Naarmutustesti paljastaa: iPhone 7:n kameran suojana ei olekaan safiirilasilinssiä

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. mrkukov

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  2 378
  Naurahdin. Apple käyttäjät ei luovuta mitään tietojaan Applen saataville? Ei toki. ;)

  :kippis:
   
 2. Horizon84

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2014
  Viestejä:
  33
  Tässä mitä loistavin kuva. Tähän oikeastaan tiivistyy sekä Android-kiihkoilijoiden (huom. kiihkoilijoiden. En viittaa tällä asiallisiin Android käyttäjiin) älyllinen vajavuus, että katkeruus loistavasti.

  Kuvassa on lähes jokainen kohta väärin, irroitettu kontekstista tai muuten vääristelty. Eikä vähiten se, että siinä verrataan aivan vääriä laitteita keskenään. (Plus malli on rinnakkainen Nexus 6:lle kuten terve järkikin jo sanoo) Ja tottakai kaikki sadat Androidin vajavuudet ja puutteet "sattumalta" jääneet pois.

  Jännä juttu muuten että vuodesta toiseen iOS käyttäjät käyttävät laitteitansa tyytyväisenä ilman mitään ongelmaa ja heille on täysin se ja sama jos joku käyttää Androidia tai Windows Phonea tjsp mutta Android-fanaatikot ovat päivästä toiseen naama punaisina rähisemässä ja huutamassa raivosta jos joku valitsee iOS Androidin yli. Ihan sama luki sitten 9gag, YouTubea tai murobbs, aina sama stoori ja aina samat katkerat hiirulaiset itkemässä asioista jotka eivät heitä koske.

  Itselläni on työpuhelimena Android ja henk koht luuri iPhone ja iPhonea tulee käytettyä 99% ajasta ihan yksinkertaisesti sen takia, että se on täysin ylivertainen Android luureihin nähden. Oli kyse sitten käytettävyydestä, suorituskyvystä, tietoturvasta, yksityisyydestä tai mistä tahansa. Myönnetäkööt, että Android luureissa on kaikenlaisia hauskoja nichefeatureja mitä iOS:ssä/iPhonessa ei ole, mutta ihan tottapuhuen ei kiinnosta pätkääkään eikä monia muitakaan kuten myyntiluvut kertovat. Itselleni älypuhelimen käyttö ei ole inherenttisesti arvokasta vaan se, että pystyn käyttämään sen kautta nettiä, palveluita etc. ja niiden käytön tehokkuus on arvokasta. Samoin laitteen ja softan laatu ja se ettei minun tarvitse taistella ongelmien kanssa vaan voin keskittyä omiin juttuihini.
   
 3. Horizon84

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2014
  Viestejä:
  33
  Öö ei? Yksi Applen bisnesmallin tärkeimpiä valttikortteja on yksityisyys ja sen suojeleminen josta on konkreettinen todiste: case FBI. Applen laitteet maksavat juuri sen takia enemmän, koska Apple myy rehellisesti tuotteen asiakkaille hintaan x kun taas esim. Google näennäisesti jakelee palveluitansa muille, mutta vie kaikki käyttäjiensä tiedot ja myy niitä eteenpäin.

  Toinen hyvä esimerkki on juuri tuossa edellisessä kuvassa esitelty "photo search"-feature. Googlella tämä on ollut jo aikaa, koska kaikki käyttäjien kuvat tungetaan pilveen analysoitavaksi kun taas iOS:lla koko prosessi hoidetaan täysin lokaalisti.
   
 4. pulssi

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  817
  "muiden lista on väärä, mun lista on oikea (mutta en anna listaa jotta voisitte kumota väitteet)"
   
 5. TunTuri

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2001
  Viestejä:
  3 417
  Tää keskustelu täällä on suht hauskaa. Lisää vettä myllyyn ihmiset, pitäähän sitä merkkiuskollinen olla ja omia ostoksiaan puolustella. Koitampa itsekkin:

  Tää nexus 6 on kyllä hyvä luuri, parhaat 300e mitä olen käyttänyt puhelimeen! Töistä lätkäsvät galaxy s7:n käteen, ja voi että kun 5" näyttö on niin pieni + touchwiz on yhä kuraa, onneksi launcheriksi saa novan. Muuten varsin OK luuri, tosin mieluummin tuota omaa luuria silti käyttää. Iphoneja ja windows luureja en harkitse, lähinnä sen takia, että android on tuttu ja omalle googletilille on tullut ostettua jo vaikka mitä softaa.

  Aiheesta: Tsot tsot, jos puijjaavat linssin materiaalista. Tosin, olkoot muovia/kvartsia/safiiria/timanttia/graniittia, ei se ole minulta pois.
   
 6. contay

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2014
  Viestejä:
  1 495
  Mikähän on alle 300e hintaisten älypuhelinten myyntivolyymi kokonaisuudessaan? Tai niiden jotka maksavat alle puolet iLuurista.
   
 7. mrkukov

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  2 378
  Mites tämän uuden iLuuri 7n kotinäppäin. Perustelkaapa miksi kosketusnäppäin on parempi kuin vanha mekaaninen?
  Perustelen että se ei ole parempi:
  -Ei tuntumaa (joo värinät on..)
  -Ei toimi hanskat kädessä

  Eli ip7 sirisee käytössä, kameran lasi ei ole luvattua vahvuutta, ei ole kuulokeliitäntää eikä kotinäppäin toimi hanskat kädessä. Toivottavasti pakkanen ei tapa akkua kuten osalle iPuhelimista on käynyt. (olikohan 5 joka kuoli -10 kelissä alta aikayksikön)

  Edit: ja ei en sano etteikö se olisi hyvä puhelin monelle. Sanon vain että ei se ole täydellinen ja että moni muutos on paskempaan suuntaan.
   
 8. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  275
  En ole myöskään fani ajatukselle, että fyysistä kotinappia ei enää ole. En ole päässyt vielä koittamaan joten en osaa sanoa, mitä on netistä käyttäjien mielipiteitä lukenut niin toiset tykkää ja toiset ei, niinhän se on iPhonen fyysisen napin kanssakin ollut koko ajan.

  Mitä tulee tuohon hanskojen käyttämiseen niin mikäänhän ei ole muuttunut, ei pystynyt vanhaakaan. Toki pystyit painamaan fyysistä kotinappia, mutta laitetta et kuitenkaan auki saanut, ainoastaan pääsit lukitusnäytölle kunnes hanskat piti ottaa pois. Nyt pääset lukitusnäytölle raise to wake ominaisuuden avulla, Ei tarvitse siis painaa enää mitään nappeja.
   
 9. robdude

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  107
  Tätä on kyllä huvittavaa lukea. Itse tulee ihmeteltyä tuota ainaista "Apple-lampaat" juttua, vaikka todellisuudessa näyttää, että ainoita lampaita ovat nuo Applea laumassa haukkuvat. Mikä ihmeen tarve on aina tulla jokaiseen Apple-uutiseen kertomaan siitä, kuinka huono mikäkin tuote on? Katkeraa hommaa. Harvemmin sitä näkee Apple-ihmisiä aloittamassa erinäisiä haukuntakeskusteluita siitä, kuinka huonoja vaikkapa Android-puhelimet ovat. Apple-käyttäjät tuntuvat vaan hiljaa olevan tyytyväisiä omassa rauhassaan. Lukuunottamatta nyt näitä keskusteluita, joihin täytyy joskus tulla vasta-aukomaan päätään. ;)

  Itse käyttelen päivittäin Nexus 5:tä ja iPhone 5s:ää melko fifty-fifty, ja en kyllä henkilökohtaiseksi puhelimeksi ottaisi ihan heti Android-puhelinta iPhonen tilalle. Ensinnäkään en erityisemmin pidä noista massiivisista puhelimista, joiden kulmiin saa kurkotella peukalolla, vaikka ei tässä käsien mitat mitenkään erityisen lyhyet ole. Sen lisäksi vielä Androidin UX-suunnittelussa ei ole erityisemmin otettu tätä huomioon. Esim. ylhäältä vedettävä quick settings ja vasemmassa yläkulmassa oleva up-nappi (= se takaisinpäin nuoli). Eikä esim. 4" Android-puhelimia tunnu olevan missään kunnollisia, jotain halpamalleja vain ja joku yksittäinen Sony. iOS on käytettävyydessä omasta näkökulmasta reippaasti pidemmällä, vaikka tämä iOS 10 nyt vähän tuntuukin menevän huonompaan suuntaan monissa kohdissa. 5s:stä puuttuu lähinnä tehoa, mutta fyysisesti melko täydellinen laite omaan käteen.

  Niin, ja en myöskään sitä ymmärrä ainaista kommenttia, että muka Applen tuotteet voisivat sopia vain ns. tyhmille peruskäyttäjille, "jotka eivät tiedä paremmasta". Itselläni on aika lailla plakkarissa 2 maisterintutkintoa, joista toinen sattuu olemaan tietotekniikkaa aiheesta mobile services, computing ja cloud, ja teen päivittäin duunissa mobile design ja devaushommia ja UI/UX-suunnittelua, joten jonkun verran on aiheesta hajua.

  Minkä takia on niin vaikea ymmärtää, että ihmisillä on erilaisia tarpeita, ja niiden tarpeiden perusteella sitten valitaan sopiva vekotin? Jos on köyhä nörtti, niin voi olla, että esim. nyt Android vastaa omia tarpeita paremmin. Jos ei ole velkakierteessä ja sattuu vaikka pitämään premium-kategorian puhelimista, niin miksi ei voisi haluta iPhonea ja ostaa vaikka kolmea sellaista? Liekö sitä mitään objektiivista tapaa on sanoa, mikä on kenellekin paras puhelin. Se on paras mitä tykkää eniten käyttää.

  Kumma juttu muuten, että tietokoneista puhuttaessa murossakin ollaan aina niin speksit edellä, ja millään muulla ei ole väliä, kuin tehoilla, mutta sitten, kun iPhone on valovuosia muita lippulaivapuhelimia edellä tehoissa, niin se on täysin mitätön seikka. Jo iPhone 6s on monissa benchmarkeissa tehokkaampi, kuin uusimmat lippulaiva-Androidit, puhumattakaan nyt sitten tästä seiskasta.

  Puhumattakaan nyt sitten tuosta väittämästä, että seiskassa "ei ole mitään uutta". Voi hyvää päivää...
   
 10. Zetteri

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2000
  Viestejä:
  364
  Kyllä se on ihan 269€ http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_294069.html
  Enkä todellakaan omista tota puhelinta (kaivoin vaan jonkun esimerkiksi) vaan reilusti halvemman Asus ZenFone Max joka makso n.140€. Muuten todella hyvä paitsi mukana tulleet asuksen sovellutukset ovat ärsyttävät. Onneksi android 6 päivitys hävitti osan niistä.
  Minulle ei merkillä ole mitään välilä, joten senttiäkään en maksa brandista extraa. Tässä ollut viimevuosina vähän erimerkkisiä puhelimia... parit samsungit, sitten piti kokeilla nokialla windows phone puolta, sitten THL, viimetteiks Oukitel jonka pari kuukautta sitten rikoin töissä ja nyt on tämä asus vuorostaan.
  Lapsilla hommasin blackview merkkiset ja nekin hintaansa nähden todella hyvät (paitsi kamera).

  Jos joku haluu maksaa esim iluuri 7 se 717€ ja plus mallista 919€ (hinnat vilkaisin dna kaupasta) niin maksakoot jos rahaa on tuhlata puhelimeen noin paljon. Ei se minulta ole pois.
  Ihmettelen vaan että miten purakalla on varaa noita ostella ja miksi halvemmat ei brandi puhelimet eivät kelpaa mitä saa yli 6x halvemmalla. Kun ne ajaa tehtävänsä täysin.
  Jos tarvii sika hyviä kuvia kameralla niin tuolla erotuksella saa jo vaikka perusjärjestelmä kameran mikä hakkaa minkä vaan luurin kameran.

  Tässä videoni tuosta ZenFonesta ja videon lopussa testi kuvia sen kameralla (videoni editointi softa teki ihme häiriöt yhteen kuvaan plus video pätkään)... että siitä vaan kommentoimaan kuinka paskaa saa 140€:lla ;)
   
 11. robdude

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  107
  Samaa mieltä, moni muutos menee huonompaan suuntaan, etenkin iOS kympin osalta. Läppärillä tuo Force Touch trackpad on melko nasta laite, löytyy työläppäristä. Siinä on se mahtava puoli, että joka paikassa klikkaus tuntuu samalta. Ei ole sitä ominaisuutta, että yläkulmista esim. ei pysty klikkaamaan lähinnä ollenkaan. Ja täytyy sanoa, että aikamoinen insinööri on ollut kehittelemässä sitä, kun se tuntuu niin luonnolliselta haptic feedbackin kanssa, vaikka eihän se koko pinta edes liiku alaspäin painettaessa. Tosin se itse Force Touch / kovempaa painettaessa tapahtuva toinen klikkaus on melko käyttämätön ominaisuus itselläni ainakin. Mutta epäilen vahvasti, että puhelimen kotinappina olisi lähelläkään yhtä hyvä keksintö. Etenkään, jos se ei toimi ollenkaan hanskat kädessä, ja jos se feedback tapahtuu koko puhelimen voimin. Läppärin trackpadilla se tärähdys tulee mukavasti trackpadista itsestään, mutta en tiedä onko mahdollista puhelimen kotinappiin saada samanlaista tunnetta feedbackin lähteeseen.
   
 12. robdude

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  107
  Lieköhän tuossa mukana veroja ja tulleja ja posteja yms.? Jos lyödään ALVit päälle ja joku minimaalinen tulli ja vähän postia, niin eiköhän tuossakin päästä lähemmäs neljää sataa, vai?

  Mutta niin, samaa mieltä siitä, että jos on rahaa, niin mikä sitä estää käyttämästä iPhone seiskaan. Puhelin on kuitenkin varmasti erinomainen, eikä se ole kai köyhiltä pois (luotua katkeruutta lukuunottamatta). Halvemmilla puhelimilla ei kuitenkaan sattuneista syistä ole kovinkaan suurta sosiaalista statusta nostavaa efektiä, joten kukapa niitä ostaisi, jos on varaa kalliimpaan. Kyllä sitä itsekin käyttää iPhonea mikä päivä tahansa Androidin sijaan (vaikka joka päivä molempia käyttääkin), mutta eipä tässä silti huvita lähemmäs tonnia lyödä kiinni uuteen iPhoneen, 5s pelittää vielä erinomaisesti. Varaakin varmasti olisi, mutta järki ei anna periksi. Ostaa sitten vaikka jonkun SE:n, kun on aika vaihtaa.
   
 13. Zetteri

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2000
  Viestejä:
  364
  Ei tule posteja. Alvit voi joutua maksamaan jos jää tulliin. Itse olen tuolta hommaillut n.10 luuria ja tablettia niin kaksi kertaa on jäänyt tulliin että on pitänyt alvit maksaa.
  Tuolle kyseiselle luurille alvit ois 64€ jos oikein laskin. Jos joutuis ne maksamaan taikka ois tunnollinen kansalainen...
   
 14. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  275
  Discount : 49% OFF
  Promo ends in: 4 days Onnea löysit jonkun tarjouksen, jos ostat sen virallisesti kuten nyt luulisi tuollaisen kiinaihmeen ostavan niin se hinta on se minkä sanoin.

  Ei ole sinulta pois jos joku ostaa iPhone 7? Kovasti se kuitenkin tuntuu sinua kismittävän lukeman perusteella.

  Toistan varmaan itseäni, mutta niin se 200e kaiutinkin ajaa asiansa... ei se sitä silti tarkoita, että osa haluaisi parempaa.

  Kyllä ne halvat ei brändipuhelimetkin kelpaa, ihan kuten se 200e kaiutinkin.

  lauseesi järkkäristä on ihan järjetön, paras kamera on se mikä on aina mukana ja mitä parempi kamera sulla on aina mukana taskussa niin sitä parempia kuvia saat.

  Itseltä löytyy canon järkkäri, mutta tuossa se pöydällä seisoo, eipä sitä juuri enää käytettyä tule (ei vaan jaksa kantaa), kun puhelimien kamerat kehittyy koko ajan.

  En koe tuhlaavani rahaa jos ostan iPhonen, se on sijoitus. Käytän puhelinta tunteja päivässä joten haluan sen olevan niin hyvä kuin mahdollista, että sen käyttö on aina mielekästä. Miksi tyytyä vähempään kun rahakaan ei ole ongelma?
   
 15. robdude

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  107
  Niin, harvapa sitä varmaan vapaaehtoisesti lähtee alveja maksamaan, jos ei erikseen kysytä ja tarkoitus on vaan itse käytellä puhelinta. Mutta liekö tuota nyt silti 269e hinnaksi voi kutsua, jos kuitenkin periaatteessa se alv tulee hinnan päälle. Menee argumenttina vähän samaan kategoriaan, kuin nämä herrat, jotka käyvät siellä sun täällä selittämässä, kuinka jokainen iPhone ei Applelle maksa kuin $150, vaikka todellisuudessa kokonaiskustannus on lähellä $250. "Vahingossa" unohdellaan vähän pikkusummia ja luotetaan, että kukaan ei huomaa. Mutta anyway, halpahan tuo joka tapauksessa kaltaisekseen on verrattuna moneen muuhun.
   
 16. robdude

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  107
  Juurikin näin.
   
 17. Oriental

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  848
  Noh ainakin itsellä(ja varmaan monella muullakin) se "applevastaisuus" johtuu ennemminkin siitä, että huvittaa/ärsyttää ihmiset jotka ostaa jotain vain siksi että se on
  A)tiettyä merkkiä/designiä
  B)muotia
  C)eivät tiedä muusta mitään

  Eli siis se, että on pakko ostaa 800-1200€ iphone, vaikka todennäköisesti suuri osa applen käyttäjistä ei tarvitse niitä erikoisominaisuuksia, vaan saisi ne naamankuvat ja muut hoidettua vaikka 100€ luurilla, mutta on pakko saada Applea.

  Eli nuo on niitä lampaita, toki jos työn/harrastusten takia tietää että tämä tuote sopii parhaiten hinnasta viis, niin asia on eri.

  Yhtälailla vituttaa ihmiset jotka hehkuttaa jotain 5000€ käsilaukkua, vaikka saman funktion toimittaa jo 50€ laukku, josta puuttuu suunnittelijan nimi.

  Eli jos android tarjoaa 80-120% ominaisuuksista, niin on vaan typerää maksaa tuplasti puhelimesta liikaa merkin takia. Eli tyhmät kulutusvalinnat vituttaa, vaikka ei olekaan omasta pussista pois.

  Ja tuo iänikuinen "nokia(nykyään apple) on helpompi käyttää, siksi ei kelpaa muut" on kyllä kulunutta settiä :D jos ne 10v pennut osaa käyttää androidia ja pissikset, niin ei todellakaan ole merkittävää eroa noiden välillä, että kukaan älykäs kehtaisi väittää erojen olevan merkittäviä käytännössä.

  Applea olen ipadin ja vanhemman iphonen muodossa käyttänyt, ja eivät todellakaan olleet sen parempia, pikemminkin huonompia liian "yksinkertainen on kaunista, viilataan kaikki pois" mentaliteetin takia.

  Enkä androidiakaan roottaa, vaan ihan vakiona menee ilman miljoonaa appia ym turhaa.

  Nyt on oneplus 3 ja ei kukaan voi väittää tosissaan, että mikään samsung tai apple 2-3x hintaluokassa olisi kaksinverroin parempi.

  Ja nuo cpu tehot, joo joku muokkaa kuvia ym luurilla niin vaikuttaa asiaan, vaan nämä "peruskäyttäjät" tuskin nettiä ja kuvien räpsimistä kummempaa tekee, eikä nykyluurilla ole enää näissä liikoja hidasteluja

  Eli: henk koht. Pidän muodin perässä ja ylihintaa merkin takia maksavia uskovaisia typerinä lampaina, mutta jos OIKEASTI apple tarjoaa ne työkalut joita tarvitsee, niin sitten asian ymmärrän, en tuota hipsterien ja pissisten "pakko saada äiföyn koska se on niiq apple"
   
 18. Zetteri

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2000
  Viestejä:
  364
  En ole kismitä eikä mitään muutakaan.

  En nyt ymmärrä mitä pahaa kirjoitin että tommosia pitää kirjoitella ?

  Sijoituksesta että tekniikka kehityy sitä rataa että se on surkeampi sijoitus kuin autot.

  Kun taas esim noi kaijuttimet niin ne eivät silleen kehity ja niitä voisi pitääkin sijoituksena.
   
 19. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  275
  Zetteri, sun video 9.50 :D :D :D no ei ainakaan pahasti tökkiny.. mut ei mitää iha kiva jos tykkäät

  Kamera myös erittäin keskinkertainen, etkai missään satumaailmassa kuitenkaan elä? Katso nyt tuota veden sinisyyttä videossasi. Samoin videon kamera tökkii todella pahasti kääntäessä=käyttökelvoton videokuvaus. Samoin kuva on todella epätarkka. Ei todellakaan jatkoon.

  Tässä muuten tuo kyseinen 3D testi iPhone 6 vs 6s


  Ehkä tuo vähän avaa sun silmiä, että toiset vaan vaatii "hiukan" enemmän.
   
 20. robdude

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  107
  Joo ymmärrän näkökulman. Se meneekin lähinnä siihen sosiaalisen paineen / statuksen takia ostamiseen, etenkin jos menee vanhempien piikkiin. On sekin yksi syy ostaa luksustuotteita, jos tarve on ylläpitää statusta. Siinä vaiheessa ne ovat nimenomaan luksustuotteita eikä niitä se väki ominaisuuksien takia osta.

  Tekee mieli kuitenkin tuoda esille, että ne eniten Applea haukkuvat tuntuvat olevan tällaisia perus muro-tyyppisiä harrastelijoita, joilla ei varmastikaan yhtä usein ole tuo peruste ostaa laitteita, joten tuo mainitsemasi näkökulma ei todennäköisesti ihan päde heihin, vaan heillä on joku ihan muu syy heittää lokaa interwebissä. Eli esim. tuo cpu-kommenttisi (vaikkakin totta) tuskin pätee näihin jamppoihin, jotka ovat aina niiden speksien perässä. Miksi iPhone on joku poikkeus siitä, että paremmat speksit on aina parempi? Samat jampat maksavat 2500e pelikoneesta, jossa on aivan liikaa tehoa, vaikka 1250e pelikoneella pääsisi oikeilla osavalinnoilla käytännössä ihan yhtä hyvään pelikokemukseen. Mutta sitten iPhone:n kohdalla kukaan ei edes tiedosta täyttä ylivertaisuutta nopeuden osalta.

  Puhumattakaan nyt siitä, että iOS on käyttiksenä huomattavasti tehokkaampi käyttämään resursseja kuin Android. Sanotaan, että se on jotenkin huono asia, että iPhonessa on ollut historiallisesti vähemmän muistia kuin Android-puhelimissa, mutta kukaan ei ota huomioon, että iOS ei vaadi kuin jotakuinkin puolet siitä, mitä Android vaatii. Tämäkin tulee erittäin usein vastaan noita sovelluksia duunaillessa ja testaillessa.

  Mutta voi hyvinkin olla, että vaikkapa sinulle iOS on liian yksinkertainen tai suljettu tms., joten eipä varmaan kannata ostaa iPhonea siinä tapauksessa, hermot siinä vaan menee. Toivottavasti porukka joskus vaan tajuaisi, että ihmisillä on eri tarpeita ja haluja, ja esim. meikäläinen ottaisi huomattavasti mieluummin iPhonen.
   
 21. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  275
  Miksi sen pitäisi olla kaksinverroin parempi? Eihän kukaan tuollaista väitä. Jos ostat television 500e:llä ja vaikka 1000e:llä. Niin eihän se telkkarikaan ole kaksinverroin parempi, siinä voi olla vähän paremmat kaiuttimet, parempi vasteaika, parempi tarkempi kuva, väritoisto, sulavampi ruudunpäivitys jne.

  Jälleen ollaan tilanteessa jossa käyttäjä joutuu pohtimaan, että häiritseekö edellämainitut vai voinko vaan ostaa sen halvemman samankokoisen television, ett riittääkö se minun tarpeisiin.

  Muistan kun Gigantti myi joskus 2v sitten 1000e samsungin 60" halpamalli tv mietin, että no nyt on isoa telkkaria halvalla ja menin kauppaan ja juttelin hetken myyjän kanssa ja myyjä kuunneltuani tarpeet totesi, että et sinä tätä halua. Hän oli aivan oikeassa, vaikka ihmetyttikin että sanoi sen. Kuvan ruudunpäivitys ei vastannut mun vaatimuksia (kuva tökki vähänkin nopeimmissa kamera-ajoissa), uskon että moni kantoi niitä kotiin koska se oli riittävä ja saihan siinä varsin edullisesti tosi ison telkkarin mitä kuitenkaan sen tv:n sisällä oleva tekniikka ei täysin jaksanut pyörittää.

  Itse ostin sitten vuoden myöhemmin samsungin lippulaiva 60" tv kaikilla herkuilla hintaan 2000e. Jokainen voi sitten miettiä omalla kohdalla oliko se sen extra tonnin arvoista, että sain juuri sellaisen tv:n kun haluan. Voin sanoa, että telkkariin olen todella tyytyväinen. Mutta ei tämä varmasti ole 2 kertaa parempi kuin se 1000e karvalakki, mutta selvästi parempi kuitenkin
   
 22. Zetteri

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2000
  Viestejä:
  364
  En todellakaan elä mutta kuten tuossa joku mainitsi että kaikilla omat tarpeensa näissä.
  Jotain yksittäisi kuvia joskus otan puhelimen kameralla ja videoita en koskaan (jos kunnon kuvia/video haluan niin tuo canon järkkäri hoitaa sen puolen).
  En voi nimittäin sietää kosketusnäytöltä kuvaamista, tässä noi nokian lumit olivat hyviä kun oli oman kuvaus nappi.

  Jos muuta peruskäyttöä ajatellaan niin mihin sitä lippulaivojen poweria tarvii ? No ei mihinkään jollei satu pelaamaan puhelimellaan (mitä en voi itse sietää)
  Jopa noi 50€ 5" kiina puhelimet ovat hyviä skype videoihin ym viestittelyn ja soittoihin. Tietenkin myös youtube ym. vastaavien katseluun/kuunteluun.

  Enkä myöskään väittänyt että tuo Asus ois mikään maailmanparas. Enemmän kuin riittävä oman käyttööni kylläkin. 5000mAh akkukin kestää mukavan pitkään, nimittäin jossei youtubea innostu liikoja kattomaan niin 5-6 päivää menee normaalisti.

  Ja koko juttuni pointti oli että tämmösillä halvemmillakin pärjäis varmaan suurinosa. Mutta jonkun takia halutaan ostaa se sika kallis mielummin.
  Sitten kun se vahinko sattuu että puhelin on lattialla paskana niin vähemmän se harmittaa näissä 50-150€ puhelimissä. Muistan vielä kun onnistuin tiputtamaan Samsung Galaxy S3:n että se meni paskaksi puolen vuoden käytön jälkeen. Silloin päätin että yli 200€ en puhelimeen enää sijoita.

  8v tyttönikin onnistut rikkomaan vuodessa kaksi luuria mutta ei noissa halppiksissa harmita yhtään. Tai no sen verran että tällä kertaa 30€ kalliimpi IP68 täyttävä iskunkestävä luuri on tilauksessa.
   
 23. betoniporsas

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2012
  Viestejä:
  1 497
  Erotus on siinä että kaiuttimet kestää kymmeniä vuosia käyttöä, toisinkuin nykyajan puhelimet niin tekniikan hajoamisen kuin uusien puhelimien nopean kehittymisen takia.
   
 24. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460

  Juuri näin.


  PS: Kaiuttimiahan kun ei laiteta taskuun avaimien tai kolikoiden kanssa naarmuuntumaan, eikä niitä pudotella käsistä (ellei kyseessä ole ghettoblaster :D).
   
 25. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Nyt aletaan olla asian ytimessä. Kunpa kaikki täällä foorumilla kirjoittavat ymmärtäisivät tämän :rolleyes:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti