MV-lehti

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Curiousman, 28.03.2015.

 1. Curiousman

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2011
  Viestejä:
  313
  Näyttää tämä MV -lehti(ent. mitä vittua!!?? -lehti) omaavan jo sen verran ison määrän aktiivisia lukijoita että on syytä tehdä tästä oma aihe tänne muroon. Lehti on ollut hiljattain paljon valtamediassa esillä, lähinnä saaden kovaa kritiikkiä heidän suorasta ja peittelemättömästä uutisoinnistaan(mm. Tapanilan tapauksen tekijöiden nimien julkaisemisesta) Uskon että tulemme näkemään vielä ison paskamyrskyn valtamedian ja MV -lehden kesken koska näiden uutisointi tavat eroaa täysin toisistaan. Siinä missä valtamedia tuntuu peittelevän ulkomaalaisen tekijän etnistä alkuperää kaikissa rikostapauksissa(esim Oulun Kirvessurmat) Pyrkii MV -lehti täysin päinvastaiseen toimintaan.  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/119...nnettujen+suomalaisyritysten+mainoksilla.html  Tuossa aamulehden tekemä artikkeli heistä tältä päivältä.
   
 2. xzmot

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2011
  Viestejä:
  357
  Suurella mielenkiinnolla odotan mihin suuntaan tuo lähtee kehittymään. Nyt uutisointi on vähän liian epäammattimaista: artikkeleista on vaikea päätellä mikä on toimittajan ja mikä haastateltavan sanomaa.
   
 3. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Taas on mediassa alennuttu "viha"-terminologiasiansaksan käyttöön. Typerää. Vihapuhetta?:rolleyes:
   
 4. Curiousman

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2011
  Viestejä:
  313

  Jep, artikkeleiden kielellisestä ulkoasusta näkyy myös että ei siellä ammattilaiset ole noita juttuja kirjoittelemassa. Tuo nimen vaihtaminen oli jo iso harppaus parempaan päin jotta ihmiset ei heti lehden nimen nähtyään poistu sivulta koska kieltämättä tuo entinen nimi jätti tietynlaisen ensivaikutelman ainakin itselleni tuosta lehdestä. Jää tosiaan nähtäväksi, alkavatko panostamaan enemmän noihin artikkeleihin kun lukijamäärät kasvavat, tällä hetkellä ihmisiä näyttää kiinnostavan enemmän se että kyseinen lehti tuo esille asioita, joita valtamedia sensuroi parhaimman mukaan.
   
 5. Sandaali_

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2011
  Viestejä:
  133
  En kovin tarkasti ole lehteen tutustunut, mutta kyllä jotain tekevät oikein kun ovat tabloiditoimittajien raivon kohteena. Liekö onnistuneet klikkihuoraamaan kertomalla totuuksia.
   
 6. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Journalistista arvoa tuolla lienee noin samanverran kuin vaikka Riemurasialla. Puhtaasti viihteelliseltä sivustolta vaikuttaisi minun silmiini. Eikös tällä ole jotain venäläisomistajia? Voi jo melkein arvata mihin suuntaan tämä juttu on menossa.

  "Iltapaskan toimittajat saivat selville - 'MV-sivusto levittää venäläismielistä propagandaa Suomessa'" :D

  Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, suomalainen journalismi ei juuri loista millään osa-alueella. Aiheesta saa sen takia helposti tämän kaltaista satiiria aikaiseksi.
   
 7. Jetforce

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2012
  Viestejä:
  1 494
  Aluksi tämä olikin pelkkää viihdettä, mutta tarkoitus on siirtyä vakavamieliseen uutisointiin. Jos Ilja Janitskin sanoo sulle jotain, niin hän tuota pyörittää Barcelonasta käsin. Mainostulojakin taisi viime kuukaudelta tulla 1500€. Valtamedia nyt raivostuu jo pelkästään siitä, kun ilmaiseksi pyörivä lehti tienaa nuin paljon ja vie muilta rahat.
   
 8. tuntematon kirjoittelija

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  1 094
  MV näkyy olevan aika suora kopio WDF Newsistä, jossa ei ole suuressa maailmassa mitään ihmeellistä. Jotkun vain tekevät kaveriporukassa nettilehteä ja mitäpä siitä? Onhan niilläkin ilmaisunvapaus.

  http://whatdaafuck.com/

  Suomalaisessa mediassa vain on se erityispiirre, että se on päättänyt itse mitä saa ja mitä ei saa kertoa. Joku sitten keksii alkaa kertoa sitä mitä ei saa kertoa ja media suuttuu kuin Valio siitä, että sen pihalle heivaamat maitotilat ja meijerit siirtyivät Ingmanin kautta Arlalle.

  Nyt medialla on kilpailua ja se pelottaa. Ehkä pitää jopa kertoa vähän enemmän totta, että kilpailija ei saa liian isoa siivua hupenevista mainostuloista. Ja mitä sitten tapahtuu jos joku keksii alkaa julkaista paremmin toimitettua, mutta samansisältöistä paperilehteä? Miten paljon oma levikki romahtaa?

  Aamulehti ainakin on ollut heikoilla sen jälkeen kun Almamedia potki ammattitaitoiset toimittajat pihalle ja palkkasi tilalle sisällöntuottajia. Kalevasta en tiedä, mutta asenteesta päätellen ei mene hyvin silläkään.
   
 9. rud1

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2014
  Viestejä:
  743
  Päivä päivältä media alkaa olla enemmän kiinnostunut tästä sivustosta, mikä selvästi syö heidän lukijoita. Kova mustamaalaaminen ja trendikkäät "viha- ja rasismipuhesivustot" (=mv) jyllää otsikoissa.

  90-luvulla oli kaiken maailman hullu hullu maailma -lehtiä ym, eikä ketään kiinnostanut. Nyt paniikki nappulat laulaa punaista.
   
 10. OOIE

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2010
  Viestejä:
  2 244
  Janitskinin sivuhan tuo on, kuten myös MV. http://whois.domaintools.com/whatdaafuck.com
   
 11. doffel Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  4 841
  Harmi kun noita ei ole tarkemmin referoitu. Kyseiset "väkivaltatuomiot" voivat olla mitättömiä tai sitten vakavia. Toisaalta ei ole järin ihme että henkilö joka tuossa määrin lietsoo vihaa ja kirjoittaa ja julkaisee kaikkea tuollaista paskaa, olisi myös väkinvaltaankin taipuvainen.
   
 12. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 340
  Eikös ton pitänyt saada jonkun "toimittajan" mukaan jotain 16k/kk?. :D

  /edit
  Toi nimi taitaa tulla siitä kun porukka katsoo ulkomailta suomalaisten lehtien uutisia ja juttuja sekä siitä mistä täällä "keskustellaan" ja mitä kaikkea poliitikot yms sanoo lehdissä?. :D:D
   
 13. rud1

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2014
  Viestejä:
  743
  Eikö työllä saa tienata, oli sitten 1600€ tai 16000€, ihme kaksinaismoralismia. (ylen toimittaja tais heittää jotain 16000€)

  Pilvilinnat jne...

  ^tämä ei ollut sulle henk.koht.
   
 14. susiruma

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  106
 15. Tribuuni

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2009
  Viestejä:
  738
  Minulle tästä lehdestä on jäänyt mieleen lähinnä uutisten väleihin livautetut Venäjää ihannoivat jutut, joten toivottavasti tästä ei tule mitään kovin suosittua palvelua. En kyllä muutenkaan ymmärrä ketä kiinnostaa rikostentekijöiden oikeat nimet: vaikuttaa lähinnä helpolta tempulta kosiskella maahanmuuttokriittisiä lukijoita.
   
 16. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 832
  Onko ihme?

  MV-lehden päätoimittaja on: Ilja Janitski.


  Ilya. Janitsky. Kuulostaa ryssältä minun korvissani. Minun puolestani tuo voisi mennä toimittamaan tuota läpyskäänsä sinne ihannemaahansa.
   
 17. lambada

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2013
  Viestejä:
  310
  Voisitko antaa esimerkin näistä väittämistäsi venäjää ihannoivista jutuista ko. lehdessä?

  Itse en nyt löytänyt yhtäkään venäjää ihannoivaa juttua tuosta kun selasin noita lehden artikkeleita.
   
 18. lambada

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2013
  Viestejä:
  310
  lainaus:

  Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui vuoden 2012 lopussa 70 899 venäjänkielistä henkilöä.

  Tunnettuja Suomen venäläisiä ja venäläistaustaisia suomalaisia

  Taiteilijoita
  Uskonnollisia henkilöitä
  Tieteilijöitä
  Poliitikkoja
  Sotilaita
  Urheilijoita
  Liikemiehiä
  Muita
  Vladimir Woyeikow, Nikolai II:n palatsin kommendantti

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_venäläiset

  ________
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2015
 19. haukka_

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2009
  Viestejä:
  624
  Saku Timosen blogissa oli tehty vähän etsivän töitä tämän roskajulkaisun tiimoilta: http://sakutimonen.com/2015/03/kyynista-rahastusta/

  Janitskin ei ainakaan tunnu ihan hirveästi motiivejaan peittelevän. Journalismin kanssahan tällä ei nyt juurikaan ole tekemistä; somen jakomäärien perusteella aika surullista katsottavaa tuo suomalaisten syvien rivien suhtautuminen mediaan ja lähdekritiikkiin.
   
 20. subway

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  291
  Tämähän muistuttaa hieman Yhdysvalloissa ilmestyvää National Enquirer -lehteä...
   
 21. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 268
  No eipä ole hääppöiset meriitit ryssällä.
   
 22. KirjauduSisään

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2012
  Viestejä:
  227
  Jos tuolla lähdekritiikillä tarkoitat esimerkiksi toimittajan tekemää rikollisten etnisen taustan suodattamista pois uutisista, niin varmaan tähän sensurointiin kannattaakin suhtautua aika kriittisesti.

  Ylipäätään muutenkin mediaan suhtaudutaan juuri niin hyvin tai huonosti kuin alan toimijat ansaitsevat. Vähän jopa huvittaa tuo mediatalojen kitinä jostain "oikeasta journalismista" samaan aikaan kun itse tungetaan verkkosivut täyteen klikkikalastelua ja paperilehtien taso on ala-arvoinen.
   
 23. Keppiräikkä

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2014
  Viestejä:
  33
 24. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Eihän tuo mikään journalismin helmi todellakaan ole, mutta siinä mennään jo aika vahvasti korniuden puolelle kun valtamedia alkaa arvostelemaan jotain yksityisen sivustoa. Ei todellakaan ole varaa siihen, sen verran tuhtia kakkaa on maamme valtamedia näinä päivinä.
   
 25. haukka_

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2009
  Viestejä:
  624
  Se on kyllä totta, että tällaisen sivuston suosio on selkeästi oire epäluottamuksesta valtamedioita kohtaan. Varsinkin maahanmuutosta puhuttaessa suomalaisen keskustelun ongelma on sen totaalinen puute; molemmat osapuolet ulisevat omiaan sormet korvissaan, eikä kummallakaan ole mitään halua kompromisseihin.

  Mutta joku roti olisi oltava kuitenkin. Vaikka ei nykyistä konsensusta hyväksyisikään, niin tässä mennään jo niin toiseen äärilaitaan ettei tosikaan. Siinä vaiheessa, kun kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa populistista propagandaa, nimittää sitä journalismiksi ja ihmiset vielä nielevät sen, voidaan todeta ettei tässä maassa ainakaan olla valmiita suorempaan demokratiaan. Valtamedioilla on sentäs jonkinlainen paine tuottaa kriittisen tarkastelun kestävää tavaraa (missä ne eivät kuitenkaan aina onnistu). MV:n tuotanto taas on vain tarkoitushakuista populismia, jota kirjoitettaessa ei selkeästikään olla lähteitä kovin kriittisesti tarkasteltu (ellei se ole ajanut omaa agendaa). Tämän suosio ei vain mahdu omaan kalloon. Isot mediat varsinkin polkevat pahasti paskaan, kun antavat tälle minkäänlaista huomiota ja näin vahvistavat ihmisten epäluuloja itseään kohtaan.

  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti