Näkökulma: Perus-PC on sulautumassa osaksi mobiiliekosysteemiä

Viestiketju alueella 'Muropaketin artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 18.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mitä uutisesta jäi käteen? No ei oikein mitään. Noita linkkejähän ei kukaan avaa ja niitäkin oli tuohon siroteltu 9 kpl.

  Itsellä halpa pc läppäri ssd-levyllä joka on pääasiallisessa käytössä. Sitten kännykkä joka jakaa netin tuolle läppärillekin. Tabletti on tosiaan vähän huono keksintö kun siinä ei ole näppistäkään.
   
 2. Rensu

  Rekisteröitynyt:
  03.11.1999
  Viestejä:
  197
  Toivottavasti tämän "artikkelin" kirjoittajalle ei makseta kovin kummoista palkkaa. Sisältö oli pelkkä tuhnu ja aiheenakin aika kaukana siitä mitä tältä sivustolta odotan. Aika merkittävästi saa sisältö kehittyä, että tänne tarvitsee palata.

  Ps. Kohta varmaan hehkutetaan kuinka artikkelilla on x tuhattu lukukertaa, no on varmaan ku kaikki käy ihmettelemässä mitä soopaa tänne tungetaan...
   
 3. rader

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2016
  Viestejä:
  15
  Muron alamäki se vain on. Onko se kuinka jyrkkä, sitä ei vielä tiedetä.


  Ja sitten kommentteja itse "artikkelista", jos tuota nyt artikkeliksi voi mitenkään kutsua:
  "Näkökulma" - eli siis yhden henkilön oma mielipide? Eikö silloin voisi vain laittaa "Mielipide" ja pois artikkelien seasta?
  "Perus-PC" - öö joo.

  PC-laitteiden? Puhutaanko nyt siis edelleen PC kokoonpanoista, vai laitteista ylipäätään?

  Positiivisesta tuotekehityksestä? Milloin tuotekehitys ei ole ollut positiivista?

  Kaksi erillistä lausetta laitettuna omiksi kappaleiksi? Onko sinulla mitään käryä artikkelien kirjoittamisen perussäännöistä?
  PC liian raskas? Nyt siis puhut vain pöytäkoneista ja läppäreistä? Mites tabletit ja muut älylaitteet? Nekin on loppujen lopuksi PC:tä siinä missä pöytäkoneetkin.

  Eikä tosimurot kuuntele tällaista soopaa. Ei hyvää päivää mikä otsikko.

  Eli siis muroilla se tapahtui tietokoneella, mutta sinulla älypuhelimella? Ymmärrän... paitsi että mihin hävisi se "Perus-PC" tai ihan vain "PC"? Onko tämä "tietokone" nyt jokin eri laite?

  Joo, murot lukee myös uutisia. Oliko jotain uutta?

  Ahaa, niin sinulla. Moni täällä ei käytä kumpaakaan.

  Diipadaapaaaaaaaaa... Tiedätkö mitä sovelluskehitys muuten on? Sekö on ainoa syy miksi pankkiasiat hoituu nykyisin mobiilissa? Millä yhteiskunnan alueella sovelluskehitys ei ole mennyt eteenpäin?

  Milleniaaleista? Eli siis "moni nuorista", miksi pitää vääntää ja kääntää mahdollisimman vaikeaksi? Täällä murossa asioista on puhuttu oikeilla nimillä ja selkeästi. Siis on.

  Ei tartte linkittää sitä lähdettä josta itse satuit tiedon löytämään. Ultrabookit® on kyllä tuttuja täällä eikä nuo irrallisella näytöllä varustetut juuri eroa niistä. Kyllä murossa tiedetään millaisia koneita on olemassa. Sinä tuskin tiedät mitä eroa on U1 ja U4 koneilla tai mikä on raspi?

  Hardwarenäppäimistö. :D Siksikö sinä näppäimistöä kutsut. Täällä sitä kutsutaan ihan vain fyysiseksi näppäimistöksi. Tai siis kutsuttiin...

  Korjaan: "Mobiililaitteet vain uusia tietokoneita?"
  Kyllä, juuri näin päin.

  Ööö... muna vai kana? PC-laitteita on jatkokehitetty mobiileiksi, jolloin vanhat isot laitteet syrjäytyy. Ainiin, ei teidän diginatiivien milleniaalien mielestä. Teille se älypuhelin on ainoa puhelin. Tiedätkös että niillä voi soittaa siksi, että niihin on asennettu modeemit. Kyllä, voit soittaa myös PC:llä kun asennat modeemin. Modeemi kuulostaa kovin vanhalta tekniikalta vai mitä? Noh sinunkin älypuhelimessa moinen on. ;)

  Siis mihin tarkoitukseen? Rahan käärimiseen? Ai joo, totta. Murostakin on hyvä kääriä rahaa kun vielä voi.
  "Yhtenäisellä ekosysteemillä varustettu PC" - :D

  Kiitos kuitenkin tästä "Artikkelista". Vahvistaa vain vanhojen murojen aavistuksia siitä mitä tuleman pitää. Ehkä me joskus vielä kuulemme kuinka "Muropaketti palaa juurilleen", kuten mikrobitti kovasti yrittää. Voi olla ettei. Tämän sivuston sielu kun on jo muualla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 4. Eitaas

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  425
  Juu, kyllä siinä vaaditaan rautaista asiantuntemusta eikä joutavan liibalaaban puntarointia kun tänne artikkelin julkaisee. Tämä koneiden ääressä tietoa imevä älykköjoukko joka täällä ainakin on tähän asti viihtynyt ei kaipaa tällaisia kirjoitelmia.
   
 5. Corex

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2001
  Viestejä:
  3 890
  Hehe mitähän liirum laarumia oikein juuri luin :think: Informaatioarvo nolla mutta hei, varmasti puhuttelee muron uutta kohderyhmää :kahvi:
   
 6. Z50

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2012
  Viestejä:
  613
  Mitähän vitun paskaa tämä on :confused:
   
 7. NNH

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2009
  Viestejä:
  1 567
  Pentium III -> Pentium 4 ainakin meni aika pahasti metsään, samoin Win7 -> Win8 :confused:
   
 8. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  787
  ...Siitä onkin jo ainakin kuukausi kun joku viimeksi ennusteli pöytäkoneiden katoamista, kuten on tapahtunut jo viimeiset ainakin 20-vuotta tasaiseen tahtiin. Itse taas annan vastakkaisen ennustuksen että pöytäkoneet tulevat säilymään todennäköisesti vielä 20-vuotta eteenpäinkin tietyissä rooleissa.

  Mikä hitto edes on perus-pc? Joku kahden sadan markettiläppäri, joita myydään six-packeissä vai jotain sanan vanhalla tarkoituksella, eli PöytäCone? Ylläri että massat ostaa halpoja parin sadan koneita, jos ainoa tarkoitus on kirjoittaa maileja ja maksaa laskuja, satunnaisen YLE Areenan katselun lisäksi. Itsekin tuossa tilanteessa toimisin noin, mutta mikäli valmistajilla löytyy yhtään järkeä, niin pöytäkoneet pysyvät yhtä kaukana "mobiilista" kun mitä tähänkin asti yksinkertaisesta syystä: Pöytäkoneen ei tarvitse liikkua ja mobiilikäyttöliittymät on kaikki syvältä jos tarvitsee tehdä yhtään mitään vaativampaa kun selata satunnaisesti nettiä.

  Onko tuo ylläri että jos talous on taantumassa, niin pienellä viiveellä (2008->2011) se vaikuttaa myöskin PC:iden myyntiin, kun PC tarvitsee päivittää noin 2-5(+) vuoden välein muutenkin, eikä se ole silloinkaan pakollista toisin kuin ruokailu, pukeutuminen ja pankkilainan koronmaksu.

  Eikä taida Dellillä ja kumppaneillakaan ihan huonosti mennä niin kauan kun laitteita vielä tarvitaan sen snapchatin pyörittämiseen, vaikka se fantastinen loppumaton kasvu kyseisten laitteiden osalta loppuisikin, kunhan vaan pitävät laitteet kilpailukykyisinä.

  Taas näitä otsikoita...


  PS. Mikäli lukiolaiset eivät osaa käyttää perus tekstinkäsittelyohjelmia, niin A) PERUSKOULU on epäonnistunut totaalisesti tehtävässään ja B) kyseisellä henkilöllä ei pitäisi olla lähtökohtaisestikaan mitään tekemistä ylioppilaskirjoituksissa koska hän on diagnosoitavasti retardi.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 9. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  787
  ...Ja vielä enemmän Win8 -> WinX
   
 10. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 558
  Trollaukseen ja itkupotkuraivareihin en osallistu normaalisti mutta nyt on kyllä pakko sanoa että täällä ollaan ihan samaa mieltä kuin muutkin postaajat... Täysin ala-arvoinen uutinen, kohderyhmä täysin väärä, spekuloinnit esitetään faktoina... 0/5


  E: Joku muu pukikin ajatukseni aikalailla sanoiksi toisessa ketjussa (koskien tätä "uutista" siis)

   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 11. Nerkoon

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2011
  Viestejä:
  539
  Nyt ei kyllä artikkelin laatu oikein vakuuttanut. Puhuu paljon, eikä sano mitään...
   
 12. Laquel

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  5 696
  Miten meni noin niinku omasta mielestä.
  Eiköhän tää ala olla kohta taputeltu.
   
 13. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Ilman vittuilua artikkeliin liittyen: diginatiivit ovat myös työelämässä ihan vitun saamattomia. Kun tähän diginatiivisuuteen lisätään vielä koodaus niin lopputulos on "miten tää vittu pitää niinq tehdä jos ei ole frameworkia valmiina"...niinpä

  Tämä "diginatiivit muuttavat maailman" on ei muutne tule tapahtumaan vaan ns. digitaalinen vallankumous tulee sulautuman osaksi kokonaista tietoteknistä maailmaa eikä tietotekniikasta tule "digimaailma". Yleisestikin kaikki digimurroksesta, digiloikasta ja muista paskoista puhuvat tulisi ampua koska se ei ole kuin myyvää jargonia tavalliselle tekniikan muuttumiselle jossa olemassa olevia asioita muutetaan tekniikan mukaisesti. Digitaalisuus, diginatiivit jne. ei ole mikään jeesuksen toinen tuleminen eikä diginatiivit lopulta ole mitään "trend settereitä" vaikka he niin kuvittelevat "pöhinöineen".

  Näistä syistä tuo artikkelin sävy on liian konsulttijargonia jota kuultu jo vuodesta 2011. Nyt se idea on myyty nähtävästi organisaatioiden sisälle paradigmana. Odotankin sitä päivää kun joku jolla on mandaattia ja äänivaltaa toteaa start-up skenestä, "diginatiiveista" ja tästä digidigipöhinästä "keisarilla ei ole vaatteita"
   
 14. badmojo

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 030
  Joku kirjoitti jossain, että nämä "diginatiivit" ovat oikeasti "somenatiiveja". Harvassa ovat nykyteinit jotka osaavat oikeasti tehdä muuta kun räpeltää älypuhelinten valmiiksipureskeltuja sovelluksia ja postailla someen meemejä.
   
 15. Nik0-91

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  1 349
  Mitä minä juuri luin tai oikeastaan lueskelin? Artikkelin taso oli luokattomampaa, kuin Mikrobitissä muutama vuosi sitten. Voisiko Muropaketti julkaista tulevaisuudessa testejä esim. ruohonleikkureista ja suoristusraudoista, kun tuo Atk on aika suppea alue? :hammer:
   
 16. lein

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  2 649
  TLDR; Nykytietokoneet ovat tarpeeksi energiatehokkaita, että nettiselailu, toimisto-ohjelmat ja muu peruskäyttö sujuu sulavasti jo muutaman watin järjestelmäpiirillä.

  VMP.
   
 17. P.a.s.i

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2003
  Viestejä:
  499
  Vittu mitä paskaa :facepalm:
   
 18. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Jotenkin ihmeellinen tämä kirjoitelma. Kieltämättä mullekin tuli sellainen olo, että luen tässä nyt uuden mP-nettilehden näytekappaletta. Artikkelihan ei varsinaisesti tarjoa mitään, koska se on kuin paperilehden irtonumeron täytejuttu. Tai P. Järvisen blogipostaus. Tai no, ehkä vähättelin nyt Järvisen blogin laatua, sillä mies kirjoittaa ajan hermolla olevista aiheista. Sen sijaan nyt ruodittavan jutun informatiivinen arvo olisi ollut sama puoli vuotta sitten ja tulee olemaan puoli vuotta tästä päivästä eteen päin. (Lähteinä käytetyt artikkelitkin on kirjoitettu 6-12 kk sitten!)

  + Kokeillaan jotain uutta,
  - Kirjoitelma on hyvin geneerinen tilauslehtien täytejuttu,
  - Sen informatiivinen arvo on lähes nolla.
   
 19. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Juuri tuollaisia viidellä eurolla tuotettuja artikkeleja tarvitsenkin. Ei tarvitse olla kuin sanoja peräjälkeen ja jotain epämääräisesti virkkeiltä vaikuttavia rimpsuja niin johan meikäläiseen iskee!

  Saisinko itse kirjoittaa artikkelin taulutelkkareista. Voin selittää hyvin, että tarkistaa kuinka monta HDMI-liitäntää tarvitsee ja että HDMI:llä yleensä on asiat kiinni siinä telkkarissa. Samoin kannattaa valita televisio, jossa on pyöritettävä jalusta, jos sellaista tarvitsee. Muuten ei kannata valita sellaista. Toinen telkkareiden tärkeä kriteeri on UHD vai HD. Eipä kai sitten siinä muuta. Laitan vielä googlen etusivun kaikki linkit jutun loppuun niin Pulizer odottaa minun nimelläni.
   
 20. Joku jo kommentoi ja vähän samansuuntaista ihmetystä aiheutti uutinen. Oli se niin sekaista tekstiä ja meni vanhalta murolta aivan yli hilseen?
  Kommentoinkin jo lyhyesti mutta tuossa vähän pitemmästi.

  Öö :D Paremminkin kännykästä tuli pc. Esim nokia n900, apple iphone ja google android saivat sen kait aikaan?
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Henkilökohtainen_tietokone

  Muistelen että kannettavat tietokoneet oli kalliita ja niillä ei olisi pystynyt pelaamaan raskaita pc pelejä koska kannettavan tehot oli niin huonot.

  Kannettava tietokone on niin hyvä niin mitä sitä parantelemaan? On näppis ja kaikki mitkä on keksitty jo ties milloin :)

  No eikä tosiaankaan ole :D

  Jaa mitä?

  Mikä diginatiivi?
  Mikä snäppäile?

  Eikö? Älypuhelin tai tabletti = henkilökohtainen tietokone?
  Mikä snapcatti?
  Mikä Instagram?

  Silti 70% maksaa laskut tietokoneella? Niin minäkin. Siis ne laskut jotka ei ole jo maksupalvelussa.

  Mikä milleniaatti?
  Jos osaa käyttää androidia tai ios:ia, niin osaa varmaankin käyttää Wanhaa windows 10:ä?
  Lenovo läppäri on hyvä koska siinä on näppis ja sitä on mahdollista käyttää lähes paikassa kuin paikassa. Puute että ei sillä varmaan voi pelata.

  Tabletti on vähän heikko esitys. Uudet kännykät isolla näytöillä taitavat olla parempia. Ja läppäri on huomattavasti fiksumpi käyttää kuin joku tabletti.

   
 21. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 523
  Tähän haluaisin korjata, että artikkelin informaatioarvo tulee aina olemaan ja on aina ollut pyöreä nolla.
   
 22. AlexxP

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2015
  Viestejä:
  76
  Nykyään lukioissa kokeita tehdään paljon koneella ja noihin sähköisiin YO-kokeisiin prepataan kouluissa koneen ja softien käyttöä, joten ihan paskapuhetta, että koneen käyttäminen YO-kokeissa olisi jotenkin hankalaa. :D
   
 23. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  ...täydensinkin juuri sopivasti omaa postaustani.
   
 24. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  ...olen vain Suomesta, mitä tämä on? :confused:
   
 25. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  offtopik:

  Kyllähän tuolla YLE:n artikkelissa todetaan, että ongelmia riittää. Taitaa olla taas tätä kun kaikkien pitäisi olla johtajia ym. huippuosaajia, vaikka älyllinen kapasiteetti mahdollistaa lähinnä yksinkertaisimmat manuaaliset työt. Ongelmia on tulossa kun se vasarakaan ei enää pysy kädessä, kuten aikaisemmilla sukupolvilla..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti