Naapuri kolhii jatkuvasti kylkeen

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja mato1980, 23.05.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. mato1980

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  377
  Kerrostalon parkkipaikalla naapuri kolhii auton ovellaan jatkuvasti oman autoni kylkeen ja olen siitä sanonut tälle jo ainakin 4 kertaa. Kun ei sana näytä menevän perille, mitä pitäisi tehdä? Suoraan en voi todistaa, että jäljet olisivat juuri naapurin autosta tulleet kun naapuri sanoo ettei se ainakaan tahallaan ole tehnyt, mutta ei voi vannoa etteikö koskaan olisi vahingossa pamauttanut. Näitä "vahinkoja" vaan alkaa jo olla niin paljon, että mitta on täynnä.
   
 2. blastermaster

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1 429
  Sama homma oli edellisessä kämpässä. Oman auton kylki ihan täynnä pientä painaumaa. Onneks ei ollut mikään arvoauto enää niin paukuttelin kostoks takasin. Tahti tuntu hiljenevän sen jälkeen, ehkä.
   
 3. Makemich

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  139
  Ei kai tuohon auta muu kuin omakotitalon hankkiminen, jos klommoja tulee vieläkin niin vaimolle piiskaa. :rolleyes:
   
 4. mato1980

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  377
  Olisiko mitään hyötyä tehdä vaikka rikosilmoitusta ja vaatia korvauksia? Onko kokemuksia ja tutkiiko poliisi yleensäkään?

  Kun ei viitsisi alkaa käyttää aikaa toisen auton sabotointiin kun siitä tuskin on isompaa hyötyä. Naapuri ei itse edes välitä muutenkaan omasta autosta ja tuskin välittäisi kolhuistakaan.
   
 5. naukki

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  527
  Auttaisko isompi auto ja astinlaudat sopivalla korkeudella. Ainakin varmaan etuovi noin pysähtyisi. Monesti miettinyt että käytetty BMW X5 voisi olla sopivan huoleton vaihtoehto :think:

  Aiemmassa elämässä mustan auton kyljestä pystyi pisteyttämään naapurit. Merkittävästi halvempi auto oli loppuun asti nollilla.
   
 6. ApeeApina

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2008
  Viestejä:
  1 256
  Kaupan parkkiksilla monesti kattonu kun joku ikäihminen vääntäytyy autosta/autoonsa ja kivasti painelee ovella vierusauton kylkeä samalla kun ottaa siitä ovesta tukea.
   
 7. Tomppa5000 Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  2 936
  Takavuosina oli sama tilanne. Naapurilla oli rivarin pihalla oikealla puolen paikka ja punaista kolhua alkoi ilmestymään auton hanttarin kylkeen hyvää tahtia. Ukko aikansa ämpyili vastaan, mutta kyllä se siitä tokeni kun pyysin rouvaa paikalle kertomaan, että onko kolahtanut. Ukko maksoi kyljen kiillotuksen ja yhden isomman kolhun tasottelun. Ei jostain syystä tervehtinyt enää, mutta mulkkuhan tuo oli muutenkin.
   
 8. zet

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2002
  Viestejä:
  3 964
  Ja lopettaa myös ostokeskusten ahtaissa parkkihalleissa käymisen :D
   
 9. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Mitäs, jos liimaisit sen naapurin autoon kolhusuojat oviin? Ei montaa euroa maksakaan.

  Itsekin hakkasin ovella naapurin ukon auton kyljen täyteen jälkiä. Syynä tosin oli sen piittaamattomuus auton ajamisesta suoraan paikalleen. Yleensä sillä oli puolellaan metri tilaa, kun minulla juuri ja juuri tilaa senverran, että mahan sisäänvetämällä ja auton ovella painamalla sen kylkeen mahduin tulemaan autosta pois. Joskus jouduin ajamaan auton ihan sen kylkeen kiinni ja menemään apparin ovesta pihalle. Helvetin monta kertaa piti käydä pyytämässä sitä siirtämään autoaan, että ylipäänsä mahduin omalle paikalle. Onneksi kyseinen käppyrä kuoli pois.
   
 10. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  --
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2016
 11. Mane-

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  528
  Vakuutusyhtiö ei taida rinnastaa kolhimista ilkivaltaan, mutta sen varmasti rinnastaa jos hitsaisi mulkun oven pysyvästi kiinni. Mahtaako näissä tilanteissa mitään, jos ei halua oman käden oikeutta alkaa harrastamaan?
   
 12. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Kamera kuvaamaan parkkikselle ja korvausvaatimusta vetämään todisteaineiston kera. Jos naapuri ei suostu niin eikun käräjille.
   
 13. Jusa101

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 317
  Joo eipä nuille kusipäille mitään muuta voi tehdä. Nykyään ihmiset ei kunnioita vitunkaan vertaa toisten omaisuutta. Jos ei myönnä tekoaan niin videomateriaali on melkeinpä ainoa keino ellei selvästi ilmene mistä se jälki on tullut.
   
 14. novoiperkele

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2001
  Viestejä:
  1 715
  Kaksi kärpästä jne.. ;)
   
 15. mato1980

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  377
  Näissä jutuissa tuntuu olevan se mentaliteetti (poliisilla siis) että jos ei ole suoraan mitään todistusaineistoa tapahtumista, voivotellaan ettei mitään ole tehtävissä. Mitä näissä jutuissa on niin ylivoimaista tutkia etteikö todistusaineistosta voisi kerätä näyttöä naapuria vastaan? Itse esim. ajan autolla pääosin viikonloppuisin ja auto on parkissa useimpina päivinä viikossa. Sen voivat todistaa monet naapurit ja työkaveritkin jotka tietävät minun tulevan bussilla töihin ja näkeehän sen auton kilometeristäkin paljonko sitä on käytetty. Ja kun naarmujäljet vielä täsmäävät naapurin auton oviin, mitä epäselvää siinä on? Jos olisi kyse murhasta tai muusta vähän vakavammasta rikoksesta, alkaisivat nuokin todisteet riittää, mutta tämmöisissä mukamas pikkujutuissa ei vaan riitä todistusvoima. Kai sitten oman käden oikeus on ainoa mihin turvautua.
   
 16. Itse tekisi mieli vetää vasaralla sen naapurin autoon muutama jälki ja vaikka ikkuna paskaksi jos ei opi varomaan. Toisaalta voi aiheuttaa "mukavan" kostokierteen sitten. Vaikka ajankin itse vanhalla rutkulla, niin itse aina parkkeeraan kaupoissa mahdollisimman kauas kaupasta. Sillä estää nuo kolhut. Omassa pihassa jossa on paikat autoille se ei tietenkään onnistu.
   
 17. Ashrakki

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2002
  Viestejä:
  2 744
  Dashcam liiketunnistimella keräämään videota ja sitten naapurin ukolle vilautat puhelimesta. Kehotat maksamaan tai käräjillä tavataan ja sä maksat kulut. ;)
   
 18. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Auton vaihtaminen tuskin (toivottavasti) oli kovin vakavissaan esitetty ratkaisumalli, mutta tosiasiassa kohtuullisesti järjestettävät keinot lienevät melko vähissä. Jotain kameran hankintaa ja virittelyä en oikein kohtuullisena pidä todistusaineiston haalimiseksi.

  Veikkaisin, että OP:lla on samankaltainen tilanne kuin Tomppa5000:lla tai ApeeApinan raportoimissa tapauksissa, joissa syypää on hieman tai vähän enemmänkin heikkoaistinen vanhus. Omaa syyllisyyttä ei kovin herkästi lähdetä myöntämään tai sitten vahingontekoa ei yksinkertaisesti huomaa. Ei olisi - ageismiin syyllistymättä - ensimmäinen eikä varmasti viimeinenkään kerta, jossa ikäihminen tekee aistien vähitellen heikentyessä vahinkoa sitä sen kummemmin tiedostamatta.

  Tai sitten kyseessä on vain vanhaa kunnon kusipäisyyttä.

  (Ymmärrän toisaalta tilanteen noin yleisesti, koska meidän taloyhtiön parkkiruudut ovat oikein harvinaisen ahtaat. Minua lykästi, koska vasemmalla puolella on vain kaksi paikkaa, joista ulomman jälkeen on jotain puoli metriä enemmän asfalttia pysäköintialueen laitaan asti kuin mitä on yhden maaleilla rajatun ruudun leveys. Tämän johdosta tämä mukava kaveri parkkeeraa autonsa tätä tilaa hyödyntäen loitolle järjestyksessä paikan numero kaksi rajaviivaa, joka taas jättää paikan kaksi kaverille mahdollisuuden pysäköidä autonsa melkein kyseisen rajaviivan päälle ja jättää minulle sopivasti tilaa.)
   
 19. mato1980

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2011
  Viestejä:
  377
  Paljonko maksaisi keskimäärin auton kyljen maalaus/kunnostus jos sille linjalle lähdetään? Siten että homma tehdään kunnolla. Laitan asiasta ensi tilassa jutun vakuutusyhtiöön ja jos ei tuota tulosta, sitten poliisille ja kolmanneksi haastan vaikka oikeuteen. Neljättä keinoa en viitsisi ottaa käyttöön...
   
 20. onkimato

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2016
  Viestejä:
  815
  Kait se jotain 1500e tienoilla, kunnolla tehtynä. Kaverilla kolahti auton oveen toinen auto parkkipaikkanopeuksissa ja kyseessä oli harrasteauto. Vakuutukseenhan se meni ja kaveri meni sitten vielä sinne maalaamoon paikalle painottamaan että katsokaakin sitten ettette käytä pakkelia juuri yhtään vaan puratte sisustaa ja taustapuolelta nuijitte suoraksi. Sanoivat kaverille että yli tonnin keissi siitä tulee. Olisivat muuten ilman tätä lisävaatimusta hioneet vaan oven siistiksi ja niillä hitsaus/veto härveleillään tehneet parhaansa ja sitten loput pakkelilla.
   
 21. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Noh, mulla maksoi pelkkä takapuskurin maalaus skraidujen takia 950 euroa. Päälle sitten pieni oikominen niin hintalappu oli jotain 1200 euroa Bilialla tehtynä.

  Uskomaton tuuri että vastapuoli jätti lapun, vaikka jäihän sen autoon paljon pahemmat jäljet mutta kumminkin. Oli pelkkä osakasko omassa.
   
 22. Cougar83

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2010
  Viestejä:
  755
  Huh, onpa hintavaa. Omasta pirssistä entinen omistaja oli tunkannut kynnyskotelon erittäin pahoin lommolle ja sen oikaisu ja maalaus kustansi 450 euroa. Tämä siis E-Pohjanmaalla. Pk-lisä lienee aika huomattava näissä hommissa.

  Pienten parkkipaikkakolhujen oikaisuun kannattaisi kokeilla jotain tällaista. Hommasin samantyylisen parinkympin oikaisusarjan ja kyllä sillä on ihan hyviä tuloksia saanut aikaan. Erittäin näkyvät lommot muuttuivat sellaisiksi että niitä pitää oikein etsimällä etsiä.

  [​IMG]
   
 23. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  No on tossa varmasti vakuutusyhtiölisää ja muuta. Ja vein tosiaan suoraan Biliaan kun kerta vakuutusyhtiö maksaa.
   
 24. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  725
  Taisi hinnassa olla merkkiliikelisääkin. Pitikö tuossa vaihtaa se kenno siellä muovipuskurin takana, joka pitäisi ilmeisesti vaihtaa jos siinä on pienikin muodonmuutos.

  Omassa volvossa kun oli tuntemattoman aiheuttama naarmu takapuskurissa ei merkkihuollossa (ei bilia) edes haluttu yrittää korjausta, vaan ohjattiin samantien pieneen kolarikorjaamoon. Taisi vakuutusyhtiö säästää tuossa jonkun euron.
   
 25. jjs

  Rekisteröitynyt:
  02.05.1999
  Viestejä:
  53
  Mulla oli Auriksen takapuskurista kahden pienen reiän paikkaus ja puskurin maalaus 1068e Nelipyörällä Hämeenlinnassa vastapuolen vakuutuksen piikkiin. Ei noissa kai enää mitään "vakuutusyhtiölisää" ole hinnoissa, Wincabaksella lasketaan hinta, niin sen pitäisi olla joka paikassa sama samanlaisesta vauriosta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti