Näin tehdään hiljainen PC - Tutoriaali 2.0

Viestiketju alueella 'Kotelot ja modifiointi' , aloittaja Lagaaja, 18.10.2007.

 1. Lapasorsa

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  1 920
  Olen vanhalla koneella käyttänyt Speedfania tuuletinprofiilien tekoon ja loistavasti toimi siinä, mutta nyt kun vaihtui emolevy ja prosessori, niin Speedfan aiheuttaa välillä BSOD:in ja antaa tälläisen virhekoodin: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Onko mitään muuta järkevää ohjelmaa, jolla nuo voisi tehdä?
   
 2. Smanci

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2010
  Viestejä:
  3 006
  Lataa speedfanin uusin versio.
   
 3. Lapasorsa

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  1 920
  4.49, eli käsittääkseni uusin versio on tällähetkellä. Löysin tuossa ehkä avun tuohon, pitää vain koittaa toimiiko. Eli Speedfanin pikakuvakkeen targettiin: /NOSCSISCAN. On kuulma monilla auttanut ja google täynnä tuota neuvoa. Pitää vain eka saada ladattua BF3:nen koneelle ja sitten koitan.

  Joo eli tuo /NOSCSISCAN poisti tuon BSOD ongelman. En vain vielä saanut säädettyä noita tuulettimia. Täytyy vielä tutkailla asiaa. Oli muistaakseni pienen kikkailun takana viimeksikin. Mites on muuten, kannattaako kotelon kaikki 3 tuuletinta asentaa kukin omaan SYS_FAN liittimeen, vaiko kaikki samaan haaroittimella? Nyt on kaikki samassa haaroittimella, niinkuin vanhassa emossa, jossa oli vain yksi PWM tuuletinliitin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2014
 4. datahiiri

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  913
  Sormisuoja (Phanteks enthoo primon takatuulettimen ritilä, hunajakennomaista) voi ilmeisesti tuottaa yllättävän paljon ääntä, ihan vain jos kääntää tuulettimen imemään ilmaa ulkoa :confused:
  Alkoi pitämään epämiellyttävvää ujellusta kun käänsin sen puhaltamaan sisäänpäin :comp: Varmaan ihan sivuleikkureilla saa napsittua turhat ritilät pois :confused:
   
 5. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 155
  Juu, koristeritilät imupuolella ovat pahoja melupesiä. Tuuletin pitäisi saada ainankin 2 cm:n päähän siitä ritilästä tai ritilä pois imuaukon reunoja myöten.

  Hieman koholle taivutettu lankamallinen sormisuoja on vielä suhtkoht ok myös imupuolella.
   
 6. datahiiri

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  913
  hmmmh...
  menin leikkaamaan ritilät tuulettimen edestä pois mutta vieläkin ujeltaa :mad: Pitänee vielä tarkemmin napsia
   
 7. Lagaaja

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  3 226
  Vetäise vaikka jesaria leikattujen reunojen päälle vielä, niin tasaantuu kumavasti. Itehän laitoin muovista listaa liimalla kiinni (aloituspostauksessa näkyy).
   
 8. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Itse sain hiljaisimman ja viileimpänä käyvän kokoonpanon mitä olen omistanut seuraavilla osilla:

  *Antec 183 V3
  -Fractaleita ja muita tuli mietittyä, nykytrendi tuntuu kuitenkin olevan että säästetään metallista ja lyödään vaahtomuovia seiniiin. 14kg paino tuntuu ja kuuluu. Päällä olevan ritilän peitin powerin laatikossa olleella isolla rasian muotoisella pehmusteella että ei mene pölyt sisään, mutta kyseisessä pehmusteessa on sattumoisin on vielä pienet aukot sivuilla joista kotelon yläosiin jäänyt lämmin ilma pääsee ulos.

  *Seasonic 660W
  -Paras poweri ikinä.

  *3x Noiseblocker NB-Multiframe M12-S2 1250 rpm
  -Näistä tuulettimista en ollut kuullut, Silentpcreviewin suosikki. Erittäin laadukkaita pelejä, kulmissa paksut kumiset pehmusteet. Etuosan tuuletin pyörii täysillä, CPU ja takatuuletin samassa Asuksen Z87 emon tuuletinprofiilissa, ~950rpm. Pientä ylipainetta koteloon jotta se ilma myös menee etuosan pölyfilttereiden läpi.

  *Noctua NH-U12S
  -U14 malliakin mietin, ei kuitenkaan tuohon koteloon oikein mahdu kun tämäkin tekee tiukkaa. 4770k prossun päällä tämä. Vakiotuulettimen unohdin suosiolla kun ei niin mahtava testien mukaan ole ja NB tilalle.

  *Asus Radeon R9 280X DirectCU II TOP
  -hiljaisin 280x malleista

  Samsungin 512Gb 840 Pro rinnalle jäi toistaiseksi edellisen koneen WD 640Gb Caviar Blue, en ole vain saanut aikaiseksi tutkia mitä pitäisi kopioida tuolta. Ehkä EVO mallin tuon korvaamaan voi joskus hankkia, SSD all the way on kuitenkin tavoite..Kuitenkin ei senkään ääntä kuulu, tosin tuo levypaikka piti runnoa kotelon alalokeroon kun näytönohjaimen kanssa ei vain mahtunut paikalleen.
   
 9. HerbaKanki

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2013
  Viestejä:
  47
  Ostin tuollaisen BeQuetin miditorniin tarkoitetun äänieriste paketin. Tais olla jotain 26€ Jimmssillä. Riitti hyvin tohon omaan koteloon (fractalin arc midi) ja toimii todella hyvin. Tuulettimien suhinat kuuluu tietenkin vielä ja niihin pitää vielä satsata, mutta resonanssit ja vikinät häipyi kokonaan.
  Taustalevyssä ja pohjalla näkyy hyvin tuo pinta. Omasta mielestä ihan siistin näköinen pintaratkaisu kyseisessä tuotteessa.

  [​IMG]
   
 10. Vipu-

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  1 518
  Tulisiko mitään semmosesta jos vuoraisin koneen bitumimatolla joka on tarkoitettu kattojen vuoraamiseen?
  Onko tommonen parempaa vai huonompaa mitä jostain jimmssistä voi ostaa äänieristykseltään?

  Tietenkin asennus tulee olemaan vähän vaikeampaa mutta tuo matto olisi minulle ilmaista niin voisi sitä samantien käyttää ja vuorata koko koneen jos se toimisi hyvin.
   
 11. simonige

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2008
  Viestejä:
  384
  Ite vuorasin aikoinani Antec Sonata Pianon ensin ohuella bitumimatolla jotta resonoinnit hävisi. Sitten tein tästä sopivat palat sen päälle: Äänieristyslevy - Biltema

  Siihen kun ymppäsi vielä Nexuksen Silent Breezet niin jo hiljeni.

  Eli kyllä noilla voi ihan hyvää tulosta saada aikaiseksi.
   
 12. karkkipurkki

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  540
  Bitumi on ehdottomasti tehokkaampaa kuin nuo tietokonekäyttöön myytävät "vaimennusmatot". Yleisesti ottaen pätee nyrkkisääntö, että mitä raskaampaa matto on, sen paremmin se vaimentaa. Kannattaa siis aina kiinnittää huomiota vaimennusaineiden neliömassoihin.

  Toinen asia millä on merkittävä vaikutus on liimapinnan tiukkuus. Kiinnitys pitäisi pyrkiä tekemään niin, ettei vaimennusmaton alle jää ollenkaan ilmaa, vaan matto on koko pinta-alaltaan tiukasti kiinni vaimennettavassa pinnassa.
   
 13. Vipu-

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  1 518
  Ok, en oo vielä isoja suunnitelmia tehny mut mietin et jos se tollasella onnistuis, raskasta se ainaki on että varmaa se hiljentäis konetta jonku verra jos jaksais askarrella.
  Ja kiinnitys sillä normaalisti tehdää et poltetaa polttimella se pinta et se sulaa ja painetaa kunnolla et luulisin et pysyy kiinni ja ei oo mitää välissä.

  Sit pitäis vaan jotenkin hoitaa toi homma siististi kans ettei oo sulaa bitumia jokapaikassa likaamassa.
   
 14. SiiliMulkeroinen

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2013
  Viestejä:
  3 219
  Mitä voi koklata on polyesteri suodatinta tavallisten ohkasten ja tiheiden pölysuodattimien tilalle. En ole ihan varma tiheydestä mutta vissiin jotain 20-30 ppi:n väliltä. Paksuus noin 10mm. Toimii ainakin korvausventtiileissä. Vaimentaaa ulkometeliä ihan hyvin ja ilmaa pääsee myöskin hyvin läpi. Miksei toimis myös tietokonekoteloissakin mutta hyöty on varmaa minimaalista.
   
 15. Sudenkorento-ADV

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2013
  Viestejä:
  80
  Huomenna käyn ostamassa sitte tota Bilteman mattoo ku ei oo parempaakaan ideaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014
 16. Holpikka

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2013
  Viestejä:
  1 674
  Olen tässä jonkinaikaa suunnitellut ja kokeillut eri tuotteita pölynsuodatukseen niin löysin loistavan tuotteen, Hankaussieni Laudepesuriin | Sinituote
  7.5€ hinta ei paha, vaimentaa ääntä huomattavasti, päästää ilmaa paremmin läpi kuin tiivis verkko ja rakenne varmasti suodattaa, itse tarttisin 360mm pitkän palan, kätevästi sai liimattua yhteen,
  suosittelen
   
 17. STW

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2014
  Viestejä:
  174
  Bitumimatto ois ainaki helpompi levittää. Autoon ite laitoin lattiaan, kuumailmapuhaltimella pehmeeksi ja kumitelalla telailin sen pohjaan kiinni; hyvin venyy ja taipuu kaikenlaisiin koloihin mutta sitäpä omituisuutta ei kotelon suojauksessa niin tarvi.
   
 18. Lapasorsa

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  1 920
  Itse ostin Motonetistä bitumimattoa, oli hyvä laittaa ja hyvin vaimentaa, eikä ollut edes pahan hintaista.

  RS-Bitumi 2mm (2,5kg/m²)40x100 | Motonet Oy

  Juuri tätä laitoin. Bitfenix Phenom mATX koteloon riitti juuri ja juuri, kun aika perusteellisesti vaimensin.

  Offtopic: Ei kannata laitta autoon bitumimattoa, kun on parempaakin keksitty. Silentcoat esimerkiksi. Bitumin ongelma on se, että se menee pakkasella todella jäykäksi ja halkeilee todella helposti. Muutamasta kaverin autosta rapsuteltu loputkin pois, kun oli rapissut parissa vuodessa pois. Muutenkin sen asentaminen on paljon vaivalloisempaa, kuin esimerkiksi juuri Silentcoat, joka ei tarvitse kuumailmapuhallinta ollenkaan.
   
 19. Zen0m

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2008
  Viestejä:
  409
  Onko antaa vinkkejä jotka eivät tuota paljoa töitä saati kukkarolle kustannuksia. Kohde on siis FD R4 vakio. Pitää jotain askartelua keksiä kun niin pitkään saikulla ja tämä tuli mieleen. Sigun kone siis sisällä.
   
 20. Vipu-

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  1 518
  En nyt osannut päättää minne tämän kysymyksen laitan mut tänne kai se olis parasta.

  Eli, nykyään koppana on Antec 183 jossa 2x 120mm hiljasta tuuletinta kotelon perällä.
  Prossulla macho cooleri
  MSI 970 näyttis
  power joka kans taitaa olla hiljanen ku en oo kuullu ääntä.

  Noi on siis äänenpitäjät ja kaikki pistetty minimiin että idlessä olis mahdollisimman hiljanen mut sit kun pistää pelit päälle niin tietenkin alkaa pien humina käymään.

  Koteloa sitten olen miettinyt onko tämä nykyinen riittävä vai onko miten iso ero jos ostan esim F-Define R4:n, siinä kuitenkin on ne kumijalat + powerille kumijutu ja äänieristejuttua seinillä.

  Vai pääsiskö samaan tulokseen halvemmalla jos ostan jonku äänieriste setin ja laitan nykyseen koppaan?
   
 21. SamuelMaki

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2010
  Viestejä:
  3 945
  Poistettu
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 22. Lapasorsa

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  1 920
  Autoon on tuota Silent Coattia tullut laitettua ja siihen käyttöön aivan ehdotonta. Helppo asennus, hyvä vaimennusteho, sekä ei piittaa lämmönvaihtelusta, viitaten liimanpitävyyteen sekä fyysiseen kestävyyteen (raskasbitumi halkeaa ja rapisee pois kovilla pakkasilla, koska siitä tulee aivan kivikova).

  Tietokoneessa pakkanen ei ole ongelma, sekä monesti vaimennettavat pinnat ovat suoria, joten suosittelen omasta kokoemuksesta motonetin bitumia hintansa ja vaimennustehon puolesta.

  RS-Bitumi 2mm (2,5kg/m²)40x100 | Motonet Oy

  Itselläni on tuota koneen sisällä joka paikassa, mihin sitä vain saa ja tuo yksi pala riitti mATX kotelon vaimentamiseen. Isompaan menee kyllä kaksi. Silent Coatissa on alumiini pinnoite tuon vaimennusmateriaalin päällä, joka voi aiheuttaa oikosulun emolevyllä, jos pääsee liimauksestaan pettämään. Noissa on kyllä todella hyvät liimat, joten ei kovin todennäköinen skenaario, mutta täysin mahdollinen. Lisäksi tuo musta sopii yleensä paremmin visuaalisesti koneen sisälle, kuin tuollainen Silent Coat, mutta se ei tässä tapauksessa taida vaikuttaa päätöksentekoon.

  Mielestäni kannattaa kyllä asentaa se vaimennusmatto koneen sisälle, mutta samalla tavalla se toimii myös koneen ulkopuolella, eli lopputuloksessa ei ole kovin suurta eroa. Tietysti sisäpuolella asennettuna lämpö ei pääse niin herkästi johtumaan koteloon, mutta kyllä se sieltä silti koteloon johtuu, eli ei siltäkään kantilta mitään merkitystä. Pääsääntöisesti komponenttien lämpö johdetaan tuulettimien avulla kotelosta ulos, joten siitä kannattaa lähteä liikkeelle. Vaimennusmatosta aiheutuva lämpötilan muutos on pieni, jos ollenkaan, näin ainakin omassa kotelossa.

  Niin joo, bitumimaton asennuksesta sen verran, että huoneen lämmössä ja tasaisille pinnoille asentaessa ei tarvita lämpöpuhallinta. Se on sen verran raskasta tavaraa, että jos muotoja on vähän jokaiseen suuntaan ja lämpötila on suht matala asennushuoneessa, niin silloin se helpoittaa asennusta huomattavasti. Silent Coatin tyyliset vaimennusmatot ei tarvitse lämpöpuhallinta, oli muoto vaimennettavalla tavaralla mikä tahansa, koska on joustavuudeltaan paljon parempaa.
   
 23. SamuelMaki

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2010
  Viestejä:
  3 945
  Poistettu
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2016
 24. Yrmiö Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2008
  Viestejä:
  6 325
  Jos poweri tai näyttis ovat pahojakin äänenlähteitä, niin ei välttämättä hyödytä vaihtaa koppaa. Ja muutenkaan tuo FD R4 ei ole erityisen hiljainen, voisin melkein sanoa tuota P183 hiljaisemmaksi. :)
   
 25. Vipu-

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  1 518
  Pientä päivitystä:

  Eli kone käy liian kuumana ja tarviis saada jotain jäähdytystehoa.
  Tossa P183:ssa on "vain" 4 tuuletin paikkaa ja 1 niistä on jollekkin powerille?!?
  Kaikki tuuletinpaikat ovat 120mm, niin kyllä mun mielestä paljon parempaa jälkeä saisi jos olisi 140-200mm tuuletinpaikkoja.

  Ja normaalisti nykykopeissa tuuletinpaikkoja on vähintään se 4 kans joita käyttää mutta sentään on 2 takana ja 2 edessä eikä tuommosta omaa lokeroa laitettu alatilaan tuulettimelle että se ilma menee powerille.

  Olen yrittänyt löytää jostain koppaa jossa ei olisi ikkunaa, olisi 200mm tuuletinpaikkoja ja olisi about normaali kokoinen/hintainen koppa.
  Tuolla oli NZXT:ltä joku ULTRA tower 160e+ mutta se taitaa olla aika massiivisen kokonen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti