" omalla kokemuksellani.

  Veljeni SGS2:een ostin DealExtremestä noita halpoja suojakalvoja. Olivat erittäin hankalia asentaa kunnolla paikalleen. Kuplia jäi auttamatta. Kyseiset suojakalvon naarmuuntuivat erittäin nopeasti. Kynnellä sai painettua syviä naarmuja. Kestivät noin päivän käyttöä. En suosittele.

  Ostin seuraavaksi Belkin ClearScreen Overlay suojakalvoja. 3 kappaletta maksaa noin 10 euroa, mukaan asennusvälineistöä. Ensimmäinen meni paikalleen ilman ongelmia ja kalvo kesti vaikka veitsellä viillellä. Pitkän käytön jälkeen veljeni vaihtoi uuden, mutta samasta pakkauksesta toinen kalvo oli suurin piirtein DealExtremen halppiskalvon tasolla, eli ei mennyt millään paikalleen ja naarmuuntui samantien.

  Saattaa olla, että kaikki ne on samaa tavaraa.
   
 25. KarmaPoints

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  114
  Hirveät katteet noissa kalvoissa, 3 kalvoa voi maksaa class ohlsonilla tyyliin 15 euroa.

  Ebaysta saa 2-4 dollarilla postikuluineen 5 suojakalvoa. Kiinasta kamaa mutta eiköhän osa niistäkin asiansa aja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti